СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 38 007
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Мами, аз съм се размечтала за море 🌄 Вие планирате ли вече почивки?
Ние ще правим и голям ремонт, та силно се надявам да може и да отскочим на море тук или в Гърция, та се заех да го мисля отсега 😂

# 331
Мами, аз съм се размечтала за море 🌄 Вие планирате ли вече почивки?
Ние ще правим и голям ремонт, та силно се надявам да може и да отскочим на море тук или в Гърция, та се заех да го мисля отсега 😂

И аз съм се размечтала 😄 миналата година ни се наложи да отменим две пътувания, и сега желанието ми за почивка е огромно.
Резервирали сме вече 1 седмица на о-в Крит от 22ри юни, като и билетите и настаняването са с опция за връщане на парите, ако нещо се обърка, та е приемлив риск. След това ще съм твърде бременна да пътувам на по-дълги разстояния (иначе щяхме да вмъкнем няколко дни в Португалия в края на юли, но предпочетохме да си вземем парите обратно и може би ще отидем някъде наблизо - Шотландия или някой от близките острови).

# 332
И на нас ни се ходи към Гърция, миналата година правихме ремонт на ново жилище и сватба, та не успяхме да се класираме за Гърция. За тази година, дано успеем, не знам обаче как ще стои ситуацията със Зелените ваксинационни паспорти и дали това няма да е пречка.. може да вземем нещо last minute. Иначе за момента о. Лефкада ми е фаворит.

От Българското черноморие сме доста разочаровани - или някакви безбожни цени на хотели, или някакви дупки за парите, с които в Гърция може да си изкараш 100пъти по-добре.

# 333
  • Germany
Нашето бебче разкри пола си- момиче! Ще ми е втора госпожица Simple Smile а за почивка..ако юни не съм огромна обмисляме няколко дни на море ( аз под чадъра хаххах) ,но има време Simple Smile

# 334
Здравейте, момичета, признавам, че и аз си мечтая вече супер много за море, най-вече в Гърция, много ми се иска с таткото да успеем да се организираме за такова още през юни, защото по-нататък, през юли-август може и да е по-специфично заради уголемяващия се корем и по-високите температури, та ми се иска поне около средата на юни да успеем. Така ми се плува на воля, а за момента не смея да ходя по басейни, и заради ковид, и заради рискът от гъбички. Няма да скрия, че почти всяка сутрин съм в Booking и преглеждам идеи за Халкидики. Единственото, което ме притеснява за момента, е как ще бъде влизането и излизането от Гърция по това време, но да се надяваме, че дотогава ситуацията с извънредното положение в България ще е по-лека.

Имам един козметичен въпрос към вас - как си махате мустачките над горна устна по време на бременността? Аз преди ходех на кола маска, но сега кожата ми е супер чувствителна и става на червени точки и малки пъпчици, отделно болката беше 3 пъти по-осезаема от обичайното, та не съм ходила на козметик от края на януари. В групата "майки октомврийки" (преглеждам и нея информативно) някоя мама беше писала за депилиращ крем за много чувствителна кожа, мисля, че беше марка Nuxe, но честно казано, не го открих в нито един онлайн магазин за козметика. Малко ме е яд, че навремето не си направих лазерна епилация там, но така се случи... Ще се радвам да дадете идеи.

# 335
Щом те боли и реагира от колата маска, вариант според мен е депилиращ крем или евентуално тример.

# 336
Как сте, момичета? Аз откакто спрях да си слагам утрогестана съм много добре. Чак все едно не съм бременна и се плаша дали всичко в ОК. Имам чувството, че по-рядко усещам бебчо.. дано да си въобразявам..
Утре влизам в 17 седмица.

# 337
Аз също имам такова чувство , няколко поредни дни го усещах често, а сега не. Утре съм на лекар , това ме успокоява . Как спря утрогестана постепенно ли го намали ?
Как сте, момичета? Аз откакто спрях да си слагам утрогестана съм много добре. Чак все едно не съм бременна и се плаша дали всичко в ОК. Имам чувството, че по-рядко усещам бебчо.. дано да си въобразявам..

# 338
И аз още съм на утрогестан.. По принцип бях на 2×3 на ден, сега съм на 2×2, после ще мина на 2×1 каза моят АГ и ще го спра така. Аз откакто преди няколко дни усетих бебето за пръв път, и всеки ден вече го усещам, по всяко време. ☺ Вчера особено беше мнооого активно, чак се притесних да не правя нещо аз грешно... 🤔 Но да си призная честно, с нетърпение очаквам вече тези моменти, когато го усещам 😊

# 339
Ние имаме две почивки и мислим май, юни и юли да сме по пътищата, едната обаче е на 16 часа полет път от нас и ме притеснява, ще видя как ще е по натам, другата е през май в Амалфи.

Аз тези дни изживях кошмар - първо кариеса, които от нищото беше станал мн дълбок почти до нерва  после ужасно подути венци, мисля че и афти имах, нищо не можех да ям, болка, дискомфорт, не съм лигла ама беше супер гадно, взех мерки - смрадлика, вода за уста с чаено дърво и лайка, нова паста и обикновена супер мека четка и има подобрение, но пак не е съвсем в ред... гледам да не се оплаквам защото не е кой знае какво ама ме изтормози .. като цяло ми е един гаден вкуса в устата.
Имам цялостно усещане че ме болят зъбите и цялата уста, на някой др случвало ли му се е?
Аз се грижа много за тях и ходя на зъболакр дори без нужда, с първата бременност имах само подути венци но не и чак такива оплаквания

Аз си махам космите с конец, от години, сега в локдаун се научих сама или давам на една приятелка... много съм доволна и нямам промяна сега през бременноста.

При нас са 4 почивни дни и се наслаждавам на спокойствието, май няма да ми е толкова зле през майчиснтвото, аз си мислех че ще ми се скучно 😅😀

# 340
Аз също имам такова чувство , няколко поредни дни го усещах често, а сега не. Утре съм на лекар , това ме успокоява . Как спря утрогестана постепенно ли го намали ?
Слагах сутрин и вечер по 2. Последната седмица слагах по 1 сутрин и вечер и после го спрях.
Абе усещам го май на моменти, но преди май повече го усещах..
Може и да се филмирам..

# 341
  • КиТ
bumble111,и аз имах един обикновен кариес,отдих на зъболекар,оказа се,че имал дупка и е стигнало всичко до нерва...последстивие се оказа гангрена...та сега една лекуване правя ужас...,че имам и други кариеси които май и тях по-да направя преди да родя,че стават бели от тях Confused

# 342
Пуст късмет, аз си смених всички пломби в устата преди да забременее и направих и всички предни долни и горни с бондинх. Сега нямам проблеми, нито кървене нито нищо.
На вас много ли се подува корема все още. При мен е ужас. Сутрин имам малко коремче, след ядене става троен и твърд и ми е много тежко.

# 343
Момичета, да ви се оплача - май се разболявам. Цял ден ме боли главата и ме обливат студени вълни. Отпаднало ми е. Нямам други оплаквания за момента.
Пия чай, ям лимони, киснах си краката във вода със сол и опитах да поспя, поне студените вълни изчезнаха. Но гглавоболието не. Какво можех да пия? Ще хапна и ще взема душ да видим дали ще живна, ако не че се чуя с лекаря ми.

Петя, от всякаква храна ли ти се подува корема?
На мен в началото доста по-често, сега ми е сравнително спокойно и леко, само понякога като ям нещо газообразуващо се подува, но пуста лакомия....

# 344
Мира, когато аз бях болна, ЛЛ ми каза Инфлуцид, сребърна вода или физиологичен разтвор за носа, лукчета и чай. Вдигнах еднократно 38 и малко и пих един парацетамол. За няколко дни се оправих, но наистина е неприятно. Дано бързо се оправиш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт