НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 718
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Изобщо не засичам кога заспива и колко спи.

# 391
И при нас е почти същата работа като при Hells Bellz. Не мога от нищо да се оплача. Не съм търсила никога консултант. Детето, особено днес, е като швейцарски часовник - на 2 часа заспиваше и се будеше около 5-10 мин преди часа за хранене. Супер доволно. Имало е и дни, в които не му се спи особено през деня, но пък си стои по корем много време, зяпа, лигави се, яде си ръцете или играчки, закача се и така минава времето.

Като беше по-малък нямахме особено време (да, знам, че звучи мега тъпо) да се занимаваме да го приспиваме с дундуркане, гушкане, песни, разходки и каквото още идва на ум... Единствено е имало в случаи да го слагам на гърда, за да се унесе по-бързо. Може би и по-добре, в един момент просто реших да му създавам асоциация за сън с една плюшена играчка, да си гушка нея и биберон. За щастие проработи. И преди бях споменавала, че си спи още от втория месец по цяла нощ. Преди се будеше към 6, само тогава го вземах между нас, давах му да суче и бързо заспиваше, и така изкарвахме до към 9. Сега вече директно си се буди в интервала 7-8, което ме устройва идеално. Хапва на 3 часа, 5 пъти на денонощие, като последното е около 21-21:30 и отлита в страната на сънищата. Изобщо нямам идея какво е регресия на съня, какво са стачките и кога пък има скокове... Или ги преживява без индикатори, или нещо не му е в ред Grinning Но пък не му липсват дейности и умения, присъщи на 5-месечните деца.

Когато сме навън обича и да гледа, а като се поизмори, заспива. Всички ни се чудят какво е това кротко дете, което самичко заспива, не капризничи, не реве за щяло и нещяло, само че се опасявам, че каквото ни е спестил сега, един ден ще е ураган, многократно...

# 392
И аз вече не засичам кога спи и кога яде, то си му личи когато иска едно от двете, но гледам да няма много дълги периоди на будуване и между хранения. Единствено днес имаше дълго бодърстване. Излязохме на по-дълъг път с колата - минахме цялото околовръстно и се отбихме на едно място да свършим малко работа. Бяхме сложили за пръв път огледало на задната седалка, за да може баща му да го вижда докато шофира. Малкият се загледа в него и му беше толкова интересно, че не можа да заспи. На северната тангента му стана скучно и заспа.
Като съм нервна и аз го давам на баща му, защото и той се напряга, сякаш има вграден датчик за емоции.
Hells Bellz , вие сте като по учебник, само така.

# 393
Рая днес е спала 9 часа плюс през ноща????
Какво е това не знам.
Да водя ли по доктори Кво да правя не знам.
Щом и се спи нека спинка .
Сина ми който също е роден Ноември месец спи нощно време към 22.00-22.30 часа и тази сутрин се събуди във 08.20 часа. А на обяд спинка по два три часа.

# 394
  • Варна
Има специално място в ада за хора като Apricity. Намира се при "Ям постоянно и нищо не качвам". Grinning

No hard feelings! Hug

# 395
Joy +1

Някой да ми каже, че тая работа със зъбите и ада около тях е на почивки и периоди

# 396
И аз донякъде се боря за класация в същия кръг на ада - много е кротичък малкия. Ще го видим като стане на две какво ни е приготвил. Често си говорим вкъщи, че сме уцелили джакпота с дете по учебник. Природата си знае работата явно, защото ако беше друг случай нямаше да се оправим със сигурност. Ние и сега едвам се справяме - все още не мога да си направя някаква стабилна стратегия как да гледам къщата, бебето и себе си - няма случай и трите неща да са ОК едновременно. Мъжа ми откакто тръгна на работа има доста по-малко време и вече почти всичко вкъщи е мой ангажимент - не че той си няма задачи, просто животът в къща е малко по-труден, но пък си заслужава.

# 397
Щом сте ме броили за Ада, да си кажа и че ям и нищо не качвам Grinning

Роднините от женски род все ми казват, че кроткото дете било, защото съм била много спокойна по време на бременността... На мен не ми се вярва обаче особено, не е и като да съм била напълно дзен.

В събота вечерта имаше половин час рев, най-накрая реших, че са зъби, намазах го с гелче, млъкна за секунди и продължи... Аз, шматката, съм забравила, че е за преобличане. Силно се надявам зъбите да почакат. Вярвам, че има зависимост, че колкото по-късно изникнат млечните, толкова по-късно ще паднат и съответно по-късно ще дойде моментът със зъболекари за постоянните...

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 10:05 от Apricity

# 398
[/qoute]
Щом и се спи нека спинка .
Сина ми който също е роден Ноември месец спи нощно време към 22.00-22.30 часа и тази сутрин се събуди във 08.20 часа. А на обяд спинка по два три часа.
[/quote]
Всъщност това е доста малко.
За спане през ноща и през деня...

# 399
Аз бях много нервна през бременността, а детето беше супер спокойно и щастливо до преди три дни, когато почна постоянно да мрънка, да реве и да вика. Нощес рева, чак гелче му слагах в 5 сутринта

# 400
Я кажете какви са тези гелчета, че аз вече 2 пъти забравям какво ми каза личната и още не съм му взела нищо 😣

# 401
За Дентинокс и Калгел се сещам. Не знам обаче дали вършат особена работа.

# 402
Тези двете май имат локални обезболяващи в състава си. Чувала съм за Генгигел - то е с хиалуронова киселина като активна съставка, а Дентокинд е хомеопатично. Имало и някакво с лайка. Не знам кое работи и не мога да препоръчам - още сме далече от зъбатия период и дано така остане.

# 403
  • Тук... някъде
lilly 😂😂😂

Дентокинд и Chamomilla ни изписа нашата педиатърка за зъбки, но и аз не съм ги купувала все още.

# 404
Дентинокс имаме, взехме го от Бебемания миналата година. То е с лайка (и лидокаин), ама на мен хич не ми е вкусно, но пък малчо го одобри на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт