СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 935
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета Simple Smile

Имам един въпрос свързан с приема на вит D3. Според изследванията, които си пуснах, витаминът ми е 12.5 ng/ml при референтни граници от 4,9 - 55,8. Д-р Атанасова от Токуда ми писа да приемам по 30 капки Вигантол седмично. Озадачи ме обаче количеството - 30те капки Вигантол седмично се равняват на над 2000 IU (международни единици) на ден, което по над 5 хапчета ако взимем например Oilesen D3, който е на хапчета по 400 IU.

Вие приемате ли витамин D3, в какво количество и при каква начална стойност на витамина в кръвта ви го предписаха?

# 121
Аз приемам по 3 капки на ден по предписание на д-р Колева от Токуда . Резултатите ми бяха 67.90 pmol/l на стойности 50-120 pmol/l.  Във вода ли ги разтваряш или директно приемаш през устата ?

Имам един въпрос свързан с приема на вит D3. Според изследванията, които си пуснах, витаминът ми е 12.5 ng/ml при референтни граници от 4,9 - 55,8. Д-р Атанасова от Токуда ми писа да приемам по 30 капки Вигантол седмично. Озадачи ме обаче количеството - 30те капки Вигантол седмично се равняват на над 2000 IU (международни единици) на ден, което по над 5 хапчета ако взимем например Oilesen D3, който е на хапчета по 400 IU.

Вие приемате ли витамин D3, в какво количество и при каква начална стойност на витамина в кръвта ви го предписаха?

# 122
Аз приемам по 3 капки на ден по предписание на д-р Колева от Токуда . Резултатите ми бяха 67.90 pmol/l на стойности 50-120 pmol/l.  Във вода ли ги разтваряш или директно приемаш през устата ?

Под езика директно без да се разтварят във вода.

# 123
При мен вит. Д беше 24.1 (реф. стойности от 32 до 80) и лекарят ми изписа Oilesen D3 два пъти дневно.
Пия ги вече втори месец, в понеделник съм на консултация и мисля да го попитам докога така.

# 124
Дами,
Аз приемам комбинирани витамини Фемибион 2 /от 13та седмица/ и там по принцип има всички изброени от вас витамини, не съм пускала до сега изследване, за да проследя как се движат, но ме замислихте дали не трябва да пусна при следващите кръв и урина...
Иначе е хубаво от втория тримвстър да се включи и DHA/ докозахексаенова киселина/, което е вид Омега-3 полиненаситена мастна киселина. Интересно ми е вие започнахте ли да приемате такава?

# 125
Дами,
Аз приемам комбинирани витамини Фемибион 2 /от 13та седмица/ и там по принцип има всички изброени от вас витамини, не съм пускала до сега изследване, за да проследя как се движат, но ме замислихте дали не трябва да пусна при следващите кръв и урина...
Иначе е хубаво от втория тримвстър да се включи и DHA/ докозахексаенова киселина/, което е вид Омега-3 полиненаситена мастна киселина. Интересно ми е вие започнахте ли да приемате такава?

Аз приемам витамини Премама Дуо. Те се пият по една таблетка(пълна с всякакви витамини и минерали) и една капсула с DHA. Скоро гледах една лекция за "Подготовка за новороденото в болницата и у дома" и там отделиха време и за DHA. Пия си ги вече от 1 месец и казаха до раждането, а дори и при кърмене първите месеци.

# 126
  • София
Аз пия една камара добавки, и повечето нива на витамини са ми зле. Б6 и Б12 се покачват съвсем леко, а за Д да не говорим - под долна граница и не мърда каквото и колкото и да пия. Наскоро пуснах и общ белтък - и той под долна граница. Започнах и протеин, че ненавиждам месо откакто съм бременна. Други от вас приемат ли протеин, ще се радвам, ако може да препоръчате вкусен такъв (Прегнако е ужасен)? Та, пускайте си основните витамини регулярно, защото прием за жалост невинаги означава покачване.

# 127
Здравейте,
искам да ви попитам, дали ви се е случвало вече един лек бодеж на много странно място- бих го описала във вагината. По-скоро се случва някъде навътре,  все едно нещо ти тежи (предполагам, че е уголемяването на матката)?
Някак си ми се струва, че е нормално, обаче като ми е първа бременност, какво поле за съпоставка мога да имам.

# 128
Strawberry Cream протеин използвам същия като преди да забременея (харесвам няколко вкуса на myprotein - шоколад и лешник, rocky road, холандска бисквитка, strawberry cream Grinning, шоколад с карамел, брауни), имам и един rich chocolate на dymatize.
Не го пия, че не ми е вкусно така. Добавям го в кисело мляко, примерно с овес и плод и става супер + ленено семе или чия за фибри.

Flower22 тежест ми се случва от време на време да имам ниско долу, но като напрежение, не бодеж Disappointed Много е неприятно, по спомен и с първата бременност имах такива усещания от време на време.

Вит Д още не пия и ще питам на следящия преглед, 28 ми е при реф. стойности 20-100.

# 129
  • КиТ
Аз витамин D3 в началото пиех по една таблетка дневно от хапчета с 400 IU,след като отидох на Жк,гинеколожката ми каза,че при бременност е хубаво да се пие по 800 IU и започнах с една таблетка сутрин и една вечер.
Хемоблобина,по скоро желязото също ме беше ниско,та пия и за това...иначе Б12 си беше ок при мен Simple Smile

# 130
Аз съм вегетарианец - не ям месо и риба и яйца и от млечните ям само пармезан и рядко фета сирене, но си следя стойностите през 3 сед и за сега всичко ми е над средната референтна. Приемам само фолиева киселина и желязо на Solgar.
Много зависи какво е храненето и дали е разнообразно, аз си набавям протеина от храната и вс останало, имах веган протеин преди но сега ми се гади от него и го спрях от началото на бременността.
Със синът ми преди 6-7г ядях всичко, тогава вс стойности ми бяха в дефицит и пиех 10 вида витамини.

# 131
Получих си резултатите от БХС, имам риск за Даун 1:299. Със смесени чувства съм. Пише, че резултатите ме поставят във сивата зона и ми препоръчват основен пакет неинвазивен тест. Мнения????

# 132
Получих си резултатите от БХС, имам риск за Даун 1:299. Със смесени чувства съм. Пише, че резултатите ме поставят във сивата зона и ми препоръчват основен пакет неинвазивен тест. Мнения????

Това комбинирания риск ли е или възрастовия? Къде си ги пускала?

# 133
Петя, на феталната какво казаха? По принцип, ако е комбинирания се води висок риск, но както знаем БХС е статистика и по-важно е какво е казал лекаря правил ФМ.
Аз предполагам, че при такъв резултат бих направила пренатест за лично успокоение.  Силно вярвам, че всичко ще е наред с бебето Heart

# 134
Пише само първоначален риск 1:348 и изчислен риск 299. При мен са просто добавени на бланката на ранния скрининг от доктора, не са на бланка от конкретна лаборатирия. Но са правени в Бодимед като цяло.
Доктора не изяви някакви съмнения за Даун.

Общи условия

Активация на акаунт