СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 38 005
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Чух се с Док, праща ме утре на тест за Ковид, днес ми каза да пия един парацетамол и Вит. Ц, повече течности и евентуално ако започна да вдигам температура - аналгин.
Температурата ми в момента е 37 C. Ще я следя тази вечер. Таткото се изолира на друго място, че беше хремав тези дни, сама съм.

# 346
Биозин мама знам, че пият ударно бременните да стопират настипки и тн. Джинджифил с мед. Ако те били и гърло казвай, за там има варианти. Но дано да го стопираш.
Иначе ми се подува корема от абсолютно всичко.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 20:56 от Петя Танева 604618

# 347
Здравейте Flowers Hibiscus Не съм много активна тези дни. От сряда съм с болки в гърлото и хрема, засега няма подобрение Tired Face поне липсват ковид симптоми. Детето също беше с доста висока температура 2 дни и работа, неспане и бременност си казват думата. Пия парацетамол, хомеовокс, хербитусин, някакъв спрей...общо взето каквото казаха, че може в аптеката. Биозин почнах скоро и него ще ги пия до края.

# 348
Момичета, усещате ли леко по-твърд корема, където е бебето?
Че се притеснявам, че нещо не е наред 😳
Отделно за утрогестана, от началото си пия по 2 хапчета, другата седмица съм на преглед, да видим какво ще каже дали да спирам (макар че надали - каза ми, че имам леко смъкната плацента)
Преди седмица някъде усетих леки движения на бебето (15г с), но от тогава насам повепе не съм 😕

# 349
_Bella_Mi_, аз усещам, че корема ми може да хлътне като го пипам от едната страна, а от другата е по-теърд и стегнат. Мисля, че е напълно нормално.
Тази сутрин бях на фетална ехокардиография и съм много доволна от доктора. Ако някоя мама от Варна или околността иска или трябва да направи такъв преглед, го препоръчвам с две ръце. Д-р Емил Христов, преглежда в медицински център “За детето”. През цялото време ми обядняваше какво вижда, колко клапи, колко предсърдия, какви дренажи и хиляди други думи, които не разбирам, но всичко е наред и в норми при нас. Каза, че бебето е много палаво, но е в добра позиция, за да го прегледа. Също така каза, че е препоръчително да се направи прегледа след 20/22седмица, за да е по-голямо сърчицето и да може да се види всичко, но каза, че при мен е видял и няма нужда да ходя да повтарям.
След обяд съм при проф.Балев на фетална и нямам търпение да видя дали ще е толкова сладкодумен и той Simple Smile хубав ден и успешна седмица, момичета 🤗🤗🤗

# 350
Cherry и аз съм се насочила към Христов. Лесно ли запази час, тъй като аз мисля след 20.04 да ходя, когато ще съм в 20 г.с.

# 351
Harmonie*, обадих се миналата седмица да попитам за свободен час за следващата(т.е. тази),
момичето ме попита Понеделник 09:00 устройва ли ви. Така, че бях първа и много лесно и бързо си записах. Очаквах при Балев да чакам много, но и там бързо стана.

# 352
Момичета, бързо оздравяване пожелавам на болните. Моята хрема, главоболието, кашлицата и гърлото ги излекувах без никакви кой знае какви медикаменти, защото така съм си научена по принцип и рядко прибягвам до хапчета. Сутрин и вечер пиех по 1 парацетамол с 2 витамин С. През останалото време чай с много мед и лимон. За носа разтопявах захар на котлона и вдишвах парите и краката във вода и едра сол. Надявам се да ви помогна поне малко. 🥰

Колкото до почивките, честно казано пак аз нямам желание мъжо разбира се има. Миналата година заради ковид и пръстени, и тържества, и ремонти по къщата пропуснахме морето. Тази година се занимаваме с преместване в апартамент и основен ремонт там, та не знам дали ще има време за почивка. Като се погледна в огледалото и видя неголямото коремче и си представя какво ще стане и веднага изключвам идеята някой друг да ме гледа такава хипопотаместа. 🐮

Имам нужда от мнения, момичета. До този момент използвах лосион на Жоржея против стрии, защото ми беше останал и трябваше да се изхаби, на него изрично си пише, че е за заличаване на вече стари стрии. Та споделете мнение за нещо наистина ефикасно и подходящо за предпазване от бъдещи белези.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 11:53 от radelinash

# 353
  • Germany
По лично мнение за предпазване от стрии е Bio Oil. За жалост аз не мога да го ползвам, защото миризмата не ми понася. Но може да пробваш ако не те дразни

# 354
  • au bout du monde
Аз си взех на Юриаж против стрии и на Икаров. Едното няма мириз, а другото мирише мн приятно.

Предният път се мазах с Ла рож един крем с урея и кокосово масло. Нямам стрии.

# 355
Аз използвам на Palmers лосиона. Предния път пак го използвах, както и един крем на Maternea и кокосово масло-нямам стрии, но ще видим сега как ще е.

# 356
  • Wonderland
По повод маслата за стрии и аз взех на Юриаж, с предната преди 10 години се мазах с Мустела,но стриите са си налице,въпреки мазането. Според мен всичко е и до кожа. Сестра ми е несериозна в това отношение не се маза с нищо,а си беше взела,но пък няма нито една стрия.
На момичетата,които са болни желая бързо и скорошно оздравяване. Hug Мен от време на време гърлото ме дразни,а нищо студено не пия, взех си лукчета, и повече лимони и минава.
Момичета, да ви попитам миналата година успях да си направя домашен сироп от бял бъз и с повечко лимони усещам,че ми действа освежаващо,но никъде не успях да намеря информация дали става за бременни или не? Thinking

# 357
За мазанетл аз си взех Uriage Cica Oil, защото много ме впечатли чистото съдържание и имам домашен лосион с бадемово масло, масло от манго и още нещо ама сега забравих какво беше 😅
За мен е мн важно продукта да е 100% чист на съдържание. ☺

# 358
Идвам да ви се "похваля", че съм с Ковид.
Таткото и той, но е изолиран, не знам при това положение дали да се връща вкъщи, той е по-зле от мен.
Стискайте ми палци така да го карам както до момента, и всичко с детенце да е наред.

Колкото до мазилата - имам маслото на Палмърс, олиото на Икаров и си направиш домашен лосион като смесих няколко масла (включително и малко свинска мас 😁), редувам ги, че да видим. Надявам се да нямам.

# 359
Идвам да ви се "похваля", че съм с Ковид.
Таткото и той, но е изолиран, не знам при това положение дали да се връща вкъщи, той е по-зле от мен.
Стискайте ми палци така да го карам както до момента, и всичко с детенце да е наред.

Колкото до мазилата - имам маслото на Палмърс, олиото на Икаров и си направиш домашен лосион като смесих няколко масла (включително и малко свинска мас 😁), редувам ги, че да видим. Надявам се да нямам.
Пожелавам на семейството ти и теб едно безсимптомно и леко преминаване през вируса. Моля те, дръж ни в течение, че всяка от вас като сподели я мисля.
За мазилата- мажа се с Мустела и честно казано ми се струва прехвалено мазило за цената си.

Общи условия

Активация на акаунт