Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 195
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте момичета!
Sun, дано бързо се оправиш и от Ковида и от цистита.
Пандорина, как си днес? Ще чакаме да споделиш.
При мен гадината днес пак се опитва да надига глава и ако много се развихри ще пия Монурал. Искам да изкарам спокойно празниците-толкова съм уморена.
Kikimora, в каква поддържаща доза пи Бисептола?

# 301
Бисептола по 1 таблетка на ден.

# 302
Здравейте момичета!
Sun, дано бързо се оправиш и от Ковида и от цистита.
Пандорина, как си днес? Ще чакаме да споделиш.
При мен гадината днес пак се опитва да надига глава и ако много се развихри ще пия Монурал. Искам да изкарам спокойно празниците-толкова съм уморена.
Kikimora, в каква поддържаща доза пи Бисептола?
Лори, и аз така.. само на Монурал имам няколко дена спокойствие. Днес ми 4 - ти ден от 4-то прахче.. и най-вероятно утре и аз ще имам симптоми.. Аугментинът май го пия за лудо.. Ти какви симптоми имаш? При мен започва с често пикане, вяла струя със съпротивление, усещане в мехура и чувство за недоизпиканост.. и мътна урина. Като взема Монурал знам че 3-4 дена ще съм добре, но... не мога да живея на Монурал. И изобщо имам чувството, че тренирам бактерията как да става все по-устойчива. Затова трябва да се почва със силен АБ, а не да се върви от слаб към силен.. Накрая и на Монурал ще се научи да си живурка. Оня ден погледнах под микроскопа и като видях да шават ми призля направо.. Стискайте палци днес да има някакъв положителен развой.. Лори, ти пи Таваник нали? По принцип когато след 2-3 приема не се избистри урината и не изчезнат симптомите значи АБ не действа. Ти, доколкото помня казваше, че въпреки АБ имаш симптоми. Може и ти да си го пила за лудо... А уж антибиограмата дава чувствителност. Явно и на нея не можем да вярваме.

# 303
Лори,благодаря.И на мен бисептола като опашка в Токуда ми го изписаха 1-3 месеца по 1 табл вечер преди лягане.

# 304
Аз от Бисептол получавах зачервяване и сърбеж между пръстите. А и преди винаги ми даваше резистентност, както и Ципрото.. Сега отгоре до долу S, ама май фалшиво. Научи се и да лъже градината!!

# 305
Как сте днес момичета?
Sun, имаш ли облекчение? Как си с Ковида?

# 306
Аз също съм мислила да вляза в болница за венозни АБ, но мисълта за задължителна цистоскопия по КП ме отказва.
Аз моля да ми се направи цистоскопия и да се види, колко е увреден пикочен мехур отвътре и прочее...Те се правят на важни, че това е високоспециализирана дейност, че трябва направление за тази дейност, че се прави с упойка..Мафия е! Правена ми е цистоскопия преди 8 г. и нито боли, нито нищо...Защо е тази упойка...Нямам думи.

# 307
По новите стандарти и пътечки е с упойка.В някои държавни болници е възможно все още да го правят амбулаторно.Аз съм с алергии и отказвам цистоскопия с упойка.

# 308
Без упойка пък съвсем не бих се съгласила.

Съни, как си?

# 309
Същото състояние,само умората става подтискаща.
На теб кога ти се върна обонянието? Вкус имаше ли?

# 310
Вкус имах.
Обонянието се върна след седмица, но и до днес, след 5 месеца, е нестабилно.
Има моменти на тотална липса. Sad

# 311
Ох,съжалявам.Цинка не помага ли?
Аз фенката на кафе,заради него все отлагам АИП,сега сякаш въглища пиша.
Загубих най-обичния си близък,повече от 10 дена безсъния и имунитета ми се скапа .При положение,че работя в рискова среда,толкова болни минаха,ковида ме намери извън работа,в болка и депресия.
Светли празници ви желая,момичета!

# 312
И аз се сринах след като загубих близък колега, с когото 30 г работихме заедно...
Момичета, някой пил ли е метронидазол (флажил) при цестит предизвикан ог Ешерихия коли. Сега нефрологът при който ходих и който много ми хареса като отношение,  ми го предписа, аз се бях зарекла да не чета нищо по листовки и пр. но не удържах ...четох и не намирам да е ефективен при Ешерихия. Само ако е съчетана с някаква друга бактерия..и сега се чудя защо ми го предписа, ама..ще го пия кво да правя...във всеки случай на антибиограмите го няма това лекарство тествано.
Светли празници от мен и дано всички ставате все по-добре!

# 313
Съни, 2 месеца пих Цинк. Не е добре и да се предозира.

Съжалявам за загубите ви, момичета... Sad

Пандорина, изписвали са ми след коремна операция Метронидазол и Амоксиклав, за профилактика на чревни инфекции. Но тогава не съм имала цистит.
Не знам какъв точно ще пиеш, много е гаден и е натоварващ за черния дроб. Аз едва го издържах, направо лошо ми ставаше от него.

Светли празници, момичета! Heart
Бъдете здрави! Flowers Four Leaf Clover

# 314
Пандорина,аз пих флажил дълго време като опашка след венозен антибиотик,също по препоръка на нефролог. Но ми предстоеше тежка уро-аг пластика при д-р Джинович и искаха здрава тъкан без бактерии.Също не ми е бил по антибиограма,съчетан с ударно колаген,хиалуронова киселина,всякакви коктейли.Постигнахме предоперативно стерилна урина,но имах ужасно главоболие от него.
От всички опашки,които са ми назначавали,най-доволна съм от фуролина.

Общи условия

Активация на акаунт