АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 075
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Ние щяхме да правим кръщене и имен ден на 6 Май, но карантината ни е до 5ти Май и някак не е редно да го направим. Отмених всичко. Тъпо ми е , но нека всички сме здрави.
Вашите деца вървят ли? Не виждам смисъл от обувки още, едва сега започна на колене да се надига. Най-добре е бос, така и процедирах с дъщеря ми. Когато проходи й взех на Колев и Колев.

# 346
Роли, количката е Lorelli Daisy. Но май това е по-стар модел 🤔

# 347
Няколко пъти почвам да пиша, все нещо става...

За обувките още няма и няма и да има , докато не почне да прави опити да върви. Държа да са леки, гъвкави подметки, естествен материали и да се обува лесно( велкро, цип) За баткото бях намерила магазинче, в което продаваха стари модели на КК и Бебо/беко и други на добри цени. После отвориха и Декатлон, та мисля сега от там да купувам.
Чудя се още за пояс, с баткото не съм ползвала. По принцип не харесвам "помощни" средства за бебета. Но тази година с батко и бебе един пояс с "гащи" няма да ми е излишен. И мисля да взема един от Декатлон , има за 20 лв някъде. Ако се докопам и до Джъмбо, може и там да видя нещо. Така иначе мисля Бухта да е повече на брега в бебешки басейн във UV палатката.

За количка, ще търся възможно най-компактната тип чадър( и най-евтина, защото ще е само за в багажника като пътуваме). Така или иначе нашата си е лятна количка, но не е чадър, а имаме и от каките една лятна, която заема по-малко място, но пак не е чадър

# 348
Гледам обсъждате бански, море и т.н. Вчера по случайност попаднах на едно видео в което се казваше да не се купуват бански в синьо, а в крещящи цветове. Нашите деца са малки, но е хубаво да се знае, че синьото се слива с цвета на водата ( особено в басейни) и така може да стане недай си боже някоя беля .

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 22:17 от G.Savova

# 349
Аз втори месец не мога да избера лятна количка. Обикалям магзините в нашия град по няколко пъти и все нещо не ми харесва. Най-важното за мен е да има дълбок сенник и да е възможно най-лека. Ако има тези неща, цвета няма да ми хареса. Първата количка я взехме от няма и къде слес като бях родила и тази искам наистина да ми харесва и да е удобна за малката. Тези коланчета на облегалката и мен ме дразнят, но с това мога да направя компромис.

И ние сме до никъде с пюретата. Бях я оставила 3 сесмици само на мляко и после не може да свари да отваря устата. Но само 2-3 дни. После пак стиска. Явно като попадне на някой по неприятен за нея вкус и тръгва с недоверие към всичко после. Ама така ще се мъчим за сега.

Солта след годинката ли се въвежда?

# 350
Чак пък цвета да не ти харесва Simple Smile. Само си помисли, че тази количка ще я ползваш много кратко време и изобщо не си заслужава чак толкова усилия заради нея. Моята лятна е сива и предпочетох по- светъл цвят за да не привлича много слънцето. Сенника е голям, но ми подариха допълнителен сенник, който се прикачва върху него и така закрива почти изцяло количката.

# 351
Именно. И аз предпочитам неутрален цвят. И да няма китки, сърчица и разни други шарении. А като харесам модел или ще има тези неща или ще е черна(черна не искам и аз заради слънцето).

# 352
Как смятате да ги излагате на слънце, след като не се препоръчва дори и със слънчезащита?

# 353
като ви чета колко сте смели с трзи басейни и морета, се чувствам много задръстена. Супер много ме е страх да тръгна с детето по хотели и води. Едно , че Ковид, второ -като цяло хигиената на такива места ми е съмнителна, трето- как ще се напасваме с новото място и навиците й, четвърто -пътуването , едва се случва, не иска да стои в седалката.

Последните ни вечери са ужасни. Върти се, става по никое време и си обръща глава-крака. Или се покатерва по мен и заспива така за няколко минути, после слиза, пак дремне няколко Мин, пак върху мен и така с часове. Аз въобще не спя, милвам я през цялото време , за да се унася и да заспива.

Обувчици имам на КК, но моята е с размер 14 все още и не й стават. За навън слагам от тези, които са като чорапче нагоре.

Количката ни е стар модел на mcLarren и ми е лека и удобна. Има какво да се желае за по-голямо удобство , ама за няколко месеца не е трагедия.

# 354
Майка ми изследва води в РЗИ и често изследва и водата от басейните. Това,което ми каза, е че басейните се пълнят в началото на летния сезон и до края не се сменя водата, а само им наливат химикали и хлор. Вие си решавате какво ще правите с децата си, но лично аз дори да не знаех тази подробност, нямаше да накисна детето си в тези развъдници. Морето заради солеността си е една идея по-добре, но доколкото знам на около годинка все още не е препоръчително да ги вкарваме в морската вода. Само споделям информация от специалист Simple Smile

# 355
По план, ако ходим на море, ще сме с малкото под чадъра и обмислям купуване на някакво надуваемо басейнче, да се плицика на сянка. Като естествено ще ходим рано сутрин и евентуално късно вечер. Но вечер е по-топло, така че може и да е само сутрин.
И аз в басейни не влизам именно заради хигиената. Не могат да ме убедят, че спазват хигиенните изисквания.

# 356
Да не пропускаме и факта, че сума ти му и народ пикае в басейните, съвсем не го правят само малките деца това 😬 То не че и в морето не пикаят, но там е по-различно 🤣

# 357
Аз втори месец не мога да избера лятна количка. Обикалям магзините в нашия град по няколко пъти и все нещо не ми харесва. Най-важното за мен е да има дълбок сенник и да е възможно най-лека. Ако има тези неща, цвета няма да ми хареса. Първата количка я взехме от няма и къде слес като бях родила и тази искам наистина да ми харесва и да е удобна за малката. Тези коланчета на облегалката и мен ме дразнят, но с това мога да направя компромис.

И ние сме до никъде с пюретата. Бях я оставила 3 сесмици само на мляко и после не може да свари да отваря устата. Но само 2-3 дни. После пак стиска. Явно като попадне на някой по неприятен за нея вкус и тръгва с недоверие към всичко после. Ама така ще се мъчим за сега.

Солта след годинката ли се въвежда?

Щом отказва пюрета защо не й предлагаш храна на парчета или палачинки, зеленчукови кюфтета, такива неща и да си хапва сама, на 8 месеца вече са големи и преспокойно може да се предлагат различни консистенции. Малката никога не ми е яла пюрета, скучни са ни😀 хапва си каквото ядем ние само че без сол.

# 358
Кая, и това пробвах, попадне ли й някакво дори и малко паеченце в устата почва да й се повдига. Може би й трябва още малко време. Иначе бисквитка съм й давала, парче хляб или питка също. Смуче. И палачинка веднъж, но според мен още не е готова за това. Аз смятам, че зъбите също имат определяща роля кога едно дете е готово за по-твърда храна. При нас още няма нито един.

# 359
Аз самата в басейн не влизам, така че смятам до го спестя и на малкия за сега. Нооо морето е друго нещо. Живот и здраве още юни месец ще направи първата си “баня” 😅

Пак по темата с обувките, но нещо не мога да открия хубави бебешки сандали. Някакви препоръки ( на КК видях, но изобщо не ги харесвам ) ?

Общи условия

Активация на акаунт