Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Казвате ли свободно дали сте или не сте ваксиниран/а?

 • 9 990
 • 125
 •   1
Отговори

Анкета

Казвате ли свободно дали сте или не сте ваксиниран/а?

Опции:

# 75
 • Мнения: 728
Имам интересните наблюдения как всички, които не желаят да се ваксинират, не вярват в ковид и т.н държат да уведомят целия свят за това, постоянно постват някакви жълти статии, а ваксинираните хора си стоят тихо и кротко,  не бият камбаната и не агитират никого.
Иде ми да изтрия половината си познати, както и някои от близките ми приятели вече. Досадно е, много. Ваксинирах се в първите дни на зелените коридори, доста хора ме обявиха за луда, а сега ме обявяват втори път за втората доза. Досадно не, ами направо нахално...

# 76
 • San Diego
 • Мнения: 14
С голяма радост съобщавам, че съм се ваксинирала, но за съжаление усещам доста негативно отношение от приятели и роднини в България. Добре, че майка ми ме послуша и също се ваксинира.
Тук в САЩ до момента не съм срещтнала резерва към ваксината, напротив, някои очакват с нетърпение, а тези , които са се е ваксинирали са доволни от избора. Чувстват , че са направили добре не само за себе си , но и за всички останали, за да може цялата тази лудост да приключи.  Дори най-добрите ни приятели, доктори,  бяха от доброволците на експерименталната фаза през август миналата година.

# 77
 • Швейцария
 • Мнения: 453
И тук в Швейцария хората си се ваксинират без особени притеснения. В нашия блок всички пенсионери са ваксинирани. Не виждам защо да крия, аз да не съм направила престъпление. Напротив, ако някой има въпроси как е минало при нас, с радост му отговарям. Само от България като чуят и ме обявяват за пътник.

# 78
 • Мнения: 1 265
Ваксините са новата ми любима тема за small talk, именно заради шанса да се предизвика реакция. Понякога колега или познат си изглежда съвсем наред, обаче като се споменат ваксини и избухва. Дали за или против е без значение, всеки, който държи да ми въздейства по въпроса, автоматично излиза от списъка на хората, с които бих пила едно кафе.

# 79
 • малко градче
 • Мнения: 185
Да .Не крия,че съм ваксинирана.Дори приканвам хората да направят това. Но явно около мен са все противници на ваксината с аргументи от сорта на  -не искам чуждо тяло. Смешна история. Изкарах средно тежко вируса ноември,но нито за миг не съм си казвала все още имам антитела,ваксина не ми трябва.Дъщеря ми го изкара втори път и то по -тежко от първия.Баща ми почина от вируса,лека му пръст,но и да не беше,всички пак щяхме да се ваксинираме.

# 80
 • Мнения: 39 205
Казвам, че съм се ваксинирала,ама явно съм много страшна, но не смеят да кажат повече.

# 81
 • Мнения: 1 430
Аз кърмя още и не съм се ваксинирала, но за мъжа ми казвам, той също казва. Реакциите са различни, обаче изобщо не ми пука. Ние ли сме кривите, че все пак сме взели някакви мерки да предпазим себе си и околните?
Някои хора обичат и се стремят точно към конспиративни теории и във всичко виждат заговор. То не бяха чипове, промяна на ДНК-то, ръсели ни от самолети и камиони и какво ли още не. Или пък другата крайност- че няма вирус, бил измислен, за да ни контролират и т.н.
Не се меся в решението на хората дали да си поставят ваксина, или не, не давам и на мен да ми се месят. Не вредя на никого. Вредят тези, които не слагат маски, въпреки че имат симптоми, не правят тестове, че как така ще ги затворят за две седмици вкъщи, и разпространяват вируса.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 12:12 от Forest rain

# 82
 • Мнения: 3 167
Ама къде ги намирате тези устати познати, на мен досега никой не ми е коментирал за чипове, ДНК и т.н. Сигурно съм много страшна Grinning Единственото което досега някой ме е питал е дали не се притеснявам от данните за тромбози. Това го приемам, защото е съвсем нормален въпрос, който всеки си задава. Ама разни конспирации нямам явно в обкръжението, та чак не ми се вярва, че има такива коментари, но явно има Flushed

# 83
 • Мнения: 1 430
О, има всякакви хора. Приятелка на майка ми й казала, че всяка сутрин по тяхната улица минавал някакъв камион уж за боклук, ама всъщност пръскал от вируса, и за по- сигурно даже по два пъти минавал.
Друга моя приятелка пък ми обясняваше как ни манипулирали с това безобидно вирусче (тя нали го била изкарала и нищо й нямало), и като й казах, че ме е страх за майка ми и баща ми най- вече, тя по най- философския начин ми заяви, че всички и без това сме за толкова малко на този свят. Голямо откритие, аз се бях приготвила да векувам тука, заедно с цялата ми фамилия.
А пък колко пъти съм чувала, че маските целели да затворят устите на народа, ама видиш ли, има будни хора, които не са овце, и се противопоставят на този терор. Някои твърдения са ми наистина смешни, но други силно ме вбесяват. Започнах да отбягвам определени хора, защото аз си нося маската, когато се видя с тях, а те тяхната си я ползват за гердан, ако изобщо имат такава. Дори обикновена дистанция не спазват. И вечният въпрос: "Ама, ти защо я носиш тая маска?". И другото любимо: "Аз не съм болна, спокойно".

# 84
 • Мнения: 4 130
Не знам дали съм права толкова да се изолирам, но почти с никого не контактувам, или стоя на разстояние. И аз си нося маска, даже едвам дишам през нея на моменти, но го правя за себе си, все пак. С такива хора, с конспиративните теории съм прекъснала контакти, натоварват ме. Хора с такова мислене само ти губят времето да им слушаш глупостите.

# 85
 • София
 • Мнения: 7 906
Тези с конспирациите ще са първи за ваксина за да идат на  гръТското море, само за да не плащат ПСР-и.

# 86
 • Мнения: 3 167
Друга моя приятелка пък ми обясняваше как ни манипулирали с това безобидно вирусче (тя нали го била изкарала и нищо й нямало), и като й казах, че ме е страх за майка ми и баща ми най- вече, тя по най- философския начин ми заяви, че всички и без това сме за толкова малко на този свят. Голямо откритие, аз се бях приготвила да векувам тука, заедно с цялата ми фамилия.
Е не, как е възможно?  Не че всички не си даваме сметка за този факт....Но не мога да си представя някоя от моите приятелки да ми изтърси такова нещо, би ми било хем тъжно, хем малко обидно Sad

# 87
 • Швейцария
 • Мнения: 453
Моята лекарка беше с маска под носа и каза аз заради теб си я слагам, нали си параноичка. Това, че тя е на 75 и рискова група, явно й убягва. Вече свикнах да ме погребват заради ваксината. Пък за тяхно нещастие, ей ме на, жива съм. Контрират ме, че то сега може да съм жива, ама ще умра след няколко години, понеже тя не те убивала веднага.

# 88
 • Мнения: 4 130
Миналата година имаше в темата за страшките един много готин цитат, не мога да го намеря, но ще цитирам по памет: "Боже мой, сега всички ли ще омрем!". Каквото си спомням от правописа е спазено.

# 89
 • Мнения: 41 012
Най-новата конспирация, която чух, е че ваксините водели до привикване.
Ако не си слагаш редовно, кръвта ти се съсирва и умираш.
На някои още в началото им се съсирвала.

Общи условия

Активация на акаунт