НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 703
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
А.. няма грижи с ваксините и захранването.
Само, ако е болно бебе не е хубаво да се стартира захранване.
Ние днеска трябваше да сме на последни ваксини ама аз съм болна и казах на педи, че трябва да се отложи за другата седмица Sad

# 496
Също така ден преди и два след ваксина на се въвежда нова храна. Поне аз така знам.

# 497
  • София
Е да, има логика. Ама аз нямаше да се сетя Sweat Smile

# 498
Като почне захранване ако се отключи алергия също не се слагат ваксини докато не премине реакцията. Така поне са ми казвали.

# 499
Еее, най-сетне се пречупих и почнах да кърмя навън. Ама то било много яко да не трябва да се връщам от парка час след като съм излязла . Grinning  Само дето иска да е седнал в летния кош, ако е полулегнал се набира да сяда и повръща.

Някой вече слага ли седнал в летния кош? Знам, че е рано, ама с тоя рефлукс не знам вече.

# 500
Аз като питах педиатърката, каза от 6ти месец седнал и изчаках.
Много майки обаче си слагат децата седнали още от 4-5 месец, ти прецени според теб кое е редно.

# 501
Едно време от 5 месеца са ги слагали полуседнали. Ортопеда ни каза до шестия да не сяда, но той иска и често реве като не му позволим, та го оставяме за минута да се огледа по два-три пъти на ден.

# 502
  • Тук... някъде
И бебка се набира все да става и педиатъра ми каза да я слагам леко повдигната, но не напълно седнала. Подпирам я на възглавници веднъж на ден за 5 минути и много се кефи 😀

# 503
На мен лично и двете кинезитерапевтки ми казаха, че е лично за моето дете е окей вече да е полуседнал. Но и двете имат наблюдения върху индивидуалното му развитие и казаха, че физиологично и кинезитерапевтично е готов. Човекът утре прави 5 месеца и ако е опрян с гръб до гърдите ми, се задържа сериозно време изправен вече. Та от днес вече е в летния кош в предпоследната степен (т.е. от седнало положение връщаш назад една степен).

Та според мен си е индивидуално спрямо бебето и дали то показва признаци, че е готово. Ако е готово, не бих го мъчила само защото някой така е казал, че принципно се прави.

# 504
Нашата педиатърка каза, че може вече да я слагам седнала за няколко минути. Направи 5 месеца преди 5 дни. След 10 дни съм решила да захранвам. Тя каза, че може да започна, когато реша или да изчакам до шестия месец. Детето е 67 см., 7 килограма.

# 505
Преди месец ортопедът каза да го слагаме полуседнал подпрян на възглавници, но той не иска. Сложих летния кош в надеждата да седи в количката и след като се събуди, но пак не иска. Не стои стабилен, главата му още клюма и не му е удобно. Според мен му е малко рано. Може би след няколко седмици ще е по-стабилен и ще му е по-удобно

# 506
Нашият ортопед пък каза да не го слагаме подпрян зорлем да стои, а когато сам започне да си сяда 😄 Мнения много, аз не бързам да го слагам седнал, сега тъкмо упражнява пълзенето.

# 507
Синът ми го видях за първи път да седне сам стабилно на 8 месеца. Бях започнала да се притеснявам. На въпроса ми към педиатърката има ли проблем, тя отговори - Не, че не може, не иска.

# 508
Божо е така с обръщането. Не че не може, не иска. И аз се бях леко притеснила, защото педиатърът ни каза, че трябва да се обръща сам до края на април, обаче ей го на. Обръща се само на повивалника Joy достоен син на овен и стрелец, в зодията скорпион...

# 509
Четох някъде, че в някои европейски държави не ги слагали седнали, а ги оставяли сами да седнат и това се случвало към осмия месец точно. Нашият стои с опора стабилен, ще се консултирам с педиатъра какво да правя, засега не го насърчавам, но и не го бутам да лежи като се набере. Днес се обърна от гръбче по коремче цели два пъти, много му се иска да пълзи, но засега успява само да се върти около оста си и малко назад с голям зор. Не е лесен бебешкия живот, ей.
Обаче май развива алергия или хранителна непоносимост , за съжаление не знам от какво, ще спра подозрителните храни за седмица да видим какво ще стане. Почвам да му давам и Омнибиотик Панда , че не знам захранването как ще го почваме ако е склонен да се алергизира.

Общи условия

Активация на акаунт