НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 755
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Вечния въпрос, тамън според градусите свикна как да го обличам и те се променят. Днес е 17 градуса, как обличате вече децата. Георги е с боди къс ръкав, блузка, панталонче и отгоре плюшен гащеризон "меченце" пипам не е изпотен . Искам да му сложа вече яке пролетно, но под панталон/дънки слагате ли и още нещо - чарапогашник или клин някакъв. Как ги обличате вие?

# 226
  • София
Ние днеска бяхме само и единствено по памперс, ромпър и тънка шапка, без никакъв друг текстил в количката - и пак рева от жега, и не млъкна докато не го разкопчах и извадих голите крака навън...
Кво ще правим за напред - не знам...

# 227
Оо, в това време е по боди с къс ръкав, блуза и панталон. Нося тънко и дебело яке, ако преценя на момента, че има нужда. Завивам с одеало.
Общо взето гледам да не го навличам, горе-долу като мен го обличам. Плюшен гащеризон съм слагала под 10 градуса.

# 228
  • Варна
Mamsi11, тея плюшени гащеризони много запарват Neutral Face затворени са отвсякъде и въобще не са проветриви. Ако ще слагам такова, ще има максимум боди отдолу, ама последно слагах в големия сняг.
Сега го обличам с боди с къс ръкав, суичър, панталонче, чорапи. Ако спи в количката - мятам и одеалце, ако е в раницата - разкопчавам суичера.

Взехме пролетно яке (тип ветровка с тънка вата), отдолу му слагам само боди с дълъг ръкав. 

# 229
Вчера бяхме с боди къс ръкав, тънка блузка, леко ватиран памучен суичър и ватирано панталонче. Тънко памучно одеало в количката. Беше му горещо и не можа да заспи. Чак в колата на климатик с махнато яке заспа. А аз си мислех, че просто е развълнуван, щото сме на непознато място.
Редактирам да допълня - четох из интернет, че момченцата виреят по-добре на по-ниски температури, може би има нещо вярно.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 15:41 от vessy.k

# 230
  • Тук... някъде
Ние излизаме на 9 градуса и е с боди с къс ръкав, блузка,клинче и чорапки. Слагам яке и шапка от трико и отгоре одеало. Нооо.... вече за втори път през последната седмица заспива и спи по близо 4 часа, а навън вече е станало 15-17 градуса, аз съм се разхвърляла и се притеснявам за нея, че ще пукне от жега. Да, ама не- спи непробудно и като се приберем даже не е изпотена 🤷🏼♀

# 231
При нас в момента е 19 градуса. Детето е облечено с боди с къс ръкав, блузка с дълъг и тънко плюшено яке. Под нея има одеалце, завита е също с одеало. Сложила съм покривалото на количката, за да й пази от слънцето. Мисля да купувам чадърче. Идва лято, а тя щом и за миг усети светлина в очите, започва да плаче. Мисля и да мажа лицето с крем със слънчева защита. Вие какво ще палзвате, марка? Вероятно с 50 фактор.

# 232
  • Варна
Да се върна малко на размерите, понеже днес сгъвах пране и ми направи впечатление. Grinning
Лявото е на Garanimals - размер 6-9м
Дясното на Next - размер 3-6м
И двете му стават 

# 233
Както е в нас, така и навън. Ако е с боди дълг ръкав и панталонче слагам грейка (без ръкави). Ако е с боди къс ръкав и костюмче е така в количката. Вземам якенце или суичър в мен ако го вадя от количката го обличам. Шапка имам в мен, но почти не слагам. Всички връхни дрехи са му с качулки и я мятам ако духа. Като спи го завивам с одеалце, но мисля че вече е време за по-тънка пеленка. Или като е в летния кош с тази ще му е по-добре. Избързах да казвам за летния кош, днес орева света, надига се, иска да се върти, наднича. Явно му е време за летния. В тази връзка вашите бебоци опитват ли се да стават. Набира се и надига глава и започнах да го слагам на възглавница по-изправен в полегнало положение да наблюдава всички.
Майките с по-големи дечица биха ли споделили дали са ползвали чувалчета за сън до по-късно (напр. 2г) обмислям да взема такива, който се трансформират и се чудя дали ще ни е от полза. Също лятото ползвали ли сте от тънките 0.5 тог ?
Лили то това 3-6м ми се струва по-голямо 😂😂

# 234
Цвети, от моят опит с чувалчетата бих могла да те посъветвам за по-голямо дете да се ориентираш към моделите с крачета. След като детето започне да се изправя (моят син го направи на 8 месеца), постепенно започна да го дразни чувала. Пречеше му да се изправи, да се движи свободно из леглото. Ползвахме го до година и половина, но той го откопчаваше, риташе. Чяк после си дадох сметка, че това е причината - човекът иска да има свобода на движението.
За лятото и да вземеш стандартна торба няма да е проблем според мен, но за следващата зима може и да срещнеш отпор.
Аз имам летни, зимни всякакви големини и размери, но точно с крачета -  не. 🙂
Летните са от един пласт трико обикновено. Има и от плат с дебелина на чаршаф.

# 235
  • Варна
Ние сложихме летния кош на количката като стана на 5м и няколко дни, но я държа в полулегнало положение, съвсем малко е изправен. Определено повече му харесва. Той отдавна се набира да сяда и много обича да стои така, но все още гледам да го държа легнал колкото може да търпи или по корем. Когато е полуседнал се изправя сам в седнало положение, но понеже още не може да се държи стабилно, в някакъв момент се прегъва на две и понякога повръща. Grinning

# 236
Точно такива чувалчета гледах:
Скрит текст:

Понеже са доста по-скъпи от другите и се чудех дали има смисъл. То зависи и от детето де, но все пак. Бих искала да има, зА да му е като част от ритуала за сън. Другото, което ме притеснява е, че много се върти и през нощта не знам дали не се отвива.

# 237
Не знаех, че има такъв модел. И колко струват? Моето дете много се въртеше. Някои сутрини съм го намирала обърнат на 180 градуса. Без чувал щеше да е винаги отвит.

# 238
Днес беше с панталонче, боди къс ръкав, блузка с дълъг ръкав тъничка и суичър. Тънка пелена му мятам, като заспи. После я свалям, като се разшава. Според зависи от вятъра. Не се е потил, спи си спокойно, значи му е добре. Слагам му една тънка шапчица, особено като го вадя, че е много бял и слънцето е силно, щом аз изгорях днес на очила. Мажа го, когато видя, че слънцето влиза в коша. Страх ме е много да не изгори и да се възпали. Аз имам обриви от слънцето и също се мажа, като излизам, та по този повод така се грижа и за детето.
Моето бебе пък се завива, а аз го отвивам. 😂😂 Вдига си краката и някакси си захлюпва одеялото. Така че за това не се тревожа, но сега като го казах, сигурно ще стане обратното тази нощ. 😁

# 239

Така излязохме днес, отдолу е с боди с къс ръкав и блузка. Едно тънко поларено одеалце, което седя в раницата повечето време,отколкото завита. Рита,мята крачета,не иска и чувалчето за количката,  нямам търпение да си е постоянно топло както днес и на го махна,че само се плъзга надолу заедно с нея.Не иска легнала, освен акоще спи, тази позиция и е любимата, има още една преди пълно легнало положение и преди седнала изцяло.

Общи условия

Активация на акаунт