СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 985
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Здравейтее! Относно болките и аз имах такива, особено силни ми бяха една от предните вечери...не можех да се завъртя в леглото или да стана безболезнено, защото усещах прорязване от едната страна. Пих но шпа и на следващия ден на прегледа се оказа, че всичко е наред, нормални болки от растежа на матката и разтягането на маточните връзки. Предписаха ми магнезий диаспорал и от тогава нямам никакви оплаквания. 😊

Друго интересно при мен е, че ми излязоха изследванията за тромбофилия - хомозигот съм по мутация в MTHFR C677T гена и хетерозигот PAI 5G/4G. На аспирин съм всяка вечер, но все пак реших да си запиша час за проф. Паскалева за лично успокоение. Frowning1 Някои друг с тромбофилия и на терапия?
PAI се акумулира с ACE и Factor13. Тях изследвала ли си?

Здравей и аз се включвам в темата  с въпрос към теб. Не съм изледвала тези двете, но ми казаха да пусна aPTT, INR и d-dimer. И при PAI 4G/4G ли трябва да ги изследвам ACE и Фактор 13?

Погледнах в няколко лаборатории и не ги предлагат тези двете, които спомена , ще потърся някоя специализирана, ако е нужно , да ги пусна и за мен.

Благодаря предварително!

# 391
Каква омега пиете? Препоръчайте някоя максимално изчистена. Взимам за сега Б12, Д, пренатални мултивитамини и магнезий (но не е пречистен, а е химия). Него като го свърша ще взема друг. Трябва да вкарам омега и желязо, но много ми стават. И желязото се пие с някакви интервали, без млечни. Сложна работа.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 19:22 от Петя Танева 604618

# 392
АСЕ и фактор 13 не съм изследвала, но проучих, че често са свързани и ефектът от тях се кумулира.
Здравейтее! Относно болките и аз имах такива, особено силни ми бяха една от предните вечери...не можех да се завъртя в леглото или да стана безболезнено, защото усещах прорязване от едната страна. Пих но шпа и на следващия ден на прегледа се оказа, че всичко е наред, нормални болки от растежа на матката и разтягането на маточните връзки. Предписаха ми магнезий диаспорал и от тогава нямам никакви оплаквания. 😊

Друго интересно при мен е, че ми излязоха изследванията за тромбофилия - хомозигот съм по мутация в MTHFR C677T гена и хетерозигот PAI 5G/4G. На аспирин съм всяка вечер, но все пак реших да си запиша час за проф. Паскалева за лично успокоение. Frowning1 Някои друг с тромбофилия и на терапия?

Здравей, аз също съм  MTHFR и пия Метафолиева и Мета Б12,за да се усвоят по-добре. Говори с АГ, може би и при теб трябва да са Мета варианта, заради тази мутация. PAI 4G/4G съм аз, в НГЛ в Майчин дом ми казаха, че това не било нещо кой знае колко сериозно, но жената, които ми погледна резултата не ми се стори много навътре в нещата.. звънях за Паскалева, но скоро няма час. За сега съм на Акард 150mg и Натаспин според препоръките на АГ и след две седмици съм на преглед.
Надявам се всичко да е наред.

Ти колко мг Аспирин пиеш? Пиши моля те, ако ти назначат допълнителна терапия.

А за изследванията на тромбофилия сама си назначих.. и добре, че го направих. Често се срещало явно.

И аз съм на Акард 150 мг...Доколкото разбрах тази мутация е нискорискова, но все пак трябва да се видят АСЕ и фактор 13. Ще изчакам прегледа при проф. Паскалева другата седмица, може би тя ще ми ги назначи. 😊 Знам, че за нея се чакам месец за час, но днес извадих късмет и като звъннах за час някой друг се беше отказал преди мен и ми дадоха за след няколко дни! 😄

# 393
Аз си взех тази днес, по изчистена не мисля че има на пазара 😀

# 394
Hesperus, аз съм със същите мутации, но идвете хетерозигот. Изследвала съм АСЕ и Фактор13 - също са хетерозигот. Както вече съм споделяла следящата ми от МД не предприе нищо за тях. След прегледа ми при д-р Атанасова съм на Акард 150мг, като трябва да пусна Д-димер, фибриноген, аПТТ и при нужда ще започна нещо допълнително.

Омега 3 гледам капсулите да са от 1000мг, за да не пия по няколко, да има добро съотношение ЕПА и ДХА. В момента съм взела на pure nutrition, като цяло добавките на NOW са хубави.

# 395
Здравейте момичета! Някоя от вас да има раничка на шийката на матката и съответно да има някаква симптоматика от нея? Имах снощи няколко капки кръв , нямам никакви болки или дискомфорт, днес съм при АГ на преглед, снощи се чух с него, каза по тел.да не се притеснявам, имам му доверие. В 16 ГС съм, до сега лека бременност, без предишни прокървявания или нещо по - специфично от гаденето в началото. Любопитно ми е да разбера и други женски мнения, опит с това и т.н.  Прекрасен ден от мен!
Аз имам раничка,
Каза ми при кървене или някакво неразположение веднага на преглед.
Имам дискомфорт при секс (та доста се ограничаваме вече) А и съм с ниска плацента - Все поводи да лежа и да си почивам...
Така че.,ако има възможност - почивай си повече, аз съм в детенце на 2 г и няма как... 😕

# 396
Хей, момичетааа Blush
Мен ме приеха в болница(но не знам дали беше нужно). Докторката, която ме следи(документално)  ми каза че съм със скъсена шийка и болките ми са контракции.... В болницата ме прегледаха и казаха, че шийката ми е добре.... Общо взето за мое спокойствие останах тук.
Сега искам да разбера какво мислите за отделянето на бебето в друга стая(след 4-5-6 месец) . При нас е дълго чакано... Имам два аборта( на доста ранен етап) и мисля, че след появата му няма да мога да се отделя от него HeartHeart Eyes, но искам да споделоте вашите мнения.Innocent

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 12:43 от bebkaa8

# 397
bebkaa8,
Надявам се всичко да е наред при теб!
Относно отделянето на бебето, ние ще си гледаме нашето в спалнята при нас, не ни се иска да е в друга стая толкова рано.

# 398
  • au bout du monde
Аз не бих го отделила толкова малко.
Не ми се хвърчи от едната стая в другата, всеки път като заплаче. Grinning

# 399
За отделянето - не го мисля още, нито имам особено мнение, тъй като ще ми е първо дете и не знам как ще се чувствам тогава.
Като цяло съм фен на самостоятелността у децата във всяко отношение, та по този повод си мисля, че не бих искала до 3-4 годишно все още да спи при нас. Но и да го отделя на толкова невръстна възраст (няколко месеца) ми се вижда прекалено рано.

# 400
  • София
Моето мнение е че всяка майка е най-добрата за детето си и всяко решение, което вземе е за доброто на тяхното семейство. Не се водете по стериотипи. Някои майки ще кажат, че е лудост да се отдели бебето на 6м, други ще го препоръчат. Но всяко семейство, както и всяка майка и дете са различни, имат различни нужди, разбирания, ценности, и се чувстват щастливи и пълноценни от различни неща. И не на последно място - дори сънят във всяко едно семейство се различава. Някои майки и бебета ще спят много и под всякакви обстоятелства, докато други (и майки, и татковци) ще се измъчват от всеки шум, който бебето направи и няма да спят с месеци. Или пък бебето ще се буди от всеки техен шум. Заради това правете това, което сметнете, че е най-добро за вас и вашето семейство, защото щастлива майка означава щастливо бебе и обратното.

# 401
Напълно съм съгласна с мнението на Strawberry Cream Simple Smile
Преди да родя много обичах да казвам как детето няма да спи в нашето легло и ще го отделим рано...Ами като стана на 1,2 месеца започна да се буди в кошарата и да не заспива и го вземахме при нас. Така си откара между двамата до 2,10 месеца когато го отделихме в неговата стая и си спи сам без проблем. Не съжалявам изобщо, толкова бързо минава времето и всеки миг ми е мил Simple Smile

# 402
Според мен отделянето зависи най-вече от бебето,  може би ако е от спящите е постижимо, но те не са много Blush bebkaa8, няма правилно или грешно и вие ще си усетите как ви е най-добре. Аз се заричах, че няма никога да спи в нашето легло - издържах точно месец и я взех, за да спя и аз.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 22:11 от genomi

# 403
И аз в клуба на тези, които си мислеха, че бебето никога няма да спи при тях 🤣 пред жестокото недоспиване бързо се предадох. Радвала съм се на всеки миг с тях, и  ми е било много приятно. Така че, bebkaa8, не го мисли от сега. Много зависи какво ще е бебчето. Пожелавам ти всичко да е наред и скоро да си вкъщи спокойна!

# 404
Като слушам опитните мами, мисля, че и моите планове бебето да спи в отделна стая още отначалото ще пропаднат мигновено 😁 даже малко се упрекнах, че съм си го помислила.. иска ми се да е така, но както казвате вие, ако се кърмим на всеки 2-3 часа и отделно имам кърма да се доизжедя оправя, докато заспя ще трябва да тичам пак към другага стая.. не знам, бебчето ще ни насочи как да действаме, няма да го мисля от сега. Оправяме стаята, а пък каквото дойде ..

Аз да ви се оплача, започнаха да ми се появяват стрии точно под ареолите на гъдите - червени, малки стриички .. мажа др от почти два месеца, по принцип съм с еластична кожа, но гърдите са ми доста стегнати, вероятно там кожата е тънка и започна да се цепи.. така ли иначе от подгръдна 70см съм на 80 вече, чакам да отворят магазините и да се заредя с нови сутиени, защото моите определно не ни стават 😁 но здраве да е..
Бихте ли ме посъветвали какви да взема - такива за кърмачки? Рано ли е за тях? Още колко ще наедреят гърдите, по-опитните мамчета могат ли да споделят ☺

Усмихнат и слънчев ден, момичета! 🔆

П.с. До преди ден си мислех как заглавието на темата няма нищо общо с времето и как вместо слънчеви лъчи, крадем снежни бури и валежи 😁

Общи условия

Активация на акаунт