Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да се науча да гледам на карти Таро?

 • 789
 • 5
 •   1
Отговори
 • Мнения: 19
Здравейте. Имам картите на Уейт-били най-подходящи за начинаещи, но са адски много и ми е страшно трудно; Как мога да се науча да гледам и къде да открия достоверна информация

# 1
 • София
 • Мнения: 29 393
Има книги. Май и онлайн се продават. Но не мога да препоръчам. Доколкото помня, най-лесно беше гледането с 3 карти.

# 2
 • Мнения: 156
Мога да те науча ако си съгласна.

# 3
 • София
 • Мнения: 369
Здравейте. Имам картите на Уейт-били най-подходящи за начинаещи, но са адски много и ми е страшно трудно; Как мога да се науча да гледам и къде да открия достоверна информация

Здравей, просто започни да го правиш, практиката е най-добрия учител =) Започни с гледания за деня и за събития, които се предполага да се случат скоро.

Има групи във фейса, където може да се тренира, а разбира се можеш да го правиш и в темите тук. Винаги искай обратна връзка, за да прецениш, какво са ти казали картите.

Те обикновено разказват истории, разгледай историята, която се представя пред теб, запиши си по няколко думи за всяка карта.

В началото най-лесно е да прочиташ от книги или сайтове, какво означава всяка от тях. Хубаво е обаче преди да прочетеш, да разгледаш картинките, да се пробваш да усетиш какво ти казват и да си го запишеш, после виж, какви са стандартните значения на картите.

Първите ти хрумвания са много важни, защото това са проблясъци на интуицията ти Simple Smile

Както се казва, когато ползваме подобни медиуми като картите, ние се свързваме с енергийните инфо полета около нас. Затова се отвори и остави на информацията да слиза - тя ще е като чути думи или като образи, или просто като представи. Записвай всичко и си води дневник, така с времето ще си имаш много добър наръчник за значенията, които се проявяват при теб.

На български има два хубави сайта за значения на картите - 78 истории таро и sha angreal tarot - напиши ги в гугъл и ще излязат. Поне тези ползвам аз. Ако знаеш чужди езици, пробвай и такива сайтове, има стотици и все някой ще ти допадне и резонира като енергия и представяне Simple Smile

Някои хора гледат по картинки, други ползват стандартните значения, трети вмъкват нумерология, четвърти астрология, кабала и т.н.

Едно от основните неща, за които се сещам в момента е като разглеждаш картите, да прецениш, какви карти преобладават.
Ако са Големи Аркани - от 0 до 21 - Глупакът до Света, то обикновено това предполага вътрешни състояния на човек, които влияят на ситуацията.

Ако имаме повече от някоя стихия, които са представени от Малките Аркани, то тогава тя е важна за тази ситуация.
Имаме 4 стихии -
Жезли - Огън, който отговаря за активноста, вдъхновението, устрема и хъса, с който правим нещата.
Чаши - Вода - емоции, чувства, удовлетвореност.
Мечове - Въздух - идеи, мисли, нагласи, разум, логика, технологии, вибрации, музика, общуване и т.н.
Пентакли - Земя - проявяване, ресурси, пари, физическия свят, тяло

Да прочетеш за стихиите, ще ти даде много материал, с който да разбираш, какво се случва в историите, които ни разказват картите.

Картите от 1 до 10 показват, доколко сме въвлечени в ситуацията. Ниските числа обикновено говорят, че едва започваме да се развиваме в тази област - Асото обикновено е есенцията на стихията, потенциалът, с който можем да работим, но си зависи от нас дали ще го проявим.

Има интересни статии за нумерологията и числата в таро, струва си да им обърнеш внимание =)

Дворцовите карти обикновено показват хора, които са замесени.
Пажовете са интерес, това с което започваме да се занимаваме тепърва навлиза в нашия фокус.
Рицарите са много активни, но с бурна и не винаги овладяна енергия. Показват, с какво е добре да се занимаем, за да сме успешни. Те изразяват стихията си.
Кралиците ни показват, какво трябва да развием в себе си и да подхранваме - и в нас, и в другите.
Кралете владеят елемента и управляват света си през него. - Например Крал Меч ще е много сериозен, начетен, интелигентен, много вероятно да е суров, тъй като за него чувствата не са нещо, което го интересува, тъй като в тях няма логика Joy това е само пример де, може да се проявява и по други начини Simple Smile

Това са доста общи насоки, но както навсякъде, просто трябва да се започне отнякъде Simple Smile
Започвай от общото - каква енергия преобладава и отивай към подробностите - какво усещане носи всяка карта, има ли детайл, който да ти прави впечатление и т.н.

Успех! Simple Smile

П.П. Сетих се и още нещо, има много занимаващи се с таро, които ще ти кажат - това се прави така и в никакъв случай онака. Много внимавай и взимай само онова, което ти резонира. Не се оставяй да те ограничават и формират според собствените си опитности. Това че един прави нещата по определен начин, не означава че този начин е валиден за всички.

Когато боравим с такива инструменти, работим на енергийно ниво, а там всичко е възможно! Говоря от собствен опит. Много често съм срещала - гледа се само с три карти, особено ако си начинаещ (а аз започнах с Келтски Кръст например), или не можеш да видиш за повече от няколко месеца напред - също е изключително невярно, още когато започвах да се занимавам с картите проверявах за години напред и после постепенно ми потвърждаваха, че се е случило така.

Имай предвид и че картите не винаги ще дават точно определен отговор, просто защото не всичко е твърдо установено, все пак имаме и процент свободна воля и понякога ситуацията зависи от решения, които още не са взети.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 21:35 от Bili-san

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 699
Взех си картите " таро на търсещия" 
Не мога да разбера, дъщеря на /мечове/ и съответно син, на  кои карти отговарят?
Предполагам:
 дъщеря-паж
Син-рицар
 Или греша?

# 5
 • София
 • Мнения: 369
Взех си картите " таро на търсещия" 
Не мога да разбера, дъщеря на /мечове/ и съответно син, на  кои карти отговарят?
Предполагам:
 дъщеря-паж
Син-рицар
 Или греша?

Да, обикновено това се има предвид - дъщерите са пажовете, а синовете - рицарите.

При такива колоди често се мислят по-скоро елементите на дворцовите.
Т.е. Пажовете са земният израз на съответната енергия,
Рицарите на Въздуха,
Кралиците на Водата и
Кралете на Огъня.

Общи условия

Активация на акаунт