Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любимите чужди езици, които харесвам, но не зная :)

 • 4 039
 • 71
 •   1
Отговори

Анкета

Кой според Вас е най-благозвучният?

Опции:

 • София
 • Мнения: 51 099
Отдавна се каня да пусна подобна тема и постът на една потребителка в друга тема ми напомни за тази идея. Заглеждам се в някакви филми, заслушвам се в някакви песни и понякога си мисля колко красиви са тези езици и колко ми се иска да ги науча. Италианският и френският за мен са езиците, които звучат почти опияняващо, но така и не тръгнах да ги уча. Харесвам и ползвам руски и английски, но усещането е различно.
Интересно ми е как възприемате езиците, които владеят и езиците, които харесват, но така и не сте научили до момента.

# 1
 • Наблизо
 • Мнения: 3 799
Много харесвам исландския и фарьорският език,както и немският.Интересни са ми финландският,африканс и идиш.

# 2
 • Мнения: 1 875
Моя колежка, с която работим заедно за Италия твърди, че покрай италианците ще намрази езика. Също така се зарича никога повече да не работи с италианци. Иначе езика им е красив. Аз съм по-мека от нея и приемам номерата им с повече ирония и по-малко гняв. Мъжът ми е италианец и съм им свикнала на манталитета.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 13:30 от Monza

# 3
 • Мнения: 2 131
Испански и португалски харесвам, но едва ли ще ги уча някога.
Като дете учих английски и руски, животът се завъртя и се наложи в зрели години да уча френски, после немски. Френският е семейния ни кошмар- така и не го научих добре, справям се в ежедневно ниво, но го мразя жестоко. На децата им се налага да го учат в училище,  това е най-омразното им, и на тримата.  Малката е с усет и талант за езици, попива от въздуха, но не и френски.

# 4
 • Мнения: X
Украински, полски, арабски, френски, италиански това са любимите ми езици, които не зная, но планирам някога да изучавам Simple Smile. До момента имам познания по руски и английски, а онези които по-горе изброих ще ги уча по-нататък, най-вероятно два или три от тях ще избера Simple Smile.

# 5
 • Мнения: 9 401
Говоря руски,немски и английски.Обожавам Гърция.Имам гръцки роднини и искам да науча езика.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 09:25 от -veni-

# 6
 • Мнения: 2 554
Аз съм учила много езици, част от тях по единствената причина, че ми харесват на даден етап от живота ми. Така и не ги ползвам в ежедневието и се забравят. Примери - шведски, фински, италиански - много малко ми е останало в главата. По принуда и/или необходимост научих английският, немски и руски - зная ги, но не ги харесвам, по-точно нищо не изпитвам към тях. Много ми е интересен арабския, но никога не съм имала воля и време въобще да го почвам да го уча, с различната писменост ми е абсурдно, та няма да е в тоя живот 🤓 НЕ харесвам френския език, гръцкия и далечно-източните езици.

# 7
 • Мнения: 5 037
Аз съм учила много езици, част от тях по единствената причина, че ми харесват на даден етап от живота ми. Така и не ги ползвам в ежедневието и се забравят. Примери - шведски, фински, италиански - много малко ми е останало в главата. По принуда и/или необходимост научих английският, немски и руски - зная ги, но не ги харесвам, по-точно нищо не изпитвам към тях. Много ми е интересен арабския, но никога не съм имала воля и време въобще да го почвам да го уча, с различната писменост ми е абсурдно, та няма да е в тоя живот 🤓 НЕ харесвам френския език, гръцкия и далечно-източните езици.
Имам доста сходно мнение. Само че аз харесвам езиците, които знам почти на едно ниво: немски, английски, руски. Специално немски уча от най-ранно детство и как мога да кажа, че не харесвам легендата за Лорелай или за Горския цар. С френския ми състоянието е зле, защото след положени сума ти изпити нямам възможност да го ползвам и бавно, но сигурно го забравям. Като гледам филми с френски, изпадам в някакво блажено състояние, защото много го харесвам и него.
Учила съм малко испански, италиански и китайски и ги харесвам също, но нямам никаква възможност (време и хъс) да се заема с някой от тях, нито пък ако понапредна, ще мога да ги ползвам и ще си останат - за мен - мъртви езици. Препоръчаха ми курс по китайска калиграфия, мисля по въпроса, струва ми се медитативно занимание.

Изобщо, няма език, който да не харесвам, унгарският е супер мелодичен, фламандски ми е забавен, много харесвам и всички други, които не съм изброила.

# 8
 • Мнения: 11 543
Всички езици, които ми харесват съм ги учила. Не че ги владея, но ми стига да разбирам в различна степен като гледам филм или слушам песен. Предпочитам и филми и музика на тях, по-интересно ми е да се напъвам да чувам и разбирам на тях, отколкото на английски, където разбирам абсолютно всичко тъй като го знам много добре.

Всъщност сега се замислих, че много харесвам песни на португалски, а не съм го учила и няма вече за кога Blush

# 9
 • Мнения: 6 727
Говоря свободно английски и френски, с малко зор италиански и руски. Grinning Езици, които ми харесват като звучене и съм учила, са фински, немски и китайски, като помня отделни думи и изрази, но не бих могла да проведа разговор. Искам да се позанимавам със скандинавските и с келтските езици. Като пак - не държа да ги научавам. В езиците интересното ми е да ги сравнявам един с друг. (филолог съм)

# 10
 • Мнения: 1 416
Японски.
От повече от десет години вече го мъча. Не става, и не става. Харесва ми звученето на езика, комплексността, на която е изграден. Фактът, че граматиката е по-скоро свързана с начина им на живот, а не само сухи правила.

Друг език, който ми харесва като звучене е френският. Има мелодия, успокояващ ритъм. Никога не съм се и опитвала да го уча, защото като малка ми се подиграваха на р-то и ми казваха да ходя да го уча. Съответно намразих идеята АЗ да го говоря, но ми харесва как звучи.

# 11
 • Мнения: 601
Испански! Учих го онлайн, преди 2 години, но баща ми се разболя и някак го оставих по-назад. Сега ми се иска пак да го започна, почти всичко съм забравила, само време да намеря.

# 12
 • Мнения: 5 617
Да, извинявам се! Фински е.

Ми аз пък, където съм била в Хелзинки и с който съм говорила, всеки знаеше английски. За разлика от Германия, където пък никой не ми отговаряше на английски, а само на немски.  Сега да не разваляме хубавата тема със заяждания. Много ясно, че говоря от моя опит и мироглед, няма как да знам за всички, но такъв в израза, но какво ли се обяснявам... ти знаеш по-добре Grinning Съжалявам, че неграмотния ми пост стана повод да се спами е темата! Направо да го изтрият модераторите!

# 13
 • Мнения: 958
Интересни са ми иврид, арабски и азиатските езици, основно заради писмеността.
Цял живот уча езици и знам колко времеемко е да натрупаш знания, да ги затвърдиш, да събереш смелост да ги ползваш, да придобиеш усет към езика и накрая стабилно и уверено да ги прилагаш.
Гръцкия го прогових сравнително бързо, може би защото гърците предразполагат с тяхното бърборене. Още първите месеци можех да се оправям в магазина.
Точно обратното беше с немския - хората са по-сдържани и пестеливи в говоренето и ако не бяха тукашните ни роднини и съседи щях да изгубя доста време. Освен това се говори диалект, който не се намира в книгите и се учи единствено от контакта с местните.
Английския си ми е най-любим. Може би защото го учих по мое желание, а и на младини е по-лесно.

# 14
 • София
 • Мнения: 29 490
Искам да науча холандски и японски. Много са ми сладки. А, и гръцки се надявам на място да хвана.

Общи условия

Активация на акаунт