НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 713
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
И аз това мислех да постна за лекарствата и лечението - винаги консултация с педиатър - да не се разчита само на форуми. Просто аз бих се притеснила при температура от 37,7-37,8, която не е типична за моето бебе. 37,4 не ме притеснява, само за съвсем новородено е леко висока. Много ме е страх от температура. Наскоро взех и Ефералган на свещички, да имам, едвам ги измолих да ми го продадат, че е по лекарско предписание. Но тук нямаме денонощна аптека, най-близката е на 15 км от къщи, та се запасявам с лекарства за всеки случай.
Трудно е да се запишеш при наистина добър педиатър, обикновено графиците им са пълни и рядко приемат нови пациенти. Чрез познати или препоръка някой ако съдейства може би става по-лесно.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 19:37 от vessy.k

# 421
Това мога да дам за Т като съвет или ориентир.
Скрит текст:
Аз до сега съм мерила 2 пъти - 1 в болницата, бяха го изневерила с висока сутринта преди да ни изпишат и се притеснявах да не ни задържат и един път в нас ми се стори топъл като го целунах. Май беше след първите ваксини, по скоро аз си мислех, че е има Т. Мерих 3 пъти не беше повете от 37, меря само под мишницата.

# 422
Моля, някой по опитен в бебеносенето да ми изясни един въпрос. Разбира се без много да се задълбочавам в четене си поръчах ергономична раница на Ergobaby. Оказва се, че
с модела, който съм поръчала не мога да нося бебе с лице напред. Досега използвах кенгурото на RedKid, но е със страшно много колани и закопчалки и не ми беше много удобно. На малката ѝ харесва най-много позиция с лице напред. Новата ергономична раница е супер удобна, но на малката не ѝ харесва много да е с лице към мен. Та въпроса е защо не може да се носи с лице напред, виждам че има и такива модели изглеждащи напълно еднакво с модела, който имам сега.

# 423
И аз това мислех да постна за лекарствата и лечението - винаги консултация с педиатър - да не се разчита само на форуми. Просто аз бих се притеснила при температура от 37,7-37,8, която не е типична за моето бебе. 37,4 не ме притеснява, само за съвсем новородено е леко висока. Много ме е страх от температура. Наскоро взех и Ефералган на свещички, да имам, едвам ги измолих да ми го продадат, че е по лекарско предписание. Но тук нямаме денонощна аптека, най-близката е на 15 км от къщи, та се запасявам с лекарства за всеки случай.
Трудно е да се запишеш при наистина добър педиатър, обикновено графиците им са пълни и рядко приемат нови пациенти. Чрез познати или препоръка някой ако съдейства може би става по-лесно.
Винаги звъня и се консултирам със педиатърката за всичко което каса е  бебето.
Днес и звъннах защото има зелени сополки и леко кашля.
Утре ни вика да ми даде рецепта за да купим лекарство за носа.

# 424
Моля, някой по опитен в бебеносенето да ми изясни един въпрос. Разбира се без много да се задълбочавам в четене си поръчах ергономична раница на Ergobaby. Оказва се, че
с модела, който съм поръчала не мога да нося бебе с лице напред. Досега използвах кенгурото на RedKid, но е със страшно много колани и закопчалки и не ми беше много удобно. На малката ѝ харесва най-много позиция с лице напред. Новата ергономична раница е супер удобна, но на малката не ѝ харесва много да е с лице към мен. Та въпроса е защо не може да се носи с лице напред, виждам че има и такива модели изглеждащи напълно еднакво с модела, който имам сега.

Има тема за бебеносене във форума, може там да питате. Но доколкото знам, дори производителите пишат да не се носи повече от 10-20мин напред, първо защото крачетата няма да са в оптимална поза и второ гръбнакът няма да е в ергономична поза.
Мисля, че като започне да седи само детето, може да се носи на гръб, така май пак се получава ергономична поза. Но отпред трябва да е с лице към вас.

Ето тук в сайта на Ергобейби е описано кога и как може да се носи, споменават над 4-месечна възраст и не повече от 20-30мин. Бебето трябва да държи добре главата, да не заспива и още куп неща. Някои от моделите им пък изобщо не стават за носене напред.
https://ergobaby.co.uk/blog/explore-the-world-with-baby-facing-out/

# 425
nunu17, какъв модел е раницата? Аз взех Ergobaby 360, от името подсказва, че е за във всички посоки и в книжката си пише от кой месец каква позиция е подходяща. За жалост не пише за времето за носене, сега ми стана интересно, защото в не един и два блога на бебеносещи едва ли не прекосяват планини, екопътеки и какво ли не с бебе на гърба / отпред, което са си часове наред носене на бебето. Като се замисля и ние сме го носили по около 2 часа(с лице към мен), ама той спи, а и не е толкова често, 4-5 пъти да са били, когато е трябвало да свършим нещо някъде. Крачетата са в поза жабка, уж както е правилно да са... Фурлакис нищо не каза за часовете носене, непременно ще питам другия месец.

# 426
Към вас може да го носите колкото искате май.
Напред не е хубаво да се носи или поне не за дълго.
Нашият ортопед каза, че в държави в Азия и в Африка, в които бебетата са постоянно в носилка, няма дизплазии и луксации. Това е, защото крачетата на бебетата стоят в най-подходящата позиция, за да се развият правилно.

# 427
Танче, винаги консултация с педиатъра! И да, едричко върви детето ти, не виждам никаква обида в казаното от нея!
Ние пък 2ра или 3та нощ... и аз не знам вече коя, не спим. Говоря за мен и бебето, мъжът ми си е много добре. Събужда се точно през 1 час. 23:26, 00:26, 1:26....и така до сутринта. Като после заспива с рев някои пъти. Наистина не знам от къде идва това нещо, ето вчера излизахме, значи не е било от това, че бяхме вкъщи. Да взема и аз едно гелче, просто да пробвам ли?!Направо ме убива този режим на швейцарски часовник.,😣 Дух, дали е случайност, че е помогнало, как мислиш?

# 428
С зъбите на бебоче ползвам Пансорал гел, защото няма лидокаин и може да се маже повечко оъти дневно. Ако е наистина мноооооооого зле, давам Панадол бебе. Той господинът вече е с два израстнали зъба, та сега чуденето е как се мият. 😀

Рейнбоуче, при нас никой не спи. 😀 Бещо от смяната на времето ли или от нещо друго, наистина не знам, има някакъв странен период на будуване през нощта, който не мога да схвана откъде идва, защото има 4 часа сън, става рано, баща му го приспива тия дни отново в интервала 20:00-20:30. Освен да не си изразходва енергията, друго не мога да измисля. Пак е някакъв ревлив период, но вече си проявява характер малкото и е много видимо поне за мен.

# 429
Дъгичке, ние с Божо имахме такъв период преди около месец за две седмици ако помниш и той се будеше на час-два и бях откачила. После му мина от самосебе си.
Ами аз не виждам много да помага.гелчето, знам ли, просто той изведнъж стана нервен, мрънкащ, не се заиграва така сам, всичко е в устата, пеее по цял ден и така.
Мисля, че е съвпадение да, нощес не съм мазала и спа до 3.30

# 430
Не искам да ви разочаровам,  обаче няма гелче , прахче или хапче дето да помогне . Боли си ги и това е , така ще е докато избият всички зъбки до към 2 г. Единствено панадол или Нурофен имат ефект при вече нетърпима ситуация.
За миенето на зъбчета има едни силиконови накраиници за пръст на Нук , много са удобни докато не избият и горните зъби и не започнат да хапят. Иначе пак на Нук има силиконови четки които са по -скоро за гризкане и така сами си почистват зъбките, но те са за малко по-нататък.

# 431
С зъбите на бебоче ползвам Пансорал гел, защото няма лидокаин и може да се маже повечко оъти дневно. Ако е наистина мноооооооого зле, давам Панадол бебе. Той господинът вече е с два израстнали зъба, та сега чуденето е как се мият. 😀

Рейнбоуче, при нас никой не спи. 😀 Бещо от смяната на времето ли или от нещо друго, наистина не знам, има някакъв странен период на будуване през нощта, който не мога да схвана откъде идва, защото има 4 часа сън, става рано, баща му го приспива тия дни отново в интервала 20:00-20:30. Освен да не си изразходва енергията, друго не мога да измисля. Пак е някакъв ревлив период, но вече си проявява характер малкото и е много видимо поне за мен.
И ние ползваме това гелче и да ти кажа добре му действа.

# 432
Ох при нас е як рев от 3-4 дни. Не знам какво му става 😣 както е весел и изведнъж почва и не се успокоява с нищо. Вчера едва успях с гърда, преди малко същата история. Мажа му зъбите, ако е от това, но продължава 😟
Мрън мрън 😟😣

# 433
Аз имам такъв накрайник силиконов, заиграва се, готино му е, но за кратко. Аз нещо не ги разбирам тези зъби. Кажете ми как да разбера, че започват зъби.🤷‍♀️Венецът му не е подут, не му текат лиги - това означава ли, че зъбите мога да ги отпиша засега?

# 434
И аз не ги разбирам, но на Божо от горе е подуто на едно място и сякаш има малко зрънце като мъничка царевичка. От ляво и от дясно. Долу венецът ако преди беше като ръбче на плочка или гребен на вълна по остро сега е някак си по лигаво и дебеличко.

Общи условия

Активация на акаунт