НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 710
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
При нас горе-долу е добре положението. Аз гледам да не го нося много, предимно си е в кошарата, нашето легло, на земята. Доста успешно си се занимава сам, понякога и по половин час. Проблем е, че още не може да се обръща от корем по гръб и като се измори, почва да мрънка да го обърна. Като мрънка е или защото е гладен, или защото му се спи. Първото лесно го решавам, но понякога заспиването ни е сложно. Но като цяло повечето дни е добре.

# 466
Радвам се, че при вас е добре положението. При нас не е, истериите продължават. Днес му взех дологел по препоръка на педиатърката. Иначе пробвах да опипам венеца, освен, че стоя с кеф с отворена уста, друго не установих. 😂😂 Моля се тази нощ да поспя поне 2/3 ч. последователно. 🙏🥴

# 467
Хайде, и ние почнахме захранването. Доста се чудих, ама почна да присяга с ръчички към чинията ми като ям. Първи ден със зеленчуково пюре беше чумерене, втория ден го разредих с повечко кърма и даже почти се хареса. Много помогна и мъжът ми да яде с лъжица от купичка пред малкия, докато аз му подавам с лъжичката. Почва да имитира и да примлясква. Grinning

Първото зъбче изби, второто е на път... Почна пак да ръмжи постоянно и да ме хапе като легнем да го кърмя, спи неспокойно, буди се постоянно... Миналият път 3-4 дни беше така докато избие, ама веднъж като проряза всичко спря отведнъж.

# 468
От няколко дена пробвам на обяд след като се събуди малката да я приспя наново с люшкане. Спи половин час и се събужда както обикновено, кърмя я и я взимам на ръце да люшкам. Люшкам може би 10-15 Мин и тя заспива и не се буди час, час и половина. Моля ?! Нали като спяха самостоятелно спяха по стабилно, при самостоятелно спане се буди точно на 30 мин, а като люшкам спи час и половина. Това го правя само на обяд като изобщо не ми е приятно да люшкам и ми се струва грешно този подход, но само така мога да почина малко повече през деня.
Пробвах да я кърмя и преди спане, не работи пак си се събужда на 30 мин.
На 5 месеца е вече и спи 4 пъти на ден даже понякога 5 пъти ако се е събудила много рано. Би трябвало да спи 3 пъти ама това може да се случи ако спи по дълго време.

# 469
При нас през деня също са къси дремките, особено ако сме вътрв. Обяснявам си го, че въздуха в затворени помещения е по-застоял и шумовете от бита са дразнещи. Като сме навън спи дълго само ако съм уцелила правилно облеклото и не му е горещо, студено, ветровито или шумно. Напоследък излизаме облечени с няколко ката дрехи и в рамките на половин час свалям половината. Като спре да мрънка значи сме постигнали съгласие за облеклото Simple Smile.

# 470
Ние напоследък имаме успех с разходките навън.
Вече не плаче, почти не мрънка, гледа си, говори си, даже спи. Спи в количката на обяд по час-два без да го бутам!! Миналия ден направихме цяла Гребна плюс кафе и детето през цялото време мълчеше и гледаше. Е, няма такъв кеф отново да се разхождаме приятно.

# 471
Ние напоследък имаме успех с разходките навън.
Вече не плаче, почти не мрънка, гледа си, говори си, даже спи. Спи в количката на обяд по час-два без да го бутам!! Миналия ден направихме цяла Гребна плюс кафе и детето през цялото време мълчеше и гледаше. Е, няма такъв кеф отново да се разхождаме приятно.
Благородно завиждам за кротуване в количката в будно състояние и спане без бутане и движение. Само да намаля крачка или да седна и е будна...

# 472
То при нас до от трети до пети месец беше кошмар. Почти не можеше да излезем навън, само ревеше в количката и трябваше да го носим. Откакто сме с летния кош, нещата много се промениха. Само ако се рамърда, го раздрусвам леко и така спи по един-два часа. Е, заспиването понякога е трудно, но на павета като го подрусам 5-10 минути и е готов.

# 473
То при нас до от трети до пети месец беше кошмар. Почти не можеше да излезем навън, само ревеше в количката и трябваше да го носим. Откакто сме с летния кош, нещата много се промениха. Само ако се рамърда, го раздрусвам леко и така спи по един-два часа. Е, заспиването понякога е трудно, но на павета като го подрусам 5-10 минути и е готов.
Пожелавам много спокойни разходки занапред 😉

# 474
Мен ме спасяват само разходките, защото спи. Е, събужда се и там поревава понякога, но поне заспива лесно и определено по-бързо. Обаче го наблюдавам от известно време, че когато го взимам в мен да гледа, докато вървя или сме седнали на заведение, вечерта е много нервен и реве по няколко часа. Явно му се натрупват много емоции, много нови неща ли.. но вече поне 5 пъти става така. 1 ден не го вадих, защото беше хладно и беше супер спокоен. 🤷‍♀️ Може би е емоционален като баща си, аз съм темерут. 😁
Гелче му слагам, но сякаш му помага, защото е сладко и засмуква биберона. Продължава с ревовете през нощта и събуждането. Напоследък иска мн често да стои на цицката. Започнах пак да си мажа зърната. Ако това не са зъби, когато тръгнат да излизат, сигурно ще ни побърка съвсем! 🥴
Редактирам, за да кажа, че и Светльо посяга към чиниите, но защото иска да пипне всичко. Когато доближа до устата му лъжица с храна, не мърда. А когато аз ям с нея или седи на масата, ведбнага посяга. Любопитен е просто или поне при него това не е индикация за захранване.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 09:05 от Rainbowww

# 475
Дамите, които не кърмят може ли да споделят по колко пъти ядат децата им. Мартин е на 5 м. и 10 дена и според мен иска да си махне едното хранене, т.е. да. яде 4 пъти на ден. Сутрин като се събуди АМ, после зеленчуковао пюре за обяд, каша или плодово пюре следобед и АМ преди нощния сън.
Вчера като часове това беше 7:30, 12:00, 16:00, 20:00 ч.
Забравих да питам дали някой е въвела ориза, по какъв начин и какъв ориз?

# 476
Ангелче, нашата педиатърка каза да яде 5 пъти по 150, но той не успява да ги изяжда. Понякога се тревожа, че яде прекалено малко, но пък все още яде в 4 сутринта. До скоро заспиваше с мляко и общо взето ядеше доста безразборно, което смятам, че не беше Добре за него. Реших да махна бутилката и бях се настроила за силен протест и отпор, но не стана така. Вече три дни заспива без мляко през деня и яде през три часа и малко по около 130-140 на хранене. На вън яде тегаво, защото се разсейва. За днес съм му направила пюре от домашни тикви, тиквички и спанак, но ще му го дам следобяд, защото на обяд ще сме на вън и не искам да омажа количката и да правим масраф като съм л почти сигурна, че в парка няма да яде пюре. Предишния път не искаше. Още свиква и със столчето. Мен ме тревожи, че не иска да седи. Не му е приятно.

# 477
  • София
m-angel, оризът не е нужно да се въвежда. Даже има оризово брашно в повечето АМ. Има го и масово в пюретата.
Можеш и домашен да пасираш, можеш оризова каша готова да вземеш (аз така бих направила). Можеш да дадеш ориз и в ден, в който предлагаш нов продукт. Въобще оризът е най-безгрижната съставка.
Моят преди да го захраня ядеше 5 по 150 АМ (като всяко 2ро или 3то беше кърма, не АМ). Имаше едно нощно кърмене, дето не го знам колко е като мл. Та това са си 6 манджи на ден и за още питаше. Сега като захранвам, пак си търси млякото. Изяжда 190 грама зеленчуково-месно пюре и не му давам мляко, ама ако му дам, ще го изпие.
Заместено хранене със само плодово пюре не е никак добра идея. Извинявай за непоискания съвет ама аз да си кажа :}
Дух, не се тревожи за седенето. Днеска сме на ортопед. Ще го питам.

# 478
Dagny, от хората съм, които мога да чуя мнение, но си преценявам дали да се вслушам. Не се дразня, когато ми се дава съвет. Ще се радвам ако споделиш защо не е ОК да има само плодово пюре за следобедна закуска.
АМ, което изяжда е 180 мл. След пюре не му давам никога мляко. Искам да си изяжда пюрето, а не да знае, че после ще има АМ. Не меря количеството пюре, което изяжда, но в началото измерих една купичка с купешко пюре 190г. Изяжда поне толкова като количество.
В интерес на истината само два пъти съм му давала плодово пюре и ти когато не сме в града. По принцип яде каша Слънчо.

# 479
Доколкото знам, хранене без месо/жълтък или без мляко не трябва да има. Плодовете ги смесват с каши най-често. Само плод няма кой знае каква хранителна стойност и не замества хранене.
Това е от прочетеното, вече всеки си решева как да процедира, но бебетата до годинка се препоръчва основната храна да им е млякото.

Общи условия

Активация на акаунт