Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 714
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • Немция
Горди, прекрасна снимка!
Ще чакаме да ни топлиш с твоите летни снимки, когато дойде зимата при нас. Grinning

Бибит, радвам се, че детето се е поотпуснало. Тъкмо ще свикне и курсът ще свърши.
Да, има нещо такова. Grinning
За щастие след интензивния курс, тоест след ваканцията, продължават редовните часове по плуване към училището, така че ще има някакво продължение.

Къти, спомням си, че децата ти са на открит басейн към училището, даже на момчетата разказах тези дни как децата във Франция ходят да плуват на открито Joy (простете, ако не е вярно за всички училища във Франция , но исках да дам пример за закалени деца другаде по света Joy).
До каква външна температура се провеждат часове по плуване на открито?
Между другото, и в нашия град откритият басейн се покрива с нещо, подобно на балон и там се провеждат тренировки на деца и младежи, които участват в състезания.

Достатъчно смях засега.
Къти, съжалявам за всички отрицателни емоции тази година, които са ти се струпали. Hug Съболезнования за баба ти! Cry
Моят мъж, когато още нямахме деца, беше с дискова херния, с ужасни болки и невъзможност да се движи нормално.
Приложиха му терапия без истинска операция (в Германия) с прекарване на миниатюрен катетър до засегнатото място, с който впръскаха вещество, което свива колабиралия диск и така спира да притиска нерва.
За щастие интервенцията имаше успех. Възможна е само до определен прешлен в долната част на кръста и таза.
Мина и през рехабилитация с определени процедури.
Пожелавам ви успех с преодоляване на проблема!!!

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 01:53 от Бибит

# 586
Бибит, моят брат учеше морска специалност и имаше задължително плуване и го караха на открито, дори зимата. Но да поясня, че водата в басейна е топла. Предполагам същата е ситуацията и във въпросния френски басейн.

Горди, ех при вас пролет, размечтах се! Но тя май и зимата ви не е съвсем зима, нали? А дъгата е невероятна! И аз тази година видях такава в Италия, но за съжаление не я снимах... Не бях виждала дъга от много години.

Днес поръчах костюми за Хелоун и подаръците за Коледа. Не знам дали е вярно, но по някои медии се твърди, че се очаква голяма криза с доставките около празниците, особено на играчки, та затова реших да не рискувам. Те моите и без това вече са си наумили. Голямата иска Барби и Кен, а малката - Чебурашка. Купих и Челси кукла за нея, за да й станат и на нея два подаръка.

# 587
Къти, съболезнования! Наистина много ти се е събрало и е нормално да си тъжна.
Дано се оправи бързо мъжът ти, такива болки са много неприятни. И моят мъж мина през един такъв период (не можеше да стане от леглото заради болката). Оправи се с физиотерапия и лека промяна на начина на живот (внимава да не си кръстосва краката, да е с изправен гръб при вдигане на тежко, да се раздвижва поне по веднъж на час и т.н.), но не е бил с диагноза дискова херния, а просто лумбаго.

Бибит, чудесно, че детето е свикнало с басейна, така после училищното плуване ще му е по-приятано.
Градският ни басейн е с подвижен покрив и лятото става открит, но и при хубаво време могат да махат покрива. Но за да не се роди мит за френските басейни, да кажа, че от близките (повече от 10) обществени басейни само два са открити целогодишно. Но е вярно, че сега се казва, че откритият басейн е енергийно по-икономичен, защото се спестява от вентилация. Не знам доколко е вярно.

# 588
  • Наблизо
Здравейте!

Къти,моите съболезнования!Наистина много кофти период,но нали знаеш най-тъмно е преди изгрева..

О да,откритите басейни и в моя град има такъв,но ми е далече.Казват им акртически или полярни.Много е готино.Добре отпушва носове.

Ех Горди,мечта ми е да посетя Австралия.Като тийнеджър си мечатяех дори да се преместя там.Сега не,само на екскурзия.Някак да съм толкова далече от нашите ми е тежко да си го помисля..

# 589
  • Down Under
Сноуче, и тук от миналият месец по новините агитират да купуваме Коледните подаръци от рано, че поради липсата на редовни полети, доставките ще са ограничени и най-вероятно Декември ще има празни рафтове. Аз също реших да не рискувам и миналата седмица му взехме голяма дървена кухния с нещо като трапезария от едната страна и надуваем воден батут за двора. Иначе да, най накрая зимата приключи, буквално валя всеки ден. Кофти беше, защото все затворени в къщи. Но като цяло е меко времето. Якета не притежаваме, детето никога не е носило шапка, ботуши, само грейка и това е. Аз съм по чехли целогодишно. Но лятото си е жега. Аз съм от Варна и там лятото си беше горещо, бих казала, че много прилича на лятото в БГ. Ние живеем на 5-7мин с колата от океана и ми е супер, че съм си морско чедо и обичам много водата. Тук плажове много, хора на тях малко. Рядко има някои. Нищо общо с нашето Черноморие. Беше ми много непривично да е лятна Коледата, но след първата година свикнах. Създадохме си семейна традиция и на 25 декември сме винаги на плажа.
Бюти, хубаво е тук, идвай ни на гости, може и да размислиш 😉
Ето така изглеждат плажовете при нас

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 17:05 от gordi

# 590
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Къти, моите съболезнования !

За мъжа ти: операцията трябва да е последната опция. Първо трябва да се изчерпят всички възможности за консервативно лечение: физиотерапия, промяна във всекидневието и т.н

Горди, разкошни снимки. На мен плажа повече ми хареса. При нас дъги има, но ни море, ни океан. Само летище 🤣

Това за подаръците и аз го чувам, но Дзвер още не е измислил, каза че иска РС игри, за малката обаче нямам идея. Тя е кипра, ще е нещо за обличане. Обича да рисува и ръчно творчество. За рисуване имаме доста неща, не ми хрумва какво да й взема. Ако имате идеи, казвайте.

# 591
  • USA
Къти,съболезнования мила! Дано намерите бързо облечкение за половинката ти! Колко са близки родителите,често зависи и от хората. В моя край често казват" от където е жената от там е и родата" тоест често по-близки са със семейството на майката. Не винаги това е правилото,но преобладава.
Ася и нас ще е сложно с подаръците.Виж това дали няма да ти хареса.Моята мома има такова и доста се занимава с приятелки https://www.amazon.com/Rosykidz-Rhinestone-Bracelet-Necklace-Hai … B5RC%2CB07DXL7V4G.Казах им да си напишат коледния лист още сега,но моите момчета и двамата имат РД преди Коледа и ми става мега сложно,просто защото все по-малко неща искат. За сега са си избрали неща на спортна тематика,които са им за смяна,та са си практични,но трябва да мисля по 3 ,че и от баба и от дядо трябва да е нещо. РЕшихме за момчетата да направим общо парти в една зала с трамплини.Това си беше техен избор и понеже не искам много народ,избрахме делничен ден. Всички поканени казаха,че ще дойдат. Ужасявам се от тълпите през уикендите и не ми се ходи никъде.Ще е лесно защото нищо няма да нося или приготвям.САмо за едно от децата (съседче е и ни е близко) ще се погрижа да има безмлечна пица и къп кейк,че е с алергия.Него и ще го возим,че майка му пострада с крака и не може да кара поне 2 месеца.
Снуче,замислям се за Испания. Това е само теория за сега.Не сме го проучвали.И 4 часа са ни нищо като път.НИе и сега често пътуваме до Чикаго(на точно 4 часа ни е) и за нас това си е нормална дестинация за уикенд разходка.Ако на толкова ни беше БГ и без часова разлика ,вероятно щхме да летим всяка ваканция.Поне децата вече са големи и багажа си носят и няма истерии и тръшкания,няма драма с храната.Въобще вече ми е приятно да пътувам на където и да е.
Времето ни е чудно все още.Бродим из гори и паркове.Срещаме се с приятелчета,аз и с приятелки.Беше ми много приятно да се срещна с колежките ми от миналата работа на по кафе без деца.
Горди,хубава дъга.И при нас са чести явления. На мен би ми липсвала планината(както и сега ми липсва) но и море е хубаво.Ние също сме далече и от двете. Снега обаче би ми липсвал зимата. Веднъж бяхме свидетели как от едно такис слязоха една група младежи когато валеше сняг и сапочнаха да се радват на снега като малки деца.Не бяха виждали сняг през живота си(расли в южен Тексас).

# 592
Кала, Дзвер също има РД, но след Н.година.
Даде вчера списък с игрите 🤣
Може би и мобилен телефон ще получи.

А. не се занимава с такива неща. Имам по-големи дървени мъниста за низане, за фината моторика. Само ги хвърля, харесва й как тракат 🙈 После не ги събира.
Тя обича да рисува и лепи. Обаче вкъщи имаме всичко необходимо.

При над е едно дъждовно и студено и хич не ми действа добре това време. И слънце няма.

# 593
  • на брега на морето
Горди, добре дошли! Hug Разкошни снимки! Обичам морето, и ние винаги живеем покрай море, само че тук поне "може да се ползва" Grinning за разлика от в Норвегия. Те децата си се къпеха и в Норвегия в морето, но аз на 15 градуса влизах 1-2 пъти на лятото. Топла ли е водата покрай вас в Австралия? Кога става за къпане?
Къти, съболезнования! Дано мъжът ти се излекува по- скоро и всичко да е наред! Hug
Кала, Hug разбирам те за желанието да сте по- близо до роднините. И на нас в Норвегия не ни беше лесно пътуването. Със самолет директни полети имаше само лятото ( 3 месеца). През другото време - с прехвърляния- по 2 външни, или вътрешен полет и т.н...За времето ви и РД звучи супер! И аз имам рожденик през ноември, така че първо са на дневен ред подаръците за РД. Борко иска колонка( стерео).
За тестовете в училище, зная, че правеха в Норвегия във 2- ри клас, но бяха рядко, 1- 2 пъти на срок. И доколкото зная времето им е било достатъчно. Кирил е имал най- много по 1 грешка. Добър е по математика. Тук още не са ми казвали да са правили тестове.
Бибит, радвам се, че плуването е потръгнало! Hug

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 12:03 от Мелина_3

# 594
  • Down Under
Благодаря, че така радушно ме приехте 🌸
Мелина, студена е водата целогодишно. ММ изобщо не припарва да се кепе. Нищо чудно, че няма много желаещи да плажуват 😅 нооо нас с дребният (3.9г), това не ни спира. Не си чувстваш крайниците, но веднъж събереш ли смелост и се потопиш и става приятно. При 42 градуса си мечтаеш да се топнеш и като стигнеш до водата и повечето хора са ‘ммм, не мерси’. Лятото гледаме да ходим, колкото можем по-често и то след 18ч, защото е супер жега. Има много пеликани, малки пингвинчета, малки тюленчета. Последно като ходихме на плаж и се плацикаме на брега и гледам ММ нещо ръкомаха и вика бързо излизайте. До нас се приближиха делфини 😄 от кея редовно виждаме тюленчета. Дива природа. Има един т.нар ‘градски плаж’, които е обграден от мрежи против акули и там се събират повече хора.
Чакаме с нетърпение да мине тази седмица и да потегляме. Ще минем през едно интересно място, където можеш да видиш как Индийският океан се среща с Южният антрактически океан.

# 595
  • Немция
Минавам набързо...

Горди, красиви плажове... Освен акули, имате ли от суперопасните медузи или те са само около екватора, където водата е доста топла?

Нищо не съм измислила за детски подаръци. За първи път големият Бибитко ми говори за видео игри, което хич не ми е по вкуса . Става дума само за карта на Google Play. Знам, че е неминуемо, на 12 години е вече, но виждам каква зависимост се развива с телефона. Просто е ужас- контролирам, говоря, но... Предложих му другите желания за подаръци да са свързани с друг тип занимания.
Така че, Ася, виж дали не можеш да отложиш телефона още за известно време.
Ако от мен зависеше, щях да отлагам собствен телефон, колкото се може повече, но най-късно след 5 клас всяко дете има собствен телефон и не мога да го лиша от това.
За малката - сигурно го имате вече, но изтриваема дъска за рисуване, където дърпаш механизъм встрани и образът се изтрива?

Нашият градски басейн е най-хладен от всички, на които сме били. Той е само за тренировъчна цел.
Другите в района имат и атракции, и възможности за водни забавления. Водата там е по-топла.

Утре при нас дават бурно време, почти ураганен вятър и дъжд. Ще видим дали ще се излиза въобще извън къщи.
Имахме и кротка слънчева есен преди дни.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 22:54 от Бибит

# 596
  • Наблизо
Бибит,ние като по на юг вече сме с ураганния вятър.Сутринта едвам стигнах с колелото и детето при гледачката.Събудихме се от свистене в 4 сутринта и сега главата ми е балон.Половината ми колеги ги няма,защото паднало дърво върхи линиите на влака...

Аз нещо се мъча да се разболявам,но работя с много хора и постоянно минават подсмърчащи.Пфу.И съм уморена,но няма как.Имам ниска заплата и почти никаква отпуска,поне не съм много натоварена и това е плюс.

Ася,още едно да за дъската!Аз смятам да купя на моя също,но имаме такава с тебешири и много ще му станат.Пълно е с играчки у нас,той играе с 3 неща постоянно.Малко са му количките обаче,много голям фен.Ние ще му купим прахосмукачка за деца.Голяма любов!

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 11:36 от BeautifulM

# 597
Gordi, като разказваш и всичко ми звучи като много екзотичен роман! Пингвини, делфини, тюлени 🤪 честно, звучи страхотно! Малко като в книгата Др Дулитъл.

Бибит, има една голяма и две малки такива дъски.
Телефонът му трябва, защото може би ще сменя училището и иска да може да се обажда. Той и сега си има таблет и нон стоп виси на компа.... 😒

При нас също е много ветровито.

# 598
От доста време не бях отваряла темата и изведнъж пълно с коментари.
Мелина, радвам се за вашата стъпка. На топличко ще ви е по-добре Simple Smile Хубаво е, че всички се адаптирате бързо. Когато имаш време, сподели какво не ти е харесвало в образованието преди. Това ми е болна тема (видовете образователни подходи) и ми е много интересно да науча повече.
Впечатлена съм от езиците, които владееш.

Бибит, дано Бибитко е посвикнал с тези уроци по плуване. Моята дъщеря мина през подобен момент и в крайна сметка се отказа да ходи на уроци. Сега плува, но само за удоволствие.

Сноуче, успех с местенето.

На повечето от вас ваканции сигурно вече са приключили. При нас има само 2 почивни дни и заедно с уикенда 4. Но тук започват училище по-късно.

Бюти, поздравления за новата работа. Харесва ли ти?

Калалили, децата, подобно на теб са винаги креативни. Чудесно е и за новото познанство. По отношение на отдалечеността ви от България и близките, напълно те разбирам. Ние сме по-близо като километри, но полетите са много скъпи от тук или с неудобни връзки и реално не си струва да пътуваме за кратък престой. Веднъж годишно се прибираме. Поне нямаме часова разлика и е лесно да се чуваме по всяко време на деня.

Якамоз, успех и с намирането на работа, и с карането на кола. Аз не мога да си представя живота тук без кола, защото до скоро нямаше обществен транспорт, такситата трудно се намираха. От няколко години има подобрение, но въпреки това, особено когато е горещо, да вървиш по жегите до спирката е нетърпимо.

Горди, добре дошла при нас!

По отношение на градинарството, през последните месеци и моят интерес се засили. Научих за множество нови  начини за отглеждане на различни култури: повдигнати лехи, комбинирано засаждане, т.нар. пермакулура. Запалих се поради желанието ми да хапваме чиста продукция, поне някаква част. Тук обаче мястото ми е доста ограничено. В градинката ми има разни зелении, които скоро ще стават за хапване, доволна съм. Ходя боса там, заземявам се и черпя положителна енергия Simple Smile
Както бях споделяла, интересите ми се менят често и растениевъдство е най-новата ми страст. Да видим до кога.

Ще дочета по-късно, че доста имам да наваксвам и ще пиша пак. Ние сме добре. Кратка ваканцийка сега и времето се поразхлажда най-после.

# 599
През нощта при нас беше страшно. Дъжд и ураганен вятър. Мм е командирован в Хавър, работят по разширяване на пристанището. Там е било още по-страшно - съборени и разхвърляни контейнери, отнесени покриви.
Аз съм с междуребрена невралгия и се гърча от болка. Не мога да изведа детето никъде. От понеделник е ваканцията тук и ако не съм във форма, ще си я изкара у дома.

Общи условия

Активация на акаунт