Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Казвате ли свободно дали сте или не сте ваксиниран/а?

 • 5 179
 • 70
 •   1
Отговори

Анкета

Казвате ли свободно дали сте или не сте ваксиниран/а?

Опции:

# 30
 • Мнения: 315
Не казвам нищо на никой. Не съм ваксиниран, а дори и някога да се ваксинирам, не бих тръгнал да оповестявам всички затова какво съм правил.

# 31
 • Мнения: 3 942
Ужас! Започвам да се чудя къде живея въобще. За пръв път ги чувам тия теории. Не ги вярвам, но сигурно щях да съм доста притеснена като отивах да се ваксинирам.

# 32
 • Мнения: 580
За здравните си решения не бия барабан, ако ме питат не крия. Ако почне човекът да ме напада (не е да не се е случвало), казвам му, че съм очаквала да говоря с някой, който е по-умен от ниво селска клюкарка и приключвам.
А когато става въпрос за онлайн пространството такова мешаме в живота и конспирации са ми страхотна причина да махам от приятели.

# 33
 • Мнения: 1 392
Ако някой попита,ще му кажа.Не виждам проблем.

# 34
 • Другата България
 • Мнения: 22 116
А аз я разбирам авторката на темата, с въпроса, който задава.
Не бях влизала в темата за ковид от доста време, 14 дни карантина трудно минават, та попрочетох и за съжаление мисля, че това е нагласата не само на една минимална група пишещи У форумА.
Всички, които са се ваксинирали, или почти всички разбира се, или част от тях, са с една негативна нагласа към останалите, говори се за това работодателите да ги задължават да го правят, да се въвежда задължително изискване за здравен сертификат на ваксинираните, да се ограничава достъпа на неваксинираните до тук, до там....в кой век живеем се чудя и какъв е този манталитет? Последният въпрос е риторичен.
Радвам се, че в реала нито работя за такива работодатели, нито общувам с такива хора.
Изборът за ваксинация или неваксинация е личен, той се обуславя от много фактори, обстоятелства, здравен статус, нагласа - психическа, физическа, ментална и всякаква друга, разбирания, знания и познания на всеки отделен съзнателен индивид. Всичко останало е абсолютен нонсенс.
Да, казвам, че не съм ваксинирана и не смятам скоро да го направя. 4 дни след прекаран ковид съм, в близките поне 6 месеца също не смятам да се ваксинирам. Дотогава няма да спра да чета, да се интересувам, да преценявам и накрая да реша дали да променя първоначалното си и сегашно намерение.

# 35
 • Мнения: 3 942
Не знам с какви впечатления сте, но двама мои лични познати починаха от Ковид. Едната, за съжаление, лекарката, на която имах най-много доверие. Оттам нататък колебания не съм имала.

# 36
 • София
 • Мнения: 828
Един от най-добрите ми приятели стоя 20 дни на апарат в болница и още три месеца на кислород в къщи, а баща му почина от Ковид. Семейството сме ваксинирани с първа доза и го съобщавам на всеки с който ще се срещам да си прецени дали иска да поеме риск . Аз също преценявам с кого и дали да се срещам. Това доведе до влошаване на отношенията ни с част от познатите ни.

# 37
 • Мнения: 3 019
Изглежда никой не иска да разбере, че ако не се ваксинира голямата част от населението, никога няма да излезем от тоя омагьосан кръг. Ще се появяват все нови и нови щамове, всеки един, различен и с нова сила ще заразява дори и тия дето са прекарали предишните щамове. И не не опира само до личния избор, защото на тая земя не живеем сами. За сведение ваксинирана съм, както и моите родители, надявам се да има скоро ваксина и за децата ми. И колкото по-бързо стане това, толкова по-малък е шанса за нови и нови мутации.

# 38
 • Мнения: 3 942
В детските ми години не си спомням някой да ни е оставял избор. Бяха си задължителни ваксините и никой никого не е питал.

# 39
 • Мнения: 3 107
Ако някой ме пита, отговарям, не виждам някаква кой знае каква тайна, дилема и т.н. Не са ме нападали досега, има познати, които казаха, че те нямало да си сложат като чуха, че съм ваксинирам, викам добре, но не тръгвам и аз да ги разубеждавам. За момента не съм имала "сблъсъци", по-скоро се интересуват как е минало, какви са били страничните ефекти. Разказвам. Така и една приятелка се успокои като видя, че се възстанових бързо и отиде и тя да се ваксинират, подготви си лекарства предварително, защото знаеше от мен, че ще са й необходими. Явно все пак е имало нещо полезно в това, което съм разказала, та като ме питат, разказвам информативно без нападки.

# 40
 • Мнения: 3 942
Аз също не убеждавам, няма много и кого, доста съм си свила контактите. В семейството си решихме въпроса, преценихме за и против и се ваксинирахме.

# 41
 • Мнения: 224
Ако отидете в темата за сблъсъка с ковид ще видите, че тези с пиставените ваксини си се разболяват от корона много сериозно и даже стигат до болница! И изобщо няма как да знаете колко реално ви предпазват, докато не минат години и не се проследят нещата във времето. И да не си сложим ваксини пак не се знае как ще го прекараме, ако успеем да го прекараме... Астра Зенека, защото е много читава ли я спряха в толкова страни!?

# 42
 • Мнения: 3 942
Умишлено не ги чете Ковид темите, защото още по-трудно ще заспивам. За себе си, здравословното си състояние и конфигурацията, в която живея в момента съм претеглила за и против, направила съм преценка, пък дано е правилна.

# 43
 • Мнения: 1 752
Ако се ваксиннирам, бих казала - имайки предвид, че обкръжението ми темата живо ги интересува (например странични ефекти и тн).

Против съм задължителните ваксини. Обаче и съм против нагласата за вечен локдаун, но нежелание за ваксиниране. Тоест очаквам скоро (когато има достатъчно ваксини) всеки да направи личния си избор и по живо по здраво да отворим, независимо от процента желаещи.

# 44
 • Мнения: 1 226
Ако ме питат, казвам. Ваксинирана съм. Аз не питам другите, някак си не ми се струва ОК да си вра носа в това кой иска, кой - не. За най-близките ми хора, разбира се, знам защото ми споделят, но за другите - не. Избощо не ме интересува кой какво ще си помисли нито бих тръгнала да се обяснявам по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт