Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 248
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 800
Естествено, че така ще кажат. Но, вече свикнахме с омразата към Кирил и знаем, че е защото им спря милярдите. Ще го плюят до изборите. После ще се изпокрият. А някои рязко ще сменят плочата и ненадейно ще кажат, че е много умен и красив.

# 37 801
Така беше и със Слави, когато беше конкуренция.
Сега очакванията към него спихнаха и думичка не се обелва за него, а Кирил Петков е на мушка.
Не може да се отрече, че боко има много верни фенове.

# 37 802
Ама той сам си се изложи като лъжка  Кирчо и се прави на две и половина. Сам си го направи без ничия помощ.

От април до 20  август си е бил все още канадски гражданин, а е декларирал, че не е,  какво има да се мисли повече. Сега ще видим дали  ще има последици, едва ли, но лъжата няма да му донесе и особена полза, още повече, че основната му заявка е за почтеност, пък не е почтено да се лъже и маже

# 37 803
Ама той сам си се изложи като лъжка  Кирчо и се прави на две и половина. Сам си го направи без ничия помощ.

От април до 20  август си е бил все още канадски гражданин, а е декларирал, че не е,  какво има да се мисли повече. Сега ще видим дали  ще има последици, едва ли, но лъжата няма да му донесе и особена полза, още повече, че основната му заявка е за почтеност, пък не е почтено да се лъже ачик-ачик.
Не е вярно. Той се е отказал от канадско гражданство на 21.04.

# 37 804
Ще се подесетя. ДБ няма да призоват електората си да гласува за Радев или Герджиков, защото същият не е стадо овце под шпицкоманда. Знам, че тази концепция е сложна за разбиране предвид устройството на много други партии.

Най-вероятно ще призоват хората да гласуват “по съвест” или “според личната си преценка”, както са правили и преди. Следователно, всеки техен избирател ще си прецени кого да подкрепи, ако изобщо ще подкрепя един от двамата.

Според мен ако направят така ще е грешка. Една от слабостите на ДБ според мен която им пречи да имат по широк като профил елекотрат извън добре образовани, предимно София, и да имат слаби резултати в провинцията и при хора без висше, е че не са как да го кажа, по гъвкави политически. По някога не усещат какво иска електората им. Не го разбират. А и не се допитват до него. Какво имам предвид. Днес или утре предстои нов обрат в позицията на Ние идваме. Хаджигенов и Бабикян ще обявят че няма да подкрепят Панов на изборите, А Радев. Допитали са се до техните редови членове и симпатизанти, кой да подкрепят на изборите Радев или Панов, и те са им казали Радев. Мнозинството им е било за Радев. Което мен лично ме изненадва. Защото аз имах усещането че за голяма част от техният електорат, който се олицетворява от редовите им членове и симпатизанти, проблемите в съдебната система са основен проблем на държавата, и понеже самите те, Хаджигенов и Бабикян с публичното си присъствие го адресират като такъв биха подкрепили Панов на изборите. Обаче това показва че профила на техният електорат е по различен отколкото си го представях. Те са по скоро привлечени като техен електорат от социалните каузи и политики на Манолова отколкото от проблемите в съдебната система, за да не припознават Панов като техен кандидат. Хаджигенов и Бабикян се допитаха до широкият кръг свои членове и симпатизанти какво да направят, и постъпиха много умно, и въпреки че като ръководство искаха да подкрепят Панов, няма да го направят, а ще изпълнят волята на техните редови членове и симпатизанти. Опознавайки по добре хората които ги подкрепят и им симпатизират, ще взимат по правилни за тях политически решения които ще им разширяват подкрепата, а няма да е стесняват. ДБ взеха решението за Панов на база ръководства, а не се допитаха до редовите си членове и симпатизанти. Не казвам че щеше да е същото, защото за електората на ДБ основни проблеми в държавата са корупцията и съдебната система, и мнозинството вероятно би искало да подкрепят Панов. Но за мен например е мистерия, каква част от електората на ДБ харесва Радев и каква не понеже е социалист, от БСП, бил член на БКП и т.н. (А то е било задължително да бъде член на БКП, за да бъде в армията). А и за голяма част от социолозите и политолозите е мистерия. За мен ДБ не трябва да допускат минали грешки и да излизат с витиевати позиции при балотаж Герджиков-Радев, ами те електората си има глава на раменете, да гласува както иска, по съвест и т.н. Те трябва да имат ясна позиция, и да вземат да си опознаят електората при балотаж Герджиков-Радев, кой одобрява повече. И да обявят подкрепа за него. Демек да се допитат до редовите си членове и симптазинти, и да подкрепят този който те посочат. Изобщо те трябва по добре да си опознаят електората и желанията на хората които ги подкрепят за да растат повече и по бързо. Аз съм убеден че ще е Радев, въпреки БСП, БКП, агентите от ДС в комитета му и т.н. защото голяма част от електората им не понася гербаджийската корупция която я наблюдаваше под тяхно управление. Не бива да допускат грешката с Манолова. Когато на изборите за кмет не я подкрепиха на балотажа, обявиха че и двете не стават, и те лично (ръководството) нямало да гласуват на балотажа, и излизат точно с това витиевато обяснение,
всеки да направи каквото иска на балотажа, което помогна на Фандъкова да спечели. И днес да инсталира кадрите на Герб в столична община. Няколко процента не достигнаха на Манонова, които щеше да ги получи ако бяха я подкрепили на балотажа. Да не говорим че Герб и доста по рано може би щяха да почнат да потъват ако бяха загубили кметските избори в столицата. А впоследствие сондажите показаха, че на балотажа частта от електората на ДБ която все пак е отишла на балотажа в мнозинството си е гласувал за Манолова и срещу Фандъкова. Не си ли познаваш добре електората няма да растеш.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 09:22 от Никола Тесла

# 37 805
Дали може да се направи отделна тема за гражданството на КП и там всички ентусиасти всеки ден да пишат едно и също?
Предполагам, че ако някой беше убил друг, нямаше толкова да се върти и суче едно и също. Знам, че е кофти, че за друго не можете да се хванете в момента, ама ще имате шанс. КП ще влезе в следващото управление, дишайте. 🤣🤣🤣

# 37 806
Кирил ще е новият Министър Председател, мое мнение.

# 37 807
Слушах Комитова преди малко. Изглежда ми като да се е оплела като пиле в кълчища.
Сега били пуснали обществена поръчка за снегопочистване. Много ми е интересно като почнат обжалванията на тази поръчка, които ще се точат с месеци, ще имаме ли въобще снегопочистване?
Обществените поръчки са рецепта за нищовършене. Някой казваше, че е лесно да се управлява държава ли?

# 37 808
Гледам Луна по БНТ и разправя: "Откакто започна кампанията аз спя по три дни, ъъъ по три часа искам да кажа" Joy И сега въртят песента й "Луна президент".Питат я разни въпроси - ох-няма такъв смях. А водещият и той се смее!

# 37 809
  • София
Гледам Луна по БНТ и разправя: "Откакто започна кампанията аз спя по три дни, ъъъ по три часа искам да кажа" Joy И сега въртят песента й "Луна президент".Питат я разни въпроси - ох-няма такъв смях. А водещият и той се смее!

По бтв и Нова интервюират някакви безинтересни личности като Дончев, Балабанов, Иванов, някакъв зам.председател на ИТН.Laughing
Истината е в БНТ.LaughingLaughingLaughing

# 37 810
Е, нали боко искаше да пише нова конституция. Значи и според него е парцал.
И да, специално тази точка от нея, според мен е абсолютно безсмислена и дори ограничаваща.

# 37 811
Нима, а ако има, българско и турско гражданство, дали ще е ограничаваща,?

# 37 812
Цитат
ДБ взеха решението за Панов на база ръководства, а не се допитаха до редовите си членове и симпатизанти.
Затова тази партия ще си остане елитарна /тесен кръг поддръжници/. Група хора /ядрото на партията/ имат идеи и цели, които считат за водещи в политиката на държавата. Който ги приеме е добре дошъл, който не ги приеме, "много му здраве". Хората/масата са им нужни да получат нужната власт, за да реализират замисъла. Обратната връзка - ползи за хората, какви ще са! Трябва да си абсолютен наивник, за да повярваш, че корупцията ще бъде пресечена, че всички ще станат съвестни хора, само защото се предлага да имаме добра съдебна система  /това е под въпрос/, в която ще продължат да съществуват понятия като "бавно правосъдие".
Това е като да си купиш мощна, луксозна кола, която да я караш по коларски път.
СС е многа важен елемент за държавата, но тя не се прави само с приети норми и закони, а и с тяхното прилагане.
Ако предложението на ДБ водеше до нещо ново, наистина тотална промяна в СС, зад тази партия трябваше да стоят гилдиите на съдии, прокурори, адвокати .......... и много хора.

Критерий за успешна съдебна реформа може да бъде отпадане основната сферата на дейност на Адвокатско дружество „Екимджиев и партньори“. Wink

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 10:10 от Mama_Nana

# 37 813
Скрит текст:
Цитат
ДБ взеха решението за Панов на база ръководства, а не се допитаха до редовите си членове и симпатизанти.
Затова тази партия ще си остане елитарна /тесен кръг поддръжници/. Група хора /ядрото на партията/ имат идеи и цели, които считат за водещи в политиката на държавата. Който ги приеме е добре дошъл, който не ги приеме, "много му здраве". Хората/масата са им нужни да получат нужната власт, за да реализират замисъла. Обратната връзка - ползи за хората, какви ще са! Трябва да си абсолютен наивник, за да повярваш, че корупцията ще бъде пресечена, че всички ще станат съвестни хора, само защото се предлага да имаме добра съдебна система  /това е под въпрос/, в която ще продължат да съществуват понятия като "бавно правосъдие".
Това е като да си купиш мощна, луксозна кола, която да я караш по коларски път.
СС е многа важен елемент за държавата, но тя не се прави само с приети норми и закони, а и с тяхното прилагане.
Ако предложението на ДБ водеше до нещо ново, наистина тотална промяна в СС, зад тази партия трябваше да стоят гилдиите на съдии, прокурори, адвокати .......... и много хора.

Съгласна съм. Законите не са само за четене, те трябва и да се прилагат с цялата строгост, което означава не с минимални, а с максималните срокове и ограничения, посочени в тях, за да имаме някакъв ефект, а не да оправдаваме даден престъпник, защото разбирате ли, имал бил деца или бил болен от диабет.

# 37 814
Нима, а ако има, българско и турско гражданство, дали ще е ограничаваща,?
Ако турското гражданство му е второ, а не първо, да, ограничаваща ще е.

Общи условия

Активация на акаунт