Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 3 743
  • 106
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 4 705
Предложете моля интересна рецепта с пилешко филе. Ама да не е много връткава.

Аламинут -пилешки филенца с майонеза ,горчица и кашкавал
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B0%D0%BB 

Пилешки хапки ала Хепи,месото от бутче може да се замени успешно с филе
https://www.mish-mash.recipes/2017/01/chicken-pieces-a-la-happy.html?m=1

Мариновани пилешки филенца ,увити в бекон или прошуто и запечени на тиган също са вкусни и лесни .

Пилешки хапки с топено сирене
  https://pep-4o.blogspot.com/2012/05/blog-post_30.html?m=1 

# 76
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 1 292
Не мога да разбера къде бъркам с крем карамела-пека го на 150 градуса над час на водна баня и става на все по-безобразни шупли?Имате ли наистина изпитана рецепта,че вече много ме депресира да не мога да го направя гладък уж се води лесен десерт.
Наистина е най-лесен , ако решиш да го правиш по тази рецепта спази всички условия на приготвяне
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_221.html
Скрит текст:


+ 1 От както си го показала, само по нея го правя/без шушулката ванилия/.

Да попитам тези от вас, които често използвате замразени плодове. Имам доста пакети със замразени сини сливи заради  "Сладкиш със сини сливи от в-к Ню Йорк Таймс". До сега съм правила 2 пъти, но сливите все падат на дъното. Не е проблем, но сладкиша се разпада леко при рязане...малко няма вид. Та - как да сложа сливите, при положение че по някои от тях има лед?

# 77
  • Мнения: 1 102
И аз също имах проблем с шуплите, попаднах на тези 2 рецепти и само тях използвам.

Крем карамелът на Мама
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/8.html

Крем карамел - на Супичка
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BC%D0%B5%D0%BB

# 78
  • София
  • Мнения: 10 040
[......................
Наистина е най-лесен , ако решиш да го правиш по тази рецепта спази всички условия на приготвяне
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_221.html
Скрит текст:
+ 1 От както си го показала, само по нея го правя/без шушулката ванилия/.
Да попитам тези от вас, които често използвате замразени плодове. Имам доста пакети със замразени сини сливи заради  "Сладкиш със сини сливи от в-к Ню Йорк Таймс". До сега съм правила 2 пъти, но сливите все падат на дъното. Не е проблем, но сладкиша се разпада леко при рязане...малко няма вид. Та - как да сложа сливите, при положение че по някои от тях има лед?
[/quote]
Благодаря ти!!!  Е, не е задължително всеки път да добавяш ванилия шушулка, аз имам защото са ми донесли цял сноп директно от Индия, една част я ползвах докато бяха все още меки и пресни, след това си направих ванилия екстракт, а когато нямах такава ванилия съм ползвала пакетчета сух ванилин, не е чак толкова проблем.
За този Ню Йорк ще ти пусна рецепта и снимка, но дали защото са замразени твоите сливи падат по-дълбоко,..хм, не сам толкова веща, за да ти дам отговор, затова ги размрази и подсуши добре и ги подреди. Много плодове замразявам и някои ги ползвам директно замразени, някои ги подсушавам, но повечето са ми череши , вишни и ягоди.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/08/blog-post_5.html
Скрит текст:
Също така ти пускам и БАДЕМОВ ТАРТ СЪС  СИНИ СЛИВИ, много е хубав, но също ги подсуши
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_75.html
Скрит текст:

# 79
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 1 292
Марчева, тази ми е рецептата  - от теб. С узрелите на есен сливи няма проблем, но замразените идват като че ли по-тежки, ако пък има и скреж отива в тестото при печене Thinking Дали нещо съм сбъркала при замразяването? Държах ги разполовени, на табла няколко часа във фризера и после ги затворих в пликчета. Ще ги използвам, няма да ги хвърля, само дето малко няма вид сладкиша.

Един сигурно глупав въпрос: защо се намаслява формата и отгоре се слага хартията за печене?

# 80
  • София
  • Мнения: 10 040
Марчева, тази ми е рецептата  - от теб. С узрелите на есен сливи няма проблем, но замразените идват като че ли по-тежки, ако пък има и скреж отива в тестото при печене Thinking Дали нещо съм сбъркала при замразяването? Държах ги разполовени, на табла няколко часа във фризера и после ги затворих в пликчета. Ще ги използвам, няма да ги хвърля, само дето малко няма вид сладкиша.

Един сигурно глупав въпрос: защо се намаслява формата и отгоре се слага хартията за печене?
Да, по-тежки идват понеже имат замръзнала вода, затова ти казах да ги размразиш , подсушиш и ползваш. Ти правилно ги замразяваш, а аз направо ги слагам свежи  в  пликчета, изобщо не се занимавам както ти, нямам нерви.
Намаслява се тавичката и се слага хартия, за да не мърда хартията , когато слагаш тестото, само това е.

# 81
  • Мнения: 102
Не мога да разбера къде бъркам с крем карамела-пека го на 150 градуса над час на водна баня и става на все по-безобразни шупли?Имате ли наистина изпитана рецепта,че вече много ме депресира да не мога да го направя гладък уж се води лесен десерт.
Крем карамелът става на шупли, когато заври водата, т.е като вдигне 100 градуса. Аз го пека на не повече от 120 градуса и често го поглеждам. Като тръгне да се сгъстява с леко пипване с пръста горе преценявам дали е готов. Не чакайте да стане гъст(твърд) до готовност, като всички кремове и този стяга като изстине. Ако ми се стори, че водата е близо до завиране, слагам в тавата с водата няколко кубчета лед, за да се намали температурата. Иначе рецептата ми е 8 яйца на 1 литър мляко, захар слагам на око и яйцата не ги разбивам с миксер(да не стане пяна), а на ръка и не много старателно Simple Smile

# 82
  • София
  • Мнения: 1 931
mama iasi ,някъде четох,че плодовете трябва да се "овъргалят" в брашно да не потъват.Можеш да пробваш първо леко да запечеш сладкиша и след това да сложиш сливите.

# 83
  • Sofia
  • Мнения: 15 376
Първо да запече не е вариант, защото най-напред се образува коричка на печивото.

# 84
  • София
  • Мнения: 10 040
Първо да запече не е вариант, защото най-напред се образува коричка на печивото.
Точно! Специално на  пай Ню Йорк доста му се запича коричката отгоре и няма да стане да се слагат допълнително.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 19:35 от marchеva14

# 85
  • Мнения: 1 069
В брашно овалвам аз плодовете, когато ги слагам в сладкиш. Така не потъват в тестото докрай, а остават някъде по средата. Обикновено ползвам пресни, но и със замразените така постъпвам.

# 86
  • София
  • Мнения: 1 948
Надявам се това да е точната тема, в която да задам въпроса си. Имате ли идея от къде може да се купят от тези игли, които се ползват при пълнене на пиле? Не знам как се казват или дори дали си имат някакво конкретно име,  но никъде нищо не намирам. единствено има шишове, видях и в Икея и там са шишове, но това което търсим не е шиш, по -късо е.
Ще  се радвам ако някой ми даде насоки.
Благодаря!

# 87
  • Мнения: 26 482
Провери в някои магазини по левче или кинкалерии. Аз имам комплект със супер много игли, различни по дебелина, дължина, че дори и криви. Дори и да не е точната, пак може да ти свърши работа.

# 88
  • Велико Търново
  • Мнения: 4 801
Защо се прави тази вуду акупунктура на пилето?

# 89
  • here and now
  • Мнения: 2 058
Защо се прави тази вуду акупунктура на пилето?
И аз това се зачудих.
Аз съм боцкала пуйка с марината, но за пиле не знам. Ще ми е интересно да науча.

Общи условия

Активация на акаунт