НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 760
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Ами роди се 50 см. Декември беше 60, февруари е бил 63, и сега март 68 (били са 5 см). В момента дрешките му са 74 рр или 6-9м. На 3ти го мерих 70 см или +20 от раждането. Не виждам проблем, баща му е 1.90.
Аз също не ползвам сушилня и предният ми коментар беше за чисто нови дрешки, някои след пране не са обличани, а вече мога да преценя и кои ще му станат и ако мислите че ще му е малко не пера, а отделям и ще продам.
Как сте с кърменето, при нас отново е мъка 😔 вечерта на 2 часа беше залепени. Дали вече е готов за захранване? Застоява се седнал, всичко успешно слага в устата, посяга към наши чаша вилица.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 12:28 от Cve7i

# 211
  • Варна
Нашето момче носи всякакви размери, като най-много ме учудват едни пижами на Некст за 3-6м, които още му стават и даже са свободни. Последно го мериха 66,5см и 8500гр. В същото време нормални дрешки (екипче от блузка и панталонче) 6-9м са му малки или прилепнали. Ами не знам, като поръчвам онлайн от разни хора май ще ги карам да мерят с линийката, а не да разчитам на етикета. Grinning

Днес реве цял ден. Цял. Ден. Излязохме на разходка в прекрасното време, то ми наду главата. Зъби ли, запек ли, липса на сън или  комбинация от всичко - не знам и аз вече. Пък може и пак да е в разни скоци. НЕ ЗНАЯ! Добре поне, че е през уикенда да помага и бащата по-активно. И въпреки това единственото ми свободно време САМА, беше да се изкъпя преди обяд и сега имам половин час и съм се изпънала в спалнята на тишина. После ядене, къпане, приспиване. Какво правя цял ден и аз не знам -  днес нито съм готвила, нито чистила, но въпреки това се чувствам пребита и въобще не отпочинала. Искам и да се наям на шоколад, но корема ми май е бездънна яма за него.
Мрън.

# 212
И аз вечер съм като изцедена гъба. От рев, капризи на баткото и домакинска работа, се тропясвам. Дори и телевизор вече не само че нямам време да гледам, ами и ме дразни звука.
Искам тишина!

# 213
  • София
И аз това се чудя... Какво правя цял ден, при положение, че рядко готвя, а денят си отлита 😁 На нас спането ни беше единствено навън, по два, по три часа, но от няколко дни вече и това го няма. Спи се кратко и изведнъж рев, рев, рев. Не знам вече какво да правя с този сън, но каквото такова. Не мога по два часа да приспиваме, за да спи 15мин...
Да попитам- от кога сменяте зимния с летния кош на количката, чакате ли навършен 6ти месец или не Simple Smile

# 214
Първото ми дете още щом излезеше извън входната врата и беше заспал. До петия месец нямаше повече от пет минути будуване навън. Сега съвсем не е така с малката. Повече се плаче навън, по-малко се спи. Щом я поставя в количката, първо се мрънка и чак след десет минути се заспива. След половин час в най-добрия случай пак се почва.
Летен кош аз ще сложа след шестия месец.

# 215
Сложих преди 3 дни летния, но той има изцяло легнала позиция. Слагам я в следваща (по скоро се регулира с колани) за да може малко поне да вижда, че иначе е голям рев. Навън, ако съм в бодра крачка може и 2часа и нещо да спи. Но движа ли се бавно или спра и веднага се буди. Иска си да тръска пътя..
Дупе да ми е яко и краката да ме държат..

# 216
И аз това се чудя... Какво правя цял ден, при положение, че рядко готвя, а денят си отлита 😁 На нас спането ни беше единствено навън, по два, по три часа, но от няколко дни вече и това го няма. Спи се кратко и изведнъж рев, рев, рев. Не знам вече какво да правя с този сън, но каквото такова. Не мога по два часа да приспиваме, за да спи 15мин...
Да попитам- от кога сменяте зимния с летния кош на количката, чакате ли навършен 6ти месец или не Simple Smile

Аз сложих летния кош на 5 месеца, защото малкият вече не искаше да стои в зимния и само ревеше. Питах педиатърката, тя каза, че на 5 месеца може в легнало и полулегнало положение, а от 6ти месец вече и седнал. Ако количката има напълно легнало положение, може и от новородено да се ползва летния кош, стига времето да го позволява. Това ни е проблемът сега, защото нямам чувал към количката, а одеалото го рита постоянно, а пък някои дни е хладно и духа. Но ако беше мирувал в зимния кош, щях да си го ползвам до 6 месеца, обаче не можехме вече да ходим на разходки от рев.

# 217
А защо им казват зимен и летен кош - не е ли по-правилно кош 0-6 и 6+.

# 218
Аз също се чудя вече за летния кош. Георги е на 5+. Не иска да стои вече в количката. Спи на 2 часа, ако не е станало време за сън, реве, гърчи се и иска извън. Нашия кош също има изцяло легнала позиция. Но на мен идеята ми е ако ще вадя летен кош да е във втората позиция, която е полулегнала. Все още не сяда сам. Извадиш коша и пак го прибрах докато го реша Simple Smile

# 219

Предполагам, защото зимният е закрит, а летният - не 😁
Mamsi, при повечето колички, дори в легнало положение, детето пак има повече видимост и може да е по-спокойно. А за полулегналото положение, не му трябва да стои стабилно, подобно е на кошчето за кола. Аз гледам легнал да си го возя, само ако мрънка го вдигам малко да погледа, а като заспи, винаги го свалям.

# 220
Хаха явно мислим еднакво, и аз мисля от няколко дни за летния кош. Да видя как е, що е. Рано му е още, но след месец/два сиг ще се наложи. Засега няма проблем с този. Обаче ми е голям зор по стълбите и както ме боли кръста...
Аз пък не се задълбочавам да мисля с колко см е пораснал, сега, като ви изчетох, сметнах см-те. По-скоро килограмите ми правят впечатление.
И аз лягам пребита, но и разходките ме измарят. То чистене, готвене, носене, магазини... пффф 🤯

# 221
Реално се водят кош за новородено и кош за 6+. Просто ние им викаме летен и зимен. На мен ми беше много трудно да обясня на ММ кое какво е, че и кошница за колата и столче 😂😂
Аз миналия месец поръчах лятна количка води се от 0-15кг има пълно легнало положение голям сенник и багажник и чувалче евентуално за по студено или зимно време. Още не съм я пробвала. Мисля около Великден да съм с нея вече. Все ми е студено, а със старата е по закътано. А тук във Варна доста духа и пролетта е студена. Ще си почакам още малко.
При нас също беше голям рев тези дни. Давате ли нещо за зъби, аз се чудя за това Камилия дали да не взема ако някой е давал да сподели как. Много ги дразни снощи рева 2 часа без успокоение, опитах всичко - бибка, гърда, гушка е, песни, дори пусках от тел - нищо! Само една гризалка като захапа и се успокои. Постоянно си бута един пръст и се чеше, някак си си дъвче и долната устна опитвайки да се чеше.

# 222
Аз от един месец съм лятна количка,  има пълно легнало положение, купих си и чувалче за нея и бебка доволна. Вкъщи спи 30-40минути, навън 2часа и дори и да седна на пейка пак си спинка. Че като се сетя с танка(старата) 13кг и бебе и чанта и пазар понякога едвам качвам стълбите до асансьора. Новата поне тежи 6кг и се бъзикам,че тя и бебка тежат колкото старата.
   Зъбките няма да са скоро,  поне като и гледам венеца не е нито надут, нито побелял, но за сметка на това ръцете са нонстоп в устата, вчера чак повърна, докато си навира 4те пръста на дясната ръка.  Днес баща и яде кренвирш и тя го гледа и зяпа като шаранче,  подуши го и отваря устичката,  викам без да и дава да ближе, че като им знам състава и ме втриса..

# 223
Поне при моята количка има разлика голяма. Летния е само плат и не пази така добре. Определено е за по-топло време. Въпреки, че си имам покривало към него. Зимния пази много и от вятър и вътре температурата е с няколко градуса по-висока.

# 224
И ние вчера бяхме с летния кош, но нашия няма напълно легнало положение. Ще ги Сменям в зависимост от времето навън.

Общи условия

Активация на акаунт