НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 747
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
аз въведох морков, пащърнак и картоф, утре ще включа тиквичка, после тиква и сладък картоф. И после не знам, спанак, грах, броколи и карфиол мисля да въведа.

# 301
  • Варна
Аз не съм Захранили още. На кърма е, яде между 10 и 15 пъти на ден 😅

Same story 😂
И аз съм в този клуб Disappointed Relieved

Някой път имам нерви и го занимавам по всевъзможни начини, само и само да направи по--голяма пауза, но в повечето случаи му давам да цоцка и не се мъчим взаимно. Grinning

Както нямах търпение да го захранваме, сега точно обратното - сякаш не искам да идва Satisfied На 6м ще му дадем да пробва от любопитство 2-3 неща, но за реално захранване може да изчакам до 6 и половина.

# 302
Аз не бързам, но моето дете е с около три седмици по-малко от повечето бебета в групата.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 21:52 от Helinor17

# 303
аз въведох морков, пащърнак и картоф, утре ще включа тиквичка, после тиква и сладък картоф. И после не знам, спанак, грах, броколи и карфиол мисля да въведа.
Супер .
Дух аз въведох Пащърнак,Морков,Бял морков,Тиква,Сладък картоф,Морков и сладък картоф.Това  от Зеленчуците съм въвела.А от местните пюренца пуешко 1/2 пуешко и 1/2 зеленчуково пюре морков и картоф.
Много обича тиквата ,и Пащърнак .
Сам си отваря устата и няма търпение когато му давам да хапне.
Даже когато свърши количеството пюре се сърди и си дърпа лъжичката а останалото пюре го хапва на другия ден..
Живи и здрави бъдете всички мами и бебчета

# 304
Аз захраних. Въвела съм картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак, ябълка.
При термичната обработка на тиквичката добавих копър, който не пюрирах после.
Добавям по малко АМ, за да е по-рядко пюрето.
На обяд е изцяло на пюре и има още 4-5 хранения с АМ.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 06:48 от m-angel

# 305
Аз захраних. Въвела съм картоф  морков, тиква, тиквичка, пащърнак, ябълка.
При термичната обработка на тиквичката добавих копър, който не пюрирах после.
Добавям по малко АМ, за да е по-рядко пюрето.
На обяд е изцяло на пюре и има още 4-5 хранения с АМ.
Здравей.
Да те попитам какво количество пюре даваш на бебето на обяд.
Аз в началото му давах 1/3 та от пюренцето.
От няколко дни на обяд му давам по 1 бр пюре зеленчуково на хип 125 грама
На каква схема сте се спрели.
Аз избрах първо зеленчуково пюре да давам .
След това местно пюре и на края плодово пюре.

# 306
Честно да си кажа не тегля всеки път пюрето, което му давам. Тъй като го аз ги правя, когато е готово изсипвам в едно бурканче от купешко пюре, което е било 190 г. Наясно съм, че всяко тежи различно, но го използвам като ориентир. Давам докато свърши или колкото иска да изяде. Не дохранвам с АМ, за да не ми прави номера и всеки път да чака мляко след пюрето.
Педиатърката ми беше казала, че трябва да изяжда между 150-180 г пюре.

# 307
Ние още се борим с по няколко лъжички. То май ако е само зеленчук е добре да има мляко, но ако е местно пюре не е нужно. Така бях слушала в една лекция относно протеините на всяко хранене на бебето

# 308
Не сте ли въвели много зеленчуци за петмесечни бебета? Дохранвате ли след твърдата храна с АМ?

# 309
Не сте ли въвели много зеленчуци за петмесечни бебета? Дохранвате ли след твърдата храна с АМ?
Здравей
Колко повече сме дали.
Дадох Тиква,Пащърнак ,Бял морков,Сладък картоф,Морков.
Детето си хапва .
Няма не поносимост към тези зеленчуци.
Даже днес ще му дам пуешко със тиква такива пюренца имам от вчера.
Нека всички да обяснят кога да се захванат децата когато  вече имат зъби ли.Щом хапват и им е вкусно нека ядат..

# 310
Питам, защото доколкото си спомням един вид зеленчук се въвежда около седмица и после се прибавя друг.
По колко като количество изяждат от изброените храни?
Тук зъбите нямат нищо общо. Хайде, без заядливи коментари.

# 311
Тя не се заяжда. Просто така е устроена.
Не са много зеленчуците, Елинор, аз захранвам Божидар от три четири седмици, дори са малко. Към картофа, морков и пащърнака не показа реакция, към тях днес ще добавя тиквички, кой е алергичен към тиквички? Три дни ще давам и тиквички и после ще включа за три дни тиква. После грах, броколи, спанак. Хака каза личната. Тя и плодове каза, но на този етап няма още да давам плодове.

# 312
Питам, защото доколкото си спомням един вид зеленчук се въвежда около седмица и после се прибавя друг.
По колко като количество изяждат от изброените храни?
Тук зъбите нямат нищо общо. Хайде, без заядливи коментари.
Аз не се заяждам със никой.
Нека всяка майка както иска да си захранва бебето.
Аз така захраних сина си.
Всеки има право на избор.
Въвеждам първо зеленчуково пюре
После местно пюре и най накрая плодовото пюре.
Всеки отговаря за себе си.

# 313
Започнах с картоф 3-4 дена. После всеки нов зеленчум давам по два дена.
Към картофа добавих морков. След два дена към моркова добавих ябълка и т.н добавих новите зеленчуци.
Нямам ясна още схема как и кога да въведа месото, но може би няма да е в близките 10 дена. Мартин след два дена става на пет месеца. Според мен е още малък за месо, но ще питам днес педиатърката, тъй като сме на консултация и ваксина.
Дано не забравя да питам още няколко неща, кога се пускат контролни изследвания кръв и урина, подпиране в седнало положение и т.н.
Едитвам се: Ябълката я слагам в много малко количество. Просто като доовкусяване на пюренцето.

# 314
Аз обаче мисля да се "заям", не от нещо друго, но просто защото ми се набива супер много на очи, а имам нетърпимост към (ще използвам по-мека дума) грешното писане. Вече във всеки пост наблюдавам неправилно използване на "със" и "във". Това поне е супер елементарно, не е нужно да сме филолози, за други правила при писане - хайде... А и това месТно пюре... Вероятно става дума за месно (производно от думата месо, а не място). Извинявам се, не ме мразете, но е редно да сме грамотни, все се оплакваме, че децата са неграмотни, но ние сме също пример за тях.

За да не е пълен офф-топик, коментирахме вчера и с нашата педиатърка за захранването, тя също е на мнение първо за картоф, сладък картоф, тиква, пащърнак и морков (не в тази последователност), въвежда се по малко - лъжичка-две, първо в обедното хранене. След около 3 дни се смесва със следващ зеленчук, с цел, ако има алергични реакции, да може да се установи от кой зеленчук. Но мисля, че това всички си го знаем като основа за захранване. Като цяло се радвам, че не ми се налага с нищо и само ми казва това, което знае и предлага тя, но решението си е мое кое как.

Общи условия

Активация на акаунт