СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 936
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Завиждам на всички с повечко свободно време. Аз съм се засилила да довършвам работни неща :/ Хем не ми се работи вече хич, хем не искам да оставям много недовършени задачи. Мисля си и за болничен преди 45те дни, но пък не искам да ми доскучава бездействието.
Отделно планираме ремонт на къща и апартамент и измежду работните срещи чета за бебешки колички и паркети Grinning

Ако някой има по-ориентиран за количките, ще се радвам да сподели опит с някой конкретен бранд. People Baby
Отделно не се чувствам да гнездя още..освен че искам да осъществя пролетното почистване преди да съм станала трудно подвижна, но времето ме спира Grinning

Моята ФМ е скоро в 22ра седмица Simple Smile  Ще правя и още изследвания, че ми назначиха от ЖК в Надежда. И ще гледам да съвместя с Великденските празници всички прегледи и лаборатории.

# 511
Втората ФМ ще я правя в 21г.с.
  Кошара съм си решила да е от сгъваеми с падаща преграда. Баткото си го изгледах с такава и останах доволна.
  За количка чета и събирам мнения, но сме решили, че повече от 1000лв  не бихме дали. Искам да е с големи гуми, широки кошови, за да е удобно и на бебето. Лично на мен не ми допада бебешката количка да е черна или тъмна на цвят. Хареса ли сме един модел на Bebetto, идват малко тежки, но има това, което търсим.

# 512
Моята ФМ мисля се пада 21г.с. - час след месец. Нищо не сме гледали за бебето като покупки, нито сме говорили още за такива. Първо ми е, а още не съм ентусиазирана за пазара. Дразнят ме недовършени неща по дома ни. За чистене съм по-мързелива. Но вчера издивях яростно за недовършените неща.
Едитвам: лежа по гръб и усещам на едно място като спазъм с потупвяне от вътре. Възможно ли е да е бебето. Като се изправя спира.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 18:19 от Петя Танева 604618

# 513
  • София
Аз също още не съм купувала нищо 🤷♀ Имам количка от предния път, и ще си я ползвам, макар и да залитнах по едно време да купувам нова 😂 Имах кошара Next to me, но я дадох на приятелка, та ще купя някаква нова. Дрехи и играчки имам в изобилие, трябва само да ги прегледам. Не стига, че бебето е пак момче, ами и отново ще е Септември и откъм дрехи ще мога да ползвам всичко, което имам 😬 Имам помпа за кърма също, на мен ми беше полезна. Общо взето този път покупки ми ще бъдат столче за кола, легло, и разни консумативи като шишета и биберони. Чак ми е скучно, че няма какво толкова да купувам, предния път ми бешв голяма забавa 😏 Може би, ако бешв момиченце щях да искамда купувам розовички неща, и да разнообразя, но сега не изпитвам такава нужда

# 514
  • Wonderland
Колички гледах,но не мога да се спра на нещо конкретно. Нашият таван за количка също е около 1000 лв. Аз ще трябва основно да купувам всичко,са тази разлика с баткото,всичко раздадох още преди години,няма как.
Петя, аз така едно време за първи път усетих баткото, този момент си го спомням,защото няколко дни се чудих той ли е не е ли,но се оказа,че си е било потупване от него. Hug
Гледах един английски сайт online4baby,има доста изгодни комплекти,но незнам как става с поръчките сега от Англия, а и без да я пипна и да я видя,специално за количка се колебая дали бих могла да поръчам така.

# 515
Аз предимно ви чета и не се включвам много често, но ежедневно рефрешвам темата. При липса на ФБ, само тук имам с кого да си сверявам часовника. Grinning

Иначе аз съм на ФМ през 20 г.с., на 27.04. Казаха, че ако се наложи фетална ехокардиография, ще ме запишат за следващата или по-следващата седмица например.

Аз съм със скъсена шийка - 31мм и от сряда приемам утрогестан (вагинално) и магнерот. Атанасова ми пусна микробиология и ме вика другата седмица да се видим извънредно, за да прецени дали ще има нужда от серклаж. На момента малко се шашнах и вечерта след прегледа бях доста притеснена, но засега гледам да запазя самообладание и да не се паникьосвам. Вярвам на Атанасова на 100% и чакам да каже какво да правим и гледам да не го мисля. Почивам и гледам да не се претоварвам нито физически, нито психически.

# 516
Доста сте писали днес и вече забравих по кои теми исках да се изкажа Grin
Количка и аз искам да купим, макар че се оказа че има кой да ни даде почти нова...На мен просто ми се иска друг модел и разума не може да надделее над емоцията Grinning Ще го мислим още, то се е видяло. Кошара си имаме, но ще трябва да вземем някаква по-малка и за всекидневната. Може би някакво кошче ще е.
Като цяло още не съм се настроила на вълна за купуване и ще поизчакам.

Моята втора ФМ мина, сега съм на ЖК на 26.04 и след това на фетална ехокардиография.

# 517
И аз всичко съм раздала от момчетата. Тогава много блкзки имаха деца и ме заринаха с какво ли не, сега по- скоро няма кой. А пък и като е момиче, ще е вълнение пазара в розово 😁
Чаршафи, одеала и т.н. ще си шия сама.
Количка взехме употребявана, точно защото хем исках да е хубава хем не ми се даваха безумни пари, просто ми се струва излишно. Взехме Пег Перего book, пълен комплект, включително изофикс системата, което за мен беше важно. Има всичко, което искам.
Не се сдържах да поръчам няколко дрешки след като разбрах пола, но сега съм се спряла...
Кошарка, както съм казвала, ще е мини тип next to me. Няма място за повече в нашата стая. Ако спи спокойно ще купя нормална за детската стая и батковците да си я приспиват 😁

# 518
Еха, много е вълнуващо, когато обичаш да правиш покупки за такива неща. Аз хич не обичам... Ако имаше как кой вместо мен.
Дрехи - раздала съм женските, но те се въртят в семейството, че и аз имам брат и сестра и двамата имат момичета. Та ако е момиче, за началото има и то супер дрешки. Ако е момче... Няма да има на първо четене, но съм сигурна, че ще се намери кой да даде бебешки. Те хич не ми се купуват.
Иначе не предвиждаме ремонт, защото тъкмо като родих втората буба, се нанесохме в ново жилище и търчахме по магазини със слинга и бебето. И си спомням как чистех тераси, прозорци, луда работа. Бебчето смятам да спинка до мен, ако се кърмим, така беше и преди. После местим в кошара и сега и двете ми дъщери спят сами в легла. След бебешки период не са спали при нас. Но и.. Заспиването е трудна работа по принцип и до съвсем скоро ставахме по няколко пъти в нощта, защото сънуват някакви неща и плачат.
За количка, аз вече няма, нашата буквално я изхабих Simple Smile с което се гордея, и сега може би ще си взема някаква втора ръка Мутси, май така се казваха, изглеждат ми мн яки за разходки, на мен това ми трябва.

А някой беше писал, че е почувствал нещо, звучи като да е бебенцето. Сори, не мога да скоролна с телефона. И съжалявам за правописните грешки.

# 519
За количка - като наближи времето, ще гледам някоя по-бюджетна.
Ако е момиче (както се видя уж на ехографа), имам дрешки от предната ми девойка ❤️
Не мисля да купувам нищо преди 7м,може и по-натам живот и здраве

# 520
Здравейте момичета Flowers Hibiscus
Вчера и днес имах повече работа, а вие сте наваксали с активност Blush

Давам едно по едно по темите Grinning
Добавки си купих комбинирани, но няма да ги пия (подарявам при желание, липсва 1 таблетка Pragnacare са). Атанасова каза, че ще пия каквото имам нужда, защото в комбинираните често дозите не са подходящи спрямо какво има нужда организма, а понякога и самите неща си пречат за усвояване.

Магнезиево олио ползвах предната бременност специално за прасците, защото имах ужасни крампи нощем (това май беше характерно за по-късен етап от бременността) и имаше ефект.

С тренировките още се разбираме - тренирам си всеки ден за сметка на хоум офиса. Предната бременност ходех на зала до средата на 6ти месец и после спрях, като поднових в 9ти. Сега се въздържам от залата заради короната и правя упражения вкъщи с много леки тежести, редувам долна част, горна част и само тренажор в почивен ден.

На ФМ съм на 19.05 и се пада около 22г.с. Първо бях запазила за 19та, но Атанасова посъветва да сменя с по-късна дата. Ще ходя този път в Марков МС и като се обадих за смяна също потвърдиха, че е по-добре. Иначе Стратиева каза между 20 и 24.

За количка вече съм споделяла, че съм доволна от Mama&Papas. За Peg Perego също съм чувала много добри отзиви.

# 521
  • au bout du monde
Дори съм хвърлила око на един комплект за новородено наTommee Tippee

Недей се хвърля от началото на големи комплекти. На моя купих на Томи Типи шишета и залъгалка, но не му харесаха. Бибероната на шишето му беше голяма и не му беше удобна за ядене. Сега чак в 8ми месец влезнаха в употреба тези шишета. После му купих на Мам шишета и залъгалки и тях ги хареса.  ☺️ На Мам ми омръзна обаче да ги разглобявам и сглобявам😆 и за това Томи Типи влезна в употреба.

Относно количките, аз харесвам леки с малки колела. Моята е Maxi Cosi Lila SP. Страхотна количка от всякъде. Лека, маневрена, влиза в тесни пространства, коша е удобен, бебо беше до 7ми месец в него.

Дрехи имам, само ромпъри с цип ще взема, защото се оказаха много удобни.

# 522
Здравейте, момичета! Готино е, че сме по-активни 😌 И аз вече нямам търпение за втората ФМ, която е точно в 22 г.с. Виждам, че доста от вас ще ходят на фетална ехокардиография. Препоръчана ли ви е или я правите за собствено успокоение? Аз съм със задна плацента и първа бременност и не знам, дали са ми игриви червата или вече усещам ритничета от малкото футболистче 😊 иначе аз поръчах количка, но няколко приятелки ме стреснаха, че ще трябва и кош за новородено, което ми се струва излишно. В самото описание и ревю има специално матраче за главичката и пише, че е подходяща и за новородено. Ще съм благодарна, ако можете да изкажете мнение. Идеята ми е да взема и стол за колата, който ще може да се инсталира на количката

https://babylifemalechko.com/Pushchair-LILA-NOMAD-GREY-1311712110

# 523
Привет и от мен,

Много се радвам, че сме по-активни.

Относно витамините - пия комбинирани Femibion 2. Не съм изследвала нищо допълнително. Пия и магнезиев диаспорал, както и Биозин мама, който смятам да спра след като свърши тази опаковка.

Относно покупките - вече имаме големите неща - легло, скрин, количка, кошче за колата, което става за количката; повивалник и отделно взехме от ОЛХ люлка на 4moms MamaRoo, доста изгодно. Детската в момента е нещо между гостна и детска, защото таткото държеше да сглобим леглото и количката, а скринът ки е по поръчка и дойде сглобен. Понеже ние се нанесохме преди година в ново жилище, втората стая решихме да обзаведем с гардероб и легло, когато идва някой на гости да има къде да пренощува. Обаче сега на този етап, ще трябва да махнем леглото, тъй като е 160/200 и в ломента стаята е като Дядовата ръкавичка. Ще оставим гардероба и детските мебели, за да има пространство за игра по натам. Ще остане да ппръчаме завеси и килим. Като съм и харесала едни самозалепващи се стикери на стената.

На мен няма кой да ми даде дрешки. Дебна оферти за стерилизатор, мисля отначало ръчна помпа, колкото за родилното, защото не знам ще има ли кърма, няма ли д аима и не ми се инвестират 300лв в помпа. Шишета ще купувам по натам.

Стана много дълго..

# 524
Daaaamyamama не е нужно да купуваш кош за новородено.
За мен даже беше минус такъв, понеже всеки ден ходехме с колата до парка, а с коша е трудоемко- коша трябва да се свали, за да се сгъне количката, съответно после да се сложи. Количката ми беше с пълно легнало положение и си беше супер. Зимата- с чувал.
Сега май се очертава подобна ситуация, усещам че коша за новородено ще се ползва повече вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт