Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 199
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 860
Е, поне след 20 години вече има друг виновен за всичко у нас, вече не е Иван Костов 😀.
Това май е най-голямата и единствена промяна за това време. Не вярвам в близко бъдеще да има друга...

# 37 861
Стискай палци да може, ама това няма да накара хората, които са щяли да гласуват за КП, да гласуват за боко.

На всеки въпрос ли отговаряте с "боко"?
Интересува ме защо нищо не се прави по въпроса за присъждане на по-тежки наказания при извършване на повторно престъпление примерно? А вие ми отговаряте с...боко! Все така ли ще я караме?

Съдът прилага (и тълкува) законите, които съществуват в момента. Тези закони се приемат от Народното събрание. Насочете си въпросите към тези, които бяха отговорни за законотворчеството в последните години - ГЕРБ и ДПС. Ако се върнете по-назад, може да попитате и БСП, и НДСВ.

# 37 862
Не трябва да се гледа буквата на закона, а "духа".

# 37 863
Как ДБ да се коалират с БСП !???

Как с БСП, които изфабрикуваха Костинбродската афера, която доведе до управлението правителството на Орешарски, срещу което имаше многомесечни протести?!!

Как с БСП, които предложиха Пеевски начело на ДАНС, който тогава влезе като шеф на ДАНС, а вчера отиде на разпит?!!!

Как с БСП които избиха и унищожиха целия елит на държавата и я обезкървиха фатално !??

Как с БСП, които фалират държавата при всяко свое управление и приличахме на африканска държава по едно време!???

БСП е всичко онова, срещу което Демократична България трябва да се бори, ако е демократична и е България .
Май имаш амнезия, но кой прецака държавата през 1991–1995 и 1997–2001, кой предизвика криза у българското земеделие, кой унищожи голяма част от българската индустрия, щото видиш ли била комунистическа, кой роди хиляди седесарски клонинги(като ГЕРБ, НДСВ и др.)? Отговорът е СДС(де факто днешната ДБ).

А и демокрация и република са две коренно различни неща. Нито една република не е била демократична, и няма да бъде.
При Демокрацията всеки закон се гласува от гражданите и то само от възрастни мъже, при нея няма и конституция и в крайна сметка води до дискриминация.
Дори живеещи в демокрации философи като Платон и Сократ, казват че демокрацията е ужасна форма на управление, единствената по-лоша била тиранията, която възниква точно от анархията, причинена от демокрацията.

# 37 864

Колкото до съдебната реформа, не разбирам от нея, но по пътя на логиката, в момента тя е резултат от 12 годишното управление. Тоест, това, което в момента не ви харесва е направено или не, по времето на герп.

Не знам, Борисов се оправдаваше с независимия български съд, когато го обвиняваха в липса на правораздаване в България. Не виждам как е могъл да осъществява контрол, след като съдът е независим по аксиома.

# 37 865
  • Разпиляна във въображението
Борисов предупреди КС, че ще изложи, ако последва препоръката на президента.
И завърши забавната част с виц, който беше напълно в тон с апокалиптичните му пророкувания: "Попитали Радио Ереван: "Кога България ще стане по-добре? Радио Ереван отговори – вече бяхме." Това ги очаква българите в следващите месеци."

Радев съветвал КС, Борисов пък ги предупреждава.

# 37 866
Не знам, Борисов се оправдаваше с независимия български съд, когато го обвиняваха в липса на правораздаване в България. Не виждам как е могъл да осъществява контрол, след като съдът е независим по аксиома.
Не ставаше ли въпрос за реформа, която се осъществява чрез писане на закони от НС?

# 37 867
Не ставаше ли въпрос за реформа, която се осъществява чрез писане на закони от НС?
Ами според Борисов нищо не може да направи той лично при независим съд. Каква реформа да иска? Още по-независим съд ли? Няма логика.
Ако пък би искал по-малко независим съд, то кой щеше да му позволи? Виж какво ги правят такива реформатори в Полша и Унгария.

Радев съветвал КС, Борисов пък ги предупреждава.
А, не. Радев ПОИСКА КС да направи така, че да е добре за протежето му. Има известна разлика със "съветва".

# 37 868
  • София

Колкото до съдебната реформа, не разбирам от нея, но по пътя на логиката, в момента тя е резултат от 12 годишното управление. Тоест, това, което в момента не ви харесва е направено или не, по времето на герп.

Наивна ли си или се правиш? По-скоро второто.
Кога българският съд е бил независим?

# 37 869
Според ХИ може.
С предлаганите промени в сферата на администрирането на съдебната власт се укрепва независимостта на съдиите, които получават възможност за реално самоуправление в един реконструиран Висш съдебен съвет при зачитане на публичния интерес.

До някъде съм съгласна с Hope4C, че законите ни са калпави, но е факт, че се прилагат избирателно. Ако законите /добри или не/ се прилагаха еднакво за всички, такива каквито са, то нямаше да говорим за върховенство на закона. Този въпрос, щеше да бъде решен.

# 37 870

Ами какво се мотаха до сега? Защо не "написаха" тази точка от закона? То е един параграф, предполагам, в НК, в който трябва да се упомене, че при повторно извършване престъпление, независимо какво, присъдата следва да е кумулативна, т.е. да се събират наказанията за всяко извършено престъпление - и предишно, и следващо. Какво им пречеше на последните два парламента? А и аз не чувам от ДБ да предлага кумулативно правосъдие?

# 37 871
Изобщо не мисля, че тези неща стават от днес за утре, особено когато нямаме стабилно мнозинство, каквото нямахме последните два парламента. Наказателният кодекс не се пише на крак, прекалено сериозно нещо е, от което зависят човешки съдби и животи.

# 37 872
Изобщо не мисля, че тези неща стават от днес за утре, особено когато нямаме стабилно мнозинство, каквото нямахме последните два парламента. Наказателният кодекс не се пише на крак, прекалено сериозно нещо е, от което зависят човешки съдби и животи.

Липсата на стабилно мнозинство е заслуга на протестиращите и новите политически сили. Не е някакъв природен феномен, който просто се е случил.

Комитова каза в ефира на БНР, че няма представа кои фирми протестират и не вярвала, че хората стоят без заплати.
Някои биха се изразили доста цветисто по адрес на такива думи.
Спомням си един такъв уверен в себе си министър, на когото му се наложи да си подаде оставката - г-н Валери Симеонов.

# 37 873
Не трябва да се гледа буквата на закона, а "духа".
И се тълкува според това на кого,какво му изнася.Един уж е с чист и добронамерен дух.Някой  гледа накъде духа вятъра.Друг,кой на кого духал и иди ги разбери.
Цитат
Не е морално да застанеш на висш пост след като си подал фалшива декларация. Не е морално да управляваш в една държава, след като си заклет във вярност на друга. Има много добри причини двойното граданство да не се позволява - то представлява конфликт на интереси.
Затова е и буквата на закона.Счита се,че двойното гражданство и висок пост са несъвместими,защото правят едната страна зависима.В случая Б-я.

# 37 874
Излиза,че съдебната реформа най накрая ще се случи. Ще поправят конституцията заради Кирето

Това къде се тиражира/говори?

ПП: интересна статия за зелената енергия която коментирахме по-рано:
https://trud.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D1%8A%D1%82 … 0%B5%D1%82%D0%BE/

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 19:12 от IvanGeorgiew

Общи условия

Активация на акаунт