СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 989
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Мира, бързо оздравяване на теб и семейството ти, нека всичко мине леко и безпроблемно.

Относно мазилата, аз си взех от аптеката по един буркан чисто какаово и кокосово масло и ги редувам, много добре омекотяват кожата, надявам се да има добър ефект срещу стриите. Аз си имам няколко стрии отпреди, от отслабване, няма как да се размина без никакви нови, но се надявам да не са много.

# 361
Идвам да ви се "похваля", че съм с Ковид.
Таткото и той, но е изолиран, не знам при това положение дали да се връща вкъщи, той е по-зле от мен.
Стискайте ми палци така да го карам както до момента, и всичко с детенце да е наред.

Колкото до мазилата - имам маслото на Палмърс, олиото на Икаров и си направиш домашен лосион като смесих няколко масла (включително и малко свинска мас 😁), редувам ги, че да видим. Надявам се да нямам.

Като прясно преминала през това, бих те посъветвала да бъдеш много спокойна и позитивно настроена. И ти, и таткото. Моят приятел също си направи тест за ковид, но неговият беше отрицателен. Спяхме в отделни стаи, само като станеше време за хранене се събирахме в една, но бяхме на различни маси. Аз не пипах нищо, той се грижеше за всичко. Въпреки това смятаме, че и той също го е изкарал, просто безсимптомно само с темп 37.1 от време на време. Нито за минута обаче не си позволихме да си мислим негативни неща, дори бих казала, че бяхме в прекрасно настроение. Стресът влияе на имунната система. Следи си симптомите и си пий лекарствата, плюс чайчета и плодове +зеленчуци.
Аз също се притеснявах за бебето повече, отколкото за себе си, но всичко си беше наред. Бях в постоянен контакт с АГ и това ми даде допълнително спокойствие. Бързо и безпроблемно възстановяване ти пожелавам!

За мазилата аз също използвам на Палмърс.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 15:10 от Inna Ivanova 614612

# 362
Аз също използвам маслото на Палмърс.Също така след 3 месец започнах да приемам един хомеопатичен продукт-calcarea fluorica 9CH, за който прочетох в една книжка за бременни с продукти на Boiron.Естествено се консултирах с АГ и той ми каза, че мога да използвам всичко от книжката без да се притеснявам, даже били полезни .Мисля да си направя и домашен крем за тяло от свинска мас и невен и да редувам.

# 363
На мен ми направиха свинска мас с невен, но някакъв преварен невен. Аз мислех, че готов екстракт от аптеката се слага. Честно казано така си седи в хладилника. За сега мажа с Юсерин крем за тяло, не специален за стрии и едно масло за бебета на Бебо. Лирак имат ли крем за стрии. Търсих в нета, но нещо не мога да се ориентирам. Имаше един крем за целулит техен, дават го най хубавия от този сорт продукти, та си мислех за тях като марка. Иначе дами този крем за тяло на Юсерин е чудо. Не съм ползвала по хубаво хидратиращ крем. Казвам го за извън периода на бременните коремчета.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 17:50 от Петя Танева 604618

# 364
На Lierac това знам, че е за стрии - https://aptekamedea.bg/lirak-lierac-fitolastil-gel-protiv-strii-400ml-v1
Имаше и един серум, но той много малка разфасовка 75 ml.

А кой е крема на Юриаж за тяло?

# 365
Привет, мамаситас.

Минавам за бърз отчет след преглед, всичко върви добре на този етап. Пак предположиха госпожица 🌸 от днес съм и в болничен, така че ще почивам по-активно. Матката ми е доста втвърдена и АГ препоръча два пъти Магнезиев диспорал от 300мг / понеже съм фармацевт, такъв си бях взела предната седмица като му звъннах и каза да пия магнезий, с най-голяма бионаличност е, ако случайно някой се интересува какъв да вземе/. Препоръча да не вдигам почти нищо тежко и да почивам малко повече, явно съм се претоварила предните седмици на работа.

[Мира, бързо оздравяване на теб и семейството ти, нека всичко мине леко и безпроблемно. Бъди позитивна и споделяй по-честичко как си ☺

Петя кой е хидратиращият крем на Юриаж, от които си доволна, понеже аз съм с доста суха кожа по краката и до сега нищо не ме спасява.

Относно стриите мажа с Маслото на Икаров. Ще взема и Кокосово и какаово по ваши препоръки.

# 366
Дами, излъгала съм - Юсерин. Извинявам се.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 19:15 от Петя Танева 604618

# 367
Здравейте , темата ми не е за тук но искам да попитам понеже съм бременна в 7г.с. и гинеколожката ми даде документ за да представя на работодател за да кажа и да ме приместят на по лека длъжност .. но не ме приместиха понеже няма място Simple Smile.. уж нямаше място  но наеха друг човек на лекото мястоо .. та въпроса ми е ако изляза болничен проблем ли ще е а съм в изпитателен срок 3 месеца ?  Имало ли е някоя мама която е излезнала болничен по време на изпитателен , понеже се страхувам за бебчо

# 368
Здравейте , темата ми не е за тук но искам да попитам понеже съм бременна в 7г.с. и гинеколожката ми даде документ за да представя на работодател за да кажа и да ме приместят на по лека длъжност .. но не ме приместиха понеже няма място Simple Smile.. уж нямаше място  но наеха друг човек на лекото мястоо .. та въпроса ми е ако изляза болничен проблем ли ще е а съм в изпитателен срок 3 месеца ?  Имало ли е някоя мама която е излезнала болничен по време на изпитателен , понеже се страхувам за бебчо
Как от целия форум нацелихте точно тази тема ми е пълна мистерия... Grinning
Щом сте на изпитателен срок имат право да ви освободят от работа по всяко време и това, че сте бременна не ви защитава в този случай.

# 369
И аз това се зачудих Joy

Miminka98 има специална тема за такива въпроси в раздел Бъдещи майки. Попитай там най-добре.

# 370
Привет на всички Hug
Забравих да се отчета след феталната морфология. Много съм доволна, всичко си има, всичко му видях. Потвърдихме пола на 100%. Върви си по-големичко, но всичко е наред. Нямам търпение вече да го усетя. Не съм коментирала със следящия ме АГ, но в рецензията от феталната морфология пише, че "плацентата е по предната сетена". Дали това означава, че по-късно ще усетя движенията? Досега съм имала "потупвания", но не съм сигурна, че е било бебето.

# 371
Аз другата седмица съм на ФМ и нямам търпение Blush Предполагам ще разберем и на 100% вече пола.

# 372
Аз съм на ФМ чак в средата на май месец. Много далече ми се струва. До колкото знам с предна плацента малко по-късно се усеща.

# 373
И моята ФМ е някога през май, но другата седмица съм на преглед, мисля да си платя видеозон и се надявам да се види полът категорично. С предна плацента и аз съм чела, че по-късно се усеща бебето.

# 374
И моята ФМ се пада между 5 и 15 май. Още дори нямам час, защото в Оскар клиник нямаха график, казаха след 10.04. На мен също ми се струва безкрайно далечно..

Аз също съм чела, че с предна плацента по -късно се усеща бебето.

Общи условия

Активация на акаунт