Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 292
  • 38 566
  •   2
Отговори
# 37 785
Аз не забелязах да се оправдава, явно е субективно усещане.

За сметка на това доста странно ми се струва поведението на ръководството на ДБ. Ген. Атанасов днес наплю ИК на Радев, а ХИ каза, че ще са му контрапункт, защото щял да концентрира много власт. От друга страна ще се коалират с БСП, която хем никак не се срамува от агентурното минало, хем издига Радев за президент.

Иначе Тома Биков е съвсем прав. Ако докарат до фалит на бизнеса, както са я подкарали, скоро няма да има кой да плати иначе толкова популярната актуализация на пенсионерите. Част от този бизнес, и то съществена, са недолюбваните пътни  фирми и заетите в туризма.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 01:51 от Анонимен

# 37 786
Днес гледах Герджиков при Ризова.
Защо непрекъснато се оправдава с това, че е подкрепен от ГЕРБ. А пък, като чуе за ДПС и направо иска извинение.
Вече няколко интервюта гледах, все в обяснителен режим.
Днес горд от БЗНС. И хък-мък за ГЕРБ. Търси извинение за ДПС.
Нали афишира, че иска и ще търси подрепа от всички партии 🙄
Ами, ето ти подкрепа.
Ползвай си я.

Защото това го питат журналистите. Не го питат какво смята да прави, като стане президент, а го питат кой го подкрепя. А мен ме интересува да чуя той какво предлага да свърши през мандата си, все пак, президентските правомощия не са големи, но има сфери от обществения живот, в които президента би могъл да помага.

# 37 787
Той си каза какво смята да прави - да се опита да направи отново българите един народ, след като неговият предшественик ги насъсква вече повече от година до степен на пълна нетърпимост. Говоря за обикновените българи, не за някакви олигарси или висши политици. За тях би трябвало да е ясно на всеки, че дори и да си закичат значка "Аз съм почтен", това няма да промени съществено дейностите им.

# 37 788
Той си каза какво смята да прави - да се опита да направи отново българите един народ, след като неговият предшественик ги насъсква вече повече от година до степен на пълна нетърпимост. Говоря за обикновените българи, не за някакви олигарси или висши политици. За тях би трябвало да е ясно на всеки, че дори и да си закичат значка "Аз съм почтен", това няма да промени съществено дейностите им.

Е да де, но как ще го направи? Ето това не питат журналистите. Предполагам, че има някаква концепция.
Освен това мнението му за външната политика също ми е интересно, как смята да направи така, че да се подобрим със Северна Македония. Мнението му за джендърите. Ей такива разни неща.

На Панов вицето вече каза, че ще се бори за джендърите примерно.

# 37 789
Тъй ли? Не вярвам да спечели голяма популярност с тази кауза. Ако въобще има избори, де...

# 37 790
Тъй ли? Не вярвам да спечели голяма популярност с тази кауза. Ако въобще има избори, де...

Ами ето:
https://fakti.bg/bulgaria/618587-maria-kasimova-moase-ednopolovi … lna-vaksinacia-ne

# 37 791
  • Пловдив
Е да де, но как ще го направи? Ето това не питат журналистите. Предполагам, че има някаква концепция.
Освен това мнението му за външната политика също ми е интересно, как смята да направи така, че да се подобрим със Северна Македония. Мнението му за джендърите. Ей такива разни неща.

Мен ме изгуби правната двойка в такъв случай.

Не му е лесно на Герджиков, трябва да му се признае, че влезе в много трудна игра. Не е за всеки.
Гледах Панорама, не се обогатих честно да ви кажа. Joy Пеканов изглежда много интелигентен младеж - прави впечатление. Къде го виждате след СП?

# 37 792
Гледах ги досега. И Ризова, и Бойко Василев.
И стигнах до извода, че журналистиката ни е напълно деградирала.
При интересни събеседници и толкова сериозни теми, уж водещите ни журналя направо копаят дъното с клюкарщини и елементарщини.
То нищо смислено не може да се чуе при такъв начин на водене.
А Панов директно копае политическата дупка на Радев.
Атанасов се чудеше какво да каже 🤣

# 37 793
  • София
Днес преди заседанието на МВФ по казуса Кристалина Георгиева е излязъл нов проблем.
https://www.google.com/amp/s/m.investor.bg/analizi/91/a/bloomber … iliia-337269/amp/
Викам да си я взимаме наобратно. Все нещо ще се намери тук, за да се ползва експертността й.
Скрит текст:
Ако не намерим нещо подходящо - в СО ще е добре дошла.
[spoiler/]

# 37 794
Мария Касимова каза още десетина неща, за които ще се бори, но вие естествено избрахте най-сензационното от поредния жълто-кафяв парцал. Сега разбирам защо се произвежда толкова клик-бейт - явно има кой да го консумира.

На мен ми хареса, пак и отново. Защото е човек с кауза, който (за разлика от ММ, например) не подкрепя майките на деца с увреждания за популярност, а защото е майка на дете с увреждания и познава системата. Хареса ми и, че иска да направи държавните институции по-достъпни за хората, вместо някакви хрантутляци да се возят в бронирани джипове без да са срещали жив избирател през мандата си.

Аргументът “не подкрепям човек Х, защото вижданията ни не съвпадат по абсолютно всички въпроси” е абсурд. Няма как вижданията на политиците и избирателите им да съвпадат на 100% по всички въпроси. Аз гласувам с ясното съзнание, че не съм съгласен с всички позиции на избраните от мен, но с доверие в преценката им. Нарича се компромис (с положителна конотация). Ако ще чакам 100% съвпадение за всичко, най-добре да кандидатирам себе си. Не искам, съответно приемам допустими различия.

# 37 795
  • София
Днес преди заседанието на МВФ по казуса Кристалина Георгиева е излязъл нов проблем.
https://www.google.com/amp/s/m.investor.bg/analizi/91/a/bloomber … iliia-337269/amp/
Викам да си я взимаме наобратно. Все нещо ще се намери тук, за да се ползва експертността й.
Скрит текст:
[spoiler/]
Много тъжно е това. Disappointed Relieved Не ми харесва, че толкова много са атаките. А не чух някой от българските политици да се изкаже и защити.

# 37 796
  • София
Скрит текст:
[spoiler/]
Много тъжно е това. Disappointed Relieved Не ми харесва, че толкова много са атаките. А не чух някой от българските политици да се изкаже и защити.

Писах го преди дни. Когато беше бяла и добра се надпреварваха да се хвалят и снимат с нея. Публично ни обясняваха как "сега по телефона Кристалина ми каза, че Ше спА на пухена възглавничка".
Захвърля ги, като счупени играчки. Използва ги на макс и после ги "захвърля".

# 37 797
  • София
На срещата е отишъл зам. министърът. Предложил е дължимите суми (или поне тези от тях, които признае държавата) да се изплащат през бюджет 2022 и 2023. Струва ми се като измиване на ръцете.
През това време фирмите са обречени на фалит, а работниците - на глад.

Ако има проблем с договорите още при сключването им, то не е много честно да се дават пари за кофти договори. Работниците могат да протестират колкото си искат.

# 37 798
А какво лошо има да се бори за "джендърите"? Тези хора стават обект на непрекъсната дискриминация и тормоз.
Плюс това в герп също има такива и дори и не го крият.

# 37 799
  • Разпиляна във въображението
Не знам. Видях по телевизията документа на канадското посолство/държава и т.н. Може да потърсите. Разбира се може да кажете, че е компютърна анимация направена от приятелите на Петков  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт