Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

 • 28 578
 • 640
 •   2
Отговори
# 30
 • here and now
 • Мнения: 2 426
Щото в счетоводните кантори са едни супер умни и кадърни счетоводители. Да не се обиди някой, знаем че има и от едните и от другите. Моя приятелка започна работа в счетоводна кантора, без ден стаж в тази сфера и с педагогическо образования.
Не искам да споря, но в конкретния пример за склададжията и счетоводителката не ми се вижда нередна и ненормална разликата в заплащането. Имам поглед и над двете позиции. Самото заплащане не е добро, но очевидно залагат на повече персонал за сметка на по-ниски заплати.

# 31
 • София
 • Мнения: 1 991
Да имаш добър счетоводител е като да наемеш добър адвокат. Еми не става без опит. Хубаво ще въртиш дебит/кредит, ама утре като дойде проверка и угасваш. Под път и над път иначе счетоводители. Но и за тези пари, толкова знания и усилия.

# 32
 • Мнения: 1 429
Никоя сфера не е лесна, но за счетоводството мога да поспоря. Няма как да хванеш някой от пътя без да знае и разбира базовите принципи поне. За по-горния пост - да взели са я без стаж да върши най-гадната работа според мен и това е подреждането на документите по номера и от време на време да научава нещо за дебит/кредит. Счетоводството е доста обширна тема, както в останалите сфери така и в тази си има своите специфики. И да наистина това си доста неблагодарна работа особено от към заплащане. В София/и другите големи градове/ можеш доста лесно да си намериш добре платена работа като счетоводител, но в останалите градове - имам предвид средните и малките градове е доста трудно и повече от 900-1000 нето трудно.

Таа наскоро гледах една обява - единствен счетоводител 800 лева в София, така че нищо не може да ме изненада вече Grinning

# 33
 • София
 • Мнения: 1 991
Подкрепям напълно горния пост! Щото едно е счетоводство на магазин, съвсем друго на производство, и т.н., и т.н. Иска много, много знания и непрекъснато четене.

# 34
 • Мнения: 19 075
Мен много ме впечатли изискването за снимка, с главни букви. Явно е много важно да е ясно как ще изглежда бъдещия счетоводител.

# 35
 • Мнения: 1 318
Момичета, аз пак съм в дилема. Как бихте постъпили, ако сте потвърдили, че ще започнете работа след месец и в рамките на този период получите предложение с по-добри условия- не чисто финансови, а като цяло (по-голяма отпуска, по-добра локация , работно време и т.н) ? Ситуацията се усложнява и с това, че на първото място са освободили човек, защото разчитат на вас.

# 36
 • Мнения: 2 089
Бих се обадила възможно най-скоро и бих обяснила защо се отказвам. За да освободят човек , който вече работи там значи той не се справя!

# 37
 • София
 • Мнения: 1 991
Обаждам се и директно им обяснявам, че имам по - добро предложение. Ако могат и искат да отговорят на по - добрите условия, може да ме спечелят. Ако не могат, проблемът си е техен. Скрупули, че били освободили някой, нямам. Едва ли това е единствената причина за освобождаване - идването на нов човек.
Скоро изпаднахме и в обратната ситуация - при взаимно харесване от двете страни, в един момент се оказва, че взели вътрешен човек. Преди това се казваше, че не искали вътрешен. На всичкото отгоре нямаха дублестта да информират човека. Въобще...българска фирма, трагедия.
В позиция си ти да избираш, действай, както би било най - добре за теб, хич не мисли други неща. Изобщо да не ти пука.

# 38
 • София
 • Мнения: 8 227
Мен много ме впечатли изискването за снимка, с главни букви. Явно е много важно да е ясно как ще изглежда бъдещия счетоводител.

В момента съм с два пръста корени и с анцуНг, ей така бих им се щракнала хахах

# 39
 • Мнения: 1 318
Ох, аз съм изключително смотана в това отношение. Гледам да съм винаги коректна независимо дали това е в мой интерес. Някакъв комплекс за малоценност е сигурно, но просто нямам смелост да кажа, че се отказвам. Затова ми беше интересно да чуя друго мнение. Защото принципно не е редно...в един идеален свят Simple Smile Би трябвало, ако се колебая, да поема риска и да не потвърждавам ангажимент или съответно да отказвам всяка друга възможост, ако сме си стиснали ръцете.
Друг е въпросът, че преди два месеца бях в обратната ситуация- три  интервюта, уговорена начална дата за започване, 10 дни преди уговорената дата получавам обаждане от hr-ката, че уж някой друг щял да изпълнява тези функции и... " отпадала" уговорката. Няколко дни бях в ступор и  не можех да повярвам, че това се случва изобщо, не защото е най-невероятната работа на света или защото не мога да намеря друга, а защото такова поведение не се съвместява с моето отношение към нещата. Много несериозно.
Все още не съм решила окончателно, но утре съм на второ интервю с изп. директор и се замислих дали има изобщо смисъл да ходя. Заради ситуацията с ковид много от интервютата и изобщо целият процес се забавя и затова изпадам в такива ситуации- за тази работа например бях подала cv преди повече от месец, даже може и два да са.

# 40
 • Мнения: 19 075
Маце, можем да я направим групова Joy

# 41
 • Мнения: 10
Здравейте,

Някой от вас би ли ме ориентирал какъв диапазон мога да посоча за заплата на интервю за стартова позиция за одитор? Аз съм страшно неориентирана какво заплащане мога да очаквам, тъй като уча в чужбина.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 22:57 от Tonchi15

# 42
 • Мнения: 1 429
Знам за една одиторска фирма, която не е Big4 дава на младши одитори 800лв нето. Може би при тебе ситуацията да е към 1000лв нето?

# 43
 • Мнения: 773
Ако това е заплатата за одитор....леле мале....по-добре момичето да си учи в чужбина и да не се занимава.

# 44
 • Мнения: 2 766
По-висока е малко.
Но за някого пак ще е "леле-мале" 😑
Като всяка друга професия - и тази се учи.
От университет директно колко да очаква? Добрият уни не дава занаят, само добър старт. Докато стане "одитор" със съответната заплата,  още малко хляб ще хапне. Леле-мале.

Общи условия

Активация на акаунт