СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 992
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Аз не знам какво точно е ФМ, ама моя голям преглед, които подозирам че е като ФМ, е на 27 април, за сега съм имала ехограф на 18.01, 22.02, 26.03 и на 27.04 предстои,  ако вс е наред ще мисля да вмъкна още 1-2 преди септември, защото е мн дълго времето без да знам какво става 😬😀

Утре влизам в 18 сед и не мога да повярвам как бързо минава времето, даже проверих да не се бъркам 😬😀 тези дни си хапвам стабилно ( здравословно де) и ще видим какво ще излезе на кантара.. вчера в 21.30 огладнях... за сега дрехите още ми стават 😅 попринцип се меря всеки четвъртък сутринта, утре ще споделя

# 376
На мен веч дрехите не ми стават. С дънките съм на косъм, но сана предела си колкото и да са еластични. Качила съм 6-7кг. Доста са ми.

# 377
Здравейте, момичета Hug как се чувствахте в 16 седмица?  Имам леки болки в корема... Всъщност аз до момента винаги съм си била с леки болки... Но се притеснявам дали е нормално (имам две загуби в 6 и 8 седмица) единия лекар казва нормално е... Другия казва не е хубаво да те боли... Обърках се вече. Гледам главно да лежа... Но аз изцяло това правя Confused
P.S.  Само да допълня... Моето момиченце в корема изведнъж се превърна в момче Blue Heart

# 378
А ходи ли на преглед или само по телефона?
Аз също бях с болки тези дни, но тъй като ми се сториха нетипични отидох да ме видят. Всичко е наред при мен, било е от претоварване и вече се успокоиха нещата. В 18та седмица съм аз.

# 379
И аз имах болки, но АГ също ми каза, че е нормално и ако пак ме боли да пия но шпа. Не съм пила, защото отминаха . Сега съм на фаза-главоболие . Аз бих се консултирала с АГ , за да бъда спокойна.

# 380
Здравейте, момичета!
Забелязах, че бъдещите майки Октомврийки са много активни - вече 5-та тема са започнали. Трябва да се стягаме 😀 (в кръга на шегата).

От две вечери сякаш усещам ритане в корема и понеже ми е първа бременност не знам бебето ли усещам или нещо друго хах много е странно.
Вече съм в 18-та седмица и би трябвало да си е малкото човече 🥰

# 381
Здравейте, момичета! Аз също в понеделник усетих по-силни болки в корема и стягане. За радост във вторник ми беше първият ултразвук от ЖК в Оскар. Докторът каза, че ми е твърда матката и ми предписа 2х3 магнерот за 10 дни и после ще го намаля до 1х3. Това, което ме притесни е фактът, че шийката ми е 25мм и затова и аз като някои от вас минавам на утрогестан вагинално. Сега ми е малко сдухано, защото чета, че за 18-та седмица определено не е в нормата. Казаха ми да си живея живота и да не го преживявам. Надявам се с терапията да стопираме това “скъсяване” и да не пада под тази дължина. Не са ми казали да лежа, но седенето пред компютъра по 9 часа малко ме натоварва вече Sad

# 382
Здравейте момичета! Някоя от вас да има раничка на шийката на матката и съответно да има някаква симптоматика от нея? Имах снощи няколко капки кръв , нямам никакви болки или дискомфорт, днес съм при АГ на преглед, снощи се чух с него, каза по тел.да не се притеснявам, имам му доверие. В 16 ГС съм, до сега лека бременност, без предишни прокървявания или нещо по - специфично от гаденето в началото. Любопитно ми е да разбера и други женски мнения, опит с това и т.н.  Прекрасен ден от мен!

# 383
Здравейте!
Децата са ваканция, та и аз с тях. Отдали сме се на пълен релакс.

За плацентата- и моята е предна, със сигурност по- късно се усеща. Аз съм 18+ 4 и съм го усещала само няколко пъти, може би при по сериозни кълбета 😁

Болки и аз имам все някакви. Но много ме притесняват тези в таза. И предишните пъти имах сериозни такива, но дооооста по- късно. Сега така ме схваща целия таз, че едва се "разгъвам" като тръгна да ставам. А има още цели 5 месеца, не ми се мисли.... като се прибера в София задължително ще се консултирам...

# 384
Cubanita, аз имах раничка преди да забременея, не непосредствено, може би минаха към две години. Но никога не съм имала кървене. Сигурна ли си, че е от нея?
Основно имах дискомфорт по време на секс и понякога парене.

# 385
Момичета и аз тези дни имам болки ниско долу в корема. В 16+3 г.с съм и досега съм имала лек дискомфорт за по няколко часа и толкова, но вече 3-ти ден са си постоянни болки - и да лежа, и да седя, и каквото и да правя все го има дискомфорта. Звънях на АГ-то да ходя да ме види, оказа се, че е в болничен, та часа ми е чак за 22-ри. След като се чухме се поуспокоих, защото каза, че за тези седмици е нормално да усещам дискомфорт заради уголемяването на матката и ме посъветва за повече почивка, а ако болката стане по-силна да пия нош па и да следя за кървене или зацапване. Надявам се да поуспокоя малко и вас, защото притеснението ни е враг. 🤗

# 386
Здравейтее! Относно болките и аз имах такива, особено силни ми бяха една от предните вечери...не можех да се завъртя в леглото или да стана безболезнено, защото усещах прорязване от едната страна. Пих но шпа и на следващия ден на прегледа се оказа, че всичко е наред, нормални болки от растежа на матката и разтягането на маточните връзки. Предписаха ми магнезий диаспорал и от тогава нямам никакви оплаквания. 😊

Друго интересно при мен е, че ми излязоха изследванията за тромбофилия - хомозигот съм по мутация в MTHFR C677T гена и хетерозигот PAI 5G/4G. На аспирин съм всяка вечер, но все пак реших да си запиша час за проф. Паскалева за лично успокоение. Frowning1 Някои друг с тромбофилия и на терапия?

# 387
  • София
Здравейтее! Относно болките и аз имах такива, особено силни ми бяха една от предните вечери...не можех да се завъртя в леглото или да стана безболезнено, защото усещах прорязване от едната страна. Пих но шпа и на следващия ден на прегледа се оказа, че всичко е наред, нормални болки от растежа на матката и разтягането на маточните връзки. Предписаха ми магнезий диаспорал и от тогава нямам никакви оплаквания. 😊

Друго интересно при мен е, че ми излязоха изследванията за тромбофилия - хомозигот съм по мутация в MTHFR C677T гена и хетерозигот PAI 5G/4G. На аспирин съм всяка вечер, но все пак реших да си запиша час за проф. Паскалева за лично успокоение. Frowning1 Някои друг с тромбофилия и на терапия?
PAI се акумулира с ACE и Factor13. Тях изследвала ли си?

# 388

Здравей, аз също съм  MTHFR и пия Метафолиева и Мета Б12,за да се усвоят по-добре. Говори с АГ, може би и при теб трябва да са Мета варианта, заради тази мутация. PAI 4G/4G съм аз, в НГЛ в Майчин дом ми казаха, че това не било нещо кой знае колко сериозно, но жената, които ми погледна резултата не ми се стори много навътре в нещата.. звънях за Паскалева, но скоро няма час. За сега съм на Акард 150mg и Натаспин според препоръките на АГ и след две седмици съм на преглед.
Надявам се всичко да е наред.

Ти колко мг Аспирин пиеш? Пиши моля те, ако ти назначат допълнителна терапия.

А за изследванията на тромбофилия сама си назначих.. и добре, че го направих. Често се срещало явно.

# 389
Здравейте, аз съм 18 сед днес, как лети времето!
Качила съм 1 кг в последната седмица, но аз си усещах, ужасен глад ме гони. Общо 1.6кг имам до сега, но пък в началото смъкнах 3-4 и още не съм си стигнала теглото от преди да забременея.

От днес започвам да пия Омега 3 (DHA) и продължавам със желязото и отделно фолиевата докато не ми свърши, в началото заради ужасното гадене бях несериозна и реално започнах да ги пия редовно след 12та сед, за това сега имам пълни бурканчета 😅

Общи условия

Активация на акаунт