Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 261
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 845
Защото много си приличате. Едни и същи опорки въртите. И също така ви се връзват 4 човека.
А, да не влизаме в темата за опорките, защото други изповядват този грях. Например - конституцията е това, което чувствам, а не това, което пише.

Вярно ли е това? Моасето казала, че българите са нечистоплътни и едвам приличат на човешки същества Grinning. Дали ще го използва в предизборната си платформа? Кауза: да научим българите да се къпят и да ползват дезодорант! Grinning
https://svobodnoslovo.org/2021/10/09/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1 … _sPtGjlFp-HepSP_c
Какво общо имат моите лични виждания с темата за опорките? Аз многократно съм казала - да, от правна гледна точка, двойното гражданство на Кирил Петков е нарушение, от морална - не. Двойното му гражданство по никакъв начин не ми бърка в джоба.
Ти си абсолютно свободна да се чувстваш засегната от гражданството му.
Иначе, ти самата поне на два пъти се обяви против "жълтите и кафяви" медии, а в същото време даваш линк към "svobodnoslovo.org", който само като отвориш и най-малкото видиш какъв хостинг ползват, ти става ясно за какво иде реч.

# 37 846
Едва ли го има някъде в Европа, но партия, която е член на ЕНП,  в която са обединени всички десни партии в Европа,  декларира открита готовност за общо парламентарно мнозинство с БСП. Това доста ме притеснява, дори и да имах лек уклон към ДБ.
Има, досегашната коалиция в Германия между CDU/CSU и SPD.
Герджиков, горкият, толкова се старае да не изгуби някой глас, че не смее да си каже позицията по някои теми (напр. джендърите). Simple Smile
Говоря за партия като БСП, в която на челни позиции са хора с принос към разграбването на страната ни. Те не бяха разобличени, така няма да бъдат и разобличени онези от Герб, които са крали. Моделът се повтаря непрекъснато и вместо да бъдат осъдени, отново ще са във властта - като например Румен Гечев. Повръща ми се от това.
Герджиков може да иска да заеме неутрална позиция за джендърите, защото има по-важни теми. Аз също съм за правата на онеправданите.
Скрит текст:
Например ДБ много искаха да се дадат права на хората с интелектуални увреждания, беше разработен чисто нов закон, като това е доста по-важна тема от тази за хомосексуалните, които искат да сключат брак, ХИ отказа да внесе готовия законопроект, защото целял съдебната реформа - става въпрос от 2015 г. Другите теми - по-назад, сега по-важно било реформата.
Също по-важен въпрос е за непълнолетните извършители на престъпления и нарушения, които се наказват по-тежко от възрастните. За малка кражба може да отидеш в поправително училище, което е близко до затвор, а за възрастен - може да му се рзмине само с азвинистративно наказание-
Има много човешки права, нарушени у нас, които са доста по-спешни за разрешаване от гей-браковете.
Аз подкрепям и Истанбулската конвенция, която България подписа по времето ва Екатерина Захариева. Естествено , че от Съвета на Европа ще питат кога ще я ратифицираме.

# 37 847
То затова трябва да се поспираш малко като се изявяваш публично, че ей сега ти излизат кирливите ризи. Мария Касимова дали е предполагала 2015 г. докато се е правила на интересна с хигиенните навици на българите, че един ден този текст ще се обърне срещу нея. И изобщо много мразя така да се обобщава по нации и социални прослойки. Сега ще си изруча жабетата госпожата с пълна сила.

# 37 848
Ами опитах се да потърся постовете, които съдържаха мнението ти за жълтите медии, но гледам, че са изтрити, а ми се струваше, че беше малко по-различно от това, което казваш сега. Както и да е, така или иначе е все едно кой от нас, какво мисли и пише персонално, "в края на деня" е важно какво ще каже суверенът като едно цяло. А то се подразбира какво ще каже.

# 37 849
Никола Тесла, разбираме различни неща. "Еволюцията" при Атанасов е насочена към това какво да направи, за да получи власт. Ако думите му "в интерес на дъроавата" се заменят "в мой интерес" - ще му повярвам.
Ето още едно доказателство, че Атанасов не е за ДБ.
Все едно си говоря с някой от детската градина. Същото можеме да кажем за всяка партия. Трифонов искаше да има цялата власт, въпреки че не я е получил от народа, не защото е в интерес на държавата, а в негов личен интерес. Герб искат да излязат от изолацията и да участват в управлението не защото е в интерес на държавата, а защото е в техен личен интерес и т.н., това важи за всяка една партия. Който смята че ДБ не бива да сяда на една маса с БСП след изборите понеже те са комунисти и т.н. глупости на търкалета, да не гласува нито за ДБ, нито за ПП, нито за ИТН, нито за Изправи се. Да гласува за Герб или ДПС. Единственият вариант за излизане от политическата криза мисля че е ясен на всички. Широка коалиция. Разбира се има и друг вариант, ДБ да седнат на една маса вместо с БСП, с Герб и ДПС. Това са възможностите за управление при настоящата ситуация. Дай ти формула за управление при която ДБ да може да не седне на една маса с БСП. Повярвай ми не цъфтят от радост в ДБ че след изборите ще им се наложи да седнат на една маса с БСП, но нямат избор. Всичко останало е политическо самоубийство за тях. Прегърнат ли се с Герб и ДПС са довиждане от политиката. Правят ли се на малки деца и ама ние не щем да говорим с БСП, защото са комунисти, 9 септември и т.н. и продължат спиралата от избори на избори, няма излизане от политическата криза, и те ще понесат голяма електорална щета през Февруари, каквато сега понася ИТН. Време е в политиката и избиратели и политици всички да пораснат и да излязат от детската градина. Аз лично като млад човек не разбирам какъв е проблема да не се направи широка коалиция в която да  влезе и БСП, (не задължително разбира се, ако резултати от изборите позволят коалицията да е без тях, ОК, ама едва ли ще са такива.). Какъв е проблема. 9 септември ли. Да не би още да са комунисти, да предлагат отпадане на частната собственост да речем. Единственият начин за излизане от политическата криза, и да работи парламента в парламентарната република, е широка коалиция в която леви и десни искат не искат, ще трябва да излязат от детската градина и да работят заедно. Което е нормално в Европа, в България все още не се е случвало.

# 37 850
  • София
Двете важни от деня до момента събития, на които аз лично обърнах внимание са - евентуалното включване на Делян Пеевски в листите на ДПС и "Все пак, ако не стигне до втория тур на президентските избори или не ги спечели, ректорът на СУ би подкрепил настоящия председател на ВКС Лозан Панов."
Скрит текст:
Свалил си е гащите още преди официалната предизборна кампания.
С безличност, която му се налага да приеме и с бягане от конкретни въпроси на конкретни отговори няма да стане.

# 37 851
Не мога да разбера защо съм толкова съгласна с Петър Волгин Grinning.

Защото му припари под д-то. Видя, че нещата отиват на зле, а той беше рупорът на протестите и твърдо зад БСП. Обаче нещата не се развиват надобре и го е страх да не му се случи съдбата на Тъкър Карлсън, Сорос и пр. лица, а отчасти и на Борисов, с тълпите пред домовете им. Току виж трябва да мине в нелегалност и да го пази службата на министъра на правосъдието, дето я взеха от гл. прокурор.

# 37 852
Не, наистина трудно се води разговор, когато половината от него липсва, но какво да се прави - такива са нещата.
Скрит текст:
И без това очаквам скоро перманентно да прекратя участието си Simple Smile.

Както професор Иво Христов каза, България не е била независима от 1912 г. Така че е нормално, особено в предизборна обстановка, да се обсъдят и разнообразните външнополитически влияния и зависимости, а не само нещата на повърхността - кой с кого се скарал и кой какъв компромат извадил. Или поне на мен ми се струва така, а друг може да го счита за спам.

Петър Волгин винаги е бил преди всичко рупор на Москва. Въпреки че съм убедена проевропейка по аксиома, не мога да скрия, че настоящият ляволиберален завой на ЕС не съвпада с вижданията ми и доста ме безпокои - както в социално, така и в икономическо отношение. Ако и това е забранено да се каже, моля, нека ме изтрият. Свободата на словото отдавна има различно измерение от свободата да споделиш мислите си (без да проповядваш нещо противозаконно), както се вижда от класацията на организации като „Репортери без граница“. Има и други хора на моето мнение в ЕС и точно на тях разчита Русия да подклажда недоволство у "врага", поради което активно води антипропаганда - в защита на семейните и религиозните ценности, против "бежанците" и т. н. Получава се ситуативно съвпадение, но по различни подбуди. Консервативно мислещите в Европа (все по-намаляващи на Запад, но все още достатъчно на брой на Изток) мислим тези неща по убеждение. Руската пропаганда се възползва от това убеждение. Та Петър Волгин, като един виден проруски пропагандист, естествено изрича нещата, които са изгодни за руската пропаганда, но и съвпадат с мисленето на едно сериозно мнозинство в "поизостанала" страна като България (където според най-отявлените апологети на либералната мисъл хората не само не приемат браковете между еднополови, ами дори и не се къпят). Та сходството ни с Волгин, Иво Христов и подобните им спира дотам. След това идват внушенията за "балансираната политика с Русия" (което означава на практика това, което свали Бойко Борисов от власт - плащане на реактори, строежи на газопроводи, толериране на фирми като ЛукОйл). Там нямаме съвпадение. Засега икономически по-силният съюз е ЕС+САЩ. И вероятно така ще си остане, въпреки всички усилия на либералната общност да го свалят от това място за сметка на Китай примерно.

Комитова каза днес, че само фирмите от пътищата протестирали, останалите строителни фирми си били ОК.
Оказва се, че Камарата на строителите също иска нейната оставка. Министър Комитова като че ли не е много наясно какво се случва.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/kamarata-na-stroitelite-po … -komitova-2286376

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 13:54 от Анонимен

# 37 853
Да си дойдем на въпроса за съдебната реформа.
От днешните новини, съдът е пуснал боксьора от Световрачане, защото още имал да лежи присъда "домашен арест" от предишно провинение. Щели да му сложат полицаи пред вратата лично да го пазят великия герой! Значи и за това ще плаща данъкоплатеца?!

Имам въпрос към представителите на ДБ, които са за т.н. съдебна реформа. Защо не чувам нищо за натрупване на вина и по-тежки наказания, присъдени от съда, вследствие от това?

Как така съдът сега пуска разбойника, защото не си е доизлежал предишната присъда, вместо да му отсъди още по-тежко наказание, в случая вместо домашен арест, да отиде в затвора за по-дълъг период?!
До кога ще ни заблуждават уважаемите кандидати за управляващи с някаква си измислена съдебна реформа, без всъщност да предлагат нищо ползотворно?

Какъв е този съд, който вместо да присъди по-тежко наказание, пуска престъпника да си доизлежи предишното вкъщи, след като е извършил вече ново престъпление?!

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 17:42 от Lachesis

# 37 854
Да си дойдем на въпроса за съдебната реформа.
Скрит текст:
Ти не разбираш, Гешев и Каскетурата са виновни!
Очаквам боксьорът да ни осъди в Страсбург за десетина милиона, защото по време на домашния арест са му нарушили човешките права и е имало полицейски произвол. Например екскортиращият полицай може да не се е съгласил да си направят спаринг. Адвокат Екимджиев с радост ще поеме защитата.

Днес се избират двама съдии във Висшия съдебен съвет. Това е от значение за евентуална процедура по уволнението на Главния прокурор. За жалост под 20% от съдиите с право на глас участват в изборите. Странно защо има такъв слаб интерес? Не е ли това един от приоритетите в държавата, поне според каузата на ДБ? Защо Лозан Панов няма достатъчно влияние и сили сред собствените си колеги да ги убеди поне да участват в един такъв съдбоносен избор, а се кани да повлиява и убеждава всички българи? Вярно, че при липса на кворум избор все пак се провежда след отлагане, но с каква представителност?

https://bnr.bg/post/101538701/lipsa-na-kvorum-otloji-sabranieto- … ta-kolegia-na-vss

Правителството изглежда не успява да овладее ковид кризата. Все още няма починали по стълбите, но пък хората се приемат по фургони, вместо в болница. Това е още от началото на октомври. А януари как ли ще е?
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bolnicata-v-biala-e-prepyl … oni-video-2286372

Сега ми идва друго на ум. Имат ли право да се включват в кандидатските листи хора с действащо наказателно съдопроизводство срещу тях? Ако прокуратурата заведе дело срещу КП за попълване на декларация с невярно съдържание, дали това ще му попречи да участва в изборите?

# 37 855
Стискай палци да може, ама това няма да накара хората, които са щяли да гласуват за КП, да гласуват за боко.

# 37 856
Стискай палци да може, ама това няма да накара хората, които са щяли да гласуват за КП, да гласуват за боко.

На всеки въпрос ли отговаряте с "боко"?
Интересува ме защо нищо не се прави по въпроса за присъждане на по-тежки наказания при извършване на повторно престъпление примерно? А вие ми отговаряте с...боко! Все така ли ще я караме?

# 37 857
  • София
Какво общо имат моите лични виждания с темата за опорките? Аз многократно съм казала - да, от правна гледна точка, двойното гражданство на Кирил Петков е нарушение, от морална - не. Двойното му гражданство по никакъв начин не ми бърка в джоба.

Не е морално да застанеш на висш пост след като си подал фалшива декларация. Не е морално да управляваш в една държава, след като си заклет във вярност на друга. Има много добри причини двойното граданство да не се позволява - то представлява конфликт на интереси. Не бях чела темата повече от месец, но гледам все още си цикли на едно и също.

Тъкмо започна малко да го приемем Кирилчо, и все се намери някой, който със сляпата подкрепа и замазване на провиненията му да успее да ме отврати от него за пореден път. РР ще диктува на КС. Някакви хора си въртят едни и същи безсмислени плочи. Е не виждам тая работа как ще стане. А К сега моли КС да му даде право да се обяснява, ега додрапа до депутатския имунитет. Отвратително. Дано поне някой друг му напише защитна реч, щото ако още веднъж чуя пледоарията за това как неговото намерение било по-важно от законите на две държави, сигурно ще си изгубя обяда. Да викне и РР да обясни как е видял в сърцето му като с рентген Joy И Карадайъ да викнат, и той да си каже пак как България му е на сърцето. То след недарозумението Слави всичко изглежда по-добре, ама е много ниска летвата.

# 37 858
Да. Поне още 12 години. В съдебната реформа на Христо не се предвиждат такива неща. Той се бори за независим съд. Съдът е толкова независим, че е незаинтересован дори да си избере ръководството, камо ли да правораздава.

Не е само Кирчо драпащ за имунитет Grinning. Радев и Елена Йончева също са много смели...зад имунитета си.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 14:53 от Анонимен

# 37 859

Интересува ме защо нищо не се прави по въпроса за присъждане на по-тежки наказания при извършване на повторно престъпление примерно? А вие ми отговаряте с...боко! Все така ли ще я караме?
Коментарът ми беше насочен към това, дали КП ще може да се включи към кандидатските листи с действащо производство. Ако не се лъжа Марешки даже беше осъден на първа инстанция, като се включи в изборите на 04.04.
Колкото до съдебната реформа, не разбирам от нея, но по пътя на логиката, в момента тя е резултат от 12 годишното управление. Тоест, това, което в момента не ви харесва е направено или не, по времето на герп.
Нека се състави действащо правителство след предстоящите избори и ще видим кой какво ще сътвори. Нали затова мандатът е 4 годишен и след това предстоят нови избори.

Общи условия

Активация на акаунт