Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 724
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Карду, и аз съм в бъркотията на българската бюрокрация. Ужасно е! Търпението ми се изчерпва...всичко е тооолкова сложно. Търпение, търпение, а времето си минава. Много болна тема ми е. Успех!

Плами, браво на момчето, че се е представило на ниво. При нас ваканцията свърши. Само седмица беше.

# 136
  • Наблизо
Благодаря ви момичета,за пожеланията!
Вуйчо е добре,тази нощ за първи път без температура.Вече една седмица е в болница.
Мама си вдига температура и съм в шаш и паника,още повече сме далече.
Утре ще ваксинират баба ми дядо ми,в съседен град..трябва да идат до там.Ще ходят сами защото всичките ''млади роднини''са болни или контактни и само се моля да се опазят,защото ваксинацията се прави в болницата,с всички болни наоколо.Голяма малоумщина е това.

# 137
Всичко ще е наред, момичета 😊.
Ние миналата година като тръхвахме за България аз бях с много големи предразсъдъци за вируса, документи сменяхме също. Но притесненията ми се оказаха напразо. Имахме страхотно лято. Но сега ми се струва, че положението е по-сериозно от минала тагодина. Децата започнаха да питат кога ще  ходим при баба и дядо. Но за сега все всичко е на изчакване. Като аз съм се нагласила, че няма да си отидем.

# 138
  • USA
Бюти,да оздравяват родителите ти!
Якамоз,хубаво сте сменили обстановката!
Плами,браво на голмото ти момче за успеха и на малкия за успешната адаптация!
Ние сме се настроили,че ще ходим в бг за 2 месеца това лято,но не смея да правя никакви планове. просто всичко изглежда много сложно.Ще се водим по течението ,пък каквото такова. Да сме живи и здрави.
При нас температурите са много постоянни без ненормално високи или ниски температури. Уикенда не спря да вали.Излизахме на някокло пъти въпреки дъжда.Всичко цъфти,много е хубаво и приятно. Записах децата на плуване с индивидуални уроци  в гимназията дето е на пеша разстояние от къщи. Учителите са студенти.Надявам се да им хареса.Момчетата могат да плуват,но не пречи да си припомнят,че не сме ходили на басейн от август като изключим няколко пъти в басейните на хотелите в които сме ходили.

# 139
Някой има ли информация за езиков център Мартин Лутер.  Искам да карам онлайн курсове от Германия, но преди това искам, да знам надежден ли е този център, да не ме измамят с пари се страхувам.

# 140
  • Rennes, France
Бюти, дано няма усложниения и да преминат леко през вируса.
Мама вече се оправя и съм много по спокойна, пу, пу.

Калалили, браво за уроците - и аз искам такива, ама няма...поне за сега. Дано ви се осъществи ваканцията в бг това лято, аз също още не правя сметки, но искам много да отидем дори за 2-3 седмици макс да бъде.
Пазете се всички!!!

# 141
Здравейте,
Къти, чудесно че майка ти се оправя!
Бюти, дано майка ти да се оправи бързо. Но от познатите ми случаи, дълго време с температура е често срещано без да има някакви усложнения.
При моите родители ситуацията се подобрява, но майка ми е още с кислород и все още с температура от време на време. Онзи ден имаше авария на тока и издържа без проблем един час с изключен апарат.

Бибит, не е чак като в Бразилия, но ситуацията е тежка в България. Има много болни нуждаещи се от лечение. В нашия град поне по едно време трябваше да си купиш апарата за кислород преди постъпване в болница (ако имаш нужда от такъв, разбира се).

Вкъщи ни е малко трудно с работата и децата, но е много по-добре от миналата година. Усеща се, че децата са по-големи. Първокласникът имаше виртуален половин час на ден с основната му учителка и като цяло се справи добре със задачите. (Тази и следващата седмица официално е ваканция.) Станал е доста самостоятелен. Вече може да си чете сам описанията на заданията.

И аз се надявам да успеем да отидем до България това лято поне за десетина дена и да се ваксинираме с мъжа ми преди това. Миналата година не успяхме, защото нямаше прилични полети. Трябваше да чакаме почти денонощие за смяна на полета и не ни се рискуваше с децата.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 00:32 от авил

# 142
  • Немция
Авил, Къти, лъч надежда!
Дано се оправят близките ви и да се възстановят изцяло!

Наскоро четох, че се сравнява темпото на заразяване в Бразилия с някои балкански държави, измежду които е България. Дори и да не сме я докарали дотам, натам сме тръгнали. Разпуснаха сега и мерките при високи числа. Всичко работи, няма големи ограничения.
Ние искаме да пътуваме до България, не искаме повече да отлагаме , но започвам все повече да се замислям за нашата безопасност там. Не знам дали ще успея преди това да се ваксинирам. Не сме взели билети отсега.

Авил, дете в първи клас, нормално е да изисква внимание. Аз с третокласника съм често заета да помагам, а какво да се каже за първокласник. Стискай зъби и търпение! Hug

Cvetiss, попитай в немската тема.

Калалили, това е и моя стремеж, да запиша момчетата на индивидуални уроци по плуване, че имат нужда, но от доста време не е възможно с тази пандемия нито да се плануват такива неща, нито да се провеждат. И не се знае докога така...

При нас е необичайно студен месец април тази година. Днес пак прехвърча сняг, макар и да не трупа. Скоро му се вижда края обаче. Иде пролет, няма връщане назад.

# 143
Бибит, мерси за успокоителните думи. При нас сега трудното е, че трябва все още да наблюдаваме от близо децата като си играят. Днес например синът успя да прищипе пръстите на сестра си със сгъваемия шезлонг, а преди малко не видях как я бутна и тя си удари брадичката на пода и сега е с дълбока рана...

Не знам дали си спомняте, но се оплаквах зимата, че много вали при нас. Сега е обратното - много сериозна суша. Последните 30 дена имаме само 5мм дъжд. По-предната есен посадихме 2 дръвчета на двора (слива и смокиня). Сега се чудя дали трябва да ги поливаме или все още земята е достатъчно влажна в дълбочина. (Да си призная нямам много земеделски познания и досега единственото, което расте горе-долу при нас, са чери доматите и тиквичките.)

# 144
Авил, да ви дадем от нашия дъжд. Тук сме като в Англия, дъжд,дъжд... Местните си ходят без чадъри ( върви в комплект с вятър почти винати).

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 12:08 от cardhu

# 145
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
На смокинята не й трябва поливане. Тя оцелява и при екстремни условия.

При нас има един силен, студен вятър и като се скрие слънцето е студено.
Иначе нищо ново, все същия локдаун. Ще тества децата в училище по 2 пъти в седмицата, задължително.
Сериозно започва да ми омръзва.

Ние още не сме планирали никакво пътуване. Нито почивка.

# 146
Бюти, как е майчето ти?

Всички болни да оздравяват!

И моите моми ходят на индивидуални уроци по плуване вече 9 месеца. Голямата се справя чудесно, но малката изобщо не иска да следва инструкциите. Баща й я нарича "пакетче чай", защото иска само да се носи над водата, без изобщо да мърда LaughingLaughingLaughing Смешно е. Но от друга страна съм все на тръни с нея, че поне на 5 пъти щеше да се удави. Не смея за повече от няколко секунди да си отделя погледа от нея. Затова ще е много хубаво, ако започне да кооперира и да се научи и тя...

Мога да се похваля, че най-накрая харесах училище за голямата! Ще е британско, не американско. От септември ще започва първи клас, но имат много интересна програма, с много активности и движение, много арт, музика, собствен проект, който всяко дете ще разработва през цялата година. Имат и стая за игра за малките (от предучилищна до втори клас), и най-важното - не им дават домашни. Директорката каза, че децата работят достатъчно в клас, с което съм много съгласна. Има и автобус, ще я взима сутрин от вкъщи, а следобяд аз ще я прибирам. Другата седмица ще направим пробен ден в предучилищна група (ресепшън) и ще решим дали да започне веднага, за да навакса до септември или може да започне направо първи клас от есента.

Междувременно, продължавам с подготовката за РД на малката, а веднага след него заминаваме за Швейцария да прекараме седмица със сетрата на ММ и да видим малката братовчедка на 5 месеца Gift Heart

# 147
  • Наблизо
Сноуче,от вчера не е вдигала температура,но кашля.Днес беше на скенер и има изменения,които “водели до пневмония на по-късен етап”.Консултирах се с двама пулмолози и единият казва да държи същото лечение (един антибиотик един път на ден) а другият предписа два нови...И тя сега се чуди и не иска два антибиотика...Толкова ми тежи че съм далече,иначе отдавна да съм я изринала и да обикаляме по доктори.Това лечение е по вайбър и хиили,защото аз го организирам.Иначе ще си седи вкъщи и вика “Ще ме арестуват ако изляза”.
Радвам се за училището!
На нас ни предстои избор тази есен още за догодина,трябва и да се местим и изобщо.Нанагорно ми е.Тази вечер ММ иска да ме зарадва с пица.Аз съм на диета,но съм толкова стресирана ,че май имам нужда от нещо “за душата”.
Всички болни да оздравяват бързо !
И аз искам в Швейцария,но искат тестове-местове..Хотелите отворени ли са?

# 148
  • на брега на морето
Всички болни да оздравяват бързо!
При нас нищо ново. Днес беше слънчево и приятно! Рядко е така. Доскоро имаше сняг даже. Така че ще наваксваме с прекарване навън.
Гуш на всички! Hug

# 149
Не знам с тези АБ. Когато ние бяхме болни ни обясниха, че АБ не действа на пневмонията от Ковид, защото е вирусна, а не бактериална. Много ми е странно това как така изписват на килограм АБ в България...

Ние ще сме в airbnb , но хотелите работят, да. Тестове има, но поне не за децата. Като ходихме до Малдивите и на връщане за Русия ни искаха тестове за всички ни. Това вече е мъка. Поне в Европа за деца не искат. СЕга да видим как ще е полета със Суиз еър, дано не карат малките да носят маски. Аерофлот не изисква от децата да носят маски и полетите са нормални. Те даже и от възрастните не изискват, всъщност. Тук си е пълна анархия, както и преди съм споделяла.

Общи условия

Активация на акаунт