Перилни препарати и омекотители – 65

• 42 060
  • 723
  •   1
Отговори
# 510

Само като видя чорбалаците, наредени отгоре...ми става ясно защо търси начин да избелва заваляни дрехи.
Е точно за това говоря ...
Ама нали уж са "лайфхакове" .....
Толкова явно е "полезна" , че сигурно предлага Фрош за бебешките дрехи .../течен/...

# 511
Само дето в кутията от Ариел подс е прахът      на Ариел с избелители, който така горещо препоръчвате…
Но всеки вижда това, което иска да види.
Имам и един въпрос, на който моля войнствено настроени потребители да си спестят отговора- при зададена програма с допълнително плакнене въпросното плакнене след това с омекотителя ли е?
Не съм ползвала тази опция досега , винаги го пускам като отделна програма.
Питам, защото от въпросната пералня винаги излизат осезаемо ароматизирани дрехи след изсъхване, но днес това не се получи.

# 512
Значи, содата за хляб няма избелващи свойства. Хич и не я хабете да я слагате в пералнята.

Mateah, омекотителят би трябвало да е последен във всички случаи

# 513
  • Варна
Бели тениски със щампи и др цветни украси пера със себеподобни на 40 гр. с течен Персил за бяло. Нямам посивели. Важно е:
*Сортиране
*Препарат
*Градуси

# 514
Така, дайте сега да изясним нещата, защото видях снимката. В плика с надпис Ернет има натриев карбонат - сода за пране. Ако инфлуенсърката препоръчва да се замени със сода за хляб, то толкова е и компетентна. Натриев карбонат и натриев бикарбонат макар и да звучат почти еднакво, са доста различни. И двете вещества нямат никакво избелващо действие, а са алкални, като натриевия карбонат е по-алкален от натриевия бикарбонат. Навремето, когато се е перяло със сапун, се е добавяла сода за пране (натриев карбонат), за да се повиши алкалността на перилния разтвор и слабо да се понижи твърдостта на водата и съответно ефективността на изпирането да се повиши. Днес в праховете за пране има предостатъчно натриев карбонат и да се добавя допълнително е излишно. А да се добавя сода за хляб, е неефективно. Най-добре е да се ползва по предназначение - за печива.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 23:47 от Guess Who

# 515

Имам и един въпрос, на който моля войнствено настроени потребители да си спестят отговора- при зададена програма с допълнително плакнене въпросното плакнене след това с омекотителя ли е?
Не съм ползвала тази опция досега , винаги го пускам като отделна програма.
Питам, защото от въпросната пералня винаги излизат осезаемо ароматизирани дрехи след изсъхване, но днес това не се получи.
Не, не е след омекотителя.
Ако пералнята плакне два пъти един след друг, с допълнителното ще станат три последователни плакнения.
Според мен без допълнителното изплакване, пералнята не е плакнела добре и препарататът си е оставал в тъканите. Затова и са миришели силно.

# 516
Ленор _ малко посредствено изпиране , страшно силен аромат ...
Ама то Ленор-перилен препарат е има ли?? Доколкото знам то си е само освежител без изпиращо действие Thinking

# 517
  • Стара Загора
Има перилни  препарати Ленор, при нас капсули и течен. Усилено ги рекламираха като ги пуснаха

# 518
  • София
Аз първо в елитис видях ленор течен.
Да кажа, че и коколино течен има, който пере страхотно! Като цена е 20 лв за 40 пранета. По-скъп е от персил, но и пере по-добре от персил (сравнявам течните).

Пера с Диксан за бяло от известно време. Доволна съм.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 11:07 от Dicewithoutnumbers

# 519
Ленор _ малко посредствено изпиране , страшно силен аромат ...
Ама то Ленор-перилен препарат е има ли?? Доколкото знам то си е само освежител без изпиращо действие Thinking
От доста години га има ...

# 520
  • Варна
Аз искам да споделя мой опит, понеже съм отскоро запозната с препарати, различни от Ленор и Рекс Grinning

Имам куче -лабрадор и съответно като си го мачкаш и чешеш после позамирисват дрехите и веднага се перат. Да не говорим за неговите хавлии Grinning

И сега като си намерих магазинче в Цветния квартал на Варна и някакви безценни препарати ми препоръчаха.  На Dr. Beckmann обезмерисител за дрехи - направо няма да кажеш че си бърсал куче с тази хавлия след него Grinning Прах за пране  Omino Bianco - течен, плюс добавка за бели дрехи /понеже видях поста за бели дрехи/ пак на същата марка и омекотител на Сано.

Момичета, кучето ми чак замириса на прано, направо се изумих Grinning Преди пране по сто часа на макс възможна температура, нищо не помагаше за неговите хавлии...

Сега горещо ми препоръчват марсилски течен сапун. Някой ползвал ли е такова чудо? Доволни ли сте?

# 521
Лично на мен чаршафите , играчките , поводите , хавлиите на кучето / изобщо всичко негово което се пере / не са ми проблем .
Пера ги заедно с нашите , не ги деля отделно / е освен леглото и възглавниците , че са големички/ и си ги пера съвсем нормално . Миришат си на праха / омекотител ...

# 522
По моя въпрос с недостатъчно ароматизираното пране- пуснах и пране без плакнене и беше същото.
Проблемът се оказа новият омекотител - жълт Ленор. Явно след ковида, а може и по природа, не усещам определени аромати.
Преди това бях с Ленор орхидеята и лилавия с лайка и лавандула- тях ги усещам и разпознавам от метри, а слагам много по- малко омекотител от указаното на бутилките.
Колкото до плакненето, на Самсунг Даймънда, който ползвам сега временно му харесвам три неща- не мачка прането след центрофуга, винаги се усеща омекотителя и плакне добре, имахме съмнение за алергия на детето от прах ( пробвала съм по следния начин- кофа чиста вода и две от готовите дрехи вътре- появят ли се мехурчета и прочиее, работата е ясна).

# 523
  • Варна
От много четене, повече се обърках.Моля за помощ.Кой прах да избера. Колебая се за следното.Всичко от Турция.
За бяло прах:
-ariel
-persil
За цветно гел:
-ABC
-persil
-ariel

# 524
От много четене, повече се обърках.Моля за помощ.Кой прах да избера. Колебая се за следното.Всичко от Турция.
За бяло прах:
-ariel
-persil
За цветно гел:
-ABC
-persil
-ariel
За бяло Ариел
За цветно Персил

Общи условия

Активация на акаунт