СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 927
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • Wonderland
Петя Танева, и мен ме понаплашиха с години,мойте 32г.  и кръвоизливите,ако си спомняш и за мое успокоение го направих. Много е важно ти как ще се чувстваш по - добре. Аз лично съм такъв човек,че не бих издържала такова напрежение до края.Но все пак сме различни и всичко е индивидуално. Сигурна съм,че всичко ще бъде наред,но може би трябва да се довериш на интуицията си. Всичко ще бъде норед с бебчето, въпросът е ти да си спокойна Hug
Аз все още чакам мойте резултати, надявам се всичко да е наред Blush Стискам палци и вярвам като Harmonie*,че всичко ще бъде наред Flowers Hibiscus

# 136
tzveteto89, твоя риск колко беше? На мен ми предлагат основен пакет, само за Даун. към 600-700 лв.

# 137
Според мен се свържи с лекаря, който е провел ФМ, те щяха да ти кажат, ако виждат нещо нередно.. също важно е NT колко е.

# 138
  • Wonderland
На мен направо ми препоръчаха пренатеста, не съм правила БХС, защото лекарят ми каза че при всички случай ще ми даде висок риск. За добро или лошо се доверих. Предложиха ми NIFTY PRO до 96 генетични заболявания, платих 1130 лв. Но пак казвам,че аз съм такава,че ако не го бях направила щях да го мисля непрекъснато, паника съм си попринцип.И първата бременност ми беше с кръвоизливи, но там бях бременна с близнаци и загубих едното още във втория месец,остана само синът ми, тогава се доверих на лекарят и родих здраво бебе макар и недоносено,но сега е 10 годишен разбойник.

# 139
  • София
Петя, ти нали си при Сигридов? Той ли ти написа да пуснеш Пренатест? Бих му се доверила. Ако не е той - задължително го питай за мнението му

# 140
Mama2021, NT e ок, нищо не каза също и за нея. Като цяло нямаше нищо притеснително с бебето. NT e 1.9мм. По скалите е в нормални стойности, той ги дава с графики и референтни стойности и къде е бебето като точка. Само аз ли съм с висок риск тук? Дано и да няма де...
И има съмнения за синдром на Ашерман - сега прочетох и си обяснявам защо имах оскъден цикъл от както се помня. А и това, че въобще бебето се е развило е чудо с този синдром. Получават се спотанни аборти в ранни седмици принципно. Та си ми е притеснено. Има и втора плацента, с която не знам какво се случва и е приказна картината.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 11:22 от Петя Танева 604618

# 141
Петя, на първо място опитай да се успокоиш и се свържи с лекаря, при който ходиш. Обсъди притесненията си с него, по неговата реакция и думи ще прецениш какво да правиш от тук нататък. Какви тестове и изследвания и тн. Обсъди с половинката си също, за да се подкрепяте взаимно, не бъди сама и затворена точно сега.
Вярвам, че всичко ще е наред, понеже съм орисала темичката ни само за хубави новини Gift Heart

Включвам се и извън темата в момента, ако има някоя от вас по-активна тук и във фейсбук, желае ли да добавя никнейма й към първата страница за добавяне в тайната група? Тъй като изглежда, че P2020, не е редовно активна.
(не съм запозната дали някой друг може да дава достъп до тайна група, ако не е създател)

# 142
Mama2021, NT e ок, нищо не каза също и за нея. Като цяло нямаше нищо притеснително с бебето. NT e 1.9мм. По скалите е в нормални стойности, той ги дава с графики и референтни стойности и къде е бебето като точка. Само аз ли съм с висок риск тук? Дано и да няма де...
И има съмнения за синдром на Ашерман - сега прочетох и си обяснявам защо имах оскъден цикъл от както се помня. А и това, че въобще бебето се е развило е чудо с този синдром. Получават се спотанни аборти в ранни седмици принципно. Та си ми е притеснено. Има и втора плацента, с която не знам какво се случва и е приказна картината.

Най-добре се свържи с лекарят, който е извършил изследването. Обсъдете резултатите, по този начин човекът ще даде компетентно лекарско мнение и какво да правиш от тук нататък. По принцип БХС е отчасти статистика. Не можем изцяло да се доверим на него, затова се извършва и ранното УЗ изследване. Стискам палци всичко да е наред! 🍀

# 143
Здравейте от мен отново!

Чета Ви постоянно и благодаря за новата темичка Yellow Heart Понеже видях, че съм от "неидентифицираните" в началото на темичката: първа бременност ми е и в момента съм в 16+1г.с., терминът ми е за 07.09. и имаме лееко предположение за момиче, но още не е сигурно.Grin
Другата седмица, на 30ти съм на преглед и ще се падна в 17г.с. така че се надяваме бебче да не е срамежливо като баща си и АГ да може да го види със сигурност дали е момиче или момче Relaxed

Четох разговорите относно "отношението" на АГ към бременната, аз също тръгнах с нагласата, че едва ли не като ми е първа бременност лекарката ще трябва да ме обгрижва с внимание и хиляди въпроси "Как съм?", но реших че трябва да си регулирам собствените очаквания и че АГ е там за да е добър специалист и да мога да му се доверя за здравословно протичане на бременност и спокойно раждане.
Радвам се, че чета и от Вас точно такива мнения и насоки.

Имам запазен час за ФМ за края на април, когато ще се падам в 22 г.с., много се надявам да не е късно...

# 144
Петя Танева, според мен обсъди положението си с АГ- то. Ако ти ще се почувстваш по- спокойна си направи един пренатест.
  Не забравяй, че БХС е една чиста статистика и лично аз не бих и се доверил! Имам позната при, която излезе риск 1:8, направи амниоцитеза и бебето се оказа живо и здраво!
  Горе главата и всичко ще е наред!

# 145
Петя, аз също мисля, че трябва да се свържеш с АГ. Другите неща от ехографския преглед добре ли изглеждаха? Носна костица имаше ли? Аз бих направила пренатест и според резултата да реша за инванзивен метод. Успокой се и отиди на второ мнение Hug

# 146
Здравейте и от мен!
Аз съм Ани, 38г, с голяма кака на 13г и бременна в 14гс.
Вчера ми се обадиха с лоши резултати от БХС. Феталната в 12гс мина прекрасно, без никакви знаци за проблем, но ето че кръвните изследвания обърнаха нещата... Комбинираният риск и за Даун и за Едуардс и за Патау ми е 1:62.
И днес направих Пренатест, въпреки че докторката настояваше директно за инвазивно изледване. Ще се побъркам докато излязат резултатите...

# 147
Здравейте и от мен!
Аз съм Ани, 38г, с голяма кака на 13г и бременна в 14гс.
Вчера ми се обадиха с лоши резултати от БХС. Феталната в 12гс мина прекрасно, без никакви знаци за проблем, но ето че кръвните изследвания обърнаха нещата... Комбинираният риск и за Даун и за Едуардс и за Патау ми е 1:62.
И днес направих Пренатест, въпреки че докторката настояваше директно за инвазивно изледване. Ще се побъркам докато излязат резултатите...

Привет, Ани и добре дошла!
Стискаме палци всичко да е наред при пренатеста, но обикновено след него, ако излезе висок риск отново насочват за амниоцентеза, тъй като не е абсолютно точен, както например инвазивните методи. Дават го около 98-99%, но реално е около 80%. Дишай спокойно и вярвай, че всичко ще бъде наред и накрая ще имаш едно здраво детенце! 🍀

# 148
Здравейте и от мен , влизам да се представя . Казвам се Златина , на 31 години съм и ще ставам живот и здраве мама за втори път края на септември. Много бих се радвала да се включа към фейсбук групата и да си обменяме опит и готини моменти там.

# 149
Здравейте момичета, чета ви така да се каже от балкона и тук и във фейсбук групата ни. Моля ако някоя от вас вече е минала БХС и ФМ в Оскар Клиник да сподели отзив. А също имаше момиче която си прави Хорионбиопсия, моля ако желае да сподели малко повече информация, може и на лично. Благодаря предварително. Лека и спокойна бременност на всички и пухкав финал.

Общи условия

Активация на акаунт