НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 718
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Тъкмо щях да питам за гел. Давам мама натура дентокинд таблетки, но не е достатъчно.. Все е кисела и мрънка, лиги, лиги, лиги. Но не и идва на ум с гризалка да чеше, а само ръцете малко лапа..

# 406
Калгел ми препоръчаха в аптеката и него взех.  Нощес помогна да заспи

# 407
Мамчета здравей те.
Сега примерих температурата на малкия и термометъра показа 37.4  градуса.
Да му дам панадол бебе ли .
Дайте ми съвет.
До сега не е вдигал никаква температура.

# 408
Как му я мерихте? Това е нормална температура за бебе попринцип. Лекарство не се дава до 38 градуса, доколкото знам.

# 409
Как му я мерихте? Това е нормална температура за бебе попринцип. Лекарство не се дава до 38 градуса, доколкото знам.
Здравей.
Имам биберон термометър но понеже го изплюва не можах много да я проверя със него.
И със електронния термометър я примерих във дупето.
Нещо ми се вижда по топъл от обикновеното и не спокоен.
По принцип винаги е спокоен .
Аз за това се консултирам със вас.
Преди да дам нещо.

# 410
Измери я няколко пъти, ако мериш с електронен безконтактен термометър го остави до бебето за десет минутки да се темперират, иначе не е верен. После свери резултата с обикновен дигитален термометър под мишничката или в дупето. В дупето е с половин градус по-висока ( аз не съм се осмелявала да меря температура така). Аз вземам най-ниската стойност от три четири измервания. Над 38 градуса се дава Панадол. Все пак наблюдавай и бебето - ако видимо не е ок предполагам, че и над 37.5 може да се даде. Имай предвид обаче , че температурата е по-висока ако е претоплено, току-що нахранено, играло или ревало. Най-добре я мери в покой.
Първо бебе ми е, но описвам аз какво бих направила. Измервала съм и 37.5 понякога, но го наблюдавам и обикновено минава.

# 411
Здравей.
Имам биберон термометър но понеже го изплюва не можах много да я проверя със него.
И със електронния термометър я примерих във дупето.
Нещо ми се вижда по топъл от обикновеното и не спокоен.
По принцип винаги е спокоен .
Аз за това се консултирам със вас.
Преди да дам нещо.

При мерене в дупето се изважда половин градус, тоест е около 36,9. Това не е висока температура.

# 412
Измери я няколко пъти, ако мериш с електронен безконтактен термометър го остави до бебето за десет минутки да се темперират, иначе не е верен. После свери резултата с обикновен дигитален термометър под мишничката или в дупето. В дупето е с половин градус по-висока ( аз не съм се осмелявала да меря температура така). Аз вземам най-ниската стойност от три четири измервания. Над 38 градуса се дава Панадол. Все пак наблюдавай и бебето - ако видимо не е ок предполагам, че и над 37.5 може да се даде. Имай предвид обаче , че температурата е по-висока ако е претоплено, току-що нахранено, играло или ревало. Най-добре я мери в покой.
Първо бебе ми е, но описвам аз какво бих направила. Измервала съм и 37.5 понякога, но го наблюдавам и обикновено минава.
Веси благодаря ти.
На мен също ми е първо бебче.
Благодаря ти за съвета.
Ще изчакам и пак ще я примеря.
Сега заспа..
Желая всички да сме живи и здрави и всички бебчета да са добре

# 413
Танче, като цяло ако имаш съмнение за нещо се обаждаш на педиатъра. Във форуми може само някой да те подведе ако ти каже какво да даваш или недаваш като лекарства. Иначе съветите, които са ти дали са адекватни.

# 414
Танче, като цяло ако имаш съмнение за нещо се обаждаш на педиатъра. Във форуми може само някой да те подведе ако ти каже какво да даваш или недаваш като лекарства. Иначе съветите, които са ти дали са адекватни.
Дух вие във София ли живеете.
Моята педиатърка някак е много странна.
Мислех лятото да я сменя.
Но се оказва че много трудно може да се намери добър педиатър.

# 415
Какво значи много странна?

# 416
Не съм много доволна от нея.
Пример давам.
Имах фисур след раждането.
Бях при личната ми лекарка и тя ми изписа Детралекс за 10дни да пия.
Попитах педиатърката да ли мога да го кърмя да ли няма да пречи и тя ми потвърди че мога да го кърмя.
То се оказа че немога да кърмя до като се лекувам със това лекарство.
Тя ми казва ме бебчо вървял доста по вече по кг за възрастта си.
Но бебчо се храни добре  пие си и водичка.
То си е и до ген.
Но ходя до нея защото е на близо до нас.
Бебо е 8400 кг 69 см  беше на  6 Април.

# 417
Не съм много доволна от нея.
Пример давам.
Имах фисур след раждането.
Бях при личната ми лекарка и тя ми изписа Детралекс за 10дни да пия.
Попитах педиатърката да ли мога да го кърмя да ли няма да пречи и тя ми потвърди че мога да го кърмя.
То се оказа че немога да кърмя до като се лекувам със това лекарство.
Тя ми казва ме бебчо вървял доста по вече по кг за възрастта си.
Но бебчо се храни добре  пие си и водичка.
То си е и до ген.
Но ходя до нея защото е на близо до нас.
Бебо е 8400 кг 69 см  беше на  6 Април.

Ми Танче, за другото не знам, ама за кърменето е била абсолютно права - с Детралекс може да се кърми, товст съвместимо е лекарството. Съдържа диосмин, което е вид флавоноид, който се съдържа в доста плодове и зеленчуци, в червеното вино, дори и във водораслите.

Не знам кой ти е казал, че не можеш да кърмиш с прием на Детралекс, но това не е така. Педиатърката ти е била абсолютно права. 🙂

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 16:59 от Misery.

# 418
Танче, лекарката ви е права, че бебчето ти е едричко. Теглото му е на 7-8 месечно бебе спрямо средните норми на Световната Здравна Организация. Това не значи, че нещо не му е наред, разбира се. Моето е с една седмица по-голямо от твоето и също е 8.400. Просто качват повече.

# 419
Танче, а ти от къде разбра, че не е ок да се кърми и да се пие това лекарство? Някои го каза ли? Ако да - защо реши да слушаш друг, а не лекарката си? Ако не - в интернет ли провери?

С какво това, че се храни добре и пие водичка противоречи на това, че детенцето върви по-едричко? А ти знаеш ли какви са стандартите за възрастта? Имаш ли желание сама да ги разбереш?

Общи условия

Активация на акаунт