НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 713
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
При нас бавно се случиха нещата - първо почна гризане на всичко и киселеене, след няколко седмици венецът се поду и зачерви. След още може би 2-3 седмици имаше няколко дни, в които ме хапеше почти на всяко хранене, трудно заспиваше и т.н. Изведнъж спря да хапе и като погледнах видях че е прорязало венеца.

# 436
При Филипакис аз съм писала, че идея си нямах, че са зъби. Нямаше лиги, нямаше дъвкане, нищо нямаше. Само не искаше да спи през деня и беше голям мрънкялник. Мислех, че е скок или регресия в съня. И една сутрин бам - събуди се в локва с диаметър 10 санта, реших, че не е драйфал, защото обикновено връща пресечено. Проверих му устата и двата долни резци бяха избили над венеца. След това вече като почнаха да се пълнят другите, почна ужасът на лигите и неспокойното дъвкане. Интересно ми е кои ще са вторите зъби, защото наистина доста са тръгнали едновременно.

# 437
Мами слагате ли някакви обувки или буйки като излизате навън с бебето? Моята не трае нищо освен чорапи,  всичко рита и пада

# 438
И моят ги сваля и не слагам.

# 439
И аз имам такъв силиконов пръст, да си призная много не съм го ползвала, не му е много удобно. Гризе доста неща, мен ме хапе от няколко дни, лиги има от 3 м, но зъби Тц. Обикновено се виждат през венеца. На Калоян са до средата някъде.
Аз слагам, имам едни по-високи маратонки тях не ги сваля. Имам и други, но не се задържат дълго. В момента точно оглеждам нещо пролетно да му взема, че като тръгнем с летния кош да не му е студено.
В тази връзка как сменяте памперси в тях?

# 440
Слагам терлички. Няма смисъл от обувки. Купувах декоративни на баткото и разбрах, че не са му необходими за тази цел. Постоянно падаха, изритваше ги.
Сега ще слагам чорапи, когато е топло.

# 441
Аз също имам по-скоро декоративни и маратонки, и един обувки с ушички. Стои си с тях и навън, и вкъщи. Вчера даже спа с маратонките. Оглежда си ги, радва им се, дърпа им връзките. Взех няколко такива декоративни от АлиЕкспрес и не съжалявам, чудни са за без пари.

# 442
Аз за тия пръсти силиконовите, които са със силиконови власинки разбрах, че са за почистване на вече изникнали зъбки, като първа четка за зъби. А за венците на показалеца намотаваме тензух и с него чешем, казах ми че много ги облекчава. И ето това ми препоръчаха, хомеопатия е, но жената каза, че на нейния син мн е помогнал

# 443
Духче, а дали няма да е по-подходящ гела? Лично аз се притеснявам да слагам таблетка.
Може и да не са основателни притесненията ми Thinking
Смятам и аз да купя нещо да има в нас, че разбрах, че вече в моя град няма денонощна аптека.

# 444
Нямам идея, вчера на тренировката ми ги препоръча една жена. Дори не знаех, че има гел.

Хора, как си забавлявате децата? С какво си играете

# 445
  • Тук... някъде
Пилулите са доста ситни топченца, нещо като арабския кус кус са на големина и не би трябвало да са причина за задавяне. Може и да се разтворят в минимално количество вода, като единствено условие е да се дадат наведнъж.

# 446
Аз съм ползвала пипули на тази марка, но не за зъби. Топченцата са миниатюрни, няма начин да се задави. Можех да ги слагам направо на бузките или да ги разтварям във вода.
Но честно казано, не вярвам нито в хомеопатията, нито в гелчетата. Вторите, си мисля, че евентуално биха дали моментно облегчение, не ми се струва достатъчно. Не знам и аз какво да ползвам.

# 447
Ами през нощта и моментното облекчение е достатъчно понякога, за да заспят. И пак е по добре от нищо, според мен поне. Нощес явно имаше нужда от мене...колкото пъти го оставих в неговото легло, толкова пъти се будеше. Накрая се примирих и си гушках бебе Simple Smile

# 448
Точно така, силиконовото напръстниче е за измиване на зъбчета , не че не може да се ползва и за чешане на венче 🙄
Осадент ползвам сега гелче , има временно облекчение , пиули съм ползвала с каката , но на нея не й действаха Sad

# 449
  • Варна
Хора, как си забавлявате децата? С какво си играете

След събуждане го слагам първо на активната гимнастика, защото тогава е най-благосклонен да си играе сам повече време. Понякога обаче след 3 мин почва да недоволства. Grinning След това правим различни неща. Напоследък харесва да ме гледа като минавам с прахосмукачка. Слагам го на шезлонга и ме гледа от там като снова из стаята и му правя физиономии. За протокола - продадохме старата му люлка и купихме шезлонг на fisher price, който има по-седнало положение. В него му харесва, защото има видимост и има висящи играчки. Друго, което правим е да играем на килима, най-често с една играчка гъсеница (дето й викаме Змията Яца). Там също така му харесва, защото е равно и удобно за въртене във всички посоки. Разглеждаме и книжки - любимата е Точната книжка 6-12м. Още на първата страница се усмихва. Показвам му животните и издавам съответните звуци.
Обича да стои изправен и понякога го вдигам да стъпва на крачета и да се оглежда. Може да си кибичи 5-6 мин така.
Игра номер 1 за момента е да размотавам котарака из стаята с лазерче. Наблюдава го с голям интерес. Когато котката се измори, той си следи лазерчето с поглед сам и пак се забавлява. Grinning
Тежката артилерия е да го разнасям из стаята и да му показвам разни неща и да му бърборя. Но преди да тръгна да го разнасям, опитвам да го държа изправен в мен, докато съм седнала. Често това е достатъчно.
Често играем и с празни кутии, пакетчета кърпички, пластмасови шишета, платове. Интересно му е да пускаме неща в кутия - нещото изчезва и издава звук.
От няколко седмици любимо е Pickaboo или на български Дзак. Grinning Kрия се и се показвам зад различни неща (плат, ръцете ми или просто се обръщам настрани и към него). На тази игра понякога се смее с глас.
Има и други неща, но засега толкова, че се събуди. Yum

Общи условия

Активация на акаунт