Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 219
  • 38 566
  •   1
Отговори
# 37 890
Цитат
Държавата тотално се е циганизирала и връщане назад мисля, че няма. Затова може да сте благодарни на бате ви Бойко, който за 12 години изобщо не си направи труда да спре това.
Това е официялна политика на ЕС.С новите играчи,кандидат депутати,още повече ще се циганизира.И в преносният и в буквалният смисъл.Не съм за ББ,но дпс и бсп,също ''черпят'' малцинствата предизборно.

# 37 891
  • София
Разбира се, че трябва да се говори какво се случва в момента. Но не и да се правиш на умряла лисица, сякаш днешната ситуация не е пряко продължение на това, което си правил 12 години.

# 37 892
Добре си спомням, че преди ГЕРБ в кварталите не се плащаше нито ток, нито вода. И това с десетилетия.
Има достатъчно организации в България и стават все повече, които се борят за правата на уязвимите групи. Избирателно обаче. Те са с външно финансиране и огромна външна политическа подкрепа, както и с удобен медиен кръг зад гърба си. Новите "почтени" са още по-ориентирани в тази посока. Ако някой има проблем с такова развитие, трябва да се избави от розовите си очила, че "почтените" ще премахнат нещата, които не му харесват.

Не знам какво е продължението на 12-те години, но най-вероятно ще бъде румънски вариант - няколко месеца нестабилна коалиция, след което - нова политическа криза. Междувременно - бърз икономически срив.

Борисов днес спусна една нова много хубава опорка. Радев и сподвижници твърдят, че щом КП вече не бил министър, значи не трябва да го разследва КС и да не се занимава повече с него. Било, каквото било, продължаваме напред. Защо тогава продължават да ровят какво било 12 години? Било, каквото било, продължаваме напред, не ли? Или само като ни изнася?

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 21:08 от Анонимен

# 37 893

Това е официялна политика на ЕС.С новите играчи,кандидат депутати,още повече ще се циганизира.И в преносният и в буквалният смисъл.Не съм за ББ,но дпс и бсп,също ''черпят'' малцинствата предизборно.
Ами не знам колко е политика на ЕС. И преди съм повдигала тази тема тук и помня, че някой беше дал пример с Испания и как те се били справили с техните "малцинства".
За помощите мога да говоря много. Буквално един човек взима няколко вида помощи, нещо страшно е, казвам ви, без грам да преигравам. Тези хора просто биват стимулирани да живеят така и то умишлено, а това е пагубно.

# 37 894
  • София
Съвсем тихо-мълком, на фона на 2-та милиарда повече събрани постъпления в НАП, спрените течове и спряното капиталово строителство, правителството взема още половин милиард заем. Това имаше ли го в сметката на Асен Василев за дефицита?
https://www.economic.bg/bg/a/view/pravitelstvoto-tegli-zaem-ot-p … ovin-miliard-leva

Интересното е, че се генерира вече стабилен бюджетен излишък от над 1 милиард. За какво тогава е този заем? Как ще се харчи излишъкът? Пак с ПМС ли?
Капиталовите разходи са около 5% от предвидените. Защо тогава Комитова не дава пари на пътните строители?
https://www.economic.bg/bg/a/view/budjetnijat-izlishyk-nadhvyrli-1-mlrd-lv
Правителството не се кани да прави капиталови разходи и през следващата година. Не знам как си представят развитието на икономиката без инвестиции в такива пера.
https://www.iskra.bg/v-byudzheta-za-2022-godina-nyama-da-badat-p … itsionni-proekti/

Доколкото си спомням, последното Народно събрание популистки вдигна пенсиите. Въпреки предупрежденията на Василев, че харчат това, което нямат.

# 37 895
Мисля, че неосведомените хора като цяло се манипулират много по-лесно.

По повод на спомените за миналата година и колко е гаден Борисов, че прави сравнения.
https://trud.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%8 … 0%BB%D0%BD%D0%B0/

Мнения на конституционалисти, включително бивши конституционни съдии, по случая с незаконния ни икономически министър. Има мнение, че този казус може да се използва за процедура за импийчмънт на Радев в следващия му мандат, ако бъде избран.
https://trud.bg/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BB%D1%8 … 0%B0%D0%B6%D0%B5/

“Делото си има предмет, свързан с търсене на отговорност. Да не се окаже, че един президент може да наруши конституцията и да не му се търси отговорност за действието. Това би означавало, ако КС прекрати делото поради липса на предмет”, предупреди бивш конституционен съдия. И припомни, че указът е индивидуален акт, който ако бъде обявен за недействителен, всички актове на министъра след това са недействителни. “Тези, които твърдят, че занапред има действие указът, не са прави. Това се отнася за законите (в случаите когато се обявят за противоконституционни). Защото те са породили правни отношения, които НС трябва да преразгледа. Когато става въпрос за индивидуални актове, те са недействителни от момента на тяхното издаване, обясни конституционалистът. Според него президентството се опитва да избяга по терлици. “Но фактът е, че Конституцията е нарушена по брутален начин”, категоричен бе бившият член на КС.

Асен Василев каза, че бюджетът позволява тази актуализация. Не е казвал, че трябва да се тегли още половин милиард.

# 37 896
  • София
Добре си спомням, че преди ГЕРБ в кварталите не се плащаше нито ток, нито вода. И това с десетилетия.
Има достатъчно организации в България и стават все повече, които се борят за правата на уязвимите групи. Избирателно обаче. Те са с външно финансиране и огромна външна политическа подкрепа, както и с удобен медиен кръг зад гърба си. Новите "почтени" са още по-ориентирани в тази посока. Ако някой има проблем с такова развитие, трябва да се избави от розовите си очила, че "почтените" ще премахнат нещата, които не му харесват.

Не знам какво е продължението на 12-те години, но най-вероятно ще бъде румънски вариант - няколко месеца нестабилна коалиция, след което - нова политическа криза. Междувременно - бърз икономически срив.

Борисов днес спусна една нова много хубава опорка. Радев и сподвижници твърдят, че щом КП вече не бил министър, значи не трябва да го разследва КС и да не се занимава повече с него. Било, каквото било, продължаваме напред. Защо тогава продължават да ровят какво било 12 години? Било, каквото било, продължаваме напред, не ли? Или само като ни изнася?

Така ли? И може да се сравнят действията на Петков и тези на Борисов? И щетите? И кражбите?

# 37 897
Скрит текст:

Така ли? И може да се сравнят действията на Петков и тези на Борисов? И щетите? И кражбите?
Е, на Борисов му трябваха 12 години, за да се издъни, а на Петков 6 месеца.

# 37 898
  • София
Скрит текст:

Борисов е издънен преди да влезе във властта. Това, че сме позволили това да се случи, си е наша отговорност.

# 37 899
  • София
Още ли дъвчете гражданството на КП? Нека поне КС се произнесе.
Несравнимо е неговото с корупцията на Бацко.

# 37 900
Скрит текст:
Скрит текст:

Борисов е издънен преди да влезе във властта. Това, че сме позволили това да се случи, си е наша отговорност.
Изобщо не е наша отговорност, просто другите, които са били предложени са били още по големи издънки. Днес е същото - издънката Петков, срещу примерно Сидеров, Марешки и т.н. Кого ще избереш?

# 37 901
Още ли дъвчете гражданството на КП? Нека поне КС се произнесе.
Несравнимо е неговото с корупцията на Бацко.
Кой е казал, че е сравнимо?

# 37 902
  • София
Още три неща, които ми направиха впечатление от днес 😀
1. Карадайъ се кандидатира за президент.
2. Бабиш загуби изборите в Чехия. Отърваха се чехите. Бабиш = корупция.
3. Курц подаде оставка, заради корупция във властта и веднага задействала се прокуратура.
За деня - общо 5 реални събития, които се случиха. Поне за мен.

# 37 903
Скрит текст:
Да, тъкмо щях да споделя, че методите на либералните сили за отстрелване на неудобните консервативни опоненти си приличат по цял свят: скандали и неясни/недоказани/недоказуеми обвинения в корупция. Иди доказвай, че нямаш сестра. Ако бях любител на конспиративните теории, тази синхронност би ми се сторила подозрителна. Сега остана само Орбан и в целия ЕС ще настане пълно спокойствие. Е, има малко икономически проблеми и такива с престъпността, но най-важното е да се справим с корупцията и да установим върховенството на закона (но само в случаите, в които чувстваме за правилно).

Курц подаде оставка, за да спре скандала и да не навреди повече на партията си. Иначе обвиненията срещу него нито са доказани, нито ще се докажат. Но това е без значение. Австрия само ще загуби от оттеглянето му.

Любопитно ми е как ли щяха да реагират в някоя западноевропейска страна с върховенство на закона, ако се окаже, че 4 месеца икономическият ѝ министър, назначен от президента, е разполагал с многомилиарден ресурс в съзнателно нарушение на конституцията?

Карадайъ е просто за жеста. Това работи против ГЕРБ и някак не се връзва с мантрата за общото им управление и въобще свързаност.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 22:47 от Анонимен

# 37 904
  • Буркина Фасо
3. Курц подаде оставка, заради корупция във властта и веднага задействала се прокуратура.
май е обратното - прокуратурата е "посетила" канцлерството и е започнало разследване за корупция.
в следствие на това той е подал оставка.

Общи условия

Активация на акаунт