Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 909 059
  • 38 566
  •   2
Отговори
# 38 025
Откога беше декларацията му пред КПКОНПИ?
Вероятно с дата преди назначаването му в СП. Към момента няма доказателство, че не е собственик на фирмата в BVI. Не казвам, че е!

# 38 026
  • СИ
Поправете ме ако греша, но за съдебна реформа се говори само от среди извън съдебната система. Отвътре е мълчание и явно са си ок със сегашното положение. Въпреки негативните доклади, въпреки точените дела с десетки години. Голямата Заплатка върви, бонуси и кариерно израстване, големи гарантирани ваканции. Нула контрол или някаква отчетност, поне аз не съм чула да има такава. Сега ви чета, че нямало никакъв интерес от избора на двама съдии за ВСС. Много показателно. Същевременно Таис тук нахвърля десетки проблеми на първо четене. Ама явно те са само за хората извън съд.система, за магистратите това е ок.

Нормално. Все едно да чуеш лекари да ти говорят за здравна реформа...     Wink

# 38 027
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Обратно- за реформа се говори само вътре в средите. Ако трябва някой да се контролира това са прокуратура и адвокатура, но тъй като за присъдата са отговорни най- вече прокурорите, всичко е към тях

Вече няколко пъти писах, че една от причините дела да падат в съда, били неправилно съставени обвинения. Понякога нарочно.

Честно казано, не разбирам какво толкова защитавате системата в сегашния ѝ вид и прокурора. Все едно сте доволни от правораздаването. Всякакви реформи са добре дошли

# 38 028
Ако трябва някой да се контролира това са прокуратура и адвокатура, но тъй като за присъдата са отговорни най- вече прокурорите, всичко е към тях
И що тъй? Аз пък мисля, че съдиите най-много трябва да се контролират, че те решават в крайна сметка. Адвокати и прокурори са само две страни по делото, нямат решаващ глас.

# 38 029
Ама не решават по усмотрение, а по зададени правила, т.нар закони. И ако нещо е пропуснато, нарочно в обвинителния протокол, делото отича

Да не ти е роднина този прокурор, че така го тачиш. Излязоха толкова компромати срещу хора от властта и той никога не се самосезира

Истината е, че аз съм изцяло за премахване на тази институция и така ми е останало.

# 38 030
Ама не решават по усмотрение, а по зададени правила, т.нар закони.
Кои закони, дето са врата в полето и всеки си ги тълкува според както му е удобно ли?
Точно по усмотрение решават, а често и направо на ръба на закона.
Тия съдии нямат ли право да искат допълнителни доказателства, като не им хареса прокурорският иск?
А пък по гражданските дела, като въобще няма прокурор, там какво им е извинението?
А какво им е извинението да насрочват гледане на дела по 2 пъти в годината и така да ги точат по 10 години и кусур?

# 38 031
А защо цяла реформа. Не става ли дума за контрол и организация? Например сега искат да въведат електронна система за делата. Ама точно отвътре се дърпат и "не можели да се оправят". Сериозно. За да не може да цъфне с два клика кой точно, кога, как и колко. Бави, работи, и т.н. за това ли е нужна реформа чак? Сериозно?

# 38 032
Ако сте гледали заседанията на ВСС, веднага се вижда кой се дърпа и кой не може да се оправи. Парламентарната квота на ГЕРБ

# 38 033
Датата 04 март, която посочи Смит, не се вижда никъде - поне от тази публична справка.
Датата е от нотариално завереният документ от нотариус в BVI. Мога и да поспекулирам малко...но пак ще ме докладват. Stuck Out Tongue Winking Eye

П.с. А и не съм кондиция да ровя ТР

# 38 034
Ама не решават по усмотрение, а по зададени правила, т.нар закони. И ако нещо е пропуснато, нарочно в обвинителния протокол, делото отича

Да не ти е роднина този прокурор, че така го тачиш. Излязоха толкова компромати срещу хора от властта и той никога не се самосезира

Истината е, че аз съм изцяло за премахване на тази институция и така ми е останало.

Аз пък нещо пак не съм разбрала. Ако някой има доказателства за корупция, защо той сам не заведе дело, а чака главният прокурор да се самосезира?

# 38 035
За записите в къщата на Бойко Борисов кой трябваше да повдигне обвинение?

И защо реално е този главен прокурор, според вас?
каква функция трябва да изпълнява?

# 38 036
Ако сте гледали заседанията на ВСС, веднага се вижда кой се дърпа и кой не може да се оправи. Парламентарната квота на ГЕРБ
Не може да има квота на ГЕРБ, защото парламентарната квота във ВСС се избира с 2/3 мнозинство все пак.

И защо реално е този главен прокурор, според вас?
каква функция трябва да изпълнява?
Хубав въпрос, но не е само гл. прокурор. Wink

# 38 037
Верно ли:

https://bnr.bg/post/100842939/gerb-predlojeniata-si-za-chlenove- … lovodstvoto-na-ns

Ето го състава на ВСС

Един от най- неприятните типове вътре ми е председателя на ВАС, Георги Чолаков
освен Гешев

А заседания може да се гледат тук

# 38 038
Аз пък нещо пак не съм разбрала. Ако някой има доказателства за корупция, защо той сам не заведе дело, а чака главният прокурор да се самосезира?
Това не може да е сериозно.

# 38 039
Един от най- неприятните типове вътре ми е председателя на ВАС, Георги Чолаков
освен Гешев
Тези не ги избира/ не ги е избрало НС. Confused

Общи условия

Активация на акаунт