Отговори
# 120
Здравейте, мами!
Ние с бебо бяхме в октомврийчетата (с термин 14.10.2006), но бебо- Калоян реши да се присъедини към септемврийчетата и се роди на 30.09. Често надничах във вашата темичка, за да видя как се появяват бебоците.
Ще се радвам ако ме включите в списъка.
 Hug

# 121
Добро утро момичета!
Днес Габи прави 40 дена и към обяд ще ходим на църква,за да ни четат "чиста молитва",поканила съм няколко приятелки и ще ги водя в сладкарница Неделя,дано времето да се пооправи и да стане по-топличко.Тази нощ беба спа през цялото време,събуди се чак към 6.00 да папка,така успях да се понаспя,че тези дни ми се насъбраха доста безсънни нощи.Черпя ви всички по едно голяяямо парче торта  party023 newsm38 и по едно парче сладка пита.Ами това е от нас,после като се върнем ще гледам пак да се включа,за да разкажа как е минало.
Sleepy-добре дошла при септемврийчетата  bouquet!

# 122
Здравейте, момичета!

Да се присъединя и аз към септемврийчетата. Нашия бебо Никола се роди на 20 септември (изпревари събитията с 2 седмици - трябваше да се роди на 2 октомври), така че си имаме едно октомврийско септемврийче.

Кърмим се на поискване и растем Simple Smile). Ще ви следя с удоволствие, моля впишете ме в списъка.

Поздрави на всички.

# 123
Здравейте мамчета
И аз като вас напоследък нямам особено време да пиша Новото при нас е че имаме ужасни колики и дори и Инфакол не ни помага но поне се успокоявам че всичко е временно
Каката започва да се държи добре което ме обнадеждава Търси ме , иска да я обличам и приспивам но това е нормално
Алексчето иначе яде на посиквамне горе долу през три часа но следобед е много неспокоен и яде по често Не знам защо и аз тогава имам най малко кърма а през нощта гърдите ми се препълват
Нещо не мога да се изцеждам с тая помпа на Авент Още от началото имам проблеми Дали не е дефектна Всички сте толкова доволни

Ние сме на следваща консултация чак на 26-7 и тогава ще ни бият и първата ваксина
Аз за погачата си мисля да поканя жени с малки деца вкъщи и да сервирам сладки блюда Само не знам как да съчетая млади и стари Тоест трябва да поканя мама и свеки и бабата на тати ама те какво ще правят с моите приятелки не знам
Ще гледат децата Mr. Green
Времето навън е страхотно Чакам малкия да се нахрани в 12 и се експедираме навън

Алина много съжалявам за ушенцето Дано всичко бързо се оправи
Бон есперанс Радвам се че и при теб се е разминало
Честито на рожденниците и браво на нашата септемврийска дружинка Като чета всички добре наддават Пу да са ни живи и здрави
Желая ви приятен ден и много усмивки

ПС Момичета със секцио - какво използвате за белезите Аз мисля да си взема една лепенка Cika Care - май така се казваше Вие някакви идеи че тоя контратубекс хич не действа

# 124
Добър ден от нас . Ние днес имаме мини ден-ден и аз съм много щастлива по този повод . Мисля си колко бързо мина този един месец . Черпя ви с тортичка и сокче   party023 newsm38 cook beer2 beer3 beer Wine Glass.
Времето е много лошо при нас . Как ще изкараме цяла зима затворени  newsm09 Weary. Малката толкова обича разходките .
Нашето дупе е още доста зачервено и това ме тревожи . Мажа го с тридерм и крем здраве , слагам пудра и изплаквам дупето във вода с калиев перманганат , но не минава . Питам се на какво ли се дължи това възпаление .... Иначе днес се държи чудесно . Мисля , че няма колики , защото я нахраних в 9.30 а сега е почти 3 и тя не се е събудила да се нахрани .
Притеснява ме факта , че не цока достатъчно . Пончкога се изцеждам за проверка на количеството кърма и от 75 мл. , тя с много усилия изява 60 , трябва вече да яде по 90-100 .
Отивам да я събудя да се нахрани , нямам повече търпение . За последните 24 часа  прави втора почивка от 6 часа ...

# 125
  • гр.Русе
Здравейте, мамчета и бебешочета!  Hug
Честит мини рожден ден на  София на мама Зия, Георги на мама Радости22, Мишо на мама Smile baby и Теди на мама Капи!!! Да са ви здрави и усмихнати мъниците!
Капи, а пробва ли да смениш памперсите? Чувала съм, че тези които са с алое понякога правят алергии на нежните бебешки дупенца.
Аз днес ходих на козметик и фризьор и се чувствам направо като нова! Последните седмици почти не ми остава време да се поглезя, а е толкова хубаво!  Grinning
Stefi_go, sleepy добре дошли!   bouquet   bouquet
Много целувки от нас!

# 126
Привет и от нас!
И аз обмислям тези дни посещение при козметик.
Имам намерение да си подновя и тренировките във фитнес залата.Някой знае ли от кой месец след раждането е безопасно?Някъде бях чела ,че по време на бремеността и някой друг месец след това се отделял хормон,който спомагал за разширяването на костите и ставите и не било добре да се натоварва тялото  непосредствено след раждане.Има ли други мамчета ,които възнамеряват да спортуват?
Иначе моята бебка е най-послушното бебе на света.Толкова ми е кротичка милата ...

# 127
Благодаря за хубавите пожелания , да ти се връща Simple Smile
Плами , смених ги и сега сме на либеро . Доволна съм , но му трябва явно време на дупето да се оправи .
Cazo , аз определено имам крещяща нужда от фитнес . За мое съжаление е добре да се пазя поне още месец ( секцио ) , за да не ми се случи случка . Това за хормона го чувам за първи път , но може и да е истина .
Аз също много искам да се полезя с козметик и фризьор , но все още ми е рано, най-вече за козметика Simple Smile , защото вече месец не мога да се отърва от тия гадни лохии .
От мен приятна вечер отивам да спинкам , за да използвам максимално времето за сън .

# 128
Здравейте това което казваш cazo за хормона е точно така.Отделя се до 6 месец след раждането и затова кожата,мускулите и ставите ни изглеждат отпуснати и разхлабени.Може да се тренира,но без големи тежести,защото последствията се усещали след години когато сме възрастни и може неволно да се изпускаш /напишкваш/и разни други подобни дискомфорти,и ми препоръча моята лекарка просто през този период 6 месечен да пия много вода,течности ако имам нужда да си правя лека диетка,да тренирам ,но без тежести и пренатоварване,ходенето задължително и по много!  Hug
Ние по цял ден сме навън и затова нямам време да пиша,но си мисля за вас и ви прегръщам!

# 129
Казо - За тренитровките и хормона, аз същто се присъединявам към Денис. До 6 месеца след раждането се отделя.

Ние днес правим погача и си чакам гостите, а бебко е толкова неспокоен още от сутринта. Притеснявам се да не би да е гладен, че сутринта за да си облекча гърдите изцедих някъде около 30 мл., т.е. краднах му малко от храничката.

Жорко вече от два дни яде по 6 пъти на поискване от около 3, 3.30, 4 часа като прави и една по-голяма почивка от 5 - 5.30 часа.

Искам да ви питам
- за триъгълника, колко време след раждането се обезкосмихте и по какъв начин. Моите косъмчета така ме дразнят, ама аз още не смея да ги махам.
и
- колко време след раждането ви беше първият полов контакт?

# 130
за триъгълника -аз си направих кола маска две седмици след раждането ,но само триъгълника ,отдолу окосмяването по самите устни го оставих за по-късен етап.
за секса -с татито пробвахме преди два дена ,т.е. след около 20 дена след раждането.При нас се получи голям фал.Умряхме от смях!Самото проникване болеше малко и тъкмо всичко взе да става ок и изведнъж като ми потече кърмата ...като из ведро в буквалния смисъл на думата.А се бях изцедила преди това.Естествено ние веднага спряхме и честно казано незнам как ще става докато се кърмим.Ако някой има идея ,моля дайте съвет.
И ние по цял ден сме навънка докато все още времето го позволява.

# 131
Здравейте, сладурки!
Изгубих се от хоризонта, защото ме сполетя голяма неприятност. Нали все ви се оплаквах, че след секциото имам температура. От ден на ден тя ставаше все по-висока, докато не стигна почти 39 градуса. Допреди това всички ме уверяваха, че е от гърдите, включително и моят гинеколог, който ме оперира. И накрая се стресна с моята температура и ми изписа силни антибиотици. Нищо не помогна, състоянието ми се влошаваше. Оплаквах се и от болки в сгъвките на между бедрата и таза, но ми беше обяснено, че е заради операцията. Докато краката ми не се надуха застрашително от бедрата до петите. Натежаха страшно и много ме боляха. Гинеколога ми обясни, че било нормално, получавало се при някои родилки. И понеже вече цели 18 дни поддържах температура, ме изпрати да си правя изследвания на кръвта в Пловдив. Докато чакахме с мъжа ми резултатите, седнахме в едно заведение. Там ми стана адски зле и повикахме линейка. Дойде бързичко, но доктора като разбра, че съм раждала със секцио наскоро и ме закара в един родилен дом (Весела). Там дежурният лекар д-р Стратев като видя състоянието на краката ми и се уплаши. Каза, че вероятно съм получила възпаление на матката и като следствие тромбофлибит. Така постъпих по спешност в сърдечно-съдова хирургия, а след седмица ме приеха в гинекологията, където лежах още 20 дни. Диагнозите - тежък ендометрит (възпаление на лигавицата на матката) и тежък тромбофлибит. Може би най-тежките усложнения след секцио. Какво преживях момичета... То не бяха системи, антибиотици от най-мощните поставяни венозно, промивки на матката... Но мъкат по децата и съпругът ми не може да се сравни с нищо! Колко сълзи изплаках... В крайна сметка си ме изписаха с температура 37,6 градуса, с обяснението че я вдигам на психична основа Shocked Прибрах се у дома и само след два дни отново вдигнах 38.5. Ами сега на къде? Препоръчаха ми една частна болница Медикус Алфа (пловдивчанки няма начин да не я знаят). Отидохме там с надеждата, че като си плащам ще ми направят всички възможни изследвания и прегледи, за да се установи какво се случва с мен. Там след обстойни прегледи лекарите казаха, че нито съм излекувана напълно от тромбофлибита, нито от визпалението на матката. Сега отново се лекувам, но съм си у дома. За сега нещата изглеждат по-добре, но не смея още да се похваля.
Мъчно ми е, че имах толкова кърма и бебка така хубаво сучеше, но се наложи да я отбия. Здраве да е само! Съжалявам, че стана дълго и че вероятно ви натоварих с моята изповед. Целувки на сладките бебоци и много прегръдки на мамите!  bouquet

# 132
Мари_анка - какво само си преживяла, мила. Искрено ти съчувствам и ти пожелавам бързо оздравяване, защото и бебко има нужда от теб.

# 133
mari_anka-Направо ми настръхна косата като прочетох през какъв ад си минала,стискам палци нещата вече да се под контрол и всичко да се оправи  Praynig Praynig Praynig!
Познавам лично споменатия от теб д-р Стратев,който работи в родилен дом Весела и това,което знам за него,че е много добър специалист,явно е така,щом ти е открил проблема.

# 134
  • Varna
Mari_ankaДано вече всичко лошо да е зад гърба ти и да се радваш на семейството си Hug

Общи условия

Активация на акаунт