СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 38 003
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, мами как върви те с килограмите и как се бори те с напълняването, че при мен стана ужас 😃17г.с +5.500 почти ще стана слон 😃😃😃
Реве ми се, а корема и задника растът яко 🤭😃

# 406
Здравейте, мами как върви те с килограмите и как се бори те с напълняването, че при мен стана ужас 😃17г.с +5.500 почти ще стана слон 😃😃😃
Реве ми се, а корема и задника растът яко 🤭😃

Здравей, и аз съм точно като теб. В четвъртък бях на консултация и докторката ми се скара 😞 Каза да забравя за картофи, ориз, сладко и брашна и да ям само месо, заленчуци, яйца и млечни както и плодове до 300 гр.
Това качване на килограми може да отключи диабет и ако на следващата консултация съм качила пак толкова много ще ми прави обременяваме с глюкоза. Първоначално се натъжих доста, но си дадох сметка, че наистина е права и от тези килограми няма нищо полезно за бебето.
Така, че моят съвет е и ти да се опиташ малко да се ограничиш колкото и да е трудно 🙂

# 407
Аз съм +3кг в края на 4ти месец, 17г.с./16+4/ Акушерката и лекарят казаха, че качвам добре. Даже според акушерката е малко. Както Росито е казала наблегни на месо, салати и яйца, плодове, млечни. риба също и морски неща, ако обичаш.  Ние с мъжа ми тази седмица малко се поотпуснахме и похапнахме повече дни "нездравословни" продукти. По принцип ядем веднъж седмично. Но покрай Великден и предлагащите се навсякъде козунаци, не успяхме да издържим 😁
Вчера готвих баница за закуска, а после паста със сос от сирена и сметана, отделно крем карамел и за капак по един сладолед. Днес не искам да се тегля, сигурно съм 2 кг отгоре, но предполагам повечето е задържана вода и за 2-3 дни ще се "изчисти" организма.
Но се стягам от днес, защото до септември ще заприличам на Кит 😁
Все пак зависи и от стартовата позиция, която тръгваме, както и дали е имало повръщане първите месеци ..

# 408
  • КиТ
Аз напоследък съм само на козунаци Rolling Eyes,но и не съм качила според мен много Thinking В понеделник съм на жк,ще видя как се движа и се чудя,предния път ми излезе нисък хемоглобина и имаше някви бактерии в урината,дали сега пак ще ми пусне нови изследвания да види,дали са се оправили нещата(щото все пак нали антибиотици пих,свещички слагах...)

# 409
Аз уж много внимавам какво ям. Не че не се изкушавам понякога, но в никакъв случай не прекалявам. Точно 19г.с. съм и съм +5 кг. В крайна сметка правя каквото мога, пък да става каквото ще. На фона на проблемите, това вече ми е по- малката грижа.

# 410
Относно килограмите, започнах със стартови 62, но отлабнах до 54 кг заради повръщане...Вече нямам повръщане иии започнах бързо да си наваксвам изгубеното 🤣 Вече съм около 58 кг или имам 4 качени. Не знам дали така се пресмята при положение, че съм започнала от повече. Иначе откъм хапване съм се отпуснала тотално и си хапвам и доста нездравословни неща, което не си е за хвалба де...Flushed

# 411
Аз също ще се радвам някой да сподели какви сутиени използва.Обикновената ми гръдна обиколка е 94 , в момента е около 116.
Вчера дядото го приеха с ковид с двустранна пневмония. Много съм притеснена, защото съпругът ми е имал контакти с него, а и дъщеря ми.В началото три бързи  теста отчетоха отрицателен резултат и никой не искаше да го приеме, а и нямаше и места. Накрая направи ПСР и се оказа ковид и в момента е в болница. Нас ни обзе паника.В момента се опитваме да не го мислим, защото това с нищо не ни помага.Дано всичко бъде наред.

# 412
Аз съм 17г.с. и съм качила 5-6 кг. Още нямам постоянна ЖК, за да ми се карат. Но последните 2 седмици ям много и сладко доста. Хляб не толкова, но все пак сладко доста. Видимо доста съм качила. Не мога да го контролирам яденето. Не съм по диетите и ограниченията. Дебелеех си и в първите месеци, когато ядях само здравословно, но на по често тъй като ми прилошаваше. Повръщам и сега основно вечер като попреям. Не съм сваляла кг от повръщане, нямах кой знае какво, а до 2ри месец никакво дори.

# 413
Mako стискам палци всичко да е наред.

По темата с килограмите, аз съм в 19 г.с и съм качила 3 килограма, но на мен ми изглеждат повече Joy Тъй като вече нямам проблеми с нито една храна или сладко, се ограничавам и си позволявам волности само веднъж седмично. Джънк под формата на нещо пържено, чипс или пък торта все още не съм яла, защото ме е страх от киселини. Вчера правих домашен кекс, хапнах и сладолед и това ще е до другата седмица. Гледам да правя дълги разходки или тренировки вкъщи, но ми е ясно че няма как да се размина с качени килограми. Важното е да не се стига до гестационен диабет и всичко с бебета да е наред накрая.

# 414
Аз вече на прага на 20та седмица съм плюс 3-4кг и не виждам видимо напълняване освен в корема и гърдите.. Но волята ми хич я няма и ми се ядат боклуци цял ден 😭 гледам да се движа и да изразходвам. Вече мога да хапвам поти всичко като мине гаденето, но пуста воля... Бисквити, кроасани и т. Н. Sad даже и плодовете май са ми много. Ще се наблюдавам следващите дни и ще трябва да слагам спирачки :/

# 415
7кила + съм, но бях много слаба. Плюс това много се движа и не се притеснявам

# 416
Аз съм 18+4 и имам 1кг и 600-700 гр качени, обаче напоследък получвам коментари от рода на ама ти изобщо не изглеждаш бременна и почват да ме дразнят, имам мини коремче, ама не си личи под суичъра или якето 😅
Мисля че в момента качвам стабилно, защото ми се отключи апетита и си ям в нормални количества, също така имах огромен апетит за сладко, попринцип не ме влече, точно както пред цикъл ми ставаше... 😅

# 417
  • au bout du monde
Аз съм 18+4 и имам 1кг и 600-700 гр качени, обаче напоследък получвам коментари от рода на ама ти изобщо не изглеждаш бременна и почват да ме дразнят, имам мини коремче, ама не си личи под суичъра или якето 😅
Мисля че в момента качвам стабилно, защото ми се отключи апетита и си ям в нормални количества, също така имах огромен апетит за сладко, попринцип не ме влече, точно както пред цикъл ми ставаше... 😅

Първата бременност и аз бях така. Изобщо не ми личеше и много се радвах. Изобщо не исках да качвам и да заприличам на слон. Имаше една позната, която все ме уверяваше, че до края ще кача много. Не знам защо изобщо се говорят такива неща.

# 418
То за някои все няма угодия! Или си качил малко, или си качим прекалено много! 🤣 Ами различни сме и това е! И аз имам познати, които много малко качваха, к въобще не можеш да кажеш, че са 9м. Аз много им се радвам, защото пък моя корем става огромен! Дори акушерки си мислеха, че съм с близнаци 🤣

# 419
Здравейте и от мен.
Имам 2 момиченца и чакаме бебче в периода 17-23 септември. На 34 съм. Първото ми момиченце е секцио (беше седалищно), второто естествено родено, и се радвам и този път пак да е така за мен. Още не знаем пола и всеки пита дали е момче естествено. С килограмите - вече са 7, а съм в 17а седмица, но свикнах с мисълта. Не съм повръщала, задържам вода, с предишните бременности определено малко по-бавно качвах, но качих към 12-15 и с двете. Сега ще видим. Опитвам се да не мисля много за това, да се движа и така..но си има дооооста апетит. Пожелавам успех на всички и бъдете максимално спокойни.

Общи условия

Активация на акаунт