Дванадесети клас - първите профилирани

• 49 947
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • софия
Здравейте момичета и момче Simple Smile
 Признавам си, че не съм чела последните 10 страници на темата, ще се върна да ги прочета по-късно. Обикновено докато наваксам с четенето и времето ми свършило, та сега започвам с писането, пък после ще наваксвам с четенето.

Нашата ваканция свърши. Изкарахме си хубаво в България, а днес беше Първия Учебен Ден на Деница. Открихме 12 клас! Надявам се само на една обикновена и нормална учебна година. Леко скучна, присъствена и без нищо драматично в нея.
Първият ден е минал добре. Да видим как ще е с остатъка от учебната година.

Има ли други наборчета, които искат да учат Ветеринарна Медицина? Деница се е засилила и сега търси университети в Европа. Не иска да е тук- САЩ. Даже ходихме в Лесотехническия в България да питаме как става кандидатстването и там, но все пак тя предпочита някъде в Европа. Ако някое наборче събира подобна информация, може да обменим инфо.
Моето за сега. Имаме познати ветеринари завършили и в двете. Базата и традициите сочат към в Стара Загора, но сме от София. Ако живеехме по на изток ,нямаше да се замислим.

# 511
И моето е за ветеринарната медицина. Нищо друго не иска да кандидатства.
Твърдо е за Тракийския университет. Даже не обмисля като вариант Лесотехническия.
Аз пък леко се тревожа, че ще сложи всички ябълки в една кошница, но той е непоколебим.
Миналата седмица му поръчах сборника за кандидатстудантски изпити по биология. Аз като видях въпросите и леко се притесних Joy Не можах да отговоря на нито един въпрос. Аз тая нАука не съм я учила явно в училище.

# 512
  • столицата
Нали няма ти да кандидатстваш? Детето си знае.
А Стара Загора е един чудесен голям за Бг, но спокоен и зелен град.

# 513
  • софия
И моето е за ветеринарната медицина. Нищо друго не иска да кандидатства.
Твърдо е за Тракийския университет. Даже не обмисля като вариант Лесотехническия.
Аз пък леко се тревожа, че ще сложи всички ябълки в една кошница, но той е непоколебим.
Миналата седмица му поръчах сборника за кандидатстудантски изпити по биология. Аз като видях въпросите и леко се притесних Joy Не можах да отговоря на нито един въпрос. Аз тая нАука не съм я учила явно в училище.
Може ли линк към сборника?

# 514
gabelas17

http://zavaskandid-studenti.exsitee.com/800-testovi-vaprosa-po-b … tet-comarticle1bg
Има и компютърни тестове, но аз предпочетох тези.

# 515
  • софия
gabelas17

http://zavaskandid-studenti.exsitee.com/800-testovi-vaprosa-po-b … tet-comarticle1bg
Благодаря!

# 516
  • София
И моето се е огледало в Лесото. Много му го похвалиха.
За сега чакаме балообразуването. Оказа се, че всичките му желания балообразуват с различни предмети, та сега ще избира. Но Лесото ще се пробва, дори и без допълнителна подготовка.

# 517
  • Чикаго / София
Изчетох последните страници! Simple Smile

Честито пълнолетие на наборчетата на Амбър, Ели Дечкин, Мама Меца, polia72, VyaraD! Да са здрави и разумни!

Prizma  благодаря за линка. Дени го гледа този и всъщност това е един от топ универстетите за Ветеринарна Медицина, не само в Европа, но и в света. Проблемът с него е, че обучението е на Холандски, а тя се надяваше на обучение на английски. Сега си прави таблица с Университетите предлагащи Ветеринарна Медицина в Европа, на какъв език е обучението и ще решава какъв език й се учи допълнително, ако ще трябва да кара година учейки определен език.
Не иска в САЩ защото обучението за нея тук е безумно скъпо и не си заслужава да завършва със заем от 6 цифрена сума, която ще трябва да изплаща следващите 20 години. За деца идващи от определени страни в Европа, които са приети тук по разни програми и стипендии, обучението се оказва по-достъпно, но за нея, която тук се води средностатистическо американче от български произход, обучението е безумно скъпо. Масово деца, които имат европейско гражданство се насочват да учат в Европа, за да избегнат цените тук.

Гледахме и университета в Стара Загора, но все пак ние сме от София и за нея ще е много по-удобно да учи в София. Пък и живеем сравнително близо до Лесотехническия. Иначе говорихме с ветеринари в София - наложи ни се да водим кучето ни на лекар два пъти докато бяхме там и общо взето казаха, че и на двете места е едно и също. Предимството в София е, че могат да започнат в някоя клиника като стажанти още докато са студенти - има голям избор от клиники, които приемат стажанти и да придобият така нужния им практически опит. Иначе базата в Стара Загора признават, че е една идея по-добра от Софийската. Ще видим, общо взето кандидатстването в българските университети е последно и до тогава, ще е взела решение на къде ще се ориентира.

gabelas17

Mrs. L благодаря за линка.

# 518
Точно езикът беше това, което наклони везните да спре да се оглежда за университет в чужбина. - Дания, Холандия, Италия…
Гледа университет в Шотландия, но таксите никак не бяха за пренебрегване. По спомен  - по 49 - 50 £ за първите две години и по 42-45 за следващите. Ами зор ще са тези такси.
Сега вече говори, че ще учи тук, а ще специализира в чужбина.

# 519
  • София
И сега какво - всичкия розмарин и литри вино в седми клас загубиха смисъл!
Да бяхме я карали по-леко и да влезе примерно в един ТОХ, да изкара един замайващ успех и после на уроци.
То и без това образованието ни на частни уроци се крепи от години.
Toчно това си мисля напоследък.
Имам чувството, че ще преживея по-трудно 12. клас. И все още не пия...

# 520
Ама той 12 клас си е реално по-труден от 7. Това го казвам като майка, два пъти преминала през 7 клас и веднъж през 12 клас по старата програма. Не очаквам по новата да е по-лесно, към което ще се прибави и кандидатстване в СУ.

# 521
  • Русе
Аз се надявам да е жив и здрав да го почне и избута 12 клас. С неговите профили проблеми надали ще има и ако се вразуми да ме слуша за математиката, няма да има драми. Не се вълнувам от висока диплома, защото няма смисъл. Ако не се цели медицина или архитектура, не се сещам друго, което да не може да се докара с желание и работа и без нарочен университет. Дипломите и за тези двете се признават и от нашите университети. Имаме братовчед - архитект в Стокхолм. На няколко колеги децата заминаха като лекари и зъболекари в Германия и UK. Компютърните специалности се учат навсякъде ,ако искаш да се развиваш в това, трябва да учиш непрекъснато, защото динамиката там изпреварва академичната.

Тече му работата. Изкара един месец, но е пипнал нещо тези дни с болки в гърлото. Момичето ,с което работи има същите симптоми ,но тестът и е отрицателен. Предожих му да отидем да го приберем. Не иска. Даже и не ми се обажда, когато е зле.Аз два дена също бях с такива симптоми. Не сме се виждали от месец, но почти винаги, когато него го боли нещо и аз се сдобивам с подобно, дори да е ритване на пръстта.

Ирка, за европейски университети - бих погледнала германските. Имат такива с преподаване на английски. Там таксите са по-височки, но предполагам не чак толкова. Също шведските и датските. Само че там проблемът е езикът. Въпреки че обучението е на английски, за живота в страната, за допълнителна работа си трябва нейтив език. А датският е непроизносим за нашите гърла.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 17:36 от A m b e r

# 522
  • столицата
Четох, че от тази година в Дания няма да се приемат студенти с английски.

# 523
  • София
В Германия почти няма бакалавърски програми на английски. Изключително малко са. Такси там няма, поне държавните университети са безплатни, но немски на високо ниво е must. В Нидерландия не е ясно как ще е, че там много се препълни със студенти.

# 524
  • столицата
В холандия е по-лесно да приемат студент отколкото той да си намери квартира.

Общи условия

Активация на акаунт