НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 728
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
И моето дете не е залепено за мен. Нито реве, като ме няма. С всеки си комуникира, е, вярно, че ако не е виждал някого, е по-резервиран, особено към мъже. Но в никакъв случай не залепен за мен. Даже мисля, че му е все тая аз ли съм или не. Забелязвам, че в когото и да е, ме следи къде съм, къде отивам, но няма реакция, ако изляза. 🤔 Случвало се е, когато му се спи или е сънен просто, някой да реши да му говори, докато е в количката - обръща джуката от рев. Явно в този момент иска пространство.
Обаче това дете ще е много палаво, от сега си личи. Абсолютно шило е, ще ми спира тока по-нататък. Леко започна вече. 😁
Нека, нека да е, само да е здрав! ❤️

# 376
Рая също не е залепена за мен, но при чужди хора ако и се облещят насреща обръща долната устна и почва да реве.
При мойте мама и тате няма проблеми, ще видим като отидем на Варна как ще е с другите роднини.

# 377
Аз ще се метна от някъде вече. От три дни у дома е апокалипсис. Беше толкова спокоен, усмихнат, щастлив, занимаваше се сам, сега е рев и мрънкане нон стоп. Зъби ли са, кво е не знам ама е ад

# 378
  • София
Сигурно са зъби. Опитай да се успокоиш, защото малкото усеща, ако си нервна и се доизнервя и то.
И ние сме в (по-)ревлива седмица. Обаче изведнъж почна да прави нови неща: активно се обръща, придвижда се някак си на пода, мачка си стъпалата... Не мога да отида до вц-то и да го оставя сам. Мрънка или реве в истерия на манджите ми, като ядеше същите манджи миналата седмица по над 100 грама.. Чудо.

Мами вижте нещо полезно: https://deteto.info/school-shestimesecnabebeto#part63 Има идеи за упражнения. Може да кликнете директно на >> Физическо развитие.

# 379
Честно, вече ми идва в повече. Спи само 30 мин малката, после след час вече започва да мрънка и реве, но много ясно не може да заспи и реве един час, след което дремва пак 20-30 мин. Така цял ден като преди нощното спане пада голям рев. Какво ли не опитах не става. Страшно е лепната за мен направо се задушавам. Не съм такъв тип човек не обичам да се гушкам много не обичам постоянно някой да ме пипа или целува. Разбира се си обичам децата гушкам ги и ги целувам ама това цял ден да разнасям дете изобщо не ме кефи. Много реве и много ясно се опитвам да я успокоя с гушкане, но тя не дава да я оставя изобщо, то как да се обърне това дете по корем като даже по гръб не иска да легне. Вече страшно се изнервям. Не обръща внимание на никакви играчки за 1-2 мин макс да се загледа. Според мен цялата нервност идва от това, че неможа да си направи хубава дрямка през деня, то какво са 30 мин, но просто не може да продължи съня.
Почти на 5 месеца е сигурно след 6 месец ще започна да я захранвам.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 23:48 от nunu17

# 380
Nunu, има ли на кой да я оставиш малко и да отделиш време за себе си?

Дагни, малкият направо е избухнал, при него не са скокове в растежа, ами цели спринтове. TadaTadaTada

# 381
И аз сменям чорапи час по час, щото Божо си лапа краката и ги мокри Joy

Нуну, наистина, има ли как да се отделиш за малко от бебето?

# 382
Дух, Нуну по абсолютно същия начин сме на ден по 1-2 макс 3 дремки по 30-40 Мин в краен случай една от тях е час и това е.
Криви се, тръшка се, че и се спи и тъй нататък много рядко ще сизаиграе сама и то за по 5-6 Мин.

# 383
При нас съня е така от два месеца. Примирих се вече. Ако го гушкам може да спи и час-час и половина. За това време 1 път спа 3 часа и се притесних ужасно много, да не е болен. Консултантите по сън, с които се свързах ми казаха, че това се дължи на това, че не заспива сам и като преминава фазите на съня не успява да заспи сам и се буди, а реално му се спи. Няколко пъти следих и на 30-тата минута отивах до него и го гушках. Така продължава да спи. Сега се опитвам да му създам някаква асоциация на сън и без мен. Опитвам се да го приспивам без да го пипам, но за сега сме стигнали до държане на ръчичката. Явно несъзнателно с баща му всеки път сме го милвали и така е свикнал или заспиваше докато го кърмя. Сега се опитвам да ги махна, знам че сега е момента. Изисква се постоянство, което признавам и на мен не ми е силата.
При нас последните дни са доста тежки, вечер плаче адски много. Не мога да го успокоя с нищо, докато не се измори и не заспи изтощен. 😟 Къса ми се сърцето, не знам зъби ли е, скокове ли... Както беше казала някой от нас "е*ем ти скоковете, е*ем ти зъбите..." 😒

# 384
Cve7i , моята ревла заспива сама с биба. Изключително рядко я взимам на ръце  вече ако страшно много реве и въпреки това си се буди на 30 мин. Събужда се с биба в устата не заради това, че е паднала. Немога да си го обясня изобщо, точно за да не се буди така я научихме да заспива сама 90 % от времето заспива сама, но без ефект явно.

# 385
Цвети, при нас заспиването е кошмар (казвам нас, защото за мен също е ужас), когато не сме излизали. Тоест навън той спи спокойно и след разходката пак спи спокойно вкъщи. Не говоря за през нощта, защото си се буди, но много често, ако разходката е била по-дълга и се е изморил повече, се буди по-рядко, и то не с плач. Вчера тъкмо излязохме, когато видях, че един болт го няма от количката и се килна настрани, уплаших се и го прибрах. Еми, днес е ужас, горкият не може да спи дълго, както навън, заспива и се буди с адски рев. А нощта беше тежка, защото се будеше пак с истеричен рев. Имахме почти 1 седмица, в която не бяхме излизали, когато се върнахме от планина. Ами в началото, докато свикне, че не излиза - беше пак така. Трябваха му 3 дни, на 4я вече беше спокоен. Така че аз установих причината при него, а ти при твоето бебе - това е наполовина свършена работа. Дерзай, пък резултатът ще дойде скоро. 💗

# 386
При нас установих, че той предпочита да заспива сам, а не в мен. Като дойде време за сън и го гушна почва да се извива, да се мята, да плаче истерично. Ако го оставя на леглото се успокоява. Не винаги заспива, ни вчера ме разби. Сложих му одеялото над главата и заспа буквално за 2 секунди. После разбира се му открих лицето, не е спал завит през главата. Ако положението стане много напечено давам мляко и заспива по-лесно. Не е правилно уж, обаче направо ме хваща страх като дойде време да заспива от тия ревове. Освен това със зъбите и постоянния рев и аз съм човек и аз имам нужда от малко тишина и спокойствие. Инапе закономерности не намирам.. има дни, в които е спал и по 3 часа и после по 40-60 минути. Има дни, в които спи по 30 минути и такива, в които спи по час.

# 387
Рая днес е спала 9 часа плюс през ноща????
Какво е това не знам.
Да водя ли по доктори Кво да правя не знам.

# 388
Навън също спи 30 мин. Само в колата до сега е спал дълго ако тя е в движение, сигурно и 4ч ще спи. Аз никога не съм го приспивала на ръце и не е спал на спалнята при нас. Явно си има някаква асоциация с докосване. Следя му интервалите хванах му цаката, след нощния сън му е най-дълъг и след това се скъсява. Заспива що-годе лесно, но дължината на съня е малка. Трябва да има по 1ч веднъж дневно (консултант ми го каза), гледам да го правя, но не всеки ден успявам.
Джулчо, а как е като настроение? Вижда ли ти се ведра или напротив? Има и такива дни, може би се превъзбужда, понякога и ние им предаваме. Аз съм забелязала, че като съм нервна и Калоян е. Тогава го връчвам на баща му, защото няма да се получи нищо хубаво, ако аз го дундуркам.

# 389
Вън ли сме, спи по 2-3-4часа ,вкъщи 40минути до 1.30час. Заспива с млякото или с биба сама в кошарата. Преди като бебе сутринта като яде в 7 я взимам с мен да спи в леглото, сега не иска и се върти и усуква. В момента в който я сложа в кошарата с бибата и една плюшена играчка да мачка и на 5минути е заспала. Спи до 9.30,будна 2 часа 30-40минути сън и има един по дълъг 1.3-2часа сън следобед, и една дрямка преди банята пак 30-40минути.  Ляга към 20.30-21 и спи 9 часа

Общи условия

Активация на акаунт