Отговори
# 150
Имам едно въпросче .
Откъде си поръчвате капките инфакол ?? Аз останах с впечатление , че са немски , но в Германия ги няма ( поне така ми каза моята позната ).

# 151
  • Varna
Доколкото разбрах тези капки ги продават в Англия.

# 152
Привет, ето ме и мен най-после Simple Smile

Благодаря ви за поздравите, открих ви отново, още си нямам интернет в къщи и затова чак сега ви пиша, от офиса ми докато нашата златна баба ни гледка Simple Smile

Мили мамита при мен на 4 окт. се наложи секцио защото шииката ми не поддаваше грам, контракциите бяха уморили бебка и тоновете и се влошаваха и добре че така стана. Както разбрахте от майка ми моята София я извадиха 3800 и 53 см, което ми казаха че щяло да изтормози и мен и бебка ако беше тръгнала сама. И така екипа ми във ВИТА беше страхотен и бях във възторг от всичко там, щастието ми също беше неописуемо, до момента в който не се прибрахме в къщи - 8 окт. към обяд и татито ни си дойде точно тогава. Изпаднах в някакви ужасни настроения - не можех да позная себе си драифаше ми се от всичко бебешко около мен, умората ми бе неописуема, незнаех коя съм и къде се намирам, добре че и майка ми и сесстра ми на смени денем бяха до мен, а нощем мъжа ми се опитваше да окроти безутешния и рев. Коликите започнаха много рано, аз развих непоносимост към кърмата и вдигах температура въпреки всичките ми усилия да цедя и кърмя и накрая я спрчх. Сега вече се чувствам по добре, почнах да се възстановявам и да си се любуваме с малката ми бонбонка, само с недоспиването - това май ще е хроничен проблем.

Аз за колики пробвах еспумизан, инфакол, и едни немски на байер - но нищо - пием и чай на хипп, мажем и мехлемче - а бебка се си се гърчи и пищи вечер и първата половина на нощта.

Незнам какъв ще е лека млякото което ми дадоха педиатрите е Аптамил на Милупа, било уж много добро.?

Пак ще ви пиша и ще си прокарам интернет защото много ми липсвате да ви чета и да споделяме опит  Wink

Поздрави от мен и моята принцеска София  Hug  Heart EyesПромени на:
  Предложения:

# 153
Здравейте момичета,
Днес щяха да ни слагат ваксина, но не сме станали 4 кг и затова другата седмица ще ходим. Наддали сме 0.850 кг и сме пораснали с 1 см  Grinning
Искам да ви питам давате ли плодово сокче на вашето детенце? Педито каза да давам от ябълка, днес 1 лъжичка, утре 2 и т.н. докато стигнем 20 мл  newsm78 Аз мислех че най-малко до 3 - 4 месец ще сме само на кърма и сега незнам какво да правя. Не е ли много рано за тези сокчета?
Още не ни е минало подсяканото дупе  Sad продължаваме да мажем , започва да минава малко по малко. Също така стоим в легенче с тетра за около 5 мин преди вечерната баня. От както правим тази процедура Светослав всяка вечер се изаква в легенчето  Mr. Green Още докато го сложим и се ококорва и става едно джакузи в легенчето  Mr. Green Татко му е силно обезпокоен, че след като спрем да стоим в тетра ще започнем да акаме в коритото  Grinning  Grinning  Grinning И от сега се чуди как ще го къпем тогава  Grinning  Grinning  Grinning
Лек ден от нас и целувки на всички- малки и големи   bouquet

# 154
Ева 78,успокой се ,при мен се сменяха настроенията адски много,рев,смях,как ме търпя мъжа ми не зная,вси4ко на него си го изкарвах,о6те не мога да наваксам сън,но сега до мен е златната Баба   Simple Smile.
Аз кърмя Бебко и го дохранвам,педито ми препоръ4а Миломил,но бебе Димитър,връ6та6е и усетих 4е му е тежко.ре6их да опитаме Аптамил и сега ве4е с 2-ра кутия се храним.Не е много калори4но разбрах за разлика от Миломила и по лесно се приема от бебковците.Ох пла4ка Беб4о Димитър.....отивам при него
лека ве4ер

# 155
Здарвейте момичета!
Влизам на бързо да се разпиша,че ще ми идват гости и ще трябва да се подготвя по този повод.Днес взех на малката ваксината Пентаксим,чудех се доста дали да е тя или Инфанрикс,но в крайна сметка се спрях на петвалентната,както ме посъветва джипито.
Да ви се оплача- каката пак е болна от гнойна ангина,за два месеца вече за втори път сме на това положение и съм доста притеснена Cry,вече незнам как ще я опазя тази зима,ако е кара така,ще я спра от ясла.На всичкото отгоре е в свекърва ми,заради бебето и още повече се натъжавам,че немога аз да се грижа за нея в този момент-горкото ми детенце,адски ми е съвестно,че в момента е като изолирано,заради Габи.
Ще трябва да отивам в кухнята да спретна нещо,че всеки момент гостите ще дойдат,до скоро!

# 156
Да се отчета на бързо, че ще се къпем след малко.
Днес бяхме на консултация. Наддали сме с около 1100 гр. от изписването (само от кърма) и сме се удължили с 4,5 см. Биха ни ваксина срещу хепатит. Мериха и оглеждаха главичката, но не запомних мерките, защото в същото време разпитвах за моя болничен. И пак както предния път тръгнахме с измито дупе, а докато пристигнахме пред кабинета, след поредица от изстрели, които усетих в памперса, когато я съблякох той едва ли не преливаше  Embarassed Цял ден не беше акала и явно се е пазела за консултацията  Wink да излезе по-тежка от колкото е  Grinning
Лека вечер на всички!

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 22:36 от tonitta

# 157
Здравейте и от нас!Тези дни въобще не ми остава време да пиша!
Вчера ходихме до църквата и ни четоха чиста молитва,а в неделя правихме погачата!Беше страхотно,дойдоха около 30 жени и си изкарахме прекрасно!Бебчо беше чудесен и почти не плака,а всички много му се радваха!Когато имам време ще кача снимки!
Ивелинаи нашето педи каза да даваме сокчета,аз реших също че е рано и мисля да започна другия месец,т.е.когато навърши два месеца! Peace
Валентин,чудесен подарък си получила,радвам се за теб,със здраве да си я ползваш и да наминеш през София да се видим! PeaceМного съжалявам за каката,дано скоро да мине гадната болест! Hug
Ева 78не искам да ти описвам моите настроения в мига,в който се прибрах от болницата,всичко ще мине ,имай малко търпение,но съм съгласна,че е ужасно,аз ревях постоянно и съжалявах за миналото време CrazyСега вече нещата са много по-добре,просто е необходимо време...  bouquet
Марианка,нямам думи за това,соето си преживяла,надявам се отсега нататък всичко да е наред! Peace  bouquet
Сесилия,правим масаж всеки ден,в последователност,която ми показа педиатърката! Peace
Лека вечер на всички,че отиваме да папкаме...

# 158
И на мен педито ми каза да започна да давам сокчета, аз мисля обаче доста да отложа това - поне до 4 месец, а най-добре ще е до 6-ия. Зависи до кога ще удържа фронта от доброжелателни приятелки и баби, които са захранвали децата си с кисело мляко, сокове и манджи...   Sick

# 159
Здравейте!
На бебко пъпчиците по личицето са се усложнили и се наложи да посетим докторката по-рано от предвидената дата.
Изписаха ни сумати мазила. Дано само бебко се оправи, че ми става мъчно като го гледам с тези пъпчици вече 10 ден.
Иначе сме пораснали с 220 гр. и 3 см от изписването - все пак сме на 17 дена, няма и месец. Педито е много доволна.

# 160
Ох, не пиша, че ще се скъса от колики милия ми.
Някой да знае нещо ефикасно, ама наистина ефикасно?
От 18 до 24 часа, почти нон стоп рев!
Иначе бяхме на консултация и за 1 месец е наддал 960 гр и пораснал с 5 см!
Предвид преживяното си е направо олимпийски шампион  Laughing
Иначе нямам намерение да давам сокчета и други храни преди 6 месеца, стига да имам достатъчно кърма да се храним. Струва ми се безмислено. Освен това, сокчетата могат да провокират още повече колики. Грешките, които правих с първото ми дете сега няма да повторя и се надявам да допускам колкото може по-малко сега.
Лягам, че не се знае кога ще се събуди Макс. Страдам от хронично недоспиване, като че ли нещо не ми прави впечатление, като навита пружинка съм като имат нужда от мен, после мога да припадна от умора.

# 161
  • гр.Русе
Здравейте, мамчета и бебчета!
Днес моето слънчице става на един месец и по този случай ви черпя виртуално!   newsm38
Честито и на другите бебчета, които празнуват днес- Неда,Ванеса, Симеон, Ян, Ралица и Виктор!
За сокчетата- и нашият педиатър каза да давам 2 пъти по 1 супена лъжица сок от ябълка, но аз много се колебая дали от сега да започвам.  newsm78
Деси, дано тези пъпки минат бързичко и ние си имаме, но са малко.
Ева78, и аз минах през кратка депресия, но както Алексал ти е казала- нужно е време.
Валентин, дано каката бързо оздравее, представям си колко ти е тежко.
Целувки от нас и хубав ден, въпреки гадното време!  Hug

# 162
  • Varna
DesssyИ Краси имаше МНОГО пъпчици по личицето.Някой бяха с бял връх,други само червени петънца.И на мен ми изписаха крем да ги мажа,но аз не го взех.Не виждах смисъл тъй като те сами си минаваха за един ден.Сега вече сме няма такова нещо.Изчисти му се личицето от само себе си и сега ми е много красиво бебенце Grinning
 Afroditaаз за колики давах САБ и Еспумизан.Редувах ги и мисля че го облекчаваха донякъде.Сега вече много рядко да ми се присвие 1-2пъти дневно,но аз продължавам да давам капки.И мога ли да те помоля да ми препоръчаш добър лекар хомеопат,че баткото ми е с упорити сополи вече повече от два месеца.Какви ли не капки давах и резултата никакъв.И секрет изследваха и пак нищо.Решила съм да опитам с хомеопатия и дано помогне.

# 163
  • Sofia
Афродита, аз точно се надявах Бифидус-а да помогне на Марти за коликите newsm78 И при нас нищо не помогна - всички капки пробвах и нищо...Най се тормозя, че почне ли да суче и започва да се гърчи от колики, кърменето продължава час и после дремва 20 мин и пак рев...И така е цял ден (при него пък коликите са сутрин от 6 до късния следобед). Само нощем суче ефективно и спи след това добре. Сега съм поръчала и немските Лефаксин, но като гледам май ще чакаме всички 3тия месец да си отшумят сами..

# 164
здравейте дружки-теменужки...
пак набързо да се разпиша. Много ни е опустяло форумчето напоследък Sad
Ние сме сравнително добреV "Режимът" се изразява в : баня към 9.00, хапване към 22.00, хапване към 3.00, 6.30 /понякога  събуждането е по-рано, причинено от колики - пъшкане, охкане и пръцкане/, 9.00, 12.00 ...... След обяд - хранене през 1.3-2 часа, а  от 18-19 до банята - нерви и рев /може би колики.../ Когато е хубаво времето - разходка за 2 часа...Когато вали кратка разходка до баба му, където изкарваме половин ден за разнообразие...
Проблемите ми са: недоспиване и невъзможност за поддържане н адомакинството в идеално състояние  Confused
Режим на хранене на мама - не поддържам. Даже от време на време по препоръка на педито си пийвам бирчка или винце...
килограмите - предвид нездравословното ми хранене съм доволна, че поне не качвам... но и не свалям Confused
Афродита, на нас най-добре ни действа сешоарът проти колики. Пробвай.
За даването на плодово сокче - АЗ СЪМ ПОТРЕСЕНА от това предложение. Дори най-ретро педиатрите и баби не съм чула да предлагат сокове преди 3ти месец... Но всеки сам решава... Все пак прочетете няколко теми в кърмаческия преди да дадете каквото и да е, момичета! Аз ще гледам да удържа фронта поне до Нова година... А захранването ще го почна с оризова каша.
Ева78 - прегръдка и поздравления за героизма ти!
Валентин, милото ти детенце. Напълно те разбирам и дано бързо се оправи, че и ти страдаш, и тя, а чрез теб и беборинка.
Лесси, честита премиера. Страхотен ПР се получи. /добре че не съм н аработа  Wink/

Знаете ли, все още по навик първо влизам при ОЧАКВАЩИТЕ ПРЕЗ септ-дек...  Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 окт 2006, 13:53 от irinii

Общи условия

Активация на акаунт