СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 943
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Аз съм в 22-ра седмица.

# 496
Моята втора ФМ е точно в 22г.с

# 497
Аз знам, че втората фетална е от 19 до 23 гс.
Аз ще сум в 19та,тогава ще ходя при моята АГ
Някой знае ли дали лабораториите издават фактура, защото имам допълни здравно осигуряване, а предния път кръвния за феталната ми излезд 60лв

# 498
Издават фактури, да.
Аз другата седмица съм на втора ФМ, ще съм в края на 19 г.с.
По принцип се надявах на по-късен час (поне в 20-21 седмица), но това ми даде лекарят.

# 499
Naturallly , моята втора ФМ беше в 18+1.
Абсолютно всичко се видя, дори доктора ми показваше за каквото говори.
За феталната ехокардиография от самия кабинет ми препоръчаха да я направя след 20-22г.с. понеже било по-сигурно, че ще се види всичко. Но аз отидох в същия ден като за ФМ. Пак всичко се видя.
Слагам в скрит текст лично мнение, прочетено/чуто/казано от лекар. Не претендирам за вярност, просто това са моите изводи до момента.
Скрит текст:
Така или иначе органогенезата вече е приключила и ако има някакъв проблем(с каквато цел се правят тези прегледи), то те ще се видят. А в случай, че докторът не е сигурен, най-вероятно ще поиска второ мнение или допълнителен преглед след няколко дни/седмици.
Относно фейсбук, аз също използвам рядко и не членувам в групата ни там.
Много искам да се позасилим малко, но по гласуването за име на новата тема, оставам с впечатление, че просто имаме мами, които много рядко се включват или такива които изобщо не са се включили.
Предполагам, че като започне да наближава 45дневния болничен и всички сме по-свободни и ни хване еуфорията от гнезденето и планирането на всичко, пак ще се активираме. Сега много от нас продължават да работят дори и дистанционно.
Все пак сега сме в периода, в който вече няма гадене и се чувстване супер(освен мамите с проблеми, но на тях пращаме само положителни мисли Gift Heart ). Планираме лятото, дообмисляме прегледи и тн.
Но за по-голяма активност имам предложение. Може да си поставяме тема за активно обсъждане през няколко дни. Която за каквото се сети. Особено полезни ще ни бъдат мамите, на които това не е първа бременност/дете.
Хубав и слънчев ден, момичета Hug

# 500
Аз следващата сряда съм на ФМ, ще бъда по средата на 20 г.с. Нямам търпение вече, последният ми преглед беше преди 4-5 седмици.
Аз пия комбинирани витамини, но в интерес на истината, ги пия през ден, не съм от най-редовните. Последните ми изследвания бяха супер, казаха ми, че явно се храня добре и си набавям всичко необходимо, и да продължавам както и досега. Та по-скоро като добавка и за мое спокойствие, пия и комбинирани витамини, когато се сетя, колкото да не е без хич. 😄😝 Не помага  и фактът, че витамините, които пия са с размер на бебешка главичка 🤣🤣

Купихме вече и легълце, тип next to me, та приключихме с по-големите покупки.
Скоро ще прегледам отново около 10ина торби бебешки дрехи, дадени ми от зълва ми,  та да видя какво ще докупувам, ако въобще нещо ми трябва.

Знам, че още е рано за гнездене, но забелязвам, че напоследък много ме дразни разхвърляни неща, или нещо прашно, или мръсно.
А по принцип съм най-разхвърляният човек на света. 😆 от цялата работа е най-доволен мъжът ми, защото той е подреденият от нас двамата и преди все събираше след мен. 😏😊
Вие наблюдавате ли промени в навиците и поведението си? 🤗

# 501
  • Wonderland
Аз също не използвам фейсбук.
Феталната до колкото съм запозната ориентировъчно е между 19-24 г.с., както и по преценка на лекаря може и по -рано седмица две, както при *Cherry*Blossom* не мисля,че е проблем от това,което знам.
Аз първа нямах,правих неинванзивния пренатален тест,и тази я чакам с нетърпение след няколко седмици.
Прегледа ще ми бъде при Стратиева. Тя ме гледа на ФМ с първият ми син преди години и беше много изчерпателна и внимателна,надявам се и сега да е така.
Аз съм съгласна с предложението на *Cherry*Blossom* и ще ми бъде интересно да си говорим по-често.
По повод поведението ми преди много се впрягах ако някой не свърши нещо,особенно бях много стриктна със синът ми и задълженията му,свързани с училище. Сега съм толкова спокойна и въобще имам чувството,че камъни ако започнат да падат върху къщата ни пак ще съм спокойна. Някакво нетипично спокойствие имам Joy

# 502
Аз имам тоооолкова свободно време, че с часове мога да си пиша... и тук и в групата, че и още някъде мога 🤣
И нищо че ми е трето дете- пак ми е вълнуващо и интересно. А и винаги нещо ново може да научи човек.
 Феталната на мен ще ми е в 22, даже май 23, но аз бях к на междинната в 16-17 и за това така прецених. Иначе едва ли щях да издържа.

Промяна в мен май няма... ама то с това лежане и да искам не мога повечето неща да свърша. Иначе имам планове за сериозно преподреждане вкъщи, понеже ще трябва да направим място за новия член на семейството. Но с проблемите, ще трябва да почакам и да сд задоволя с организацията само в ума си 🤣

# 503
То най-хубавите промени, презареждане и нови мебели  първо се случва в главата ни. Като ми хванат лудите и започвам да визуализират кое къде. После с една ролетка меря. После обръщам сайтове за мебели. И нищо не сме купили хаха.

# 504
  • Wonderland
Според мен няма значение коя бременност е, всяка една е вълнуваща сама по себе си и свързана с много емоции. Аз имам чувството,че доста неща съм забравила от първата, от която минаха почти 11 години.
И мен лежането ме спира да хукна по магазините да меря и да разглеждам, и затова се задоволявам с разглеждането в сайтовете и меренето вкъщи с ролетката. Още нищо не сме купили,имам идеи в главата пък ще видим дали няма да се променят. Смятам към 7мия месец да започна с пазаруването,дано и АГ ми разреши малкооо да зарежа леглото.

# 505
Ей така съм и аз 🤣 преди три години като ремонтирахме беше голямо мислене и сега хайде пак. Детската стая е доста голяма, достатъчна за три деца, ама всичко така съм си наместила удобно, че не знам кое да разбутам. Всяко кътче и всяка мебел вече знам колко см е 🤣 Освен това, ако къщата ни другото лято е готова, ще е много шум за нищо цялото това местене, ама здраве да е.

# 506
http://www.izamama.com/index.php?page=kurs-za-bremenni-distancio … _04-2021_programa
Надявам се да успеете да си отворите линка,  става дума да online лекции за бъдещи мами.

# 507
  • Wonderland
Майка ми ми се смее,че непрекъснато чертая и свалям разни снимки,но ми се иска всичко да е подредено и измислено както трябва.
Tedyund , другото лято ще ти е отделно местенето, хихи сега все пак трябва и с нещо да се занимаваме докато пазим леглата вкъщи. Grinning Пък и важното е да ни е удобно и практично,все пак жените прекарваме най-много време у дома.
Аз онзи ден попаднах в ютуб канала на сп. Кенгуру и има нещо като отворени врати за болниците за раждане, само че дистанционно.
Flower22 , много полезна информация. Линка се отваря. Благодаря Hug

# 508
Хе, хе, аз много се радвам да пиша/чета. Вълнувам се, защото ми е за последно. Между другото..с предишните бременности усетих беба (първата) в 19а седмица, второто не си спомням, но сега съм мн изненадана, че в края на 17а седмица не го усещам още. АГ-то ми каза, че имам предна плацента. С предишните изобщо не си спомням, чак ме е яд, че никъде нищо не съм записвала. И снимки нямам даже. Но така де, бях миналата седмица на нормална консултация и бебчето мноого мърдаше. Но ми е странно, че още не го усещам.
Кога го усетихте вие?
И пола още нз и дори започвам да се чудя дали не предпочитам да не го знам до края Simple Smile но едва ли ще издържа. Най-малкото и за име трябва да помислим.

# 509
Аз също забелязвам спокойствие и силна необходимост да се отърва от всичко, което не използваме или е старо.
Относно покупките, освен чифт чорапчета, които ми служиха за съобщаване на родителите ни, нищо друго нямаме..
Много ми се иска, но не знам защо все си мисля, че е рано.
Дори съм хвърлила око на един комплект за новородено наTommee Tippee, което включва ръчна помпа, няколко шишета с резервни биберони, биберони-залъгалки, терно чанти за шишета, лигавничета и подложки за кърма и стерилизатор за микровълнова. Намелен е с 28% и се чудя дали да не си го поръчам, поне да си имам нещо и аз вече Joy
Иначе изобщо не мога да преценя какво легълце искам, а за количка да не говорим. Още не знам дали ще успеем да се нанесем в новия си дом или първите два три месеца не беб, ще са където сме си сега. Ако сме си на същото място, ще искам нормално легълце, но ако сме на новото искам next to me, понеже в новия дом ще имаме отделна стая за бебето и дори и да не спи в началото там, предпочитам обзавеждането му да бъде пълно с дървена кошара.
По-назад бяхте обсъждали коя кога смята за най-подходящо бебче да е отделено в друга стая. Аз много искам да си е при мен, но много искам да е самостоятелно. Имам приятелка, която си купи кресло/лежанка за детската стая и спеше там почти изцяло през първите 6-8 месеца, което аз не мисля, че бих искала да ми се случи. И изобщо хем има много време още, хем всичко лесно и бързо се намества и купува, хем пък за нищо нямам време Joy
Аз за пола много държах да си го знаем. Искам да си се подготвя за бебче и да знам какво си отглеждам вътре преди да си го гушна. Никога не съм имала претенции дали момче или момиче, но изобщо не си представям да го родя и чак тогава да разбера.. Няма да издържа просто Stuck Out Tongue Winking Eye Вчера мисля, че за първи път усетих ясно беб, обаче беше един два пъти и толкова, днес също още нищо не съм усетила и не знам дали наистина е било то. Вече обаче нямам търпение да си го усещам и да ми стане по-реално, че вече като не ми е лошо и съвсем забравям, че съм бременна хаха

Общи условия

Активация на акаунт