Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 712
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • USA
Бибит,браво на малкия четец!
Сноуче,жената писа,че детето е на 4г и 4 месеца.Аз не я успокоявам,просто казвам,че ако проблема е не добро произношение на тази възраст,не е чак такава драма. Работя с деца на тази възраст и имам широк поглед. В клас на едноезични има огромна разлика в говора на децата.Няколко от моите са в логопедична група и ги вадят от час 3 пъти седмицата и работят с терапевт и за една година имат забалежим напредък. За това и лекарите на годишните прегледи задават въпроси към родителите,които са ориентировачни и ако може да им се помогне на време.Моя Андрей беше на 4 и половина когато бяхме в БГ и децата на неговата възраст му се подиграваха,че не произнася добре някой думи,просто заради тези проблемни звуци.Дали това е изоставане предполагам,че е за някой. За мен като майка си беше проблем и много работих с него по въпроса.Не знам дали е резултат от всеобщата ни работа в къщи или възраста оказа влияние ,но детето говори чудесно сега и сам се смее на стари клипчета които съм му правила. Той обаче говореше много.
Истината е,че в БГ има много терапевти,които предпочитат да съберат паричките,вместо откровено да говорят с родителите.Тази работа за мен не е само за терапевт ,и в семейството трябва да се работи.
Вчера водих малката на тест за предучилищна.Казаха,че няма да има нужда да е в двуезичен клас. Справила се е чудесно.

# 121
Благодаря, Snowche. ММ казва,че ако все пак някога ще се ваксинира, иска да е с руската ваксина. Аз съм с тежка астма и автоимунно заболяване и няма да рискувам.

# 122
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сноуче, прочети напред: детето говори и разбира.
Мисля, че достатъчно коментирахме темата, Кала е обобщила добре.

Аз съм с две автоимунни и съм много внимателна с всякакви лекарства. Отчайващото е, че при раждането на А. не ме хванаха опиатите 😱

Днес бяхме на едно историческо място наблизо, което даже и мъжът ми не знаеше, че съществува: автодрум от 1919г, тогава е бил един от 3 в света.
Сега е обрасъл и насред гора, но много интересно.

# 123
  • Немция
Сноуче, неприятно, че пак си с реакция след втора доза на ваксината.
До 2 години много вода ще изтече с ваксините,не го мисли какво ще слагаш и какво не.
Една ваксина ще понесеш зле, друга не. Но няма как да го знаем предвaрително, особено при нови ваксини.

Перла, да, има последици от цивилизацията. Но тези състояния ги е имало със сигурност и преди, живяло се е с тях, без да е имало познания и възможности да се работи над тях.
С какъв процент са по-чести в днешно време в сравнение с преди 100 или 1000 години, трудно може да се определи.
Виж, има разлики между деца, израснали в град, с ползване на повече медии, заседнал живот и такива, които са в израснали във ферма, на село. Ама и тук играят роля много фактори.

И ще спра писането на общи приказки с една сладка снимка от днес от случаен дом, при посрещане на нов член в семейството :
........

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 21:21 от Бибит

# 124
Ася, как така не те хвана упойката? Ти нормално ли ражда или секцио Fearful

Бибит, мноооого сладко, наистина това за бебчето!

Днес съм вече добре, слава богу! Днес за първи път ще излизаме с колелетата. Температурата е около 11С, а утре се очаква до 16 да стигне, което е несравнимо по-топло от миналата година. Тогава до юни ходехме с шапки... Фризьорката ми (рускиня) не издържа на времето в Москва и каза, че се мести да живее в Сочи. Да ви дам идея колко е зле положението... А още по на север, например в С Петербург, въобще не знам как живеят. Това не е живот за мен.

# 125
Сноуче, не упойка, нямаше време за нея, опияти ми пуснаха за малко. Станах бъбрива, но не намалиха болката. Нормално раждах.
Майка също 2 пъти не я лови упойка. Имаше операция на устната с локална и чак като припаднала са се усетили. Тя все пак с отворена уста не може да говори,

Има хора с по-различен метаболизъм и при тях някои лекарства не сработват.

Браво за подобрението. Ти мери ли си антителата след боледуването? Да не би да са ти били още много високи? Защо така и двата пъти толкова силна реакция?

Бибит, според мен проблемът е и в скоростта: на информационния поток, на промените.
Еволюционно до сега толкова бързо никога не е трябвало човек да се напасва към прочени. А те са не само в природата, а и социални и културни.
Затуй е целия когнитивен дисонанс.

# 126
Чувала съм за такива случаи за хора, които не ги лови упойка. Звучи направо зловещо! Добре, че поне си раждала нормално, а не секцио.

Спутник често дава реакция и след двете дози, защото отделните дози съдържат различни аденовируси. Де факто са като две ваксини. Мерих си антителата и моите и на ММ бяха ниски - при мен 6.3, а при него 4.1 (референт 1). За сравнение, наши приятели с ваксина, които не са боледували имат 18 и 20 при същия референт. И при все цялото неразположение, ужасът, който изживяхме с Ковид не искам никога повече да ми се случва в живота, за това по-добре да търпя два дена неразположение от ваксина.

# 127
Здравейте, чак сега се сетих да проверя дали има нова тема, че все гледах в старата дали няма нови отговори.
Прочетох отгоре отгоре какво сте си говорили.

Първо да поясня, че в Италия децата тръгват на училище на 6 години, тоест в годината в която стават на 6.

Аз също много се притеснявам за моите родители, а те се чудят за ваксините и направо не ми се говори.

Ние за Великден дойдохме при свеки, имаше прозорец - възможност да се пътува и ще седим още една седмица. Тук бяхме цял месец на домашно обучение, хубаво беше защото ми беше спокойно, но много се измъчихме защото нямаше къде да ходим на разходка. В това отношение промяната добре ни се отразява, а и аз се възползвам малко да почивам от домашни задължения. Сега трябва да решим дали да пращаме голямата на градина. Дано оцелеем още два месеца без да се разболяваме от ковид.
Иначе моите наблюдения са, че вече хората не спазват много правила, децата са навън, хората махат лентите от детските площадки, само някакви абсурдни правила като вечерен час и да не можеш да си купиш кана от супермаркета.

# 128
  • Наблизо
Здравейте
Нашите се уредиха с КВ.Мама вдига температура и покашля,баща ми го донесе,но няма симптоми.Ваксиниран е с РНК преди около 2 седмици вече.Ужасно се притеснявам,получила е някакво лечение и сега треперим.Чудя се дали да търся онлайн консултация с доктор оттук,ЛЛ на родителите ми не иска дори да ги прегледа..

# 129
Бюти, стискам палци майка ти да не се влоши. Баща ти щом е ваксиниран може да го изкара на крак.

# 130
Бюти, дано майчето ти изкара по-леко болестта.
Мога да те посъветвам, както бях писала по-рано, да купите оксиметър, за да се следи нивото на кислорода.
Упражнения с дълбоко вдишване са много полезни.
Подсилване с клеева тинктура( ако не е алергична). Почивка и позитивно мислене.
Якамоз  Simple Smile

# 131
Бюти, и аз да кажа за оксиметърът, че е много важен. Три пъти на ден трябва да следят сатурацията, особено след ден 7 или 8, защото тогава масово хората се влошават (от тези, които изобщо ще се влошат). Ако падне под 92-93% е хубаво в болницата направо. Няма смисъл от ЛЛ - какво може да направи и да ги прегледа? Стискам палци всичко да мине и замине! (П.П. а защо татко ти е ваксиниран, а майка ти - не?)

Якамоз, здравей! И аз се чудех къде изчезна. Радвам се, че сте се разсеяли малко. Моите свекъри сега ги ваксинират в Италия. Свекървата вече има първа доза Файзър, а свекърът ще му бият първа доза Модерна другата седмица. Намерихме и начин да дойдат в Русия. Оказа се, че ММ има право да им издаде визи за зависими лица (каквито сме ние с децата) и да идват когато си искат в Русия без допълнителни изисквания и да стоят, колкото искат. Та сега да мине всичко, да се ваксинират, да им издадат визите и се надяваме да са тук средата на юни.

# 132
  • Немция
Бюти, съжалявам, че и ти минаваш през това изпитание с болни от ковид родители! Дано майка ти го изкара по-леко и няма дългосрочни последици! Вуйчо ти пооправи ли се?
Управлението на кризата в България допринесе за едно широко разпространение и вероятността да пипнеш вируса отнякъде е голяма! Направо съм бясна!

Бюти, баща ти с първа доза ли е само? Защото с 1 доза защитата не е висока и човек трябва да продължава да се пази.

Сноуче, моя леля се осигури с връзки за Пфайзерската ваксина, но имала само за нея. За майка ми не.
Предполагам, че при много е така.

Якамоз, радвам се, че се появи на хоризонта.

Момчетата учат вкъщи, като цяло са старателни и съвестни с ученето. Wink

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 11:43 от Бибит

# 133
Здеавейте дами,

И аз се чудех къде останахте, а то имало нова тема. Пак сте се разписали с интересни теми.
На всички, които имат болни от ковид стискам палци и пожелавам бързо възстановяване и без последствия 🍀. От мои близки и познати тук и в България, за сега не съм чула някой да е боледувал от вируса.
Ние сме добре, децата си ходят на училище и спортове. Малкия започна малко да посвиква и без много драми за училището. Студено е, предните дни даже сняг валя. Баткото сега е 5 клас и започнах да събирам информация за училища за средно образование. Другата година по това време вече трябва да сме го записали. След изпитите предната седмица получи като предварителна констатация на какво ниво е според резултатите му. За да мога да се насоча какво училище да търся. Получи много добро ниво и имам вече няколко избора в списъка си.
Няма нищо интересно, постоянно сме заети. Чакаме с нетърпение ваканцията след 2 седмици, че малко да се поотпуснем.

# 134
Наближава време да тръгнем за България и ми става неспокойно. С многото почивни дни там. Дали ще станат навреме документите, ще трябва да търсим дежурна лаборатория за тестове.... Убива ми се радостта от срещата с близки и приятели. Миналото лято един документ на мъжа ми го издадоха с 10 дни след определения срок. Rage

Общи условия

Активация на акаунт