Перилни препарати и омекотители – 65

• 41 994
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
  • Габрово
Защо не се препоръчва да се перат дрехите с гел ,това не е добре за пералнята ли?

# 646
Артемида , Персил powergems не ги ли спряха от производство ?

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 20:55 от Не се сърди, човече

# 647
  • Пловдив
blueberry,не знам дали са спряни от производство Persil powergems,аз имам една зелена кутия за бяло,която сега довършвам,купена миналото лято от м-н Борн,през зимата ползвах гръцкия прах Klinex.

# 648
artemida попитах те , защото знам , че имаш повече информация за вносните препарати от мен ...
Бях чела , че са спряни от производство , защото са твърде скъпи , имат проблеми с разтварянето и подобни ..

# 649
  • Пловдив
artemida попитах те , защото знам , че имаш повече информация за вносните препарати от мен ...
Бях чела , че са спряни от производство , защото са твърде скъпи , имат проблеми с разтварянето и подобни ..

Да,в Борн са скъпи Persil powergems-1кутия за 12пранета е 10лв.Аз нямам проблем с разтварянето им,но пера на 60гр. и Allergy Plus програма,защото Бош-ка пере и плакне с повече вода на тази програма.Между другото ttmarket ми изпълниха поръчката(1бр. мегаперли и 1гланц за миялна),отидох в офиса на Спиди за да си получа пратката(мегаперлите от пловдивския сайт) и имах 2 пратки за получаване.Сега имам мегаперли 2х18пр.+още 15пр.

# 650
Powergems не са чудо невиждано. Тези за бяло дори не съдържат избелители. Първите партиди имаха проблеми с разтварянето, може нататък да са ги оправили.

На въпроса защо не се препоръчва да се пере с гел. Не, че не се препоръчва, но не е добре да е постоянно и за всичко. Течните препарати оставят филм по вътрешните части на пералнята, който филм с времето се натрупва и може да стане развъдник на бактерии и плесени, които миришат неприятно и вмирисват пералнята и дрехите. Праховете нямат този проблем. Добре е поне белите и светли дрехи да се перат с прах с избелващи съставки, за по-добра хигиена на дрехите и пералнята. Аз съм екстремист и смятам, че всичко трябва да се пере с прах, но не натрапвам мнение – кой както иска.

# 651
Гес , има ли прах на българския пазар , в който активатора е NOBS , а не TAED ?

# 652
Не, blueberry, не само на българския пазар, а и в Европа няма такъв прах. Имаше навремето една добавка Ариел с двата активатора, но тя вече не съществува.
NOBS се ползва в САЩ и в азиатските страни поради специфичния начин на пране там.
TAED e изключително ефективен активатор особено ако се ползва в правилните пропорции с перкарбоната. Но е скъп и обикновено съотношението не е идеалното, ама пълно щастие няма. Човек не трябва да се фиксира в тези неща. Във високия клас прахове всичко е ОК.

# 653
  • Пловдив
Здравейте, от известно време ползвам Skip Active clean за бяло и съм супер доволна. Знаете ли кой Skip е за цветно, искам да си купя такъв.

# 654
kamice , няма такъв .
Всички са универсални . За бели и светли дрехи .

# 655
  • София
Може ли да дадете мнение има ли разлика между праха Ариел в Кауфланд и Фантастико?
https://leaflets.kaufland.com/bg-BG/BG_bg_KDZ_7800_BG26/view/fly … 7CTS%3D1625037467
https://broshura.bg/platform/view/fantastico/0107-07072021-1 - на предпоследната страница

# 656
Така по картинките- и двата са без кислородни избелители.

В К е официален внос.
Във Ф явно не, съдейки от опаковката и от броя на пранетата, който е по-особен /броят/. Което не значи, че е лош, разбира се, явно е произведен за друг пазар просто. Както и праховете в Емаг да речем, и на други места.

# 657
  • София
Ами те са за цветно, там има ли нужда от избелители?

# 658
Ами те са за цветно, там има ли нужда от избелители?
Не

# 659
  • София
Да, може би не уточних, че искам прах (не гел - под ваше влияние Smiley) за цветно пране.

Общи условия

Активация на акаунт