Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 231
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 875
  • София
Току-що съобщиха, че Карадайъ е кандидатът на ДПС.

# 37 876
Съвсем тихо-мълком, на фона на 2-та милиарда повече събрани постъпления в НАП, спрените течове и спряното капиталово строителство, правителството взема още половин милиард заем. Това имаше ли го в сметката на Асен Василев за дефицита?
https://www.economic.bg/bg/a/view/pravitelstvoto-tegli-zaem-ot-p … ovin-miliard-leva

Интересното е, че се генерира вече стабилен бюджетен излишък от над 1 милиард. За какво тогава е този заем? Как ще се харчи излишъкът? Пак с ПМС ли?
Капиталовите разходи са около 5% от предвидените. Защо тогава Комитова не дава пари на пътните строители?
https://www.economic.bg/bg/a/view/budjetnijat-izlishyk-nadhvyrli-1-mlrd-lv
Правителството не се кани да прави капиталови разходи и през следващата година. Не знам как си представят развитието на икономиката без инвестиции в такива пера.
https://www.iskra.bg/v-byudzheta-za-2022-godina-nyama-da-badat-p … itsionni-proekti/

# 37 877
  • Разпиляна във въображението
Георги Марков пък казал, че заради Чирков сложили забраната за двойното гражданство. Имал и германско гражданство и да не станел здравен министър. Интервюто на Марков е от август месец. Попаднах на него като търсех мнения за гражданството на Петков.

# 37 878
Изобщо не мисля, че тези неща стават от днес за утре, особено когато нямаме стабилно мнозинство, каквото нямахме последните два парламента. Наказателният кодекс не се пише на крак, прекалено сериозно нещо е, от което зависят човешки съдби и животи.

Липсата на стабилно мнозинство е заслуга на протестиращите и новите политически сили. Не е някакъв природен феномен, който просто се е случил.

Комитова каза в ефира на БНР, че няма представа кои фирми протестират и не вярвала, че хората стоят без заплати.
Някои биха се изразили доста цветисто по адрес на такива думи.
Спомням си един такъв уверен в себе си министър, на когото му се наложи да си подаде оставката - г-н Валери Симеонов.
Аз пък бих се изразила цветисто по адрес на ТЕЗИ думи https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov-obzalagam-se-che-za-nova … stane-500-lv.html. Мисля че жаждата за безконтролна власт и нарцисизмът у някои хора са патологични и трябва да излязат завинаги от политиката.

# 37 879
Мен повече ме дразни че използва починалите от ковид.
За другите глупости хората му свикнаха и не му обръщат внимание.
Зимата със сигурност ще има недоволни и ГЕРБ ще ги използва.

# 37 880
Може да имам претенции към словореда и и изказа му, но иначе ББ е на 100% прав.

Не помня някой да се е възмутил, когато с политическа цел се използваше, та и до ден днешен, онзи трагичен случай с починалия човек на стълбите. Нито за бесилките, нито за черните чували имаше възмутени в средите на недоволните от статуквото. За огромно съжаление, провалът в медицинската криза е чисто политически и отговорността се носи персонално от здравния министър, а косвено от назначилия го.

# 37 881
Мен повече ме дразни че използва починалите от ковид.
Не използва тях.

# 37 882
Изобщо не мисля, че тези неща стават от днес за утре, особено когато нямаме стабилно мнозинство, каквото нямахме последните два парламента. Наказателният кодекс не се пише на крак, прекалено сериозно нещо е, от което зависят човешки съдби и животи.

Но моля Ви, след като до сега ДБ проповядва съдебна реформа, не би ли трябвало вече да има конкретни предложения за това каква трябва да е? Значи можаха да напишат Изборният кодекс на колянце, но не можаха да предложат в НС и съответно НС да гласува поне една смислена промяна в НК, която касае народа, а не политиците, каквато е промяната на ИК?

# 37 883
Скрит текст:
Но моля Ви, след като до сега ДБ проповядва съдебна реформа, не би ли трябвало вече да има конкретни предложения за това каква трябва да е? Значи можаха да напишат Изборният кодекс на колянце, но не можаха да предложат в НС и съответно НС да гласува поне една смислена промяна в НК, която касае народа, а не политиците, каквато е промяната на ИК?
Изборният кодекс беше важен за по-лесното управление (не казвам фалшифициране Grinning) на изборите. НК е важен само за защитата на жертвите на престъпления. Кое е по-важно?
Христо Иванов иска да преструктурира ВСС. Изглежда вижда това преструктуриране в увеличаване на влиянието на съдиите за сметка на прокурорите. Остава да обясни как това ще е в интерес на ежедневните жертви на битова престъпност, като тези, които са били пребити по време на домашния арест на престъпника.

# 37 884
Скрит текст:
Изборният кодекс беше важен за по-лесното управление (не казвам фалшифициране Grinning) на изборите. НК е важен само за защитата на жертвите на престъпления. Кое е по-важно?
Христо Иванов иска да преструктурира ВСС. Изглежда вижда това преструктуриране в увеличаване на влиянието на съдиите за сметка на прокурорите. Остава да обясни как това ще е в интерес на ежедневните жертви на битова престъпност, като тези, които са били пребити по време на домашния арест на престъпника.

Разбирам сарказмът и се съгласявам с него. Задните части на политиците са по-важни от народа, така го разбирам аз. ИК е по-важен от НК, въпреки, че ходещите за гъби стават все повече и повече и хич, ама хич не ги касае ИК. Скоро господата политици ще се окажат единствените гласуващи, а пред вратата на НС кой ли ще ги чака? Гъбарите?

# 37 885
Естествено, че промените в ИК бяха наложителни. Купуването на циганските гласове е факт и тук защитаващите герп го знаете перфектно, колкото и да се правите, че не одобряване промените, защото отнемали били основно право. Буквално, ако се наглеждате на това, което аз се наглеждам почти ежедневно, съвсем друга песен ще пеете. Държавата тотално се е циганизирала и връщане назад мисля, че няма. Затова може да сте благодарни на бате ви Бойко, който за 12 години изобщо не си направи труда да спре това.

# 37 886
С тази разлика, че наистина хората умираха по стълбите на болниците заради некадърно управление. И никакви политици не са го използвали, просто обикновените хора бяха потресени какво ги очаква, ако имат нужда от помощ в болницата. Че и една кукувица -професорка от същата тази болница им се скара пред журналисти по стар български обичай, зер за какво е доктор-професор, ако не се поскара на обикновените кандидат-пациенти.....

# 37 887

И смятате, че като започнете да раздавате повече социални помощи, ще намалите циганизацията ли? Какво беше там леви цели с десни мерки?
За кои помощи точно става въпрос? Защото доколкото съм запозната последните помощи бяха глаувани от герп, ДПС и БСП.

# 37 888
  • София
Ааа, сега умират хората, защото СП спа една година и не организира болниците, създаде огромен хаос с ваксините и остави народа да си живее ден да мине, друг да дойде.

# 37 889
Ще има пак триене, макар че Ковид със сигурност е част от политиката. Поне миналата година никой не се свенеше да използва "първо място по смъртност" с политическа цел. Днес обаче това обижда нежните чувства. Отдавна двойните стандарти не са новост.
Имаше един случай на починал на стълбите и това се експлоатира политически до откат. И до ден днешен. Сега почват да ги настаняват по фургони, че болниците са препълнени още от октомври, но не трябва да се говори, не е прилично. И не се дължи на лошо управление, а на четирите годишни времена.

Смит е прав - не е приятно, когато с твоите камъни по твоята глава, но трябва да свикват управляващите. Славчо го научи по трудния начин.

Не ми се обръща езикът да питам някои неща, които се случиха за първи път при СП, но не се съмнявам, че ако се бяха случили миналата година, щеше да се крещи до небесата.

Общи условия

Активация на акаунт