Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 725
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Бюти, всички родители имаме такива моменти. Още колко има да ти изправя косата! На мен малката все ме довежда до прединфарктни състояния. На два пъти щеше да се удави, един път падна по лице и си сцепи кожата на един милиметър от окото, а са ми и двете доста послушни и предпазливи. София един път скачаше и падна по лице, разклати й се предния зъб и стана сив. Добре, че травмата се оказа лека и с времето пак избеля, но на моята племенница пак след падане, предния зъб й остана сив и сега чакат да падне и да излезе постоянния. Децата така растат. И ние така сме расли и майките ни също са се притеснявали. Но не можем и във всичко да ги спираме и да ги предпазваме, трябва да имат възможността да изследват света.

А за работата - ще стане. Каква ти е професията?

И моята малка госпожица е обсебена от гърдите ми - постоянно иска да ги милва и гали Grinning А е отдавна отбита...

# 541
Здравейте дами,

Май никой не е писал скоро или съм ви изпуснала някъде.
При нас нещата са добре. Децата и ние свикнахме вече с режима на учене и тренировки. В събота си ходим на българско училище и аз започнах там да помагам като помощник учител, в групите където има нужда. Общо взето нищо ново, всичко си върви по план.
Другата седмица ми предстоят разговори с учителките на децата. Да видим как вървят нещата през първите седмици. Малкото започна доста да говори вече холандски. Бързо се учи, чак ме учудва понякога.
Та това е за сега от мен.

# 542
  • Немция
Плами, добре, че побутна темата,която е в затишие от известно време насам.
Хубаво е, че си активна с българското училище.

При нас нищо особено тези дни. Усещам връщане към някаква нормалност, благодарение на редовното тестване на учениците по училищата. Има някакъв контрол и благодарение на него всичко друго функционира що-годе нормално. Маски си носим все още на затворени пространства, но толкова свикнахме с това, че не ми прави впечатление. По-скоро ежедневие без маски ще ми е странно. Stuck Out Tongue Winking Eye

Моите момчета са в очакване на есенната ваканция, която започва след няколко дни.
Големи планове с пътуване нямаме, малкият го записах за тези 2 седмици на интензивен курс по плуване, заедно с негови съученици,които също не са напред с плуването.
Тази година имат веднъж седмично плуване, заедно с класа, но се надяваме да напредне бързо с този допълнителен курс.

# 543
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Привет, дами!
Надявам се всички да са добре.

При нас малката се зарази с корона и бяхме 2 седмици вкъщи (мъжът ми - не, Дзвер само на училище не можеше да ходи). Ние не се заразихме.

Днес отново е на ясла, за 4 дни, после есенна ваканция. За жалост вали и е хладно, та и навън не искат децата.
Иначе А. дръпна много тези две седмици, повече български говори, взе да се опитва да реже, иначе лепи сама.
Събира, троши и яде лешници - като маймунка е 😆

Друго интересно покрай нас няма.

# 544
Здравейте и от нас. Радвам се , че се разписахте.

Ася, добре че е свършило.

Плами, вашето българско училище само съботно ли е или целоседмично?

Моите момичета също ходят. София е дефакто ученичка - вече чете и пише, имат домашни и контролни... Доста шоково ми дойде и отначало много се натоварих психически, но детето за две седмици прописа и започна да чете, щастлива е да ходи, та не се притеснявам. Те също имат плуване в училище и я записах на детска аеробика веднъж в седмицата в градината на малката, та да има малко повече движение.

Аз бях три седмици болна. Мисля че си изкарах една Делта, но не съм се тествала, няма и да го направя. Тук вече няма никакви ограничения, а случаите са в космоса, но честно казано не се притеснявам. Повече се притеснявам за неваксинираните си роднини в България Cold Sweat

Ние се подготвяме за местенето. Движим всичко - харесахме много хубав апартамент. Има нужда от основен ремонт, затова вече работим с архитект - ще му правя пълна реконструкция. Иначе е много хубав и голям, със страхотна гледка, собствен парк, басейн и тенис корт. Много близо до центръра на града. Междувеременно ще сме на квартира, докато го направим, та и това движим.

# 545
  • Немция
Сноуче, местенето ще е в Москва, нали? Питам, защото имахте намерение да се местите в Италия. Обърках се вече. Grinning
Много сериозно са подхванали госпожицата в училището.

Защо не се тества да разбереш дали не е било пак корона? Мен би ме човъркало. А и вкъщи си имам винаги домашен тест под ръка, не е проблем набързо да се изтествам.

Моите ученици са за последен ден на училище и ще има "ваканция, ура".
За начало очакваме едната им леля с племенника на гости за един уикенд и после ще видим какви ще ги къдрим, освен плуването.

# 546
  • USA
Привет, и ние сме в есенна ваканция. Толкова чакана почивка за всички ни.Времето ни е разкошно,топло и лятно.Превалява ,но основно вечер или нощем и през деня е приятно.
Сноуче,радвам се,че Софи се справя така добре.Не съм се и съмнявала,че ще се справи. партамента звучи чудесно! На моменти така ми се иска да сме в Европа където всичко е наблизо и на пешеходни разстояния. Кога се местите в Италия и какво решихте с ваксините?
Бибит,АСя весела ваканция и на вас и хубаво време за разходки на вън!
Нашето Българско училище също започна.Ще отговоря за нас.Ние ходим само в събота на такова.Имат 4 учебни часа Български и свободно избираеми танци и арт(който водя аз) но това е през седмица,че да имат време и за свободна игра децат.
Получих репорт картите за първата четвърт и с учителите им имах зум среща.Децата се справят повече от прекрасно. В последната седмица се разболяха с някаква жестока хрема.Всички тестове за ковид и стреп бяха негативни.Големия го удари в ушите и се лекува в момента.Аз карах същото преди месец някъде.Много тежка хрема ,мен също ушите ме боляха доста време и ми бяха заглъхнали. В последния ден от училище малката се върна с бележка от майката на нейна съученичка да и звънна за да се срещнем за игра. На всичката ми заета програма не ми се занимаваше с нови запознанства и срещи,но реших да се обадя.Оказа се,че жената има 3 момчета и дъщеря и е най-малката в семейсвото.Момчетата са на приблизителна възраст с моите момчета и се получи чудесно.Момчетата много си паснаха също,чак не им се тръваше.Имаме доста сходства и определено пак ще се виждаме.
Да се посмеете малко.ЕДна вечер както сме си на масата и си говорихме за професии,че децата имаха забавна седмица с теми на обличане и едната тема беше професия,та малката заявява,че мама е учителка,а тати работик хаха
Момчетата я учиха на четни и нечетни числа.Всеки обяснява по негов начин.Тя накрая схвана,но по едно време нещо не разбираше и посетих момчетата да извадят обувките и и да и покажат с тях нагледно.Веднага схвана хаха момичетата учат математика с обувки.
Скоро ще имам рожденик ,а съм до никъде с организацията.Като никога не съм предприела нищо.

# 547
  • Наблизо
Здравейте!

Всички звучите добре,това ме радва!Весела ваканция на почиващите,Сноуче леко преместване и лесна адаптатия на децата!

Ние сме добре,аз работя,чавето е на частна гледачка.Изкара един отит,това му е слабо място и тръгна от някакво вирусче,което плясна и на нас.Сополи ,сополи...но мина.
Искам много с моя мъж да отидем някъде само двамата,но няма кой да гледа детето Sad Знам,че е егоистично,но искам малко почивка.

# 548
Аз бях писала отговор след Бибит, но го няма... Може и да не съм го публикувала.

Бибит, за Италия говоря. Ще се местим след Коледа и преди НГ.

Бюти, ние чужбинските мами сме така - навсякъде с децата... Ние сега за първи път лятото се измъкнахме за 3 дена - ходихме да избираме къща и училище, егати почивката Grinning  Ама нали беше без децата, доста отморихме.

Кала, много е хубаво човек като си пасне с друго семейство. Но наистина такова съвпадение, и майките да се харесат, и децата - чудо на чудесата Joy Да, София вече чете, пише и смята. Стана звезда на седмицата миналата седмица, а досега на контролните последните 3 седмици има 5 от 5 верни отговора (всеки петък имат контролно - писане на думи под диктовка). Най-хубавото е, че всичко прави с удоволствие и не й тежи. В началото с учителката малко се поскарахме, но после тя напасна програмата й, аз помагам вкъщи и се получи.

Сега тъкмо получих известие, че училището минава на онлайн от 3ти до 12ти клас от утре, заради случаи на Ковид.. Слава богу малките все още ще са присъствено. Но тя Софи е болна вкъщи в момента, така че все тая Confused Надявам се до четвъртък да е ок.

Малката пък днес ги водят на ферма и стана сутринта в 6:30 да си стяга чантата и най-вече - кутията за снак Grinning Сложи си вътре парче ябълков пай, който правих в неделя и една мандарина. Много беше доволна от себе си.

# 549
  • Немция
Интересни неща разказвате.

Сноуче, точно по празниците ще се местите, ще ви е натоварено, но пък тогава има много свободни дни накуп за работещите.

Бюти, малко егоизъм за родителите е желателен даже. Ние отдавна не сме имали и един свободен уикенд само за нас, а ми се иска...

Браво на добрите ученици!

Калалили, запълнено ежедневие имаш, щом още не си се заела с подготовката за рожденика.

Малкият започна интензивния курс по плуване само за през есенната ваканция и ходи без желание. Направо имам угризения на съвестта, че му съсипах ваканцията на детето.
Опитвам се да го мотивирам, но не знам дали ще успея. Sad
Започна с желание, но според мен липсва добър подход (детето е чувствително, отделно има страх от гмуркане) и се бърза с резултатите. Казах му, че не държа да достига определено ниво, не искам да се чувства притиснат, а докъдето стигне. И без това след ваканцията пак ще имат 1 път седмично плуване с класа.

С леля им и братовчеда си изкарахме много добре. Ходихме и на детски увеселителен парк, изпробваха много атракции, изкарахме си един хубав ден там, на всичкото отгоре и слънчев.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 00:05 от Бибит

# 550
  • на брега на морето
Бибит, не се обвинявай! То е ясно, че правим много неща заради децата си. Един ден ще ти е благодарен, а и ще му е по- леко на задължителните часове в училище. Жалко, че инструкторът няма подход... А за ваканцията- тя пак ще се получи. Hug
Кала, насладете се на хубавото време! А за РД ще го измислиш, не се съмнявам в теб! Hug
Аз много време не се разписвах, защото покрай нас има промени, а не исках да пиша предварително, докато не се установим. Сменихме държавата-вече живеем на Майорка. От края на 25 юни тази година. Къщата ни в Норвегия я пуснахме да се продава. Като свършиха училище децата, направихме ПСР тестове, качихме се на колата с малко багаж и така. Това не бе внезапно решение, обмисляхме го от 2 години някъде. На Майорка живеем в собствен апартамент, купихме го миналото лято като ходихме там. Децата ходят на училище. Много са щастливи. Бързо свикнаха, направо греят. Гледат предимно испанска телевизия, четат книжки на испански, ще свикнат и с езика малко по малко. Цяло лято всеки ден плаж, и до сега ходим на плаж. Живеем на 5 минути пеша от плажа.  Записах ги и на плуване в басейна на Рафа Надал- К е един път седмично, а Б- 2 пъти седмично. Харесва им. Мм прави ремонт, че имаше нужда. Затова не търсим работа още, но като гледам обявите - има работа, всякаква. Сприятелих се с една сръбкиня на детската площадка. Много сме щастливи! В Норвегия имаше неща, които не ми харесваха, но гледах да не мрънкам много във форума- например времето, храната и образователната система. Имаше и хубави неща в Норвегия, например че всичко се прави с едно две цъкания в телефона, но в крайна сметка негативите натежаха и така. Затова взехме това решение, и короната не ни спря след като колелото се бе завъртяло веднъж. Grinning Hug

# 551
Мелина, колко хубаво звучи! Честито! Аз честно казано, да не ми се обиди някой, но не разбирам хората (имам предвид чужденци), които живеят в Скандинавието. Никога не съм била там, но познавам скандинавци и са много студени и незаинтересовани хора. Времето е ужасно, също като в Русия, но липсва руския дух, културата, човечността на хората. В Испания ще ви е добре. На мен ми е невъзможно да им свикна с часовете за хранене там, но пък по-добре с това да се свиква, отколкото с всичко останало в Скандинавието.

Бибит, много неприятно. Аз ако съм бих го обсъдила с треньора и директно да му кажа, че детето ходи с нежелание и това не ми е приятно. Не знам, аз съм много чувствителна на тази тема и не мога да се примиря, че децата ми ще ходят на училище или спорт с нежелание. Помня като дете колко мразех училището, но тогава е било друго за родителите ми - те нямаха възможност да избират различни варианти за мен, а учех в най-реномираното училище в града, където се влизаше с изпит в първи клас. После ме записаха на карате и 3 години ходих без желание, мразех го и нямах търпение да свърши тренировката. Не искам да причиня същото и на децата си. Винаги се водя по тях, а щом преди е обичало детето плуване, а сега - не, то друга причина освен треньора не мога да си представя.

# 552
  • Немция
Мелина, ти изби рибата!
Честито ви ново начало, да върви по мед и масло! Хубаво е, че децата се чувстват добре, това е много важно!

Сноуче, аз нямам контакт с треньорките(2 са) , имам само някакъв общ телефонен номер. Смятам да им пиша. Говорих с друга майка, детето й няма проблем с условията. Всичко е много индивидуално кое как се възприема.

Това е курс само за 2 седмици, за да напреднат бързо тези, които са по-назад с материала.
После са си отново с класа, тогава ги обучават учителките.
Но моите момчета са по-специални. Плуването не им е страст, трудни са за обучение. Отделно големият му брат все му пили на главата какви били гадни треньорите по плуване.
Карат ги да вземат студен душ преди да влязат в басейна и за моите момчета това е отврат. Laughing Отделно дълбокият басейн е доста хладен. Но нямаш избор, там ходят от училището.
Въобще се събират множество фактори, не е толкова просто.
Ще се калява момъка, това е.

# 553
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мелина, успешен старт вие пожелавам и аз! Мисля, че там ще се чувствате по-добре, дано да успеете и да се реализирате.
Децата на майоркин ли учат или кастеляно? Вие на какъв език ще си търсите работа?
Майорка е любимата дестинация на немците.

Сноуче, на вас също успешно местене!

Бибит, аз също съм писала за трудностите на Дзвер с плуването. Откак му отблокираха атласа и върви добре.

При нас тези дни валеше и е тегаво.

# 554
  • на брега на морето
Благодаря, момичета! Hug
Ася, децата учат на майоркин, имат отделно часове по кастеляно(испански) и английски. Така че им се получават 2 нови езика едновременно. Но учителките им казват, че тук това не е новост( идват и други деца от чужбина) и лека- полека ще свикнат.
Ще си търсим работа с испански, тук майоркин се търси само за по-специфична работа( например в училище или ДГ). Доколкото чух и гледах из обявите- рядко има изискване за майоркин особено в сферата на туризма. Там пишат " испански и английски" или " испански и немски". Зная, че 80% от туристите тук са немци. Има цели комплекси, хотелски зони, където отсядат почти само немци. Така че по- добре ще е да уча немски отколкото майоркин. Grinning Едно базово ниво. Аз съм учила немски малко в училище и той прилича много на норвежки, така че мисля, че бих могла да го проговаря на едно основно ниво. Майоркин е близък до испански ( аз учих испански, сама, още в Норвегия и сега си говоря свободно). Майоркин ми е по- лесен като чета. Но ако слушам покрай мен на работа и него ще го проговоря. Grinning Аз говоря и френски, и майоркин прилича и на френски, и на испански. Hug

Общи условия

Активация на акаунт