В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 103
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • София/Севлиево
Ами доктор Вецев ми го показа на ехографа в кабинета му в поликлиника България.Бях в 9+1.А вчера се виждаше още по-хубаво и отчете, че съм 11+5(което е с 6 дни напред).

# 526
За ваксините има ли някоя бъдеща мама, която мисли да се ваксинира? Аз много искам, защото нашите влязоха в болница на кислород и са много зле, а не съм го карала и очевидно нямам ген да го изкарам по най-добрия начин, особено с понижен от бременността имунитет. Не съм го говорила още с лекарката ми, но ако има още някой, който се чуди дали да не се престраши, би ми вдъхнало повече кураж Simple Smile с тези 5000 случая на ден не смея да изляза от 4 седмици...

# 527
Момичета и аз съм на БХС утре в Оскар и много се притеснявам за резултатите, ще пиша след прегледа. Относно мамите с обица на пъпа, бях гледала силиконови за бременни и мислех да сложа като започне да расте коремчето😊

# 528
  • София
Ами доктор Вецев ми го показа на ехографа в кабинета му в поликлиника България.Бях в 9+1.А вчера се виждаше още по-хубаво и отчете, че съм 11+5(което е с 6 дни напред).
Това означава ли че ако се запиша той да ме следи ще трябва да пътувам до там или ще може и в Шейново?

# 529
  • София/Севлиево
Той в Шейново май само изражда...Първо и аз исках там,но се оказа че Шейново и поликлиника България са ми на що-годе еднакво разстояние от вкъщи.

# 530
Здравейте, Момичета! Вчера бях на БХС и ФМ в Оскар Клиник, при д-р Янкова. Няколко мами бяха питали за там. Не съм чакала много, може би около 30-40 мин, което в сравнение с други места си е направо малко. Д-р Янкова е изключително мила и любезна, не е много разговорлива, но като я питаш каквото те интересува отговаря и обяснява доста добре. Кабинетите са хубави и клиниката е новичка. Чисто и приветливо е. На информация бяха любезни. Прегледа с кръвните изследвания е 170 лв. Първо ти мерят кръвното, после взимат кръв и чакаш за прегледа. Още не съм получила резултатите, изпращат ги по имейл до 2-3 дни, но казаха, че всичко е наред. Бебчо се виждаше много добре и определиха на 90% пола - момченце Simple Smile Не знам след като получа резултата от кръвните, трябва ли да се консултирам с някой? Ако знаете споделете!
Днес съм при следящия, за да видим дали ще може да ми пусне непрекъснат болничен, стискайте палци!
Поздрави на всички! Хубав и усмихнат слънчев ден!

П.С. За мамите с автомобили - трудно е за паркиране, можете в уличките да намерите място, но като цяло няма паркинг.

# 531
  • София
Той в Шейново май само изражда...Първо и аз исках там,но се оказа че Шейново и поликлиника България са ми на що-годе еднакво разстояние от вкъщи.
При мен от Орландовци до Шейново ми е по близо но щом доктора е добър ...

# 532
Здравейте, момичета, аз имам въпрос към тези от вас, които са активни шофьори. Смятате ли, че частта на колана, която минава през корема е безопасна? На мен доста ми стягаше в началото, затова започнах да си прехвърлям само горната част. Не знам обаче и този вариант колко е безопасен при евентуално пъп. Знам, че много бременни дори не използват колан, но това ми се струва крайно опасно..

# 533
Аз също си премятам само горната част от колана. Според мен е по добре от никакъв колан. Мен лично преди да забременея ме бутна кола отзад навръшане от работа и ако бях бременна, колана щеше да ми смачка корема. Но и без колан си е опасно.

# 534
Monika08, аз използвам щипка в горната част на колана, с нея регулирам така, че хем да ми е удобно, хем да не е разхлабен до степен да няма нужда от него.

# 535
  • София
С предната бременност започнах да слагам само горната част на колана чак като започна да ми причинява дискомфорт на корема. Сега още не ми пречи, но пак ще почна така.

Държа колана постоянно закопчан и като сядам- само премятам горната половина на колана на гърдите.

# 536
Аз го слагах под корема и през гърдите, както е показано на снимката. За мен коланът е задължителен, защото спасява живот, казвам го като човек претърпявал ПТП. Има много статии и снимки как се слага правилно, така че да не навреди нито на вас, нито на бебето.

# 537
Бубамара, също знам, че така се слага правилно, но може би вече за по-напреднала бременност. А сега бебето, поне моето се намира ниско в корема, точно,където минава колана, затова ми е и малко притеснено

# 538
С предната бременност си взех от специалните колани за бременни и си го ползвам и сега. Много ми е удобно.

https://tonex1.com/%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0%D1 … D0%BD%D0%BD%D0%B8

# 539
Момичета, аз нещо друго се каня да ви питам от много време насам. Някоя от вас използва ли крем-депилатоар по време на бременността?
Има редица причини да не мога да използвам други методи, освен бръснене, та питането ми е конкретно за кремовете.

Общи условия

Активация на акаунт