НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 737
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Кокондрела, аз като трябва да свърша нещо, го слагам в шезлонга да ме гледа + някоя играчка да гризе. В зависимост от настроението му, това ми печели между 5 и 30 минути. Grinning

Играчките, които се харесват вкъщи в момента са висящите на шезлонга, дрънкалки и гризалки, мека книжка и разни др. Разнообразявам го като го слагам на шезлонга с някоя играчка, пея песнички, чета приказки с рими, понякога иска да го оставя върху спалнята и почва да се върти и да бърбори.

# 331
  • София
Много ми харесва написаното от lilly_dev, +1 Simple Smile
Ние имаме 1 мека книжка, 2 книжки за баня и едно цвъркащо шарено пиле. Тия трите са топ!

# 332
По темата за захранването:
Аз ще захранване на обедното, после следобедно, после закуска и т.н.
Ще следвам схемата:
Зеленчук-безглутенова каша-плодове-жълтък-месо
Така съм правила с баткото Simple Smile
Въвеждах ново след 5 дни от последното ново. Винаги във пюрето слагам кърма - имам замразена и ще я използвам. Ще започна с картоф, после пащърнака, тиквички, тиква. Имам книга-рецептурник за захранване, която ми е много полезна.

# 333
А задължително ли е винаги да се слага в пюрето кърма/АМ?

# 334
А задължително ли е винаги да се слага в пюрето кърма/АМ?
Без да претендирам, че разбирам много от захранване, задължително е на всяко хранене да има протеини. Ако пюрето е плодово или зеленчуково се смесва или добавя мляко или кърма. Ако има месо или риба май не е нужно. Така поне аз разбрах от лекциите, но може и да греша

# 335
Не може ли просто да се кърми след това Grinning

Някак не ме вдъхновява идеята да се цедя, за да правя пюрета :/

# 336
Може, важното е да има допълни млечно хранене. Правилото е зеленчуково млечно или зеленчуково месно. Но примерно моето дете домашното пюре само с вода разредено не го яде, добавям щедро АМ.

# 337
  • София
Може да се кърми след това, разбира се.

# 338
По темата за захранването:
Аз ще захранване на обедното, после следобедно, после закуска и т.н.
Ще следвам схемата:
Зеленчук-безглутенова каша-плодове-жълтък-месо
Така съм правила с баткото Simple Smile
Въвеждах ново след 5 дни от последното ново. Винаги във пюрето слагам кърма - имам замразена и ще я използвам. Ще започна с картоф, после пащърнака, тиквички, тиква. Имам книга-рецептурник за захранване, която ми е много полезна.
Здравей.
Удобно ли е да ми напишеш името на книгата ако я има да си я купя.
Благодаря ти

# 339
И аз се чудех дали да смесвам готовите пюрета с кърма, но реших за начало да го правя само ако му идват много гъсти и не ги яде - така посъветваха в една от лекциите с експерт на Хипп. В началото, когато още хапва лъжичка-две, даже ми се вижда глупаво да се добавя мляко в пюрето с цел да е хранително. Чак като се замени храненето има смисъл, според мен.
Честно да си призная, много ще ми е интересно това със захранването. Не че не ми се кърми, просто много обичам вкусна храна и ми се иска някак да го предам на малкия. Не мисля, обаче, да бързам да замествам хранения. Ще трябва да се консултирам с педиатър кога е най-добре да стане това.

# 340
И на мен ми е много любопитно как ще реагират и от любопитството си съм им дала да ми оближат ябълката и крушата веднъж, а днес правих пюре от картофи (купих си Авент 4 в 1 втора ръка и исках да го тествам) и им дадох на върха на лъжичката, пак за да си задоволя любопитството. Grinning
Ама иначе ми се вижда страшна хамалогия и смятам чинно да си изчакам 6тия месец.

# 341
Леле колко сте изписали 😱
Правописа и мен ме дразни, старая се и аз да пиша правилно. Понякога редактирам по 6378382 пъти, като видя да съм изпуснала запетая или тире. Случва се и пак да изпусна. Ако бързам въобще не гледам. Вярно е, че с тази шльокавица и смс забравихме как се пише. Моята работа е и на компютър и да не казвам как съм забравила да пиша на хартия. Аз съм от хората, които ползват "със" и "във" често, въпреки че знам как се пише. Нямам обяснения защо го правя.

Винаги ли се добавя във въведения зеленчук нов. Не е ли 3 дни (например) морков, после 3 дни картоф? Трябва ли да е морков + картоф задължително? По принцип мисля ЗВБ да действам, но да знам все пак.
За млякото аз от лекции знам, че в началото се добавя мляко/кърма за по-познат вкус и да е по-течно. В последствие не е нужно, може да се дохрани или докърми. За да има изцяло заместен обяд (сиреч без отделно мляко), ако бебето иска 20мл или нещо такова малко, казват да се добави в последните няколко лъжички, за да отвикне от млякото, когато яде твърда храна.

# 342
Аз му давам да ближе парченце ябълка всеки ден, защото си режа за закуска. Вече почна да познава купичката. Попадна едно миниатюрно парченце в устата му, стоя с отворена уста, вади езика, ама то залепнало. Много се смях на гърба на милото дете. 😂😂

# 343
Ей, добра идея, може да пробвам морковче да му дам някой ден да си играе с него докато готвя. Като не е сварено едва ли ще може да го отхапе.
Това за кърмата - да се добави в пюрето за познат вкус - не го бях помислила. Има логика.

# 344
  • Варна
Момичета, дори да нямат зъби децата, суров морков и ябълка на резени е опасно! Могат да отчупят парче и да се задавят. Дори по ЗВБ не се препоръчват така. Ябълка се дава мека (на пара/печена) или цяла. Буквално по-добре да се даде цяла ябълка. Единствено по този начин не може да се отчупи парче, а ако имат зъби - успяват само да я стържат. Когато е резен, дори да го натиснете с пръсти на две може да се счупи.
Твърдите храни са опасни на този етап, дори да ви се струва, че нищо не може да стане. Казва ви го човек, който ще захранва с парчета изцяло по ЗВБ Grinning

Общи условия

Активация на акаунт