Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 293
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 770
За ражданството е съвсем последователен КС, няма спор.
Местят прозореца на Овертон. Че конституцията може да се нарушава когато има обществен интерес.

И май има почва!

# 37 771
  • Другата България
Смит,
Скрит текст:
нали знаеш, че твоите....как да кажа....твърде плоски опити за оригиналничене съвсем, ама съвсем не ме интересуват? Нито пък това кога, от кого и защо си наказван, модериран или каквото и да било друго? Не се чувствай длъжен да ме уведомяваш.

Малко мОзовирски клюки.
Пореден бивш гербер назначен за областен координатор на ИТН във Видин. След горчивия опит с Росица Кирова е очакваше Тошко да си е взел поука. Уви, не е.
Сензационни разкрития за лидера на ИТН във Видин Милен Милчев
"Възможно ли е пъдар да стане директор на дирекция „Финанси и бюджет“ на голяма община? В България всичко може, особено пък във Видин, установи агенция BulNews.
Избирането на Милен Милчев за областен координатор на „Има такъв народ“ в крайдунавския град ни провокира на направим журналистическо разследване около неговата личност. Събраната информация ни дава право да попитаме Слави Трифонов дали не се е превърнал в боклукчийски камион, който минава и обира отпадъците от останалите партии.
В поредица от материали медията ни ще разкрие истината за новоизбрания партиен шеф, за да могат от ръководството на ИТН в София и избирателите във Видин да направят своя информиран избор.
Годината е 2007. Кандидатът на ГЕРБ Румен Видов печели общинските избори и става кмет. Започва бясна подмяна на администрацията. Някъде по това време някой все пак казва на градоначалника, че са го ударили съвсем през просото и започват да обявяват конкурси за набелязаните длъжности.
На този за директор на Дирекция „Финанси и бюджет“ се явява и пълният анонимник Милен Милчев. Младежът няма впечатляваща биография и опит, но въпреки това печели конкурса срещу другия кандидат, който 16 години  е бил зам.-шеф по икономическата част на тютюневия комбинат в града, а после и директор до приватизацията му.
Та този човек - Благой Гайдарски, губи състезанието срещу никому неизвестния младеж Милен Милчев.
Какви са били предимствата на победителя? Никакви, ако внимателно се вгледаме в неговата биография. Момчето е постъпило за първи път на работа на 13 август 2006 г. във фирмата на майка си „Биопродукт-Ралица Петрова“ в магазин „Селска мъка“ като пазач. През следващата година е повишен от пъдар до организатор производство. Няма и един подчинен в счетоводство, няма и нито един ръководен от него в областта на икономиката, не е управлявал и финансов отдел. Така че стажът му от година и половина няма нищо общо с финанси и ръководни длъжности. Но печели конкурса, защото е активист на ГЕРБ.
Ако тогава е представил трудова книжка с друг стаж, то от това трябва да се заинтересува полицията и прокуратурата. Ако е дал и диплома за завършено образование, дори и да не е купена, а да е учил задочно, това пак не оневинява този, който е издал заповедта за назначаването му на директорското място в общината. Милен Милчев е роден през 1980 г. и няма как на 27 г. да е изучил финанси и да натрупа 6 г. опит като ръководител. Анализирайки всичките тези данни лесно може да се направи обоснованото предположение, че назначението му тогава е било незаконно.
А той е трябвало да направи бюджета на община Видин. Мъка, мъка, селска мъка!
Неслучайно Милен Милчев все пак успява някак да го подготви едва през януари, но само 4 месеца по-късно кметът е принуден да изтегли кредит от 5 000 000 лв., за да се вържат сметките на общината.
Мнозина вещи анализатори твърдят, че покойният кмет Румен Видов беше подсъдим именно заради финансовите машинации на негови подчинени. Нищо чудно директорът на дирекция„Финанси и бюджет“ Милен Милчев да е имал основен принос за това…"
https://www.bulnews.bg/article/406134

Иначе симпатичен млад човек......един такъв, калинЧО....

# 37 772
За ражданството е съвсем последователен КС, няма спор.
Местят прозореца на Овертон. Че конституцията може да се нарушава когато има обществен интерес.

И май има почва!

Остава да ни кажат, че и човекоядството е здравословно (какъвто е примерът за прозореца на Овертон).
Не знам, обаче се насъбира една много отрицателна енергия напоследък, та може да се стигне и до следваща нова парламентарна комисия, този път защо полицаите не са пребили протестиращи, а вместо това са им отворили вратите на институциите, та да могат да влязат.

# 37 773

Местят прозореца на Овертон.
Само един от прозорците. Тепърва почва превъзпитанието в правилната посока. Че сме много диви и нецивилизовани, не сме готови да приемем достатъчно радушно някои прогресивни идеи.

Делян Добрев пък осъдил Йончева за клевета - е, на първа инстанция, има време до Страсбург Grinning.
https://www.mediapool.bg/delyan-dobrev-osadi-elena-yoncheva-za-k … a-news317083.html
А, и ПИК завели дело за клевета срещу Мая Манолова за 20 000 лева Grinning
Тя пък завела срещу тях други дела за 250 000 лева. Много цветист език, направо за 18+.
https://dnes-bg.org/?p=17752
Въобще циркът е пълен - и джобовете на адвокатите ще бъдат.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 21:02 от Анонимен

# 37 774
Почти нямам съмнение, че отново ще плащаме. Също така става кристално ясно защо толкова се старае да изчегърта и Борисов, и Гешев (и България, ако се наложи).
Ще плаща държавата, какво да се прави.
Прословутия запис, с независимата американска експертиза, който уж беше даден на белгийската полиция се оказва намесен и в Страсбург.
Интересно как ще формулира решението си Страсбург. Thinking

Цитат
Делян Добрев пък осъдил Йончева за клевета - е, на първа инстанция, има време до Страсбург.
Тези хора, кога намират време да работят! Те само се дебнат едни други.

# 37 775

Интересно как ще формулира решението си Страсбург. Thinking
Мисля, че приоритетното отношение на Съда по случая е показателно за нагласите на съдиите.

Слушам Пеканов по Панорама. В пъти повече ми харесва от Кирил Петков и Асен Василев взети заедно.
Но Тома Биков е по-добър в публичните караници Grinning.

Ген. Атанасов каза, че в инициативния комитет на Радев имало 27 сътрудници на ДС и това било много важно за ген. Атанасов и неговите съмишленици. Не знам как и с какви очи ще призоват електората си да гласува за Радев, ако не дай си Боже срещу него на балотаж застане Герджиков. Иначе готов да участва в мнозинство с БСП Grinning.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 21:50 от Анонимен

# 37 776
Ще се подесетя. ДБ няма да призоват електората си да гласува за Радев или Герджиков, защото същият не е стадо овце под шпицкоманда. Знам, че тази концепция е сложна за разбиране предвид устройството на много други партии.

Най-вероятно ще призоват хората да гласуват “по съвест” или “според личната си преценка”, както са правили и преди. Следователно, всеки техен избирател ще си прецени кого да подкрепи, ако изобщо ще подкрепя един от двамата.

# 37 777
Тази вечер гостите в Панорама, оставиха чувството /сега е модерно/, че след предстоящите избори ще има още. Каримански "разчита" на икономическата ситуация /криза/, да се постигне някакво решение между партиите, което да даде резултат.
Кой ще е президент е най-малкия ни проблем. Без редовно правителство и парламент, така ще я окъсаме ...

# 37 778
Тази вечер гостите в Панорама, оставиха чувството /сега е модерно/, че след предстоящите избори ще има още. Каримански "разчита" на икономическата ситуация /криза/, да се постигне някакво решение между партиите, което да даде резултат.
Кой ще е президент е най-малкия ни проблем. Без редовно правителство и парламент, така ще я окъсаме ...
Ако спечели Герджиков, ще има правителство 100%. Никой няма да позволи да има гербаджийско служебно правителство.

# 37 779
А, ето един хубав аргумент да гласувам за него. Засега най големият

# 37 780
А, ето един хубав аргумент да гласувам за него. Засега най големият
Аз няма да гласувам за него, но според мен ситуацията е win-win. Ако имаме правителство, в което герп е в изолация, реално може да се мине и без Радев.

# 37 781
  • София
Песимистично завърши Тома Биков. Разбрал, разбираш ли днес в Панорама, че отново никой не иска да "си играе" с тях и общите им играчки Joy
Верно, ли? Днес Grinning
Колко точно процента са ви нужни да управлявате - 20 или 22.
Вземете си ги през ноември и пожелавам успех.
Любима фраза - победеният победител.

Изобщо няма да чакам някой да ме призове, както и никога не съм го правила.
Тези глави на раменете ни са за това. Да ги използваме, както ние преценим.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 22:46 от ninnann

# 37 782
Ами то мнозинството е ясно - тази вечер беше много ясно видимо Simple Smile.
Тогава ще настане големият проблем да се наложи наистина на управляват. Не знам колко време ще могат да се оправдават с тежкото наследство на "герп".

# 37 783
А защо не? Не се сещам дали тук имаше постнат линк към статия, където става дума, че КС няма категорично становище по отношение на гражданството. Този казус не е лошо да го използват, за да решат въпроса.
Laughing Голяма мечтателка си. Може ли линк към тази статия,  че и аз да се просветя? Знам, че няма да я намериш, важното е да се говорят неща, които не са верни, и после да се спори до откат.
Толкова много хора от темата искат да помогнат на КС...

Не съм сигурна дали точно това четох, но ето - https://novini.bg/bylgariya/syd-i-prokuratura/684326  Просветли се.

Няма какво да помагаме на КС. Имат глава на раменете си и ще вземат решение, надявам се с тълкуване. Ще е интересно. В крайна сметка, въпреки сигурно десетките страници изписани тук, се оказа че 20 август не е дата на входиране на неговата молба, а датата, от която не се счита за канадски гражданин.
Това последното още не е сигурно! Едва когато се види документа от Посолството на Канада, ще стане ясно. Те от партията на лъжеца и наглеца може всичко да напишат, само че едва ли вече има някой, който да им вярва. Очаквано беше какъв ще е резултатът. Не случайно РР побърза да си измие ръцете и да прехвърли вината само на Кирилчо.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 22:42 от fatalina

# 37 784
  • София
Днес гледах Герджиков при Ризова.
Защо непрекъснато се оправдава с това, че е подкрепен от ГЕРБ. А пък, като чуе за ДПС и направо иска извинение.
Вече няколко интервюта гледах, все в обяснителен режим.
Днес горд от БЗНС. И хък-мък за ГЕРБ. Търси извинение за ДПС.
Нали афишира, че иска и ще търси подрепа от всички партии 🙄
Ами, ето ти подкрепа.
Ползвай си я.

Общи условия

Активация на акаунт