Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 16 988
  • 397
  •   1
Отговори
# 315
Аз не знам дали авторката осъзнава, че вече целият форум има достатъчно информация за пътуването на децата ѝ, за да ги заблуди.
Знае се докъде пътуват, с кой точно влак ще са, на коя гара точно ще останат САМИ.
Знаем и кой ги чака, знаем и достатъчно информация, за да ги заблудим, че я познаваме.
"А майка ви сега ли слезна? Аз я знам, бехме в съседни класове. Баба Ви Гичка(или каквото и да е име) работи в пощата у село нали(тук тактично не се казва кое село е)? А как са брат ти и сестра ти? Оооо, да бе, верно, че баба ви не беше Гичка, а ...(тук детето, защото е дете вече е попълнило липсата). Ех, играли сме с майка ви у двора на даскалото.(отново не се уточнява конкретика за град или училище). Искате ли да звънна на баба ви да не се разхожда? Мен ще ме чакат в Х(града, където ще слизат) с кола, ще ви закараме." И после се прави, че звънни на бабата, тя му разрешава и така. Децата щастливи тръгват с някой непознат. Дори има и как да ги заблуди да влезнат на друга гара, защото вече му имат доверие, познат е на мама.
Господ да ги пази, ако не се сетят да звъннат на майка си и баба си.
Гери, пиши на модератор да изтрие информацията за градовете и за влака. И промени плана.
Нищо не пречи някой да се качва няколко дни на влаковете и да оглежда има ли сами деца.

Знам, че звучи като филм, но точно хората, от които трябва да се пази едно дете са най-убедителни. А ти даде един куп информация. Така не се прави.

# 316
Не е длъжна, нарича се семейство. Майката едва ли ходи само за млади собствения си кеф на работа, доколкото разбрах в болница, на график и в тази пандемия. Сигурно би искала да е до децата си, ама тези деца искат пари. И сигурно каката не си ги заработва сама парите за хижата, дрешките и т.н.
То пък голямо гледане на две деца 3 и 5 клас. Нали и 16-годишния брат е вкъщи?

Каката е непълнолетна и родителите  са длъжни да я издържат. Тя не им е длъжна да им гледа децата. И като не е голяма работа гледането на деца, да си ги гледат родителите им.

# 317
Затова не споменавам деня в който ще пътуват,  името на селото както и всякакви имена. Децата не са малки, пределно им е ясно че не трябва да говорят с непознати, от малки го знаят това, както и че не трябва да се качват в колите на хора които не са им близки.

# 318
Според мен варианта с автобус е най - добре. Аргументът за тоалетната е несериозен. Автобусът от София до ... ще има поне 3 спирания за почивки в които може да се отиде до тоалетна, а и много често шофьора брои пътниците преди да потегли отново

# 319
Ся кажи че дедото държи хоремага и той не може да дойде да вземе децата.

# 320
Toй ще ги върне... Ако Герито до тогава не е избягала нейде из Африка, да се скрие от всичко и всички. С Иво БДЖ-то Simple Smile

# 321
Не говори глупости. На Гери се държи здравната система. Тя почивен ден няма да си заведе децата на село.

# 322
Много притеснителна е тази тема. Шок и ужас.
На въпроса на авторката: не съм пускала деца да пътуват сами където и да е с влак, ама това е един пълен абсурд! Да не съм си намерила децата на пътя!

А при все, че има автобус за 4 часа от  точка А до точка Б и бабата даже няма нужда да затваря  пощата,  авторката - не, та не, защо да пътуват  4 часа с автобус, като може да им отнеме 10 часа с влак! Цялата работа е безумна.

# 323
Не знам. Има наистина ситуации, когато човек е притиснат от обстоятелствата, но все ми се струва, че темата я пише каката, която се тревожи, че ако я пратят да води децата ще пропусне хижата. Все ми се иска да вярвам, че една майка би била една идея по-предпазлива. Дано само не планира как да се измъкне незабелязано и да остави децата сами да пътуват, докато тя е на път за хижата с тайфата. Или още по-зле - да ги повери на някой непознат.

# 324
То даже не е нужно да са 4 часа с автобус.
Щом бабата може да иде до града Х. Има курс на една от големите фирми превозвачи, който е за два часа там. И оттам да ги поеме бабата.
Вярно, ще трябва да ги изпрати по-късно, но ще е по-удобно и безопасно за децата. Все два часа ще издържат без тоалетна.

# 325
За мен няма нищо притеснително. Все пак говорим за 10 годишни деца, не са на 5. Моето е на 11 и от около една година вече я изпращам със влака уикендите при баба и дядо в Перник. Не е толкова дълъг пътя, но на нея много й харесва във влака. Аз също съм на мнение че влака е по приятен и по безопасен от рейс или маршрутка. До сега само веднъж имаше проблем, но не беше сериозно. Имаше проблем по трасето и от някое село ги местиха на автобус до Перник. Малко се беше стреснала, но кондуктора ги беше опътил до автобуса.
Като са две децата и не им е за първи път влака няма да има проблеми. Така се учат и да са по самостоятелни. Като бях студентка работих едно лято кондукторка в БДЖ, аз също не съм отказвала да наглеждам някое дете, взимах ги в моето купе и така, налагало се е и да ги прекачвам в друг влак. Разменете си телефонните номера със комдуктора или началник влака и ги помолете да ви се обадят като ги предадат на баба им

# 326
  • София
Завиждам на спокойствието и мирогледа на някои майки.
Само момиче на 10-11 във влака за Перник?! No Mouth
Така и не разбрахме какво пречи на авторката в почивния ден да отиде с децата до гарата за прекачване.
Мед.сестри се намират трудно, а се търсят навсякъде, не е като да се бори със зъби и нокти да задържи тая работа... Може да си поиска един ден отпуск

# 327
Така и не разбрахме какво пречи на авторката в почивния ден да отиде с децата до гарата за прекачване.
Мед.сестри се намират трудно, а се търсят навсякъде, не е като да се бори със зъби и нокти да задържи тая работа... Може да си поиска един ден отпуск

Не можела, защото (по ирония на съдбата) колежката ѝ сигурно щяла да вземе цялата ваканция отпуск, ЗА ДА БЪДЕ С ДЕТЕТО СИ.

# 328
Аз съм шокирана, честно! Имам две момчета, не знам как е с момичета, но да пуснеш само момиче във влак за Перник. Или в който и да е друг. Дете на 10г????
Не ми го побира акъла, наистина!

# 329
  • София
Е да си вземе ден преди колежката!! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт