НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 710
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
И аз се чудя как да го занимавам вече. От няма накъде онзи ден търкаляхме чаша по пода - оставям го да я бутне с ръка да падне от изправено положение и после я търкалям и му давам да пробва и той. Около половин час утрепахме.
Редактирам се за да поискам мнение - някой ползвал ли е бебешки спални чувалчета от Мерино вълна и доволен ли е от тях - в частност четирисезонните?

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 17:13 от vessy.k

# 451
Силиконовите накрайници от едната страна са като четка за зъби, а от другата са оребрени и може да се чешат венците.
Заниманията като Лили Дзак, пакетчета, торбички. Изцяло сме на земята на пъзели от Джъмбо. Гледам много да не го нося, че от седмица съм с болки в кръста. Гимнастиката я пенсионирах вече, напоследък сам не се задържа много дълго. Оставям го когато трябва да свърша нещо и го намирам в другия край на стаята страшно шило е и супер много се върти. Да седи на дивана вече е невъзможно 😂

# 452
Ние му взехме кошара за игра, защото сам не мога да го оставям на дивана. Върти се като пумпал,а на шезлонга е закопчан и пак се извърта по корем, и си чуква главата. Започнах по малко да го слагам в новото приспособление, за да свиква. Смятам че му допада. Оттам може да вижда всичко клюкарчето. Гимнастиката е вътре, възглавнички, играчки. Всичко, с което се занимаваше на самата гимнастика преди. На Точната книжка много се кефи. Обича да гледа пералнята как се върти, обича да стъпва с крачета и да подскача, но гледам да не го свиквам много, че после ще ме разкатае. 😁 Обича да рита и маха с ръце/топ му е/, да му пея, да издавам по-пискливи звуци и да се смея, да го гъделичкам и да му целувам краката. Имаме една игра - като го сложа на повивалника, връзва си висока опашка и го галя по корема с нея и той се мъчи да я хване - много му е смешно. Буба лази много обича... Като цяло измислям в движение по нещо, както са всички, предполагам. Едно и също не може, има неща, които си ги търси ежедневно обаче. Примерно много се радва да пипа неща из вкъщи, едно от тях е батерията на душа и самия душ. 🤷‍♀️ Бебешка му работа и ние покрай тях. 😂
Да ви кажа това дете не се буди толкова да яде, колкото да го сложа на гурдата. Ползва я за биба.. през час. Според вас мен ли търси или просто е нормално да си иска цицката ?
Днес едвам го приспах вечерта, рева 3 часа. Пълна истерия, дано нощта е по-спокойна! 🙏🤞

# 453
Моето момиче снощи рева изтерично час и половина. Тъкмо щях да я храня и като започна внизапно няма спирка. Пропусна хранене чак.
Заспа към 21 ч.,  хапна в 4 ч. и ето я точно в тази минута, докато пиша се събужда. Дванадесет часа и половина сън. Тя си хапва нощем дремейки и после си заспива.
Ще видим какъв ден ни очаква. Ще сготвя нещо и излизаме.

# 454
Момичета, кога децата ви минаха на 3 дремки на ден? Моето днес става на 5 месеца и все още повечето дни прави по 4 дремки

# 455
При нас точната книжка не се котира, никак не му е интересна. И при нас го има тези ревове последните дни 😟
puhche-muhche има дни с 3 дремки има и с 4 зависи колко спи.

# 456
Явно е седмицата на ревовете. Положението преди сън е много тежко - истеричен рев и съответно изместване на часовете. Особено вечерният е най-зле, щом пропускаме 2 дни баня... Не реве само на цицката, дръпна ли го и почва. Сложа ли го в кошарата - истерия, защото знае, че е на сън работата. Ето сега заспа на цицката пак, болят ме зърната, както в началото. И, като знам, че след час ще се събуди пак да го слагам.. 🤦‍♀️

# 457
Рев няма при бебка,но има мрънкане и то сутринта предимно. От снощи ново 20 -не иска да яде мляко-пак-отново. Не е скок в растежа,  но пък ръцете постоянно в устата. От днес има зелена светлина за захранване,  пробва пюре с морков и и хареса,  но с млякото не се разбира,  освен ако не го давам с лъжица....МРЪН

# 458
Вие бихте ли давали на детето си лекарство, което е в срок на годност, но той изтича в края на другия месец? На теория е в срок на годност, но не е и най-прясно. Сега видях че сиропчето за кашлица, което съм купила, е до края на май и се чудя дали все пак да не взема опаковка с по-дълъг срок на годност.
Точно приключихме с лечението на бактерията в носа (май сме я разкарали) и бебо взе да кашля. Убедена съм, че е кашлица , а не задавяне. Кашля и нощем малко, та личната даде сиропче, въпреки че не се чува нищо в гърдите.

# 459
Веси, ако опаковката е неотваряна и сте я съхранявали, както трябва, няма проблем, според мен. А и производителите се застраховат, като пишат по-кратък срок от това, което би могло да издържи, затова гарантират до датата, указана на опаковката.

# 460
vessy.k  не виждам проблем да се даде сиропа, бих дала. Ако имаше да кажем 15 дена до крайната дата може би нямаше да дам, но ти имаш над месец годност още.

# 461
  • София
И аз бих дала.

# 462
В групи съм чела даже, че дават ако са минали и 6м от отваряне (Панадол). В твоя случай защо не? Аз бих дала

# 463
За Панадола след отваряне срока му мисля, че е месец. Тъпо е, щото изхвърлих вече две пълни шишенца - само заради ваксините ги бях отворила. Но като стане на годинка няма да му се втелявам толкова

# 464
  • София
И аз бих дала от сиропа...
Още един мрънкалник има и у нас. Зъби ли са, настроение ли е, не знам, но кръста ме боли от разнасяне, когато сме в къщи.
По темата за игрите освен вече изброените, му харесва да пея "Хей ръчички" като танцуваме с ръцете. Аз всъщност пея ужасно и за първи път на някой да му хареса Joy, та се раздавам като за последно Joy.
Обича също да гледа колите на улицата (имаме прозорци до долу в хола и гледат към булевард). Така успява да поседи по 15тина минути на ден в шезлонга.
За съня 4 дремки има през деня и яде през два часа. Изобщо както казва мъжа ми само яде, спи и мрънка напоследък.

Общи условия

Активация на акаунт