Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 294
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 755
Той наистина е като черна станция. Вечно плюе нещо. Не, че няма за плюене. Ама малко и действия трябва, а също и да видиш сламката в собственото око.

# 37 756
Тя промяната си върви. Днес стачкуват строителите, утре ще са енергетиците, после други ....... Ценови рекорди, растяща инфлация, нови пикове и тъмночервени пандемични зони, ............... и тишина от страна на тези, които волю-неволю управляват държавата. Ако някой все пак реши да каже нещо, то се изчерпва с "всичко е под контрол", "работим по въпроса", "назначена е проверка" ...............

# 37 757
Скрит текст:
Изгледах вчерашното интервю на кандидат-обединителя. ...
Още нещо по темата...
https://pub.bg/2021/10/03/%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B5-%D0%BF%D1%80% … 1%81%D0%B8%D1%82/
Университетското CV...
https://kkf.proclassics.org/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B4 … 0%BA%D0%BE%D0%B2/
Данните от регистъра на НАЦИД...
https://ras.nacid.bg/dissertation-preview/25628

След още ровене излизат странни неща...
1. Родителите му учителствали в Кърджали и изведнъж цъфнали в софето и то не къде да е а в ИЧС и СУ. Ще да са били корифеи на българския език и литература...
2. Започва студентстване в СУ и след година-две отива в ГДР и започва от начало. Някой да ми каже дали по това време е имало такава практика в СУ, щото аз не помня.
3. Необходими са цели 10 години за защита на кандидатска степен. Ако е бил толкова перспективен млад учЕн, този срок би трябвало да е двойно по-малък. Има 2 пре док и нито една пост док специализация, като второто не звучи добре.
4. През 2001-ва става зам. министър на образованието. Това е все едно абитуриент да стане зам. директор на училището. А и зам. министерското кресло не е подходящо място за млад учен, който трябва да копа яко в своята сфера.
5. Изритан от поста зам. министър през 2003-та и само 2 г. след това става доцент.
5. След още 2 г. става "голееем" доктор.
6. И след още една година е професор.
7. За цялото това време има прекалено малко публикации, като последната е от далечната 2015-та и странен (за учен) напън към административна работа.
Какъв учен е това?
Такъв, който /от публикуваното/ няма да е нещо изключително в сравнение с останалите кандидати. Поне откъм академичност силите са изравнени, а и състезанието не е в тази посока.
За президент няма изискване за степен на образование.Confused

Кирил Петков представи днес в Конституционния съд /КС/ документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин, съобщиха от пресслужбата на "Продължаваме промяната".
Административният акт, получен по пощата в началото на месец октомври, посочва датата 20 август 2021 г. и удостоверява, че към тази дата канадските власти не считат Кирил Петков за гражданин на Канада, се посочва в съобщението.

https://dnes.dir.bg/politika/kiril-petkov-e-predstavil-v-ks-doku … nadski-grazhdanin
За жалост Канада не мисли като Петков. Дали поискания международен експерт ще реши друго! Какво ли ще е решението на КС!
Както се оказа този е поредната Мента !!
Ето още един казус,  по който Гешев и Сие трябва да си свършат работата … да се само сезират и да заведат дело за деклариране на невярни данни !!
Ама канадците да отговорят , не “канадецът”

# 37 758
# 37 759
Black_Sapphirе, типично за кафяв парцал - никаква връзка между заглавие и съдържание. Simple Smile
От написаното става ясно, че Йончева е влязла в съдружие с офшорка, но това не означава, че притежава такава. Транзакциите не коментирам, често срещани "техники". Все пак нали офшорките се създават с определна цел.

Аз питам дали някой има достоверна информация по въпроса и дали има развитие. Не питам дали е парцал или не - всъщност въобще не съм взела материала от медия. Неприятното не е в притежанието или в съдружието с офшорката (това не е незаконно), а в предполагаемото пране на пари.

# 37 760
Ми пусни запитване до Крачунов докъде е стигнало развитието, все пак неговата медия е първоизточникът....ама може да не ти отговори, че е зает да шофира новото AMG.

# 37 761
  • Пловдив
Днес изслушах Мария Касимова-Моасе при Ризова. Направи ми добро впечатление, че кандидатката за вице е поискала жестомимичен превод. Явно и е лична кауза заради детенцето й.
Много й личи обаче на Ризова кого харесва и кого не. Много е пристрастна и това дава отношение в цялото интервю. А в крайна сметка на мен ми действа в обратна посока, защото имам усещането, че иска да ми влияе.

РР изобщо няма да се хабя да го коментирам, не заслужава.

Слушах и проваления Кацаров за въвеждането на зелени сертификати. Но като се има предвид какъв е контролът едва ли и тази мярка ще проработи. Колкото работи 30 % и 50% посещаемост. Заведенията работят на макс.

# 37 762
  • София
Скрит текст:
Black_Sapphirе, типично за кафяв парцал - никаква връзка между заглавие и съдържание. Simple Smile
От написаното става ясно, че Йончева е влязла в съдружие с офшорка, но това не означава, че притежава такава. Транзакциите не коментирам, често срещани "техники". Все пак нали офшорките се създават с определна цел.

Аз питам дали някой има достоверна информация по въпроса и дали има развитие. Не питам дали е парцал или не - всъщност въобще не съм взела материала от медия. Неприятното не е в притежанието или в съдружието с офшорката (това не е незаконно), а в предполагаемото пране на пари.
Цитат
Защо ли името на действащ политик с офшорка остава извън скандала с досиетата "Пандора"?
Елена Йончева
От досиетата "Pandora Papers" непрекъснато излизат имена на политици, бизнесмени, хора на изкуството, най-влиятелните и най-богатите, с офшорки. Изплуваха сметките дори и на такива, чиито офшорни фирми не са имали дейност. Странно обаче, че досега извън скандала се оказва действащият политик - евродепутатът Елена Йончева. А, фактите по отношение на казуса с Йончева са напълно ясни и БЛИЦ ги припомня.
Това е от скрития ти текст. Вероятно има пране на пари/обосновано предположение Simple Smile, но то ще е от страна на офшорката, която не е на Йончева.Развитие на кое?
Ох, защо се налага да съм адвокат на червен депутат? Simple Smile

# 37 763
Скрит текст:

https://www.mediapool.bg/kpkonpi-iska-konfiskatsiya-na-imushtest … a-news320486.html
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/strasburg-puska-del … -po-burzata-pista

# 37 764
  • Разпиляна във въображението
А защо не? Не се сещам дали тук имаше постнат линк към статия, където става дума, че КС няма категорично становище по отношение на гражданството. Този казус не е лошо да го използват, за да решат въпроса.
Laughing Голяма мечтателка си. Може ли линк към тази статия,  че и аз да се просветя? Знам, че няма да я намериш, важното е да се говорят неща, които не са верни, и после да се спори до откат.
Толкова много хора от темата искат да помогнат на КС...

Не съм сигурна дали точно това четох, но ето - https://novini.bg/bylgariya/syd-i-prokuratura/684326  Просветли се.

Няма какво да помагаме на КС. Имат глава на раменете си и ще вземат решение, надявам се с тълкуване. Ще е интересно. В крайна сметка, въпреки сигурно десетките страници изписани тук, се оказа че 20 август не е дата на входиране на неговата молба, а датата, от която не се счита за канадски гражданин.

# 37 765
  • Другата България
Скрит текст:

Цитат
Защо ли името на действащ политик с офшорка остава извън скандала с досиетата "Пандора"?
Елена Йончева
От досиетата "Pandora Papers" непрекъснато излизат имена на политици, бизнесмени, хора на изкуството, най-влиятелните и най-богатите, с офшорки. Изплуваха сметките дори и на такива, чиито офшорни фирми не са имали дейност. Странно обаче, че досега извън скандала се оказва действащият политик - евродепутатът Елена Йончева. А, фактите по отношение на казуса с Йончева са напълно ясни и БЛИЦ ги припомня.
Това е от скрития ти текст. Вероятно има пране на пари/обосновано предположение Simple Smile, но то ще е от страна на офшорката, която не е на Йончева.Развитие на кое?
Ох, защо се налага да съм адвокат на червен депутат? Simple Smile
Защото не вярваш на БЛИЦ и ПИК, как защо? Joy
От мрежата:
Фандъкова назначи Борисов за охрана в Общината, нямал пукнат лев
Цитат
УЛ. МОСКОВСКА ОРИЕНТ 33 - Йорданка Фандъкова продължи да назначава на ключови общински постове изчегъртани от президента Радев кадри на ГЕРБ.
Началник на охраната на сградата на Столична община вече е Бойко Борисов (62), като според кабинета на кметицата става дума за човек с отличен опит в охранителната дейност, който освен всичко друго е работил вече на ул. Московска и просто е роден за такава работа.
"Г-н Борисов е безработен от април. Няма годините за пенсия, а цените скочиха двойно и инфлацията ще топи спестяванията ни дори повече до зимата. Това не е политическо назначение, това е човешко назначение" - обясни Йорданка Фандъкова.
Както е известно, вчера уволненият заради насилието над протестиращи миналото лято бивш главен секретар на МВР комисар Ивайло Иванов бе ръкоположен за директор на Столичния инспекторат, тъй като бил пред угрозата да започне някаква унизителна работа в частния сектор.
"Няма как да оставя такива хора на улицата. Иде тежка зима. Ще става все по-трудно да се вържат двата края. Особено с такова управление на държавата, след като изчегъртаха и Влади Горанов, когото съм поканила да дойде да оглави СКГТ" - обяви жителката на една от Манастирските ливади.
https://www.nenovinite.com/ne/politika/fandukova-naznachi-boriso … nyamal-puknat-lev

Дано във всички градове има такива загрижени за хората кметове, наистина идва тежка зима, за което Радев е виновен, естествено, и не трябва да има хора без подслон и средства.

# 37 766
Изобщо не е вярно.
Борисов, Путин и Обама правят покер турнир /с благотворителна цел/ в Банкя, а Меркел се учи да вари бългаска лютеница. Wink

# 37 767
@Мери

Много се извинявам предварително, че не се обръщам към Вас с пълния Ви никнейм във форума и най-смирено Ви моля да не ме докладвате на модераторите, че вече имам едно провинение по същия параграф.

Иначе шегата е добра! Малко не и е мястото в тема за политика.

Надявам се не сте взели насериозно написаното в неновините.

# 37 768
Не съм сигурна дали точно това четох, но ето - https://novini.bg/bylgariya/syd-i-prokuratura/684326  Просветли се.
Няма какво да помагаме на КС. Имат глава на раменете си и ще вземат решение, надявам се с тълкуване.
И как трябваше да се просветля, след като в статията от линка ти не пише твърдяното от теб, че "КС няма категорично становище по отношение на гражданството", както ти си прочела,. За гражданството е съвсем последователен КС, няма спор.
За помагането на КС - беше ирония.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 10:43 от Rosita

# 37 769
В крайна сметка, въпреки сигурно десетките страници изписани тук, се оказа че 20 август не е дата на входиране на неговата молба, а датата, от която не се счита за канадски гражданин.
Според Пресслужбата Simple Smile. Документът още не го е видял никой.

Скрит текст:
Скрит текст:

https://www.mediapool.bg/kpkonpi-iska-konfiskatsiya-na-imushtest … a-news320486.html
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/strasburg-puska-del … -po-burzata-pista
Благодаря ти!
Значи Елена Йончева е направила общо дружество с Цветан Василев. Интересно...
Той пък внесъл над 300 000 лева от КТБ по сметки, управлявани от Елена Йончева. Интересно...
Тя обаче не знаела въобще за какво иде реч, сторило ѝ се е нормално да направи фирма с Цветан Василев, в която той дава 300 000, а тя - 5 000.
Разбира се, тя се ползва с имунитет като евродепутат и очевидно не се чувства достатъчно невинна, за да се откаже от него. Бурната ѝ дейност в ЕП (във вреда на България, но пък в полза на европейските чиновници от нейния партиен кръг, които все пак трябва да отчитат дейност) е достатъчна причина, за да откажат снемането на имунитета ѝ. И, разбира се, в духа на вече доказания си патриотизъм, завежда поредното дело в Страсбург срещу България, със съдействието на добрия и популярен адвокат Екимджиев. Почти нямам съмнение, че отново ще плащаме. Също така става кристално ясно защо толкова се старае да изчегърта и Борисов, и Гешев (и България, ако се наложи).

Общи условия

Активация на акаунт